A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kérdése Tisztelt Doktornő!
A bal kezemen a vérnyomás felső értéke 50-60 Hgmm-el magasabb, mint a jobb karomon. A házi orvos UH szakrendelésre küldött, ahová március 02.-ra kaptam időpontot vert.duplex scan, valamint felsővégtagi artériák UH vizsgálatának elvégzésére.
Panaszom nincs. 2006-ban volt egy kisebb strokom,azóta infúziós kezelésre járok félévenként.
Kérdésem az lenne, hogy az UH vizsgálat időpntja nem késő-e, vagy addig mi a teendő?
Válaszát előre is köszönöm:
Kulcsár Józsefné
Kedves Kulcsár Józsefné!
Ha a két kar között ilyen nagy vérnyomás különbség van, akkor feltétlenül indokolt az orvosa által javasolt vizsgálat. Tekintettel arra, hogy Ön aktuálisan panaszmentes, és feltehetően az említett sztróke miatt gyógyszeres kezelésben is részesül, a március 2.-a nem tűnik nagyon távoli időpontnak. Fontos lenne azt tudni, hogy korábban mértek-e mindkét oldalon vérnyomást, és az akkor milyen volt. Illetve, azóta ellenőrizték-e mindkét oldalt, és az milyen eredményt adott.
Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit
Tisztelt Doktornő!
Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy vérhígító kezelés és a meglévő mélyvénás trombózis befolyásolja-e az aB2GPI IgG és CL IgG értékeket a vérképben?
Válaszát előre is köszönöm szépen!
Kedves Rácz Lászlóné !
Nem befolyásolják. További vizsgálatokra keresse fel a Trombózis Centrumot Üdvözlettel: Dr.Blaskó György
Kérdése
A lábaim már nagyon elszíneződtek, szerintem már csak idő kérdése az első fekélyes seb kialakulása ( öröklött, felmenőimnek is volt ). A Detralex -et szedhetem-e folyamatosan, vagy két kúra után mindenképpen szünetet kell tartani ?
Köszönöm !
Kedves Péter !
Mindenképp fel kellene keresni egy angiológust panaszai miatt.
Fizikális vizsgálat után többet tud mondani egy szakorvos.
Központunkból Dr. Kósa va doktornőt tudom ajánlani.

Üdvözlettel :
Kelemen Edina
Kérdésem lenne hogy 30 heti kismama vagyok és jelenleg nem kapok véralvadásgátlót. Kicsi vérszegénység vashiany van, és fajdogal a lábam meg görcsöl. Viszerem nincsen csak seprűvénák. Érsebész mondta hogy szülés előtt egy héttel és utánna 3 hétig clexane 4000 est kell szúrni. Addig javasolt harisnya. De sajna azt nem bírom elviselni olyan mintha levegőt sem kapnék nagyon aggódom hogy ne legyen baj. Mit tehetnék ellene mit kéne vizsgálni hogy megelizzem a bajt? Volt már egy császárom de azután nem kaptam semmit. Majd néhány hónappal később picit dagadt a lábam de duplex uh em mutatott ki semmit. Most az inr 1. 13 lett az jónak mondható?

Kár, hogy korábban nem vizsgálták ki thrombofiliára. Ezt még a 40-ik hétig megteheti, ha sürgősen bejelntkezik a Trombózis Központba. A lábai görcse nem trombózistól lehet, hanem lehet Mg és Ca hiány jele is. Az IUNR értéke teljesen jó. ne aggdjon. Ha kell Clexane, az a vizsgálatgokból ki fog derülni. Üdvözlettel:
Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a problémám, hogy Leiden V. heterozigóta vagyok, a terhesség 6.hetében elkezdtem szúrni magam Clexane injekcióval, de allergiás lettem rá, majd váltottam Fraxiparinra és arra is kijött az allergia. Megállapították, hogy LMWH allergia és letiltották. Most mi lesz a babával? és Velem? Köszönöm a válaszát!
Kedves Judit !
A két LMWH nagyon hasonló. Kérem meg kezelőorvosát, hogy próbálkozzon Fragmin 5000NE adásával. Utána jelentkezzen a Trombózis Központba.
Üdvözlettel:
Dr.Blaskó György
Vérsűrűségem magas. Kérdésem: ennek okát ki lehet deríteni és lehet e kezelni úgy hogy tünetmentessé váljak. Családban sajnos volt ilyen. Vagy amíg élek gyógyszert kell szednem és az okot nem csak a tünetet lehet kezelni?? Nagytisztelettel várom válaszát!!
Kedves Zoltán !
Természetesen vannak vizsgálatok amelyek birtokában többet tud mondani egy szakorvos .Laborvizsgálatok segítenek a kiváltó ok felderítésében. Ha van lehetősége jelentkezzen be Dr. Blaskó György rendelésére.
Üdvözlettel :
Kelemen Edina
asszisztens
Tisztelt Doktor Nő!

Lenne egypár kérdésem!
44 éves nő vagyok .
Sajnos volt egy mélyvénás trombózisom így állandó vérhígítót szedek,a vérnyomásom is kicsit magas :(
Van három gyönyörű gyermekem.
Szeretnék még egy babát vállalni.
Ön szerint van erre lehetőségem?
Várom szíves válaszát.

Tisztelettel: Rudas Ildikó
Kedves Ildikó !

Prof.Blaskó György tud segíteni önnek. Szükség lehet laborvizsgálatokra, ahhoz, hogy biztosat tudjon mondani kérdéseivel,problémájával kapcsolatban. Kérem keresse fel professzor úrat központunkban.

Üdvözlettel:
Kelemen Edina
asszisztens

Kedves Dr Nő/Ur

Édesanyám miatt írok Önöknek.

Most volt vérvizsgálaton, (már korábban is voltak magas értékei GammaGt, Alkalikus fosz.)

Most ezek lettek az eredmények:

Eo 6,50% <6,00
We 24 mm/h <1-15
Glukoz 5,82 mmol/L <3,90-5,50
Alkalikus Foszfatáz 371U/L <98-280
GammaGT 79 U/L <7-32
hCRP 0,70mg/dL <0,50

A jobb lába szára be van dagadva teljesen (be van vizesedve talán), az erek is kidülednek, mostmár pirosos is az egész lábszára. Bokája is dagadt, alváskor fel póckolja mindig hogy valamelyest lemenjen a duzzanat róla.
Én mély vánásos trombózisra gondolok, annak veszélyére.

Ami még feltünő, volt már párszor légszomja, nem kapott levegőt, fulladozott. Ez az utóbbi időben. (pedig anya nem pánikbeteg). Sokszor fáradt, rossz közérzetű is (feltünően). Elsőnek pangásos szívelégtelenségre gyanakodtam nála, de a sziv ultrahangon semmit nem találtak. Így jött a trombózis veszély állapota nálam számításba.


A kéz tenyere folyamatosan száradt, szét van nyilva a bőr, repedezik fáj is neki.


Önök mit javasolnak, mire gyanakodnak a leírtak alapján?

Előre is köszönöm válaszukat.
Kedves Hasuly M !
Leleteivel mindenképp először házi orvosát keresse fel, ő tudja fizikális vizsgálat után a megfelelő szakterületre írányítani önt. Mélyvénás trombózist és gyanúját angiológus szakorvos , illetve alsóvégtag uh-os vizsgálattal lehet kizárni.

Üdvözlettel :
Kelemen Edina
asszisztens

Kedves Doktor Úr!
Érdeklődni szeretnék, hogy terhesség esetén kell-e heparin injekciót vagy mást alkalmazni, ha MTHFR C677T heterozigóta vagyok (Leiden V,:normál Prothrombin G20210A : normál allélokat hordozó)Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Laura !
Ez egy gyakori, nem veszélyes elváltozás, önmagában ezért nem kell LMWH profilaxis.
Üdvözlettel :
Dr.Blaskó György
Tisztelt Cím!

Érdeklődni szeretnék, hogy alacsony PLT érték újszülöttnél mire utalhat? ( 350-670 G/l a reftart.) Gyermek lila, bevérzések vannak az arcán
1.nap 200 G/l
2.nap 149 G/l volt a gyermek értéke.

Köszönöm!

Renáta
Kedves Renáta !
Mindenképp gyermekgyógyászhoz forduljon gyermeke leleteivel kapcsolatban.

Üdvözlettel :
Dr. Szélessy Zsuzsanna

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat