A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztel dr.Ur 3rom het elkezdett zsbadni a bal talpam majd neha a bal kezem pär napja nyomäst erzek a mellkasomba egyben szurkälo erzeseket a börömön nem vagyok färadt levert csak kellemetlen az utobbi idöbe a zsibadäs aläbb hagyott de a mellkasi fäjdalom megmaradt kerdeznem velemenyet köszönettel
Kedves Sándor !

A zsibbadás hátterében lehet angiológiai tényező, mindenképp érdemes lenne eljönnie egy konzultációra, jó néhány kérdés felmerül életvitelét illetően. Pl: dohányzik-e ? Panaszainak neurológiai okai is lehetnek. Azonban legelőször a mellkasi fájdalom ,ami kivizsgálást igényel. Belgyógyászt esetleg Kardiológust keressen fel.

Üdvözlettel :

Dr. Kósa Éva



VISSZÉR MÜTÉTRE ,ÉS, ELŐTTE VIZSGÁLATRA IDŐPONTOT KÉREK. üdvözlettel Dankó Zsuzsa.
Kedves Zsuzsanna !

Dr. Sepa György érsebész foglalkozik központunkban a visszerek kezelésével. A doktor úr hétfői napon rendel 13h és 20h között. Amennyiben szeretne időpontot foglalni elérhetőségünk 0670/4317729 vagy az info@tromboziskozpont.hu email. A központban végzi a kezeléseket pl: sclerotherápia, rádiófrekvenciás kezelés. Nagyobb visszér műtét előtt a vizsgálat helyileg itt történik,a nagyobb műtét elvégzésének helyét a konzultáció alkalmával beszélik meg.

Üdvözlettel :

Kelemen Edina

Tisztelt Professzor úr,



54 éves férjem egy hónappal ezelőtt stroke-ot kapott, amiből szinte teljesen felépült, leszámítva némi izomgyengeséget. Másfél-két doboz cigarettát szívott, nem mozgott, és az utóbbi fél évben elég sokat hízott, főleg hasra. 172 cm magas, a haskörfogata 108 cm. Kiderült, hogy a vérnyomása is magas, ezt már kezelik. Magas a triglicerid és az LDL, alacsony a HDL szintje. Az összkoleszterin 5,5. Korábbi "károgásaimat" nem vette komolyan, de a stroke nagyon megijesztette. Azóta nem dohányzott, és próbál mozogni, szobabiciklizni, sétálni amennyit bír. Kardogrel tablettát kell szednie, állítólag élete végéig. Azt szeretném kérdezni, hogy valóban így van-e? Nem lehet ezt a gyógyszert rendszeres vérvizsgálat mellett helyettesíteni természetes vérrögképződést gátló szerekkel, mint például a halolaj - akár Omacor kapszula, Syntrival tabletta, kurkmin, pycnogenol, E vitamin (kevert tokoferol,tokotrienol)? A gyógyszertől állandóan erős hasmenése van, ráadásul ezek a táplálékkiegészítők talán jót tennének neki, de mindegyikről azt állítják, hogy fokozzák a vérzés kockázatát a gyógyszerrel együtt szedve. Ha most még nem lehet, esetleg később, amikor már hosszú ideje nem dohányzott és tényleg rendszeresen mozogna, sikerülne lefogynia?

Ha valóban muszáj ezt a gyógyszert szednie örökké, akkor az a másik kérdésem, hogy a fent felsoroltak, plussz fokhagyma, gránátalma, fahéj, kapor tartalmú kiegészítők között esetleg van-e olyan, amit Ön szerint mégis szabad szedni a gyógyszer mellett?



Előre is köszönöm válaszát



Farkas Krisztina

Kedves Farkas Krisztina!



Nem tudok válaszolni a kérdésére, mert olyan komplex.

Ha szigorúan a tényekre szorítkozunk, akkor tudnom kellene, hogy a férjénél a strókot agyvérzés, vagy érelzáródás (rögösödés) okozta-e? Milyen állapotban vannak a többi erek? Milyen értékú a vércukor, a serum húgysav, a májfunkciós vizsgálatok eredméye? Nyilván végzetek a kórházban olyan vizsgálatokat, amelyek ezekre a kérdésekre választ adnak.

Annyit minden esetre tanácsolhatok, amit Ön le is írt, mellékhatás nélkül jó hatású a rendszeres laza testmozgás, a testsúly türelmes, lassú csökkentése (egy év alatt 10 kg), a dohányzás elhagyása, a vérnyomás karbantartása (140/90 hgmm alatti szinten).

A kardogrélre nem igazán jellemző, hogy hasmenést okoz, de egyénileg persze ez előfordulhat. Alternatíva lehet 100 mg Aszpirin, ha ezt biztosan a gyógyszer okozza.

A számos alternatív szerre nincs szükség, ha a fenti tanácsokat megfogadja a beteg. Mivel a sztróke már egy nagyon komoly figyelmeztetés a szervezet részéről, én nem kockáztatnék bizonytalan hatású módszerekkel.



Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! 35éves nő vagyok, terhesség gyanújával kerestem fel a nőgyógyászom pár napja, az elmúlt fél évben ez lesz a második elhalt korai terhességem és most a nőgyógyászom közölte hogy "erős kismedencei varicozitás" van. Amin azért "csodálkozom" mert 2013ban született egy kislányom, azon időszakban is rengeteg ultrahangos kismedencei vizsgálat történt, fél évvel ezelőtt pedig 5 orvos 5 ultrahangos vizsgálata történt és semmi nem utalt erre az elváltozásra, sőt 3 hónapja azt mondták teljesen rendben vagyok és újból próbálkozhatunk az új babával. Igaz fél évvel ezelőtt a bal petefészkemen egy 5cm ciszta alakult ki, ami már teljesen eltűnt, de a vérzés elindítására a művi befejezés után Proverát (14 napig)kellet szedjek. De fogamzásgátlot sem ill.soha más hormon készitményt nem szedtem.Hogy alakulhat ki erős stádiumú ilyen rövid idő alatt, illetve van-e bármi féle gyógymód ezen elváltozásra? Vagy innentől kezdve remegni kell hogy mikor kapok trombozist?Vállalhatok-e még terhességet?

Köszönettel; Veres Anita
Kedves Anita !



Központunkból Dr. Blaskó György professzor úrat tudnám ajánlani önnek, aki panaszaival, kérdéseivel kapcsolatban segíteni tudna önnek. Összes dokumentációjával keresse fel a trombózisközpontban.



Üdvözlettel :

Kelemen Edina

asszisztens



Tisztelt Cím!

Alapjában inkább alacsony a vérnyomásom, de hidegfront közeledtével igen magasra ugrik 170/80, és szinte egész nap ez az érték tartja magát. 62 éves vagyok, semmilyen szervi problémám nincs, gyógyszert sem kell szednem. Ilyenkor zúg a fülem, fáj a fejem és igen ingerült vagyok ezek miatt. A kérdésem: kell-e vérnyomáscsökkentő tabl.szednem? Válaszát várva tisztelettel: Petrovné
Kedves Petrov Pálné !



Központunkban Dr. Kapocsi Judit doktornő foglalkozik magasvérnyomással. Ha készültek leletek ,akár labor,akár más vizsgálat, érdemes lenne konzultálni a doktornővel. Szükség lehet egyéb vizsgálatokra , hogy vérnyomás probléma okozza-e panaszait.

Kérem ha lehetősége van jelentkezzen be a trombózisközpontba.



Üdvözlettel : Kelemen Edina
T.Dokktor úr! Kb.három hete a bal bokám nagyon bedagad,a vádlim a térd mögötti részen nagyon fáj nyomás érzékeny is,éjjeleket nem alszom a térd és a vádli fájdalomtól.2016.márciusra kaptam időpontot a reumatológiára,addig mit csináljak,dolgoznom is kellene.63,éves vagyok jövőre mennék nyugdíjba,ön szerint addig mit csináljak?

Kedves Pertovics Zoltán!

Ha a bokája, vádlija, térdhajlata is bedagadt és fáj, akkor fontos lenne a mélyvénás thrombózist is megvizsgálni, ehhez egy ún. vénás duplex scan vizsgálatot kellene csináltatnia. Ha ez negatív akkor nagy valószínűséggel valóban az izületek fájnak és amíg eljut a rheumatológiai/ortopédiai szakrendelésre háziorvosához tud fordulni gyulladásgátló gyógyszerért. Láthatlanban azonban nagyon nehéz megmondani mi is a panasza oka, és nem kizárt, hogy angiológiai vizsgálat is szükséges. A legfontosabb azonban a mélyvénás trombózis kizárása.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva

Kedves Doktornő. A Hirudoterápia alkalmas a trombózis kezelésére?

Köszönöm válaszát. Nóra
Kedves Nóra!

Nem. Ráadásul trombózisban a betegek véralvadásgátló gyógyszert kapnak. A hirudoterápiát a thrombózis kezelésével még gondolatban sem társítanám. A mélyvénás thrombózis kezelése szígorú protokoll szerint történik, a gyógyszeres kezelést semmilyen alternatív módszerrel nem szabad helyettesíteni.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva

Lábamba van érszükület ez müthetö e?mert aaz itteni orvosok szerint .Mi a tendö Meg csak 60 éves vagyok.,40méter után megkel álni.
Kedves Gyula !

Mindenképp szükség lenne egy személyes találkozóra vagy angiológusunkkal, vagy érsebészünkkel ahhoz, hogy biztosat tudjanak mondani az ön esetében. Látni kell az eddig készült leleteket.

Elérhetőségünk : 0670/431 77 29 vagy az info@tromboziskozpont.hu



Üdvözlettel :

Kelemen Edina (asszisztens)

Tisztelt Dr. Király Viktória!



Speciális kérdésem lenne laborvizsgálattal kapcsolatban. IVF-kezelésben vettem részt, melynek során HCG tartalmú tüszőrepesztőt kaptam (Ovitrelle 250 NE). Az injekció beadása után 2 héttel nagyon gyengén pozitív lett a terhességi teszt, így elmentem egy laborba, ahol 10-es HCG-t mértek. Másnap a meddőségi intézetben 15-ös HCG-t mértek.

Létezhet-e, hogy az emelkedés abból adódik, hogy két különböző laborban mérték az eredményt és ilyen kicsi eredmény-különbség még egyfajta hibahatáron belül esik a laborokban?

Azért kérdezem, mert anno volt egy vetélésem, ahol a HCG hónapok alatt ürült ki a szervezetemből. Így most nem tudom, hogy ennél a lombiknál valóban elindult-e legalább egy biokémiai terhesség, vagy a HCG injekció hatását mérték a laborok. Jó volna ezt tudni.

Köszönettel, Nóra
Tisztelt Csiszár Nóra!

Azt, hogy a kimutatott HCG szint emelkedést biokémiai terhesség vagy a maradék gyógyszer visszamérése okozza egyértelműen eldönteni nem lehet.

Az eredmények közötti különbséget a terhesség előre haladásán kívül (a HCG szint terhesség 8-10. hetéig folyamatosan emelkedik, hozzávetőlegesen 2 naponta megduplázódik) magyarázhatja a különböző mérési módszer is.

Arról nincs információm, hogy az Önnél végzett vizsgálatokat milyen metodikával végezték, de általánosságban elmondható, hogy más módszerrel mérnek a rendelőkben, betegágynál elérhető készülékek, mint a nagy mintaszám feldolgozására berendezkedett laboratóriumok. Ezek nem jelentős különbségek, de mégis könnyen félreértelmezhetőek lehetnek.

Javaslom, hogy a jövőben amennyiben van rá lehetősége, mindig ugyanott végeztesse a laboratóriumi vizsgálatokat!

Üdvözlettel: dr. Király Viktória



Üdvözlöm! Xarelto szedése mellett szedhetek e antibiotikumot és gyökérkezelés alatt szüneteltetnem kell e a xarelto szedését. Az fogovos szerint nem kell.köszönöm
Kedves Loránd !

Nyugodtan szedhet antibiotikumot, a Xareltónak alig van gyógyszerkölcsönhatása

üdv. Dr. Blaskó György

Hírek

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót


További részletek
Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA