Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor úr!

37 éves vagyok (172 cm/64kg) és 14 hetes terhes (első baba). Évekkel ezelőtt a nőgyógyászom megtiltotta a fogamzásgátló szedését egy genetikai vizsgálat után vmilyen trombózis hajlam miatt. Sajnos nincs meg a leletem és nem emlékszem pontosan h Leiden mutáció volt-e akkor a diagnózis, felkerestem a klinikát, de náluk sincs meg a lelet. A nőgyógyászomnak ezt elmondtam, ő azt javasolta vizsgáltassam ki újra a trombózishajlamot. Belgyógyásznál voltam és az alábbi eredményt kaptam ma a vérvizsgálatból: CRP 0.6 mgIL

Prothrombin-INR 0.98

Prothrombin 103.00 %

APTI 33.9 s

D-dimer 0.5 ug/ml

Fibrinogén 3.73 gIL

Antithrombin III 115 %

Protein C 109

Protein S 24.73

Felhívtam az orvosi rendelőt de csak jan 27-ére kaptam időpontot. Azt szeretném kérdezni hogy nem kellene minél előbb vmilyen gyógyszeres kezelést kapnom az alacsony Protein S érték miatt? Az oldalon található hozzászólásokban azt látom hogy akinek Leiden mutációja van annak a terhesség kezdetétől kell vmilyen kezelést kapni. Egyébként semmilyen tünetem nem volt korábban, sem trombózis sem más, a családban viszont előfordult MVT. Válaszát köszönöm előre is!

Kedves Toth Bea!

A terhesség, várandósság kiemelt körültekintést igényel. Erre így interneten keresztül nem all módomban válaszolni, konkrét tanácsot adni. Kérem, jöjjön el rendelésemre, hozzon el minden leletét, ott mindent pontosan végig tudunk beszélni.

Üdvözlettel

D. Szelessy Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!



22 éves lány vagyok, rövidlátó. December 3.-án volt egy látászavar szerű élményem. Igazából nem tudom minek nevezzem. Talán csak annyi volt, hogy sötétebben láttam, a dolgokat és mintha remegett volna a kép, maximum 1-2 percig tartott. Sajnos nem igazán emlékszem már rá. Korábban is jelentkezett már , de mindig a fáradságnak tudtam be, sok tanulás, kevés alvás... A tünetek ideje alatt mértem vérnyomást ami normális volt. Elmentem szemészhez aki mindent rendben talált. Hozzá tartozik, még, hogy évek óta látok sötét vonalkákat úszkálni a látóteremben, amikre ha ránézek eltűnnek előlem. (Ez a szemész szerint normális) Lehet, hogy ez is ilyesmi volt?

Gondoltam, TIA-ra is , de akkor a tünetek alatt magas vérnyomást kellett volna mérnem, ön is így gondolja?

Eléggé stresszes az életmódom, rendszertelenül étkezem, keveset iszom, gyümölcsöt, zöldséget szinte egyáltalán nem eszem. Lehet, hogy ezek állnak a háttérben?

Tudom, hogy hosszúra sikerült a kérdésem, de már-már depresszióba estem ez a tünet miatt. Ha kivizsgálást javasol, milyen vizsgálatokra gondol?

Nagyon köszönöm, hogy végigolvasta és, hogy válaszol!



Üdvözlettel: Ildikó
Kedves Ildikó!

Leírás alapján itt elso körben életmódban kellene keresgélni. Elso körben azt rendbe tenni, es ha nincs változás, akkor gondolkodni betegségben...

Rendszeres es megfelelő étkezés, folyadék fogyasztás, mozgás, alvás.

Üdvözlettel

Dr. Babai Laszlo
Tisztelt doktornő/úr!



Heterozigota leiden mutáció esetén valóban van arra lehetőség, hogy fogamzásgátló tablettát szedjek? Vagy ez semmilyen formában sem ajánlott?



Köszönettel: Nóra
Kedves Nóra!

Kérdésére a választ a többi körülmény ismeretében lehet megadni. A trombózis hajlamnak egy faktora a Leiden mutáció. Kérem, jöjjön el hozzám

Üdvözlettel

dr. Blaskó György
Üdvözlöm. 36évesen,-10hetes kismamaként ért a mélyvénás trombózis. Babánkat sajnos elvesztettük.... :( Kórházból úgy küldtek haza,hogy fél évig Fragmin és fásli és fokozatos terhelés. Ennyi. Érdekelne,hogy konkrétan mit jelent a fokozatos terhelés? Tehát mennyi idő után mit,hogyan? Biciklizés,-vezetés? Mikor lehet? Baj-e ha fáj, ...vagy természetes egy ideig? ..ha igen,-meddig? Mennyi idő után próbálkozhatunk újra a baba tervezéssel? Flabélos gépet használhatok-e? Előre is köszönöm,ha fáradoznak a válasszal.
Kedves Minda!

Őszinte részvétem a történtek miatt.

Mindenre van lehetőség. Teljes életet tud élni, babát is vállalhatnak. Hogy mikor mit tud, illetve kell tennie, az a trombust felszivodasatol, kockázati tényezők meglététől, egészségi állapottól függ.

Javaslom, jöjjön alá Blasko professzorhoz vagy Szelessy főorvosnőhöz. Hozzon magával minden leletet. Az összes kérdésére választ fognak tudni adni, pontos iránymutatással az egészséges élethez

Üdvözlettel

Dr. Babai Laszlo
Tisztelt Doktor Úr,



érdeklődnék, hogy Leiden mutációval (heterozigóta) lehetek-e véradó? Válaszát köszönöm, Judit
Kedves Judit!

Természetesen lehet.

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr! A jobb lábamban mélyvénás trombózist diagnosztizáltak.A doppler vizsgálat eredménye: A v.tibialis posteriorban áramlás nem ábrázolódik,valószinüleg thrombus tölti ki.2x0,8 ml Clexane subcutant irtak fel 3 hónapig.A korházban a kezelő orvos azt mondta hogy vagy kétszer szúrom magam a Clexanevel vagy pedig egyszer szúrok és mellé szedem a Marfarint.Ha két injekciót adok be akkor nem kell olyan sűrűn vérvételre járni és az étkezést sem kell annyira figyelni.A háziorvosom viszont a napi két injekcio mellé irta fel az 5mg marfalint kezdésnek napi egy szemmel.nem lesz ez így tul sok a két szúrás mellé? Hét vége lévén nem tudom megkérdezni a házi orvost félek hogy tul adagolom magam. ha tul sok a vérhígitó az is káros nem? Köszönöm válaszát:Nné Marika
Kedves Marika!

Kérdésére önt nem ismerve, nem lehet választ adni. A gyógyszerelés rettentően sok mindentől függ. Javaslom, jöjjön el egyik szakorvosunkhoz, aki készséggel segít Önnek.

Üdvözlettel

Dr. Babai László
Üdvözlöm Dr-nő!!

55 éves vagyók, 15 éve rosszull éreztem magam, és bementem a házi orvosomhoz, aki akkor megmérte a vérnyásom, 170 /90 volt pulzusom majdnem 100,

akkor irt nekem Ednit 10, gyógyszert, aztán azóta a 20 szedem, ingadozik néha, azon felül a kolszterinem is néha magas, de türhető , arra Sigor gyógyszert szedek,, van vese cytám, de 8mm, 4 éve rendben,,!! azon kivül szedek a fejemre, Nootropilt, akkor Cavintont!!

a fejemre azért kell szednem , mert egyszer 14 ével ezelött CT-n nem tudták pontosan meg állapitani, hogy mi az, szerintük agyi ér görcs szerü volt, de meg volt ? kérdőjelezve, és akkor AXTRIXOT irtak, aztán vagy 10 évre változtatták meg ZYLLT-re,

Ezeket régen Szak orvos irta fel, csak az Axtrixot változtatta meg a házi orvos!! a vérnyomás koleszterin betegségről, maga döntött, és a gyógyszerekről, hogy mitől honan lehet, vagy szervezetben mi nem tudom, csak szedem,, kérem ne haragudjon hogy ezeket le irtam,, pedig néha fáj a szivem is, nem találtak különöset , 2014 nyarán kell ellenöriztetni,

Ön nagyon sok jó dolgot emlit , de azt nem értem, hogy miért nem vizsgálják ki az eredetét,

köszönöm kedves Dr-nő türelmét, várom szives válaszát,, Ilike!!
Kedves Ili!

Köszönöm elismerő szavait.

Sajnos táv-gyógyítani nem tudok. Önnek sem lenne hasznos, ha csak úgy ötletelnék. Szívesen látom viszont a rendelésemen a Trombózisközpontban az eddigi történetét tartalmazó leletekkel, ahol Önt megismerve, megvizsgálva, leleteit átnézve tudok Önnek hasznos tanácsokat adni.

Üdvözlettel

dr. Kapocsi Judit PhD
Tisztelt doktor ur!Honapok ota a labujjam erzeketlen Ha mozgatom visszajon a verkeringes Sajnos reumas arhitiszem is van es a labbujjaim jelentosen elferdultek Nem tudom hogy ez lehet-e az oka vagy valami erszukulet van a hatterben neha gorcsol is a labam vari vincene
Kedves Vári Vincéné!

Panaszának több oka is lehet, részben érzészavar részben a kiserek keringésének zavara. Ennek eldöntéséhez azonban mindenképpen vizsgálatra van szükség, ezért angiológiai vizsgálatot javasolok.

Kérem, jöjjön el rendelésemre, ahol szívesen segítek Önnek a panaszai okának megtalálásában.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva
Tisztelt doktor nő!

Az anyukám 84 éves magas vérnyomásra szed gyógyszert/covarex/t és a betegsége Alzheimer-kór melyre az Ebixa gyógyszert kapja.A vérnyomása óráról változik,illetve magas van mikor 183/113.Ez kb 1-2 hónapja van úgy,hogy sokszor minden beavatkozás nélkül le-illetve felmegy.A háziorvos azt mondta nem szívesen változtatna ezen a covarexen,és adott neki nyelvalatti szopogató gyógyszert is ha szükséges.De sajnos ez is csak ideig óráig használ.Kétségbe vagyok esve és nem tudom kihez forduljak.

Kérem segítsen mit csináljak,hisz maga az alzheimer-kóf is borzalmas betegség, a magas vérnyomás még jobban rettegésben tart,Várom megnyugtató válaszát.Egy aggódó gyermek.
Kedves Almási Rezsőné!

A változó vérnyomás - ahogy Ön is írja - nem jó. A magasvérnyomás kezelését úgy kell beállítani, hogy az ingadozást kerüljük el. Stabil, állandó gyógyszereléssel.

Kérem, jöjjenek el rendelésemre. Hozzák az összes eddigi leletüket.

Várom Önöket szeretettel

dr. Kapocsi Judit PhD
Tisztelt Doktor Úr!

Másfél évvel ezelőtt, 19 évesen erős fájdalomra lettem figyelmes a bál lábamban, melyet duzzanat követett, és szédülés. Végül időben sikerült jó kezek közé kerülni, kiderült ugyanis hogy mélyvénás trombózist kaptam. Előtte nem dohányoztam, 4 hónapon keresztül viszont szedtem a fogamzásgátlót. 2 hét kórház után hazaengedtek, Marfarint azóta is szedem folyamatosan (8mg.) Esetleg tudnék Önhöz időpontot kérni, hogy rápillantson a leleteimre, mert a genetikai vizsgálatok mind negatívok voltak, viszont szeretném telljesen kötbejárni a lehetőségeket, esetleg elhagyhatom- e a gyógyszert már, vagy életem végéig szednem kell, mint ahogy azt az orvosom mondta.



Köszönettel

Krisztina

Kedves Krisztina!

Örülök, hogy időben sikerült jó orvoshoz fordulnia!

Természetesen, szívesen várom rendelésemen. Kérem, hogy a +36 70 431 77 29 telefonszámon jelentkezzen be.

Üdvözlettel

dr. Blaskó György

Hírek

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön

A vérlemezék zavarai is okozhatnak apró bevérzéseket a bőrön


További részletek
Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA