A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktornő!45 évesanyuka vagyok magasvérnyomással kezelnek már tobb mint tiz éve.Atlagba az alsó érték ami nagyon magas '140-100,sokszor szédulök.Gyógyszert szedek Egiramlon 5mg. és tallinton .25mg.Sokat idegeskedek vérvétel szerint nincs szervi bajom.Mi lehet az oka_.Köszönöm a válaszát. Andrea
Kedves Andrea !
Dr. Kapocsi Judit doktornőt tudom ajánlani központunkból panaszaival kapcsolatban. Lehet szükségesek egyéb vizsgálatok ahhoz , hogy véleményt tudjon mondani a doktornő , hogy a vérnyomás okozza-e a szédülést, esetleg más okozza panaszait.
Elérhetőségünk: info@tromboziskozpont.hu, vagy 0670/4317729-es telefon.

Üdvözlettel :
Kelemen Edina

Tisztelt Doktor Úr!
kb féléve volt egy trombózisom a bal térdem alatt és azóta syncumár tablettát szedek.A kórházban a főorvos úr azt mondta hogy kb fél évig kel szednem a gyógyszert,aztán átpasszolt a körzeti orvoshoz aki felügyeli az eredményem,ami hála isten mindig jó.Csakhogy a doktor nő azt mondja hogy egy évig kel szednem a gyógyszer vagy lehet tovább.Minden bizalmam a doktornőé de szeretném kizárni hogy esetleg fölöslegesen szedjem.Kérdésem:Van-e lehetőség önöknél ultra hanggal és egyéb esetleges vizsgálattal meg alapítani hogy menyire szükséges még a gyógyszeres kezelés. 46 éves vagyok nem dohányzom és alkoholt sem fogyasztok,valószínűleg a trombózist egy vesekő műtét okozta és az azt megelőző 1 hónapos kórházi kezelés,mert rögtön a műtét után jelentkezett.A lábamon csak a bokámnál látható egy kis visszér,a lábszáram olyan mint 20 éves koromban ami most már az eset után szépen vissza is izmosodott. Üdvözlettel:Józsi
Kérem hívjon a fenti telefonszámon megbeszélés végett.
Tisztelt Trombózis Központ! Leiden:Homozigóta normál (-/-)
Prothrombin G20210A Heterozigota (+/-) szedhetek e ilyen véreredménnyel úgynevezett minipill fogamzásgátló tablettát? előre is köszönöm üdvözlettel
Ha valaki csak és kizárólag a porthtombin gén mutáns +/- heterozygota formáját hordozza és bizonythatóan más baja nincs, a legalacsonyabb hormon-tartalmú fogamzásgátlót szedhet (de figyeljen az egyéb rizikókra!)
Üdv
Blaskó
Tisztelt Doktor Úr/ Hölgy!

34 éves vagyok, gyakran zsibad a kézfejem, lábam, illetve a lábam elég sokszor fáj, az érszükület nálam szóba jöhet? ( Sajnos dohányzok, és családomba is volt ilyen próbléme) Viszont feleslegesen nem merek orvoshoz menni (gyakran azt mondják, még fiatal vagyok)

Válaszát előre is nagyon köszönöm:
Hajnica
Kedves Hanica !
Panaszait több tényező okozhatja. Az , hogy dohányzik , semmiképp nem dícséretes, de nem feltétlen okozója érszükületnek. Egy doppler áramlásmérés vizsgálatra , ami az érszűkületet igazolja , illetve egy ideggyógyászati szakvizsgálat mindenképp választ adna aggodalmaira.

Üdvözlettel :
Kelemen Edina
asszisztens
Tisztelt Doktor Nő/Úr ! 10-napja a bal alsó lábszáramon trombózist állapítottok meg. A kezelést 8 napig Syncumarral kezdték meg, ezután felajánlották a Pradaxa-t . Jelenleg ezt kapom. Kérem a véleményüket. Tisztelettel Zoltán
Kedves Zoltán !
Mindkettő kiváló gyógyszer, de a Pradaxat csak akkor lehet törvényesen támoghatással felírni, ha a Syncumar (warfarin, Marfarin) sikertelen
Üdv- Dr. Blaskó György
Tisztelt Kósa Doktornõ!
Egy hónapja voltam a Doktornõnél trombózis gyanú és tüdõ embólia gyanú miatt ami császármetszés után merült fel.A vizsgálatok nem találtak embóliát és trombózis.
Azóta is 2x szúrom magam 0,4 es clexannal.Januárban tudok újra menni a doktornõhõz.Azóta viszont megjött a genetikai vizsgálatom eredménye ami MTHFR A1298C. 1.allél:normál 2.allél:mutáns genotípus:HETEROZYGOTA
A kérdésem az lenne hogy ez igényel valami kezelést?Hat hete kapom a clexant akkor szültem mikor hagyható el?A másik három genetikai eredmény normál azok jók.
Várom válaszát. Köszönöm Cser Éva
Kedves Éva !
Doktornő várja rendelésére , hogy átudják beszélni a leleteit.

Üdvözlettel :
Kelemen Edina
Tisztelt Doktor Úr / Nő !!

anyukám 2 hónapja elesett kerékpárral és a bal térdét és a bal lábszárat megütötte , a bal lába térdtől lefelé tiszta lila, zöld lett , 2 hétig feküdt vele vizesruházta meg lioton géllel kenegette !Egy nagyon kicsit tornáztatta a lábait ! 2 hét után felkelt és egész nap járkált ! Mostanra a bal lábán az ér kidudorodott és ekkor ment el orvoshoz ! Az orvost megállípította , hogy mélyvénás trombózison esett át, kórházba nem maradt bent , így gyógyszer írt fel neki Xarelto 15 mg!

Kérdésünk az lenne , hogy az éjszakai fekvésen kívül, napközben is feküdnie kell és pihentetni a lábait , vagy fellehet és s.étálhat -e ?
.
Tisztelettel : Tamás Erzsébet
Kedves Erzsébet !
Ha lehetőségük van keressék fel központunkat. Dr. Kósa Éva angiológus doktornőt tudom ajánlani, aki segíteni tud önöknek az édesanyja további kezelését illetően. A doktornő segít tanácsaival a jövőre nézve. Valamennyi dokumentummal kerssék meg őt.
Elérhetőségünk: 0670/431 77 29

Üdvözlettel:
Kelemen Edina
Kedves Szélessy Zsuzsanna Doktornő!
Lányomnak, aki 23 éves és egészséges egy speciális arccsont műtétje lesz (a jobb oldali alsó és felső állkapocs csontból fognak kivenni egy kb 1 cm-es darabot, hogy szimmetrikus legyen az arca). A műtét december 11-én lesz, aminek az időpontja egy hónapot tolódott, ezért sajnos megvásároltunk a karácsonyi időszakra a családnak négy repülőjegyet Amerikába. Mindez azt jelentené, hogy 11 nappal a műtét után 13 órát repülne. A véleményét szeretném kikérni, hogy Ön szerint van-e arra bármi esély, hogy el tudunk utazni. Tisztában vagyok vele, hogy a műtét után három hétig nem javasolt repülőre ülni, de gondoltam hátha Ön tud javasolni valami megoldást.
Köszönettel: Hunfalvy Timea
Kedves Hunfalvy Tímea !
Amennyiben a csont eltávolítás nem a fül közeli végén történik, úgy valószínű nem okoz gondot a repülés. A felszállás és leszállásnál nagy fájdalmai lehetnek, ez része gondot okozhat. Továbbá a folyadék fogyasztás is nehezített lesz számára, ami a repülő száraz levegője miatt ismét veszélyes lehet.
Az operáló orvos véleménye perdöntő lehet, hisz az utazás előtt mindenképp ellenőrizni fogja a csontok helyzetét a megindult callus képződést. Én nem javaslom a repülést, hisz fájdalomnak, kiszáradás veszélyének és sok kellemetlenségnek lesz kitéve.
Üdvözlettel:
Dr. szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr!

36 éves vagyok. Eddig még nem szültem. Most van egy komoly kapcsolatom, és lassan felvetődik bennünk a gyermekvállalás kérdése is. Anyunak volt egy komoly trombózisa.
A NET-en kutakodva olvastam, hogy a leiden mutáció vizsgálat is fontos a trombózis hajlamosság szempontjából. Csak nem tudom, hogy erre vizsgáltak-e?

A leiden mutáció = APC rezisztencia (vagy nem egy a vizsgálat)

Ez a vizsgálat úgy tudom, hogy nem évül el, az értékek mindig ezek maradnak (arhív lelet)?


2008 nyarán végezték el ezt a vizsgálatot a belgyógyászati érszakrendelésen.

Beteg APTI: 29,6 sec
Kontroll APTI: 38,5 sec
APC rezisztencia: 2,21
Protein C akt. meghat: > 200%
Protein S akt. meghat: 98 %
Antithorombin III. megha: 121%

Várom válaszát!

Köszönettel: Enikő


Az elküldött leletei negativak: feltehetően nincs Factor V Leiden mutációja, de a vizsgálatok hiányosak, nem mindent csináltak meg. Azt tanácsolom, hogy gyermekvállalás ügyében jelentkezzen be a Trombózis Központba.
Az APC rezsiztencia egy olcsóbb szűrővizsgálat, ami ha < 2 alatt van felveti a Leiden, York és Cambridge mutációk gyanuját. Ha ez van, az egy életre szól. A >200 feletti Protein C értéknek nincs klinikai relevanciája: csak akkor érdekes, ha < 60 alatt van!
Üdvözlettel
Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktornő!
Lassan három éve küzdök vérzés zavarral, amin túl vagyok 3 curettage, 1 méh hysteroscopia, kétszer 3 hónapig norcolut és rengeteg exacyl tabletta. Egy petefészek cisztám volt ami állítólag okozhatta az erős szinte állandó vérzést. A ciszta felszívódott de az orvosom a méh kivételt javasolja végső megoldásként. Az összes tünetet produkálom ami a vérszegénységre ráillik,néha még beszélnem is fárasztó. A vasamat folyamatosan zöldárpa porral és céklalével egyengetem.Ön szerint érdemes még kutakodnom valamelyik szakterületen vagy műtét? 45 éves vagyok egészségesen étkezek, eddig rendszeresen futottam is de már nem merek mert ez is felerősítette a vérzést. Elnézést a hosszú levélért!

Válaszát előre is megköszönve: Schmidtné Merényi Andrea
Kedves Andrea!
Valóban felvetődik a vérzékenység lehetősége! Nagyon fontos volna tisztázni, különösen, ha műtétet is terveznek. Valamint a vashiányos vérszegénységét is rendezni kellene.
Kérem jelentkezzen be hozzám vizitre, hozza magával a korábbi orvosi, laboratóriumi leletét is.Átnézem és megbeszéljük a szükséges laboratóriumi kiegészítő vizsgálatokat és a gyógyszeres kezelést.
Üdvözlettel:
Dr. Szélessy Zsuzsanna

Hírek

Mikor van szükség véralvadásgátlóra terhesség során?

Mikor van szükség véralvadásgátlóra terhesség során?


További részletek
DIC- amikor a véralvadási rendszer összeomlik

DIC- amikor a véralvadási rendszer összeomlik


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica

Prima Medica Egészséghálózat