Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

ki fogjak venni lagýekik a viszeres venamat

. mi lessz helyette? ez ugye kellene oda?
Tisztelt Toth István!

Nem, nagy eséllyel nem kell oda. Amíg egészséges, addig segíti a mélyben futó vénának a vér visszaszállítását. De amikor kitágul, akkor többet árt mar, mint használ. A tágulat miatt lelassulhat a vér áramlása mind ebben, mind a mély vénában, ami fokozott trombózis készséget, lábdagadást, fájdalmat, gyulladást eredményezhet. Ha már túlságosan kitágult, akkor már többet árt, mint használ, tehát nem kell oda. Hogy ez a pont mikor érkezik el, azt érsebész, angiologus tudja eldönteni.

Üdvözlettel

Dr. Babai László
Tisztelt Doktor Ur/No!

Elso terhessegem a 8.heten vetelessel vegzodott. Kesobb hematologiai vizsgalat kimutatta, hogy leiden mutaciom van (heterozygota). Ezt koveto terhessegem alatt vegig Clexane-nal oltottam magam, es kisfiam egeszsegesen szuletett meg a 40. heten.

Azota kulfoldre koltoztunk es hamarosa szeretnenk egy ujabb babat. Eppen ma konzultaltam errol orvosommal, aki elmondta, hogy itt nem szokas a Clexane adasa, helyette Aspirin 75 mg szedese ajanlott terhesseg alatt. Elmondasa szerint a hatas megegyezik es nincs okom aggodalomra. Ez valoban igy van?

Valaszat elore is koszonom!

Udvozlettel: Katalin
Kedves Katalin!

Az Aspirin, a vérlemezkék össze tapadását akadályozza meg. A Clexane, pedig néhány alvadási faktor aktivitását akadályozza.Természetesen mindkettő szer a véralvadást nehezíti. A két szer egymással nem helyettesíthető a terhesség esetén. Az Aspirint csak különös indokkal lehet terhességben adni (például autoimmun betegségekben), és akkor sem lehet a teljes terhesség alatt adni.

Üdvözlettel:

dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr!

2005-ben, és 2007-ben volt két alkalommal mélyvénás trombózisom. Mindkét eset után 1 évig szedtem a sincumárt. Jelenleg gumiharisnyát hordok és lioton gélt használok. Több alkalommal volt, hogy a lában főleg tavasszal, begyúladt, görcsök voltak tapinthatóak, és fájt.

Azt iránt érdeklődöm, hogy a háziorvosom ennek alapján adhat-e részemre olyan igazolást, hogy betegségem súlyos fogyatékosságnak minősül (49/2009 (XII.29) EüM rendelet alapján) ?
Tisztelt Dombi György!

A leírt tünetek, betegség a 335/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet értelmében nem minősül súlyos fogyatékosságnak.

Maradok tisztelettel

Dr. Babai László
Tisztelt Dr. Úr!

1.5 hónapja volt egy mély vénás trombózisom, kórházban beállították a gyógyszeremet marfarint /7.5 mg/ kaptam a vérsürüségem 2-3 között van.

- a fogamzásgátló tablettáról leállítottak, helyette spirállal védekezem. A menzesz alatt jelenleg a 3. napon azt vettem észre hogy nagyon fáj a lábam! Ez normális e? Van -e összefüggés a dolgok között? Kérdésem az lenne lényegesen több a vérzésem ez normális-e?

Van -e valami gyógyszer ami nem hormonmentes és helyreállítaná a ciklust?

A vérhígítón kívül kaphatok -e fájdalom csillapítót is?

Tisztelettel :Andrea
Kedves Andrea,

A lábfájás önmagában még nem biztos, hogy thrombosis. Meg kellene nézetnie Duplex Dopplerrel. A több vérzés előfordulhat, mert végül is alvadásgátlót szed. Fájdalomcsillapítót csak szakorvos javaslatai alapján szedhet, mert különben még jobban vérzik. Meg kellene nézni thombofliára is a genetikát.

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György
Tisztelt DoktorÚr!

Kérdésem a vasszinttel kapcsolatos. Világ életemben vashiányos vérszegénységem volt. Májusban progeszteron injekciót kaptam, amitől nincs menstruációm, kb attól kezdve csak zöld teát iszok, mostanában minden nap megittam hígitva egy citrom levét, kb két hete nem iszom. Múlt héten 2-3 napon keresztül multivitamint szedtem, aminek magas a vas és c vitamin tartalma is. labor eredményemben a vas szintje 34 lett. Vörösvértest: 3,82. Hemoglobin: 117. Hematokrit: 0,34. MCV: 89,5. MCH: 30,50. MCHC: 341. CRP: 0,0. A májfunkciós eredmények, a hasnyálmirigy enzimek eredményei mind jók, és minden más is jó. Azt szeretném megkérdezni, hogy lehet-e szó a hemokromatózisról, vagy a menstruáció elmaradása, vagy a sok zöld tea lehet a bűnös? Köszönöm!
Kedves Emília!

Nagyon sokat leírt, de legalább ennyi kérdésem még lenne. Kezdve ott, hogy a vas normálértéke az egyik legnagyobb variabilitást mutató laborérték. Függ életkortól, nemtől, mérési módszertől, labortól, stb.

Kérem, jöjjön el rendelésemre, hozza magával az összes eddigi leletét, hogy kérdésére felelősségteljes választ adhassak.

Üdvözlettel

dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr! Anyósomnak trombózisa volt több éve már,viseli a harisnyát,tünetmentes volt,a körzeti Orvosa augmentint írt fel neki,de a 3. Napon elkezdte érezni,hogy fájnak az erei,érzékenyek,sajnos csak márciusra kapott időpontot,addig mit lehetne csinálni,hogy enyhítsük a fájdalmait? Az augmentint azonnal abbahagyta,de így sem múlnak a tünetek. Tisztelettel: J.Gabriella
Kedves Gabriella!

Azt sajnos nem írta, hogy kedves anyósa miért kapott antibiotikumot.Azt írja, hogy a visszerei tünetmentesek, így gondolom, nem arra kapta. Az ezt követően kialakuló "érfájdalom" összefügghet fertőzéssel, de független is lehet.

Az lenne a legjobb, ha anyósa vagy keddi napon Nyíredy főorvoshoz, vagy szerdai napon Kósa doktornőhöz bejönne vizitre.

Kérem, hogy a recepción kérjenek hozzá időpontot.

Maradok tisztelettel

dr. Babai László
Tavaly kaptam strokot azota csak szedem a gyógyszerek sokaságát.

Mikor lesz ennek vége, AZ orvostudomány tud -e témában valami eredményt is felmutatni a gyógyszergyári profiton kivül
Tisztelt Oláh Gábor!

Köszönjük megtisztelő kérdését.

A stroke kezelése sajnos nagyon hosszú folyamat. Amennyire csak lehet, helyre kell állítani a sérült agyszövetet, a vérnyomás, szív es érrendszer kezelésével csökkenteni kell az ismétlődés kockázatát. Ebben eredményt az érintett páciens, családtagjai es a kezelőorvos, kezelésben részt vevő további szakemberek együttesen tudnak eredményt elérni.

A kezelés komplex. Része az életmódbeli változtatások - mozgás, étkezés, alvás, stb - es legtöbbször gyógyszeres kezelés.

Amennyiben segítségre van szüksége, szakembereinek készséggel állnak az On rendelkezésére.

Maradok tisztelettel

Dr. Babai László
Tisztelt Doktor úr!

2007-ben volt egy mélyvénás trombózisom,majd kétoldali tüdőembolia.Thrombophilia szűrés eredménye: igazolta az örökletes thrombophiliát,Leiden mutáció ,heterozigóta.......napi 8 szem sincumar életem végéig.....2013 juniusában gyermekvállalási szándékom miatt átállítottak Clexan-forte inekcióra...magam adom napi 1 x0,8 ml/120mg.Jelenleg 14 hetes terhes vagyok!r28 éves 186 cm,96 kg.rendszeresen járok vérvételre.utolsó trombocita eredmény 286.javasoltak anti Xa ellenőrzést,amit bizonyos okokra hivatkozva nem csináltak meg...kérdésem:ennek a vizsgálatnak a kimaradása okozhat-e bármi problémát? valamint a szülés alatt milyen problémák léphetnek fel nálam?a nőgyógyászom szerint kisebb a kockázata a természetes szülésnek,viszont a hematológián az előre megtervezett császármetszést ajánlották,mert így kisebb a trombózis kialakulásának esélye.Doktor úr mit javasolna?milyen módon szüljek és milyen elővigyázatosságra lenne szükség?nagyobb vérsésre kell-e számítani esetemben szülés közben??
Kedves Adrienn,

az antiXa vizsgálat a heparin (ön esetében Clexan) hatásának monitorozására szolgál. Segít abban, hogy az adagot ne csak populáció szintű iránymutatások alapján adjuk, hanem személyre szabottan tudjuk a legoptimálisabb dózist beállítani. Mi gyakorlatunkban minden terhes esetében rendszeresen elvégezzük.

A sok sok feltett kérdés megválaszolására kérem, keressen fel rendelésemen, állok szíves rendelkezésére.

Üdvözlettel

dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr!

Sajnos 8 vetélésen vagyok túl,babát szeretnék.A számtalan kivizsgálás kapcsán megállapították,hogy Leiden(heterozygóta)mutációt hordozok.Kaptam véralvadásgátlót,progeszteron hormont,mégis elvetéltem.Végső elkeseredésemben fordulok Önhöz,segítséget szeretnék kérni.Az első házasságnál megállapították,hogy immunrendszer összeférhetetlenségünk van.Lehetséges,hogy a második férjemmel is ez a helyzet?Az utóbbi két terhesség sem maradt meg,véralvadásgátló mellett sem.

Köszönettel:

Varga Henrietta

Kedves Henrietta!

Ön alvadás(gátlási) szempontból mindent megkapott, amit jelenleg adni kell. Javaslom, keresse meg Prof. Dr. Fülöp Vilmost a Honvédkórházban, ő nagy eséllyel segíteni tud Önnek. Hivatkozzon rám.

Üdvözlettel

dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr!

Szeretném tudni,hogy milyen árfekvésba vannak a rádiófekvenciás és a lézeres visszér műtétek.

Mindkét lábamon van nem zavarna,ha nem gyulladna be sokszor és egyre csak szaporodikA bokám környékén is nagyon csunya kis erek vannak.Már probálkoztam injekciózással és a hajszálereknél is ,de nem vezetett eredményre.Egészégkártyát is elfoganak?

65 éves vagyok és nagyon sokat szenvedek a a visszereimtől.

Ezek csak fizetős mütétek?

Különben baranyai vagyok.

Várom válaszát.

Boldog ujévet kivánok.

Üdvözlöm.

Szűcs Ágota
Kedves Szűcs Ágota!

A RF kezelés egy végtagra 285ezer Ft. Egészségpénztárra számlát ki tudunk állítani. Ezeket a műtéteket az OEP nem támogatja.

Várom rendelésemen

Tisztelettel

dr. Sepa György

Hírek

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!


További részletek
A nyelv gyulladása vészes vérszegénységre is utalhat

A nyelv gyulladása vészes vérszegénységre is utalhat


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA