A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Prof. Blaskó György!
Segítségét szeretném kérni: 33 éves nő vagyok, babát szeretnénk. Az első hónapban kémiai terhességem volt, pozitív terhességi teszt után menses. Néhány hónap kihagyás után újra próbálkoztunk, 6., 7.héten szívhanggal rendelkező embrió.
9.héten vérzés, missed ab, amely befejeződött magától. Saját magunktól vérvételre mentünk, eredmény Leiden heterozigóta vagyok, Lupus antikoaguláns negatív. Orvosok (nőgy,, hemosztázis ) szerint ez bármi lehet, LMWH profilaxis indokoltsága kérdéses. Kémiai terhesség nem számít, ez "csak" 1 vetélés volt, a lakosság 10%-a Leidenes, mégis "tudnak" szülni.
Mit tegyek? Nem akarok elvetélni többször!
Köszönöm válaszát előre is ,
Gabriella
Kedves Gabriella!
Jöjjön el rendelésemre, minden korábbi leletével. Részletesen körbe kell járni mindent, hogy megnyugtató választ tudjak adni.
Üdvözlettel
dr. Blaskó György
Kedves Trombózis központ!
Szeretném megkérdezni, hogy ezekkel a labor értékekkel hová forduljak további kivizsgálásra és mennyire kórosak: Süllyedés: 39 mm/ó (3-21), fehérvérsejt: 3,9 G/L (4,4-11,3) monocyta%:8,3% (2-8),lymphocyta:1,03 G/l (1,1-4,5), eosinophil:0,04 G/l (0,05-0,45), haemoglobin:119 G/l (123-153), haematocrit :0,35 L/L (0,35-0,47), vörösvérsejt: 4,1 T/L (4,1-5,1)
Panaszaim: szapora szívverés, szédülés, időnként jelentkező ritmuszavar és időnként fellépő csontfájdalom. Nagyon aggódom nehogy valami komoly betegség álljon a háttérben. Kérném segítségüket a leletem értékelésében! Köszönöm
Kedves Ágnes!
Úgy látom a leírtak alapján, hogy vérszegénység fennállhat. Kérem, jöjjön el rendelésemre, hozzon minden eddigi leletet magával.
Üdvözlettel
dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztel doktor no 1995 baleset kovetkezteben most mind a ket labam trombozisos. Kerdesem mit ehetek e smit ihatok most per pillanat erdelybe elek szuleimmel hiszen Pecset a kis beteg jaradekbol nem tudok meglenni es melot se talalok bant nagyo mert szerettem dolgozni barhol , itt szekely foldon mivel euros kartyam van a korhazba magyar orvos kezel leorditva csak 1 nap utanna csak ha megyek cikiz a maga modjan el kell viselni amit magyarba nem tapasztaltam 2o even at soha
Kedves Zsolt!
Ha postrombozisos a lába, bőrelszíneződéssel, esetleg fekéllyel, akkor élete végéig kell alvadásgátlót szednie.
Enni mindent lehet, csak a napi K vitamin bevitel legyen hasonló mindennap, mert a Warfarin hatását a K vitamin befolyásolja.
Nagyon sajnálom, hogy messziről nem tudok segíteni. Talán, ha újra Budapesten jár többet segíthetek.
Üdvözlettel:
dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Professzor Úr!
Egyre többet lehet olvasni a K2 vitaminról és ennek kapcsán arról is, hogy azt ma már (mivel a táplálékban nincs elegendő) mesterségesen kell pótolni.
Hiányában a Calcium (a csontok helyett) az erek falára rakódhat le, érelmeszesedést okozva.
Egy műtét utáni mélyvénás trombózis miatt én már 11 éve szedem a syncumart, ezért szeretném megkérdezni, hogy
a K2 vitamin is a syncumar ellen dolgozik (vagy csak a K-vitamin),
ha ellene dolgozik, azért megoldható a szedése ?

Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel:
Károly
Kedves Károly,
A cumarin szedése a K1 vitaminnal kapcsolatos, mert a K1 vitamin a kofaktora annak az enzimnek, aminek az átalakulási körét a cumarin megszakítja. A K vitamin szedésénél nem az a fontos, hogy teljesen tiltott a fogyasztása (nincs is olyan hajmeresztő diéta, amiben semmi K1 vitamin nincs), hanem AZ A FONTOS HOGY A BETEG MINDENNAP UGYANANNYI K VITAMINT FOGYASSZON akkor ugyanis be lehet állítani INR 2.-3 közé!. Ha egyik nap két kg narancsot eszik, másnap egyet sem, persze, hogy nem lehet beállítani.
A tiszta K2 vitaminból valóban kevés van a táplálékban, ezért - ha a készítmény tiszta és semmi K1 nincs benne(!!!!!) - a cumarint szedő is fogyaszthatják.
Üdvözlettel
Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor úr!
3 éve van egy 15 cm-es elég vastag visszér belső comb térdhajlatban. Soha semmi gondom nem volt vele (terhességek alatt jött ki, lágy volt puha tapintásu, sosem fájt, lábam sem dagadt) 4 napja, bekeményedett, csomók jelentek meg benne és meglehetősen érzékennyé, fájdalmassá vált.
A háziorvos felületi visszérgyulladást állapított meg. Detralexet és liotont ajánlott. Érsebészetre áprilisra kaptam időpontot.
Szeretném megkérdezni, hogy ezek csomók el fognak múlni?
Nagyon szeretek sportolni. Napi szinten edzek (most jelenleg nem merek)
Gyaloglás, bicikli, kocogás, aerobik. Ha elmúlik a gyulladás, ill. ha nem fáj és feszül akkor lehet folytatni?
Szíves válaszát és türelmét előre is köszönöm,
Marianna
Kedves Marianna!
A csomók - kitágult visszerek - elmúlni nem fognak. Meg kellene nézni, hogy a mélyebb vénáknak milyen az állapota. A teljes képet látva lehet a megfelelő kezelést megválasztani. Mindenesetre a bekeményedés, gyulladás nem jó jel. Komolyan foglalkozni kell vele.
Kérem, jöjjön el rendelésemre hétfőn!
Tisztelettel
dr. Sepa György
Tisztelt Doktor úr! Kérdésem annyi lenne,kb fél éve iszonyatosan fáj a jobb lábam lágyéktól le felé a talpamig .A fájdalom este a töbszöröse mint nappal.Nem tudom hova rakni ,vagy flektort veszek az segit, és bekenem lidokainos krémmel.használ bizönyos ideig ..Arra gondoltam nem e trombozis .Azét gondolom mert furán fáj és nagyon.Nem mentem még orvoshoz mert ugyis kezeléseket ad és már több izületi problémám van de nem használt sose ..Bele fáradtam .Kérem szives vállaszát !Tisztelettel ,Kovácsné,Marika,
Tisztelt Marika!
A leírtak elsősorban mozgásszervi eredetű fájdalomra utalnak. De kizárni keringési zavart így távolból nem lehet. Érdemes lenne egy belgyógyászati vizsgálatot végeztetni. Kósa doktornőt javaslom, keresse fel!
Üdvözlettel
dr. Babai László
147/78/90 a vernyomásom az magas?
Tisztelt Horváth Zoltán!
Ez sok mindentől függ. Életkortól, mérés módjától és idejétől, stb.
60 év alatt az első értéknek 140 alatt kell lennie. A mérést 5 perces pihenés után ül vagy fekvő testhelyzetben kell elvégezni.
Illetve a harmadik érték, amit írt (90), az pontosan mi?
Javaslom, jöjjön el rendelésemre, hogy részletes vizsgálat után megnyugtató választ tudjak adni Önnek
Üdvözlettel
dr. Kapocsi Judit
25 éves lányomnak nagyon alacsony a trombocyta értéke:
136 g/l .érdeklődni szeretnék,hogy kell-e ezzel foglalkoznunk vagy nem?

köszönettel:Lajáné
Kedves Erzsébet!
Ez nem olyan alacsony. (Általában a laborok 150-et adnak meg normál érték alsó sávjának) Viszont ismeretlenül azt sem tudom mondani, hogy normális. Érdemes lenne ismételni a vizsgálatot. Ha akkor is alacsonyabb, mint a normál, akkor keressenek meg engem a Trombózisközpontban, minden korábbi leletükkel.
Tisztelettel
dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Érdeklődnék, hogy a Leiden mutáció tartós fogyatékosságnak szemít-e. Igényelhető e rá az adókedvezmény! Válaszát megköszönve: Varga Anikó
Kedves Anikó!
Legjobb tudásunk szerint nem. (Bár az adójog nem a mi szakterületünk)
Üdvözlettel
dr. Babai László
Tisztelt Doktor Úr/Nő!Gyermekvallalason gondolkodunk a ferjemmel, aki az alabbi antidepresszansokat szedi:
Anafranil 125mg naponta, Deanxit 1 tabletta naponta, Sedoxil 10 mg naponta. A kerdesem az lenne, hogy ajanlatos-e gyermeket vallalni ezen gyogyszerek szedese melett? Nem tudom, hogy mennyire helytallo a kerdesem, hiszen a feejem szedi a fenti gyogyszereket. Ha abba tudna hagyni a gyogyszerek szedeset, mennyi ido alatt urulnek ki a szervezetebol? Valaszat elore is koszonom! Udvozlettel
Kedves Zsuzsanna,
Én ilyen távolból nem tudom megítélni a férjét, de elég erős antidepresszánsokat szed, amikrő egyik pillanatról a másikra nem lehet lemondani, mert súlyos és mély depresszióba zuhanhat. Ezek a gyógyszerek a spermiumba nem nagyon jutnak be, de utánanézhetek és megbeszélhetjük a Trombózisközpontban. Az anafranil elég lassan -hetek alatt - a Deanxit és a Sedoxil pár nap alatt kiürül, de ez csak a kinetika!!!!!
Tisztelettel
Dr. Blaskó György

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat