Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!

Többször volt korai vetélésem, és véralvadási vizsgálatot javasoltak. Az eredmények a következők:

Prothrombin: 111%

protrombin idő: 8 sec

INR: 0,95

APTI: 28,9 sec

Trombin idő: 19,6 sec

Fibrinogén: 3,47

D-dimer: 0,24

Béta2-GPI szűrőteszt: negatív

Cardiolipin szűrőteszt: negatív



Érdeklődni szeretnék, hogy Ön szerint van-e valamilyen véralvadási problémám?



Üdvözlettel

Éva
Kedves Éva!

Ez azért nem tartalmaz még minden vizsgálatot.

Kérem, jöjjön el rendelésemre, hogy átbeszélhessük.

Üdvözlettel

dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Doktornő / Úr!



Édesapámnál kb. 20-25 éve magas vérnyomást diagnosztizáltak, s elkezdték gyógyszeres kezelését. Az évek folyamán időnként változtattak a gyógyszeren, vagy - mivel a gyógyszerek mellett is magas volt a vérnyomása - hozzáadtak még egyet. Jelenleg ott tartunk, hogy csak a magas vérnyomás miatt 5-féle gyógyszert kell szednie. Kérem, véleményezze, normális ez? Le lehetne ezt csökkenteni úgy, hogy csak egyet kelljen szednie, de az hasson? Ha igen, milyen lépések szükségesek ehhez?

Édesapám emellett még szintén 20-25 éve cukorbeteg, azóta gyógyszert szed erre is.



Válaszát előre is köszönöm,

Üdvözlettel,

Anita
Kedves Anita!

Azt tudom javasolni, hogy édesapja jöjjön el hozzám. Ahhoz, hogy válaszolni tudjak, hogy a legjobb kezelést megtaláljuk a legkevesebb gyógyszerrel, mindenképpen látnom kell, meg kell vizsgálnom, korábbi leleteit, jelen állapotát ismernem kell.

Várom rendelésemen

Üdvözlettel

dr. Kapocsi Judit
Tisztelt Doktor Úr! Tanácsot szeretnék kérni mivel érvényes tb kártyám nincs orvoshoz nem tudok fordulni. problémáim a következők : mindkét kezemen fehérednek az ujjaim és hidegek. az ujjpercemben tűszúrásokat érzek. néha mellkasi fájdalmaim is vannak. aspirin protechtet szedek ez vajon segíthet? 40 éves vagyok a tüneteket nem tudom semmihez kötni. van hogy jelentkezik ha ideges vagyok vagy a hidegre ha kimegyek de itthon is előfordulnak minden jel nélkül. kérem írjon pár sort mi a teendőm.esetleg értágííó élelmiszerek vagy tea segíthet és ha igen mik azok? válaszát kérem az email címemre írja .köszönöm
Tisztelt Madaras József!

Mi magánfinanszírozásúak vagyunk, nem szükséges TB kártyával rendelkeznie.

A leírtak mögött nagy eséllyel artériás betegség áll. Mindenképpen javaslom, hogy jöjjön el rendelésemre, mert kezelés nélkül ez csak rosszabbodhat.

Üdvözlettel

dr. Kósa Éva
Tisztelt Doktor úr ! radiofrekvencuás visszérmútét ára felöl érdeklődöm
Tisztelt Fekete Istvánné!



A rádiófrekvenciás kezelés lehet 1 vagy több alkalom, függően az állapotától (alkalmanként/lábanként 19500 Ft). Amennyiben műtétre van szükség, annak ára 285000 Ft/végtag.



Üdvözlettel:

Tóth Barbara
Üdvözletem!

Olyan kérdésem lenne, hogy ha szedem április óta a syncumar tablettát elvileg nem lehet trombózisom. Körülbelül egy hete fáj a vállam most már nem csak mozdításra és néha elzsibbad a karom is. Kisugároz a nyakamba is. Lehet trombózis a karomban is? Eddig kétszer volt de mindig a lábamba. Kérem nyugtasson meg hogy csak egy ízületi gyulladás.

Válaszát előre is köszönöm

Tisztelettel

Balogh Bernadett
Kedves Bernadett!

Így látatlanban, leírás lapján kizárni semmit nem lehet. És sajnos rossz hír: Syncumar mellett is lehet trombózis, azt sem lehet kizárni. A biológia márcsak ilyen.

Javaslom, menjen el kivizsgálásra, hogy biztosan megállapításra kerüljön, mi a probléma. Gyanúja szerint érdemes reumatológián kezdeni.

Üdvözlettel

dr. Babai LÁszló
Tisztelt Doktornő!

Olvastam, hogy a limfómák nem zárhatók ki a vér vizsgálatából. Fenn állhat valakinél ennek a betegségnek a gyanúja, hogyha a vérképe teljesen normális, semmilyen eltérést mutató érték nincsen? (most az egyéb tüneteket figyelmen kívül hagyva)

Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Vazul!

A "normál vérkép" valóban nem zárja ki a lymphoma diagnózisát. Ha erre gyanú felmerül, forduljon hematológus szakorvoshoz!

Üdvözlettel,

dr. Király Viktória Anna
A lábam volt mütve 81 éves vagyok barna tenyérnyi foltok vannak és viszket dagad a jobb bokám
Tisztelt Heil Edit!



Nem tudom milyen típusú műtét történt, így érdemben nem tudok válaszolni a kérdésére.

Javaslom keressen fel rendelésemen konzultáció céljából.



Üdvözlettel:

Dr.Sepa György
Tisztelt Doktor Úr!

Édesapám ügyében szeretnék tanácsot kérni, aki jelenleg is egy vidéki kórház sebészetén fekszik egy rutin műtétnek indult beavatkozás után immár 5 hete. Artéria szűkülettel műtötték bal láb ágyéki részen. 64 éves, saját eret ültettek át neki a boka feletti területről. Kb 1 hét múlva hazaengedték, de még a csövet benne hagyták, mert nem szűnt meg a váladékozás. Otthon néhány nap múlva lázas lett, ezért visszakerült az osztályra, ahol másnap felszakadt a beültetett ér, és azonnali műtétet hajtottak végre, újabb saját ér beültetéssel most a combból. Kb. két hét múlva újra hazaengedték, ugyanúgy a drain csővel. Két nap múlva újra lázas lett, és a boka felett kb. három tenyérnyi,vörös, meleg tapintású elváltozást láttunk. A sürgősségi osztályra irányították, ahol azt állapították meg, hogy orbánc fertőzése van. Bent fogták a sebészeten, antibiotikus kezelést kapott, de a második napon újra vérezni kezdett a műtött terület ágyéknál, ezért újra 4 órás műtét következett, amikor is a hasi területen lévő eret kötötték össze a combbal, kikerülve az eddig műtött területet. Azt mondják, hogy az erei elég rossz állapotúak, de mindenképpen jobb a saját ér használata, valamint, hogy a gyulladás miatt a második és harmadik alkalommal már szóba sem jöhetett a műér. Azt is mondták, hogy szerintük nincs orbánc fertőzése. Kérdésem az lenne, hogy vajon mi okozhatta a lázat és az ér repedését 2-3 héttel a műtét után, ha nem fertőzés. A második műtét után nagyon dagadt is volt az egész lába, de a vörös folt csak később jött elő. Valóban nem lehet már műeret használni, ha esetleg az erei állapota miatt történtek az események? Egyáltalán mikor nyugodhatunk meg, hogy nem történik meg újra, hogy vérezni kezd. Már nagyon legyengült a három műtéttől, és a sok vérveszteségtől. Amúgy szívbeteg is. Elnézést a hosszú kérdésért, de már nagyon aggódunk miatta.

Köszönettel: Andrea

tisztelt Salamonné Máté Andrea!



A leírtakból arra lehet következtetni, hogy seb fertőzés történt, mely miatt a lágyékban vérzés támadt.

Hogy milyen típusú műtétet végeztek, ennek alapján nem tudom eldöntetni. Kétségtelen, hogy műeret

ilyen körülmények között nem lehet beültetni. Ha nincs nyugalmi fájdalma, akkor további műtét

elvégzése jelenleg nem indokolt.



Üdvözlettel:

Dr. Sepa György

Kedves Dr Úr Mind a két lábfejem zsibbadának terjedt fájdalmam nincs járásom bizalmatlan, láthatólag a zsibbadás terjed felfelé.Kérem ha lehet értesitsen. tiszt,, Sz I.
Tisztelt Szántó István!

Kérem, jöjjön el rendelésemre. Az érszűkület irányában mindenképpen ki kell vizsgálnunk.

Üdvözlettel

dr. Kósa Éva
Tisztelt Doktornő/Úr!

Több mint egy hónapja szédelgek de nem ugy hogy forog velem minden hanem labilisnak érzem magam, az utcára már alig merek emiatt lemenni. Voltam neurologusnál mindent rendben talált, koponya mr vizsgálatra küldött de még idöpontot nem tudtak adni. Voltam orr füll gégészeten hallásvizsgálat eredmény jó, belsöfül mr vizsgálat február közepén lesz. Vérképem jó. Az szeretném megkérdezni tud-e javasolni valamit szédelgésre vagy és esetleg mi lehet az oka hogyan tudom kezelni mert nem tudok utcára menni és ez nagyon rossz, szeretnék megoldást ginko bilobat szedek és neuro relaxot. Kérem amennyiben tud segitsen vállaszával. Köszönettel: Andrea
Tisztelt Némethné Tóth Andrea!



Az Ön által leírt panaszoknak számtalan oka lehet, megfelelő terápiát mindig az ok felderítése után tudunk javasolni. Az elkezdett vizsgálatok ill. talán további vizsgálatok eredményire, a panaszok pontos feltérképezésére és a fizikális vizsgálatra ehhez szükség van.

A ginko biloba bizonyos esetekben hatásos lehet, hasonlót tudok elmondani a neuro relaxról. Ezek a legáltalánosabban használt szédülésellenes gyógyszerek közé tartoznak, speciálisabb terápiát csak az ok kiderítését követően lehet javasolni.



Üdvözlettel:



Dr. Vida Zsuzsanna

Hírek

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!

Trombózis a szemben? Igen, lehetséges!


További részletek
A nyelv gyulladása vészes vérszegénységre is utalhat

A nyelv gyulladása vészes vérszegénységre is utalhat


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA