Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt dr. Kapocsi Judit!

Szabolcs megyében egy kis községben élünk, édesanyám elég komoly magasvérnyomás betegséggel küzd! 290/160-as vérnyomás értékkel szállították a körzeti kórházba 11.08.-án! Itt egy hét kezelés után hazaküldték, azonban az értékek még mindig nem álltak helyre, emellett zavart, nagyon sokszor nem tud térben és időben tájékozódni, gyenge,étvágytalan. Készült ct vizsgálat, de még az előbb leírt tünetek előtt! Sajnos a kezelőorvosával ezt nem tudtuk megbeszélni.A problémája ellenére 2016 áprilisára hívták vissza kontrollra. Falakba ütközünk, sajnos nem vesznek minket komolyan, pedig próbálkoztunk már más intézményben is, mivel mi a család tudjuk, hogy neki ezelőtt nem voltak ilyen tünteti! Régóta ismert a magasvérnyomás betegsége, szedte rendszeresen a gyógyszereket, azonban azt sem sikerült kideríteni, hogy miért volt ez a hatalmas kiugrás! Szeretném tudni, hogy esetleg Önöknél lehetne-e időpontot kérni, tudnák-e fogadni! Nem számít a távolság, csak valaki venne már minket komolyan! Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Takács Mariann
Kedves Takács Mariann !



Dr. Kapocsi Judit keddi napon délután rendel központunkban. A panaszok alapján azt gondolom a doktornő megfelelő választás. Egy személyes találkozásra lenne szükség, ahová édesanyja valamennyi dokumentációját el kellene hozni, hogy segíteni tudjunk .

Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tudnak.



Üdvözlettel :

Kelemen Edina

Tisztitelt doktor ur 49 éves vagyok éjszaka izomrángatozast érzek a ket lábszáramba ez érsxükület?
Kedves Levente !

Panaszának számos oka lehet. Mindenképp szükség lenne egy személyes konzultációra ahhoz , hogy angiológusunk véleményt tudjon mondani önnek. Központunkban Dr. Kósa Éva doktornő foglalkozik ezzel a területtel . Kérem ha lehetősége van rá jelentkezzen be a doktornő rendelésére.

Elérhetőségünk: 0670/4317729

Üdvözlettel :

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt Dr Úr/Nő!

19 éves vagyok, és az utóbbi időben vettem észre, hogy a bal lábam térdhajlatában retikuláris vénatágulatok jelentek meg. Rendkívül zavar a dolog, hiszen úgy gondolom, ilyen fiatal korban amellett, hogy csúnya, eléggé kellemetlen is. A kérdésem az lenne, hogy rádiófrekvenciás visszérkezelés alkalmas-e retikuláris vénatágulatok kezelésére, vagy csak a seprűvénák eltüntetésében hatásos? Illetve, milyen kezelési mód lehetséges retikuláris vénatágulatokra a szkleroterápián kívül? Esetleg tájékozódhatnék a körülbelüli árról? Ódzkodok a szkleroterápiától a lehetséges szövődmények miatt...Válaszát előre is köszönöm!

Edina
Kedves Edina !

Az RF kezelés alkalmas 1 mm alatti vénák kezelésésre, de általában kombinált kezelésre van szükség, ami a hagyományos sclerotherapiát is tartalmazza.

Az RF kezelés ára: 500 impulsus 19500 ft. ami általában egy végtag kezelésére elegendő.

Az injekciós kezelés ára ampullánként 9500 ft.

Üdvözlettel

Dr. Sepa György

Tisztelt Prof Dr Blaskó György!

tisztelettel kérem válaszoljon kérdésemre

idén július másodikától 5 napig hasba vérhigítót majd a sincumár mite 1mg os tablettát kell szedjek mert ptvarfibrillációm volt bicuspidalis insuff mitralis prolapsus alapbetegségem van mely eddig nem ígényelt gyógyszeres kezelést a pitvarfibrilláció ügyeletből hazaengedve másnap magától elmúlt most vérnyomáscsökkentőt és betaloc zott 1 szemet szedek Tervalon 1 szem 50mg ot is

INR most 2,3 5 szem azaz 5mg mite tabletával voltam kardiológián ott jövőhónapra katétert írtak elő esedékes mert romlott az érték a bal pitvar 66 os értéke tavalyhoz 72 lett hamarosan és a vizsgálati eredmény függvényében szívműtét várható

az orvos azt mondta holnaptól az 5 szem mitét hagyjam abba hisz elmúlt spontán a fibrilláció akkor nem kell szedjem és egyszerűen hagyjam el a véralvadásgátlót nem szükséges és felesleges mondta

kissé ideges vagyok hogy lehet e így egyik napról a másikra elhagyni a sürgősségin akkor mikor a 130 as pulzussal bevitt a család nem nézték csak azt hogy ne legyen a későbbiekben gond szedjem a gyógyszert a kardiológus ahol müteni fogják a szívem ha kell majd nem látja indokoltnak a további szedését

lehet ilyet? nem lesz bajom? 55 éves nő vagyok vérnyomásom a tervalon mellett is néha 140/85 de a pulzusom azóta rendben van s sokat idegeskedek és feszült is vagyok amióta történt velem ez bevallom félek

egy hónap múlva lesz a katéterezés szeretném megérni túlélni és betartom az orvos utasítását és ha kell elhagyom mivel tejcukorérzékenységem miatt is az 5 szem úgy érzem terhel tüneteket okoz és boldog vagyok ha nem kell szedni mivel csak gyümölcs és zöldség volt a főétkem és most hónapokig nem ehettem semmit mert a házi orvos a rossz inr miatt azt mondta ne ne egyek szinte semmit ettem ami egészségtelen kenyérféle krumpli kis száraz hús és pici zöldség és gyümölcs vagy alig hogy beállítódjon az érték-mégis félek nem lesz e bajom így egyik napról a másikra elhagyni

köszönöm szépen ha időd szán rám és válaszol csupán annyit hogy nyugodtan egyik napról a másikra abbahagyható vagy mire számítsak lehetnek e tünetek és mik mire mit figyeljek magamon ha elhagyom a gyógyszert

köszönöm szépe és nagyon jó egészséget minden jót és további jó munkát és erőt kívánok Önnek Önöknek tisztelettel hálásan megköszönve hogy elolvasta és válaszra méltat S Éva
Kedves Éva !

Nem értek egyet a Syncumar elhegyásával! Legalább a katéterezésig és még utána addig szedje, amig az eredményeit nem látom: jelentkezzen be a Trombózis Központba. Sokkal nagyobb biztonságban lesz INR 2-3 között!. A fentieket nagyon komolyan írtam!!!!

Dr. Blaskó György

Tisztelt Dr.úr/nő!



45 éves vagyok, lombik programok óta derült ki, hogy antifoszfolipid szindrómám van, gyógyszer nem szedek rá, de a családban szívérrendszeri, pajzsmirigy problémák vannak minden ágon. Jelenleg magas vérnyomás, gyakori migrén és fejfájás a problémám, ami részben munkahelyi stressznek köszönhető, részben az alapbetegségekhez is kapcsolódhat. Kihez fordulhatnék ebben a komplex helyzetben leleteimmel segítségért és kezelésért? Köszönettel és üdvözlettel.Katalin

Kedves Katalin !

Panaszai, problémái elég összetettek . Mindenképp javaslom, hogy keresse fel központunkban Prof. Blaskó György doktort, aki segíthet önnek a továbbiakban. Pajzsmirigy panaszai miatt endokrinológus szakembert is tudunk ajánlani.

Elérhetőségünk : 0670/4317729



Üdvözlettel :

Kelemen edina



Tisztelt Dr. Úr / Dr. Nő!

29 éves vagyok, fogamzásgátló tablettát, és Letrox tablettát szedek pajzsmirigy alulműködésre. Kb. egy hete fáj a bal lábam és a bokám, kicsit be is van dagadva. Szinte mindig hidegek a végtagjaim, most sincs másképp. Mellette viszont olyan mintha néha meleg futna át a lábamon, és néha lüktet változó helyeken. Nem vagyok ijedős típus, de pár hete volt egy rokonomnak trombózisa, és az jutott eszembe, hogy lehet nekem is az van? Bár színben elváltozást nem igazán látok. Van okom aggodalomra? Köszönettel: Mónika
Kedves Mónika!



Szükséges lenne megnézetnie, hogy a panaszait és esetleges hajlamát kivizsgáljuk. Blaskó Professzor Úr, Kósa Drnő Központunkban készséggel áll rendelkezésére.

Üdvözlettel:

Janicsek Zsuzsa asszisztens
Szeretném megkérdezni,hogy ha a mindketten heterozygoták vagyunk a férjemmel,az brefolyasolja e a terhesseget vagy a teherbeesést.Koszonom
Kedves Zsuzsa!

Köszönjük megtisztelő bizalmát. Segítsen közelebb jutni a kérdéshez, pontosan mire heterozigóták?

Köszönettel
Tisztelt Doktor Úr!

21 éves lányom egy éve szed fogamzásgátló tablettát.. Elküldtem vizsgálatra :Leiden és protrombin G20210A mutácio nincsen ,viszont MTHFR c677 HOMOZIGÓTA mutáns.

Az lenne a kérdésem,hogy szedhet-e ennek ellenére fogamzásgátló tablettát illetve szükséges-e még egyéb vizsgálatokat is végezni.

Köszönöm válaszát!

Molnár Erika
Kedves Erika !

Az MTHFR homozygositas elég ritka genetikai eltérés, de a fogamzásgátló tabletta szedése nem befolyásolja. Ha kedves lánya terhes lenne, azonnal jelentkezzen a Trombózis Központban, mert akkor 9 hónapig sc. Fraxiparine-t kell kapjon. Addig is sok sportolás, mozgás és a sérülések kerülése javasolt.

Üdvözlettel :

Dr. Blaskó György
juni 18-án kaptam mélyvénás trombózist és kétoldali tüdőembóliát 37 éves vagyok.a kérdésem,mikortól mozoghatok sportolás szinten és mikor hagyhatom el a harisnyát,3 hete már harisnya és fásli nélkül zuhanyzom,de még ellilul a lábam ilyen rövid idő alatt,eliquis apixaban-t szedek 2*5mg-os. mellkasi tüneteim már nincsenek,a lábam is egész tünetmentes volt,de mostanában néha zsibbadni érzem és boka és vádli közötti szakaszon néha elviselhető mértékben fáj.genetikai vizsgálatot még nem csináltak.

köszönöm válaszát!üdvözlettel:ilona
Kedves Ilona!

Nem pontosan értettem levelében, mikor kapta a tüdőembóliát illetve a mélyvénás thrombózist. Amennyiben június 18-án akkor mozogni már mindenképpen lehet. A harisnya elhagyása függ, attól, hogy milyen tünetei vannak anélkül, illetve hogy milyen mértékben tűnt el a trombus. Tekintettel, hogy leírt bizonyos tüneteket, mielőtt elhagyná a harisnya viselését mindenképpen konzultáljon személyesen a kezelőorvosával. Valószínűleg a genetikai vizsgálatot is meg tudják ekkor beszélni. Kérdéseinek megfelelő megválaszolásához szükséges a fizikális vizsgálat illetve a leletek ismerete, emiatt javaslom, hogy az Önt már kezelő orvos tud pontos válaszokat adni, illetve ha van lehetősége szeretettel várom Önt.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva
Jo napot kivanok!Lboreredmenyeim!factor v g1691A leiden mutacio absent.Factor v H1299R[R2}mutans absent,MTHFR C 677T MUTANS homozigota,MTHFR A 1298C MUtans absent,Factor XIII V34L MUTANS HETEROZIGOT,PAI-1 4G/4G HOMOZIGOTA.Ezzekel az eredmenyekel a hemotolugus dr fel irt a az 1 adag napi Aspentert es ha babat szeretnek mivel aszt szeretnek irt heparin injekciot,3 honapja szedem az Aszpentert es aszt tapasztaltam hogy a melkasamon kiutesek vannak{pattanas szeruek}5 napja nem szedem a gyogyszert es vissza kezdet huzodni.most nem tudom igazan eldonteni hogy az aszpentertol van vagy Ureaplasma urealitycum pozitiv volt es kaptunk ra antibiotikumot{AZITROMICINA} a ferjemmel egyut.az antibiotikumot nem szedem mar 3hete.Mivel tudnam hejetesiteni a veralvadasgatlo gyogyszert mert a majam is faj mar!Az aszpirint is probaltam.Koszonom elore is a valaszat!
Kedves Daniella !

Mivel többszörös genetikai rizikófaktora van és az egyik ráadásul homozygota egyáltalán nem értek egyet a tabletta szedésével. A sikeres terhesség kiviseléséhez LMWH (Fraxiparine-t kell kapjon profilaktikus dózisban subcután, naponta egyszer. Kérem, ha minél korábban hazajön, jelentkezzen be a Trombózis Centrumba.

Dr. Blaskó György

Hírek

A mélyvénás trombózist nem előzi meg az aspirin

A mélyvénás trombózist nem előzi meg az aspirin


További részletek
Vena portae trombózis-vérrögök a májban

Vena portae trombózis-vérrögök a májban


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA