A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Dr úr.én egy olyan panasszal fordulnék önhöz,hogy már vagy 2-honapja melekszik a joboldali láfejem.néha erösebben ami már kicsit fálj is,néha meg gyengébben! volt olyan hogy 2-hétig szünet nélkül melegség öntötte el de ilyen váratlanul jött mindig!! ennek szeretném megtudni az okát! elöre is köszönöm válaszát!
Tisztelt Kanalas Zsolt!
A leírtak alapján felmerül a keringési zavar. Kérem, jelentkezzen be Kósa Éva doktornőhöz (+36 70 431-77-29), aki utánajár a problémának, és a szükséges kezelésnek.
Maradok tisztelettel
dr. Babai László
Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr!
71 éves vagyok, eddig nem volt problémám a vérnyomással. Egy hónap óta azonban hirtelen megemelkedett és nem tudom mitől (egészségesen táplálkozom, súlyom rendben van, sokat mozgok,...). A kivizsgálásokra sajnos még elég sokat kell várni.
Egy ismerősömtől hallottam, hogy vírusfertőzés (herpesz vírus egy fajtája (CMV)) is okozhat magas vérnyomást.
Az interneten csak annyit sikerült megtudnom, hogy valóban létezik ilyen, és az ellenszerén már kísérleteznek. Ezek az írások 2009-2010-ben jelentek meg, frissebb információt nem találtam.
Szeretném megkérdezni, hogy az ilyen eredetű probléma esetén milyen jellegzetes tünetek vannak, gyógyítás terén vannak-e és milyen tapasztalatok.

Válaszát előre is köszönöm.

Tisztelettel:
János
Kedves János!

A vírusfertőzés és a vérnyomás emelkedésének kapcsolata nem zárható ki teljes biztonsággal, de jelen tudásunk szerint csak nagyon áttételesen jöhet létre. Például a vírus megbetegíti a vesét és ez vezet vérnyomás emelkedéshez. 71 éves korban jelentkező vérnyomás emelkedés esetén (ha korábban erre nem volt adat) elsősorban az arteria renalis , a vese artéria, szűkülete merül fel, mint lehetséges ok, de endokrin megbetegedés (mellékvese adenoma) sem zárható ki.
Minden esetre, akkor lehet ennél többet, és biztosabbat mondani, ha a beteg orvoshoz fordul, aki áttekintve az ő eddigi történetét, elvégzi a szükséges vizsgálatokat, és az eredményeket kiértékeli.
Amennyiben gondolja, szeretettel várom a Trombózisközpontban.
Üdvözlettel:
dr. Kapocsi Judit PhD
Azt szeretném kérdezni,hogy percenként mennyi a pulzus .mert nekem ,már napok óta igen kevés 50 60 közt van. köszönettel kati.
Tisztelt Tisza Katalin!
Az 50-60-as pulzus lehet teljesen normális. De lehet a háttérben kardiális eltérés, pajzsmirigyprobléma, stb is. Hogy Önnél melyik, megmondani távolból, ismeretlenül nem tudjuk.
Azt tudom javasolni, keresse fel Kapocsi Judit tanárnőt a Trombózisközpontban. Fizikális vizsgálat, EKG után pontosabbat tud mondani.
Üdvözlettel
dr. Babai László
aspirinprotect vagy sinkumár ezt szeretném tudni melyik ajobb vérhigitásra köszönettel.
Tisztelt Mezei Istvánné!
Eldöntendő kérdésére "eldöntendő" választ választ adni nem lehet, ugyanis mind a kettő kiváló, de két külön indikációban, területen szokás használni. A Syncumar a vénás oldali trombózis, az Aspirin az artériás oldali vérrög kialakulásának megelőzésére. A Syncumar a véralvadási fehérjék (faktorok) alvadási útját gátolja, az Aspirin a vérlemezkék összecsapzódását.
A betegség, amire szedni indikált, egyértelműen meghatározza, hogy melyiket kell szedni. Ezt kezelőorvosa kiválóan el tudja dönteni. Kérem, bízzon orvosában.
Tisztelettel
dr. Babai László
Jó napot kívánok nekem csak egy kérdésem lenne hogy menyibe kerül egy vizsgálat? El nézését kérem a kérdésem miat Köszönőm előre is .
Tiszetlt Varga Mónika!
Tisztelettel kérem, hogy az árakat ezen az oldalon tekintse meg: http://www.tromboziskozpont.hu/arak
Minden pontosító kérdésben az asszisztensek állnak szívesen az Ön rendelkezésére az alábbi telefonszámon: +36 70 431-77-29
Maradok tisztelettel
dr. Babai László
Tisztelt Dr.( Nő, Úr) 27 éves vagyok. Érdeklődni szeretnék hogy a jobb lábam be volt dagadva olyan szinten hogy már a bokámat, és a lábujjaimat sem tudtam mozgatni de elszíneződve nem volt nehéz volt a járás. Voltam vele orvoshoz ahol a vérkép alapján haza küldtek mert a DDIM: 224 ng/ml volt , de 3 nap múlva sem szűnt meg a fájdalom és a nehéz járás, így visszamentem az ügyeletre. ahol azonnal befektettek semmiféle vizsgálat nélkül úgymond , mert a duplex vizsgálat során nem jártak sikerrel mert nem tudták elvégezni mivel annyira fájt a vizsgálat. Rá két napra megismételték a vizsgálatot miközben kaptam az injekciót a hasamba a második duplex vizsgálat sikerült állítólag és egy hónapja lassan szedem a warfarin tablettát elmentem egy magán orvoshoz is ez ügyben ő azt mondja nem hiszik abban h ez trombózis lenne a DDIR leletem miatt főleg, de most sem 100%- os a lábam nehezen megy a járás térd hajlatnál a vádlinál és a bokámnál fáj ha rendesen szeretnék lépni 2 hónappal ezelőtt nagyot estem a csúszós úton. A magán orvos szerint lehet valamilyen gyulladás pl : ín, vagy izom. Ön(ök) szerint ez valóban trombózis,vagy félre kezelnek? A válaszukat érdeklődve, és köszönettel várom. Tisztelettel: Rafael
Kedves Rafael,
Ha Duplex Doppler vizsgálat negativ, aolyan lenti vénáknál már elég megbízhatatlan az UH....lehet hogy nincs baj csak rádulás. A DDimer vizsgálat is negativ (igyaz, hogy az szokott fals-negativ is lenni) Mindenképpen látnom kéne a lábát, meg kellene egy rendes UH vizsgálatot csináltatnia a bokája körül és a térdhajlatban, mert lehet, hogy az egésznek a hátterében egy ugynevezett Baker-cysta van, amit egyszerű kivetetni.
Látatlanban csak ennyi...
Üdv
Dr. Blaskó György
Tisztelt Dr úr/úrhülgy!
Az édesapám at 5 hete mentő vitte be a kórház neurológiai osztájára, mert ebéd közben nem tudta felemelni a jobb kezével a kanalat. A kórházban infúziót kapott, bagyulladt a kanül helye, lázas lett. Kapott vérhigítót injekcióban, ezután bepirosodott badagadt az injekció helye. Ez után tablettában folytatták tovább a vérhigító beadását. A lába, bokája badagadt, apró vörös kiütések jelentkeztek, mára már a bokájától lefelé égési sérülésszerű, nedvedző, dagadt a bokája. Két hete megígérték, hogy belgyógyász megnézi, de azóta sem történt semmi. Ma felhívtam a kezelőorvost, aki azt mondta, hogy belgyógyászt kért fel arra, hogy nézze meg és mondjon véleményt a további kezelésről. Érsebész nem látta, eddig szóba sem került. Apukám 85 éves, nagyon el van keseredve. Szeretnénk valami specialistához elvinni, de ahhoz az kellene, hogy kiadják a leleteit és a kórház ezt támogassa. Nem tudjuk mit csináljunk. Önök szerint ez kire tartozik? Érsebészetre vagy belgyógyászatra? Meddig lehet várni, még valamit csinál a kórház?
Válaszukat nagyon várom!
Ildikó
Kedves Berczeli Ildikó!
A leírtak alapján határterület. Bőrgyógyászat-érsebészet-belgyógyászat. Feltételezem, hogy a bőr keringési zavara, esélyesen cukorbetegséggel súlyosbítva okozhat édesapjánál bőrfertőzést, bevérzéseket, nehéz gyógyulást, stb. Helyi szakmák közötti megállapodás, hogy kihez tartozik. Kezelni kell a háttér betegségeket, akárcsak a bőrtüneteket, amennyire lehet.
Üdvözlettel
dr. Babai László
Tisztelt Dr Úr/Nő/
Én 42 -éves nő vagyok. 2013 december 24-én mélyvénás trombózissal és tüdőembóliával kórházba kerültem. Azóta szedem a xareltót és az isoptint.Kérdéseim a következőek:Mikor, milyen sportolás ajánlott mélyvénás trombózisra?
Kaphatok e körzeti orvostól beutalót gyógytornára? Kell e külön beutalót kérni az öröklött trombózis hajlam vizsgálatához, ha igen kitől? Meddig ajánlott a betegállomány? Lehetséges az alternatív gyógymód alkalmazása? Mikor tűnik el a vérrög a tüdőmből és a lábszáramból? Mennyi idő a teljes gyógyulás? Babát szeretnék,de a betegségem miatt vállalhatom e? Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Andrea!
Az igen sok fontos kérdésre a válaszok erősen függenek az Ön aktuális állapotától, kórlefolyástól. Megválaszolásuk kimeríti az internet adta lehetőségeket és kereteket. Kérem, keressen fel rendelésemen a Trombózisközpontban
Üdvözlettel
dr. Blaskó György
Tisztelt Dr. Úr!
A kérdésem az, hogy anyukám hypertóniás és szed Varsatrant reggel, és Bushopant délben és este, valamint Sincumart és enyhe cukorbetegségre szintén egy gyógyszert. Mostanában nem megy le a vérnyomása hiába szedi a vérnyomáscsökkentőket, kérem mondják meg mi az oka? üdv. Anasztázia
Kedves Anasztázia!
Sajnos így távolról megítélni, hogy mitől nem megy le, lehetetlenség. Ahogy írja, több betegsége is van.
Kérem, jöjjenek el rendelésemre, hozzanak el minden leletet.
Üdvözlettel
dr. Kapocsi Judit PhD
Tisztelt Professzor úr. Férjem 45 éves, nehéz fizikai munkát végez ,erős dohányos.Családi anamnézis negatív.január elején rosszul lépett ki az autóból .Meghúzódott a lába.Másnaptól fájt a vádlija.Egy hét múlva mentőt kellett hívni,mert annyira fájt a jobb oldala.mentő elment hogy mozgásszervi a probléma.egy héttel ez után mélyvénás trombózissal(v.femoralis,v.poplitea,v.tibialis post,v.saphena parvá-ban)és lovagló embóliával került kh-ba.Lízis történt(Actylise)utána 24órán át ment a heparin pumpa és azóta xareltót ,és detralexet szed.Ez január 27-én történt. Combig érő kompressziós harisnyát visel.Kontroll ct negatív.Doppleren a v popliteában még ábrázolódik a trombus.D-dimer 0.16.Hasi uh negatív, egyéb laborértékei is negatívak, PSA 2.2.Panasza jelenleg nincs.Kérdéseim a következőek.A trombus ami még látható okozhat -e embóliát vagy már szervült?Mennyi idő után szervül egy trombus?mozoghat-e már bátran?Ha ül felpocolja-e a lábát?Ha igen milyen magasra?Ha a d-dimer érték normális hogy lehet ott mégis a trombus?Kb mikor kezdhet el újra dolgozni?Tudom hogy ezekre a kérdésekre a kezelőorvosnak kéne válaszolni de jelenleg nincs,ugyanis ahol feküdt oda nem szeretnénk visszamenni.Ugy engedtek haza hogy semmiről nem kaptunk tájékoztatást.Férjem bentfekvése alatt egyszer sem sikerült a doktorral beszélnünk.egyetemi okleveles ápoló vagyok a lányom 4.éves az orvosin,biztos azt gondolták mindent tudunk.Én nőgyógyászaton dolgozom nem értek hozzá.Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel Dombai Józsefné(Ildikó)
Kedves Ildikó
A kollégáim nevében is szégyenkezem, hiszen férje épphogy megúszta....Kérdéseire az alábbiakban válaszolok.
- athrombus szervüléséhez 4-6 hét kell. Ami még látható, nem valószínű, hogy embolizál. Szerintem mát mozoghat (de elfáradni tolis!) Még egy hónapig polcolja fel a lábát ülés közben, 40-60 cm-re (hogy ne legyen éles a térdszöglet) Igen, a DDimer csak azt jelzi, hogy folyik-e a szervezetben fibrinolizis! Három hónappal az "esemény" után mindenképpen szükséges a thrombofilia szűrés, mert fiatal. A dolgozás megitéléséhez, sajnos látnom kéne, de Xareltot szed és nincs panasz, valamint a kontroll Doppler javulást mutat, 2-3 hónap én szoktam engedni dolgozni a betegeket, de mint említi a férje nehéz test munkás Na, azt nem!.Bányába nem mehet!
Egyéb tanácsokért keresse meg a Thrombosis Központot.
Üdvözlettel
Dr. Blaskó György

Hírek

Tüdőembólia vagy COVID okozta nehézlégzés?

Tüdőembólia vagy COVID okozta nehézlégzés?


További részletek
Tévhitek a visszértágulatokról

Tévhitek a visszértágulatokról


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica

Prima Medica Egészséghálózat