A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Dr. Blaskó György!

Szeretném megkérdezni, hogy mit jelent a vérvétel eredményeként a következő:

PLA (GPIIIa) T196C mutáció: heterozigóta mutáció hordozó

Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Gillian !

Ez a lelet egy thrombocyta memebráb felületi glycorpotein genetikus polymorfizmusa, ami mérsékelt thrombozis rizikó-fokozódással jár, de nem a vénás, hanem a verőeres területen.

Üdvözlettel: Dr.Blaskó György

Jó napot! Voltam szoláriumban először es utána zsibbad a bal lábam. Meg a múltkor edzés után is nem tudom mitől lehet ?
Kedves Abita !

Leírása alapján a gerinc vizsgálata jön szóba, neurológust érdemes felkeresnie ha tovább ismétlődik a panasza.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva

Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

2 vetélés után vagyok az eredményeim az allábbiak: Faktor V: normál, Faktor 2: normál,MTHFR: NORMÁL C677T és homozigóta mutáviós A1298C.

Egy másik vérvételi eredményemen ez szerepel: protrombin G20210A allél vad tipus. Mit jeletneke ezek az adatok? Okozhatta ez a vetéléseket? Köszönettel: N. Györgyi
Kedves Györgyi !

Az MTHFR A1298T homogositas nem okoz vetéléseket!!!! A prothrombin gén vad tipusa azt jelenti más néven, hogy normál. De ez azt is jelenti, hogy ha terhes lesz akkor kell kapnia Fraxiparine-t.

Üdvözlettel:

Dr.Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr!

Bizonyosan, sok ilyen kérdéssel fordulnak Önhöz. Kisbabát szeretnénk. 2011-ben volt egy mélyvénás trombózisom. Egy évig szedtem tabletta formában a véralvadásgátlót, ma már semmit sem szedek. Hosszabb utakra, illetve repülő útra szúrnom kell magam. Tisztában vagyok azzal, hogy amint terhes leszek mindennap kell szúrnom magam. A problémám a következő. Akkor is szúrnom kell , ha már tervezzük, vagy elég akkor amikor már pozitív a teszt és orvos is látott ? Nem tudok elmenni vizsgálatra , mert külföldön élek, és nem valósítható meg amikor csak szeretném. De ha muszáj persze, nyilvánvaló . A trombózisról már azt hiszem mindent tudok. De a Babatervezés előmeneteléről sajnos szinte semmit. Előtte fontos konzultálnom egy orvossal, hogy felírja előre az injekciókat vagy elég akkor elkezdeni? Nehéz fizikai munkát végzek, ilyenkor addig dolgozik az illető, amíg tud vagy keressek könnyebet? Azt az orvos állapítja meg milyen injekció vagy gyógyszer szükséges vagy mindenkinek a Clexane-t írjak fel? Nemvolt lehetőségem itt konzultálni még senkivel, de ha szükséges megoldható,hogy a elküldjék nekem a szüleim?

Elnézését kérem a sok kérdésemnek, de sajnos csak így tudok információhoz,jutni, mert ahol Magyarországon vizsgáltak (nem szépen) elküldtek, hogy majd akkor menjek vissza, ha már biztosan akarok.

Tisztelettel: Kun Eszter
Kedves Eszter !

Csak azt nem írta meg, hogy milyen genetikai/alvadási eltérésben szenved!!! Ettől függ ugyanis, hogy más a tervezett terhesség fogantatásának idején kell-e kapnia LMWH-t vagy elég akkor, ha csík pozitiv lesz. Én magam a Fraxiparine-t sokkal jobban szeretem, mert kevesebb mellette a vérzéses szövődmény.

Tisztelettel:

Dr.Blaskó György

Tisztelt doktor úr/doktornő!



Az lenne a kérdésem, hogy a trombózis kialakulását kizárólag a hosszú igedig tartó ülő pozíció segítheti-e elő, vagy más testhelyzetek is, pl. hosszan tartó törökülés, vagy hosszas könyökölés, támaszkodás a kézen? Illetve a zsibbadás csak idegi eredetű, vagy olyankor a vérellátás sem a megfelelő?

Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Fanka !

A mélyvénás thrombózis kialakulását elsősorban az örökletes hajlam jelenléte, bizonyos betegségek, gyógyszerek, állapotok határozzák meg. Inkább több tényező együttes jelenléte szükséges ahhoz, hogy mélyvénás thrombózis kialakuljon. Nagyon sok esetben nem ismerjük az okot. Minden olyan testhelyzet, mely a végtagokban akadályozza , lassítja a vénás áralmást, elősegítheti a thrombózis kialakulását, de önmagában , egyéb tényező nélkül a töröküléstől, vagy hosszas üléstől például általában nem alakul ki thrombózis.

A zsibbadás többféle jellegű lehet. Visszérprobléma miatt, vagy érszűkületben terhelésre kialakulhat zsibbadásszerű érzés, de a zsibbadás jellemzően inkább idegi érintettségre utal. Egy tünet esetében fontos, hogy mikor alakul ki, milyen jellegű, meddig tart és még számos egyéb dolog, és ezek döntik el, hogy mely szervrendszert javasolt megvizsgálni.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva

Tisztelt Prof. Dr. Blaskó György!



A következő kéréssel szeretnék Önhöz fordulni, 23 éves lányomat 2690 D-dimer értékkel utalta be sebész sürgősségi ügyeletre, az ügyeleten "kizárták" a thrombozist, duplex ultrahang, végtagi erek, mellkas röntgen készült, majd éjszaka hazaküldték. Ügyeleten kapott clexane injekciót. Másnap visszamentünk a belgyógyász szakorvoshoz, aki a meglévő eredményekből mégis thrombozis gyanúval megkezdte a clexane 6000 NE 0,6 ml injekció alkalmazását. A lányomat nem küldték vissza kórházba, ágynyugalom mellett idehaza kapja az injekciókat reggel, este. Kérdésem az lenne, hogy nem jelent gondot a nem kórházi kezelés? Az Önhöz feltett kérdésekben szinte minden beteg kórházban volt, a kezelést ott kapták meg a betegek.

Válaszát előre is köszönettel:

Kóczián Györgyi
Kedves Györgyi !

Ennyi nap eltelte után már nem lehet mit tenni....ha eddig nem súlyosbodott, akkor már ezután nem fog, A Clexane profilaxist egy heti kezelés (2x1 inj) után kell kezdeni (1x inj), és kérem, hogy három hónap múlva jelentkezzen a Trombózis Központban thrombofilia kivizsgálásra. Addig rendszeres UH kontroll és D-Dimer kontroll javasolt.

Üdvözlettel:Dr. Blaskó György
Kérdése Tisztelt Doktornő !

Szeretném meg kérdezni mi okozhatja a jobb szemem bevérzését .Több alkalommal jártam szemészeten de nem tudták megállapítani mi lehet a probléma . Sajnos az utóbbi időben 8-10 naponta fordul elő A vérnyomásom nem magas a labor vizsgálat eredmények is jók ,terheléses cukor vizsgálat sem mutatott magas értéket. Válaszát előre is köszönöm . Tisztelettel : Vidács József
Tisztelt Vidács Úr!

A kötőhártyán jelentkező bevérzésnek számos oka lehet. A "száraz szem" tünet, például, ha a könnytermelés elégtelen, allergiás gyulladás, az erek törékenysége, C vitamin hiány, vírus fertőzés és még sorolhatnám. Fontos lenne tudni, hogy ez új tünet-e, vagy már máskor is előfordult, hogy hány éves Ön, milyen egyéb betegségei vannak, és így tovább.

Használható tanácsot akkor tudok adni, ha személyesen megvizsgálom, kórtörténetét átnézem.

Rutascorbin szedésével nem árthat magának.

Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit

Tisztelt cím.

A kérdésem a következő lenne.

Syncumart szedek 3-4-3 szemet.

Fogorvoshoz kell mennem mik a lehetőségeim az inekción kívül.

Ha nincs más lehetőség akkor mekkora dózis kell?

95 kg vagyok, mélyvénás trombozisom volt.

Hallottam valami gyógyszerről ami kiváltja a sincumart és nem okoz vérzékenységet.

Ha azt szedném akkor nem kellene az inekció?

Válaszát előre is köszönöm.
Téved. Ilyen gyógyszer nincs. Ha vérzésveszéllyel jár a fogműtét, mindenképpen 4 napig előtte javasolt az sc. adott LMWH, mégpedig 1,0 ml. Fraxiparine (önnek) Utána folytassa a Syncumart.

Üdvözlettel :

Dr. Blaskó György
Kérdése Tisztelt Doktornő!

A bal kezemen a vérnyomás felső értéke 50-60 Hgmm-el magasabb, mint a jobb karomon. A házi orvos UH szakrendelésre küldött, ahová március 02.-ra kaptam időpontot vert.duplex scan, valamint felsővégtagi artériák UH vizsgálatának elvégzésére.

Panaszom nincs. 2006-ban volt egy kisebb strokom,azóta infúziós kezelésre járok félévenként.

Kérdésem az lenne, hogy az UH vizsgálat időpntja nem késő-e, vagy addig mi a teendő?

Válaszát előre is köszönöm:

Kulcsár Józsefné
Kedves Kulcsár Józsefné!

Ha a két kar között ilyen nagy vérnyomás különbség van, akkor feltétlenül indokolt az orvosa által javasolt vizsgálat. Tekintettel arra, hogy Ön aktuálisan panaszmentes, és feltehetően az említett sztróke miatt gyógyszeres kezelésben is részesül, a március 2.-a nem tűnik nagyon távoli időpontnak. Fontos lenne azt tudni, hogy korábban mértek-e mindkét oldalon vérnyomást, és az akkor milyen volt. Illetve, azóta ellenőrizték-e mindkét oldalt, és az milyen eredményt adott.

Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit

Tisztelt Doktornő!

Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy vérhígító kezelés és a meglévő mélyvénás trombózis befolyásolja-e az aB2GPI IgG és CL IgG értékeket a vérképben?

Válaszát előre is köszönöm szépen!
Kedves Rácz Lászlóné !

Nem befolyásolják. További vizsgálatokra keresse fel a Trombózis Centrumot Üdvözlettel: Dr.Blaskó György

Hírek

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót


További részletek
Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA