A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

vastag viszerek vannak mindkét lábamon nem fájnak de sürün görcsölnek és ha pihenek akkor érzek lábfájdalmat
Tisztelt Ozsváth Sándor!
Ezek a tünetek lehetnek a mély visszerek kitágulásának tünetei. Javaslom, jöjjön be egyik érsebészünkhöz kivizsgálásra, kezelés elkezdésére.
Üdvözlettel
dr. Babai László
Nindkét lábamban, mélyvénás trombózis 2 x ... + 1 tüdőembólia. Anyukámnak kétszer trombózis, nővéremnek 2x trombózis, nővérem legidősebb lányának trombózis. én kisebb lányom szűrve.. mindent örökölt, terhesség alatt végig inj... nahh?!! erre mi a stájsz?!!!!
Kedves Kulcsár Antal!
Genetikailag valóban terheltnek látszik a családja trombózis szempontból.
Abban kérem segítsen, hogy pontosan mi a kérdése, amivel hozzánk fordult!
Köszönettel
dr. Babai László
Mélyvénás trombozisnál egy komoly térdműtét okozhat-e valamilyen komplikációt?
Tisztelt Spiegelberger Erika!
Pontosabban? Most van mélyvénás trombózisa, és közben kellene műteni? - ez nem helyes. Volt korábban mélyvénás trombózisa, ami már meggyógyult? - fokozott óvatossággal kell az operatőrnek eljárnia, profilaktikus antikoagulálásban részesíteni. Minden műtét emeli a trombózis kialakulásának kockázatát. Ahogy egy korábbi trombózis is.
Üdvözlettel
dr. Babai László
Tisztelt Doktor Úr!
2013 augusztus 20-án trombózissal kórházba kerültem, syncumar kezelést állítottak be. Rendszeresen jártam INR ellenőrzésre az eredményeim 1.6 és 1.7 között voltak egyszer volt 2.1. December közepén leállították a syncumart arra hivatkozva, hogy fiatal vagyok (40 éves) és már jó az eredmény, azóta elég gyakran fáj a lábam főleg combtőben. Az lenne a kérdésem, hogy kell-e tartanom attól, hogy ez a lábfájás egy esetleges újabb trombózisra utalhat? Válaszát előre is köszönöm.
Ignáthné Szikszai Anna
Kedves Anna!
A trombózis kezelésnél az Ön által leírtaknál több körülményt szokás figyelembe venni. Kérem, jöjjön el rendelésemre, hogy kellően körbejárva a kérdést, tudjak Önnek javaslatot adni.
Üdvözlettel
dr. Blaskó György
Páromnak már műtét kellene, kérdésem OEP-támogatott Önöknél a műtét, vagy fizetős volna?
Tisztelt Pintér Ágnes!
A rádiófrekvenciás visszérműtét - akárcsak mindenhol - nálunk nem OEP támogatott.
Az OEP egyedül a hagyományos módszert támogatja, mely nálunk Nyíredy főorvos úrnál elérhető.
Maradok tisztelettel
dr. Babai László
Tisztelt Doktor úr / Doktor nő
2013 őszén kaptam a bal lábamban mélyvénás trombózist. jelenleg gumiharisnyát hordok és napi 2 sycumart szedek , az INR értékeim 2.08 -2.34 között váltakoznak. 43 éves vagyok, ülő munkát végzek és valóban keveset ittam és keveset mozogtam. 2014 március kőrnyékén lesz a genetikai vérvizsgálatom a kérdésem is ezzel kapcsolatos: Elképzelhető-e, hogy 43 évig nem okoz panaszt egy ilyen hajlam a rögképződésre? Amennyiben nem találnak genetikai okot, gondolni kell-e daganatos megbetegedésre? A háziorvosom szerint a kevés folyadék és a kevés mozgás önmagában 43 éves korban nem indokolja a trombózist. Megtisztelő válaszát köszönöm
Kedves Szabó péter,
Thrombosisát nyilván valami kiváltotta és a 43 év még fiatalnak számít. Ennek ellenére egyetértenék, hogy egy általános kivizsgálást csinálnának tumor irányába. Ha negativ, nyugodjon meg és 3-5 évente ismételtesse meg. A megfelelő életmód nagyon fontos, tessék sportolni, mozogni, lefogyni....stb.
Tisztelettel
Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr!
Foghúzás elött állok, Warfarin 8mg szedek, 20éves vagyok, mélyvénás trombózisom volt. Mit javasol, álljak át a Heparinra,(mi ennek a folyamata)? Köszönöm a segítséget előre is!
Kedves Krisztina!
Igen, álljon át. Ennek menetét kezelőorvosának kell meghatározni, mert személyre szabott - testsúly, egészségi állapot, korábbi betegségek, egyéb gyógyszerek, stb. Szívesen segítek benne, állítom át, majd vissza. Ehhez kérem, jelentkezzen be rendelésemre.
Üdvözlettel
dr. Szélessy Zsuzsanna
Tiszteld Doktor Úr/Nő!

Kb. két hetet munka közben (álló munkát végzek, vendéglátás) éreztem, ahogy a jobb vádlim feszül, bekeményedik. Akkor nem is foglalkoztam vele, majd másnap láttam hogy egy elég nagy lilás-barnás színű folt jelent meg, mely nyomásra érzékeny volt. Emlékeim szerint nem ütöttem be a vádlim, de persze ez is előfordulhat csak nem emlékszem.... Két hét után ugyan halványodik el a nagy terjedelmű folt, viszont megvan keményedve, nyomásra már nem érzékeny. Ugyancsak a jobb láb fejem belső haránt boltozatánál bizsergő érzést tapasztalok alkalmanként. Érdeklődnék, hogy mi lehet a háttérben, illetve milyen vizsgálatokra lenne szükségem? Megtisztelő válaszát köszönöm.
Kedves Bogi!
Amit javaslok: mélyvénás UH, laborvizsgálat és Kósa doktornőhöz vizit.
Kérem, hívja fel a recepciónkat, minden vizsgálat megszervezésében és bejelentkezésnél segítenek.
Maradok tisztelettel
dr. Babai LÁszló
SZEDULOK NEHE VERSZEGENYSEG MIATT ES ERSZUKULETI PROBLEMAM VAN ,NA MEG A VERNYOMASOM IS KICS.90/60..VERSZEGENYSEG ELLEN MIT HASZNALJAK.46 EVES NO VAGYOK.KOSZONOM A VALSZT ELORE IS.TISZTELETTEL ENIKO
Kedves Enikő!
Elsősorban tudni kellene, hogy a vérszegénység ilyen mértékű, mi az oka. Ezt követően lehet kezelést javasolni. Ugyanis a vérszegénység kezelésének alapja az oki kezelés. (Felszívódási zavar? Autoimmun betegség? Fokozott vérvesztés? Fokozott vörösvértest lebontás? Csökkent vörösvértest termelés? Egyéb?)
Kérem, jöjjön el rendelésemre. Megfelelő kivizsgálást követően tudok kezelést mondani.
Üdvözlettel
dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr!
Segítségét szeretném kérni!2 vetélés után teljes kivizsgálást kértem!Kiderült hogy a LA 1,3 (2X is az lett).Viszont minden más hozzá tartozó eredményem negatív lett.Most ismét várandós vagyok jelenleg 11 hétben vagyok!Várandóság előtt Aspirin Protect 100mg szedtem,most pedig Clexane 0,4 ml-t és Duphastont szedek!Szeretnék érdeklődni hogy miként is befolyásolhatja a terhességet az LA?12 hét után megnyugodhatok-e?
Köszönöm előre is válaszát!
Üdvözlettel:Nikoletta
Kedves Nikoletta!
Kérem, jöjjön el rendelésemre, hozzon magával minden eddigi leletét. A vélemény alkotáshoz egyben kell látnom. Látnom kell az adott labor normál értékeit, hogy mit ért Ön "hozzá tartozó eredmények" alatt, ismernem kell a kórelőzményeit, stb. ahhoz, hogy a baba és az Ön egészségét szolgáló szakvéleményt mondhassak.
Várom!
Üdvözlettel
dr. Szélessy Zsuzsanna

Hírek

Tüdőembólia vagy COVID okozta nehézlégzés?

Tüdőembólia vagy COVID okozta nehézlégzés?


További részletek
Tévhitek a visszértágulatokról

Tévhitek a visszértágulatokról


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica

Prima Medica Egészséghálózat