A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Prof .Dr.Blaskó György. 2012 februárjában volt egy trombózisom a jobb vádlimban.A hematólógiai vizsgálat kimutatta a Leiden mutációs génhibát. Azóta warfarint szedek. A belgyógyász szerint életem végéig ,a hematológus szerint már abbahagyhatom a szedését. Bár nagyon úgy látom,hogy félnek állást foglalni és látom rajtuk a bizonytalanságot ezzel kapcsolatban. A kérdésem a következő:ön szerint abbahagyható a warfarin szedése a Leiden mutáció mellett?Vagy tényleg szükséges életem végéig szedni? Ha abba hagyom nem nagyon nagy a kockázata egy újabb trombózisnak?Elfelejtettem megemlíteni,hogy 39 éves vagyok.Édesanyámnak 2 x volt trombózisa.1x mélyvénás,1 x felületi.Köszönettel és tisztelettel:Goga Katalin.
Kedves Katalin!
Leírás szerint nagy eséllyel élete végéig szednie kell. Biztos választ akkor tudok mondani, ha látom minden leletét, körülményét. Kérem, keressen fel rendelésemen a Trombózisközpontban.
Üdvözlettel
dr. Blaskó György
Üdvözlöm!

Segítséget szeretnék kérni. 35 éves 135 kg- os férfi vagyok és leukémiát diagnosztizáltak nálam. A fehérvérsejtem 365 a normális 4 helyett. A kérdésem az lenne, hogy a lúgosítás hasznos- e ebben az esetben, illetve milyen ételek fogyasztása javasolt? Köszönöm szépen előre is
Tisztelt Váradi Tivadar!
Az Ön által említett "lúgosításnak" nincs semmilyen bizonyított gyógyító hatása leukémia esetében. Az étkezésnek a kezeléssel összhangban kell lennie, így azt kérem, hogy kezelőorvosával egyeztesse.
Üdvözlettel
dr. Babai László
kèrdèsem a következõ.a kisfiamnak sajnos krónikus anémiája van ès vèrátömlesztès kell ahoz hogy nem akarom ki mondani hogy meg ne haljon.aszt szeretnèm kèrdezni hogy javasólt e a lèpmütèt mert aszt szeretnèm hogy meg gyógyúljon.ès javasólt e 4 5 èves kórban a mûtèt ès milyen kockázata van a mütètnek.
Kedves Tóth Máté!
A 4-5 éves gyermeket gyermek hematológusok kezelik (én csak felnőttekkel foglalkozom). Amennyiben a gyermek a lép eltávolításával elkerülheti a rendszeres vér kapását, akkor sokkal könnyebb lesz kis beteg élete és sok szövődményt is el kerülhetnek.
Természetesen minden műtétnek vannak kockázatai. Amennyiben jó általános állapotban kerül sor a műtétre, akkor nem kell szövődménnyel számolni. A lép eltávolítás nem ritka műtét, tehát technikailag jól felkészült orvosok végzik és a gyermekek nagyon hamar gyógyulnak, szervezetük sokkal könnyebben regenerálódik, mint a felnőtteké.
Kérem beszéljen a gyermeksebésszel, aki a műtétet fogja végezni, hogy megnyugodjon és tudja, hogy mire számítson a műtétet követő napokban
Üdvözlettel
dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Cím!

Elküldeném először a történetem.

2014. 01. 25 én paintballozás közben rosszul léptem, és kifordult a jobb térdem.A fájdalom, és a duzzanat nem csökkent, ezért másnap elmentem a Szent János Kórházba, a helyileg illetékes ügyeletre. Az ügyeletes orvos, dr. Molnár Szabolcs (O57830) volt. Manuális vizsgálat, ill. röntgenfelvétel alapján megállapította, hogy az oldalszalag megnyúlt vagy elszakadt, ill. vérömleny keletkezett a sérült területen – ez okozza a fájdalmat, és a duzzanatot. Azt az utasítást kaptam, hogy 2 hétig szigorúan pihentessem felpolcolva, jegeljem és fáslizzam, majd 2 hét múlva menjek vissza kontrollra, és akkor megmondja, műteni kell-e. Vérhígítót akkor nem írt fel, szóba se került, hogy esetleg szükség lehet rá. 2014.02.02 – án (egy héttel korábban a megbeszéltnél!) visszamentem a Szent János kórházba, mert nagyon fájt már a vádlim a sérült térdem alatt. Ismét dr. Molnár Szabolcs látott el. Felírta a vérhígítót, és elmondta, hogy kezdjem el a kezelést, mert most az a legfontosabb, hogy a trombózist elkerüljük! Utasítását követve kiváltottam a receptet, még aznap beadtam magamnak az első Clexane 4000 injekciót. Másnap, 02.03 -án hétfő reggel erős hátfájdalommal ébredtem. Beadtam magamnak a 2. injekciót is, majd délutánra rosszabbul lettem, már alig kaptam levegőt. Elmentem a Szt. Imre kh sürgősségi osztályára, ahol már majdnem leestem a székről a vizsgálatokra várakozva, annyira nem kaptam levegőt, és olyan erős fájdalmaim voltak. Mellkasröntgen és CT után megállapították, hogy tüdőembóliám van, és azonnal átszállítottak mentővel a Jahn Ferenc Délpesti Kórházba.
Itt tájékoztattak többek között arról, hogy életveszélyes állapotban vagyok. Min. 5 napig mozdulatlanul kell feküdnöm, hogy a vérrög feltapadhasson az érfalra. Elmondták továbbá, hogy kis területen tüdőszövet elhalás is bekövetkezett…
Azóta eltelt 8 nap, és az itt történő ellátásnak köszönhetően jelenleg már jobban vagyok, mozoghatok is. Azonban sajnos, - 2014.02.10 –én- végzett ultrahang vizsgálat során a jobb lábamban trombózist állapítottak meg.
Kérdésem:
Leválhat még a lábamból a vérrög?
Nagyon meg vagyok ijedve.
Mennyit kell pihennem vele,és mennyit időt sétálgathatok?Mikor operálható a térdem?
Köszönettel:Sáfrány ZSolt

Tisztelt Sáfrány Zsolt!
Örülök a sérülés-trombózis-embólia sort követő jelenlegi jó állapotának.
Leírása alapján úgy látom, hogy jelenleg a Dél Pestiben jó kezekben érzi magát. Azt javaslom, hogy a felmerülő kérdéseket a kezelőorvosával beszélje meg.
A leírásból arra következtetek, hogy a jobb lába sérült, ott alakult ki trombózis, abból szakadt le darab, okozott tüdőembóliát. Jelenleg ez a trombózis szervül. Ez több hónapig tart. A trombózis állapotát kezelőorvosa ismeri legjobban, így a szükséges és javasolt kezelést is, ahogy szervülés mértékét, rög leszakadás valószínűségét is ő tudja legjobban megítélni, Önnek elmondani. Hasonlóan a mozgathatóságot, műthetőséget.
Maradok tisztelettel
dr. Babai László
térdprozézis mütét után milyen panaszokkal kell szembe néznem mélyprotézis ngtyanuja miatt,
Tisztelt Fazekas Mihály!
A kérdését nem értjük pontosan. Kérem, írja meg még egyszer.
Köszönettel
dr. Babai László
Rettenetesen fáj a lábam,a térdem fölött olyan érzékeny,hogy a nadrágom ha hozzáér az is fáj.2szer volt a bal lábam mütve kroszektómia és sztripping a jobb egyszer.minden műtét jól sikerült. Csak rosszul regenálódott.A mélyvénám rendelenesen összenőtt a viszeremmel.Sipka dr ezt mondta.37éves vagyok 19éve szenvedek.mindkét bokám fekete a lábom olyan viszeres mint egy horrorfilmben egy szörnynek a vmilye.szegeden semmit sem tesznek,azt mondják ez egy állapot.most is voltam,ráírják a papíromra minden utasítással ellátva,pedig semmit sem mondanak,így semmit sem tudok.az állapotom egyre rosszabb,állandóan álmos vagyok és fáradt,a szemem összeragad és ez miatt mindig hunyorgok,3szor elvesztettem az eszméletemet otthon de úgy kezdlik,hogy tudomást sem vesznek róla,mert alacsony a vérnyomásom 3kávé után 90/60.172cm,és85kg vagyok.mára már mindenem fáj .most pedig nincs trombófibrózisom,de elég sok volt.lehete jobb az álapotom valaha???és mennyibe kerülne ez nekem?
Tisztelt Tünde!
Sajnos így neten keresztül nem sokat tudunk mondani. Másodlagos szakvélemény végett Sepa főorvos szívesen látja Önt, amennyiben úgy dönteni, eljön hozzánk.
Üdvözlettel
dr. Babai László
Kérem segítségüket:jelen panaszaim amit már kivizsgáltak,hyperprolaktinaemia és microcytaer anémia labor eredményeim:hemoglobin 98,4 hematocrit 0,313 vas 3,3 Kérdésem:ezek értékek alapján lehet ez esetleg aranyér vérzése miatt,esetleg lisztérzékenység miatt?
Tisztelt Vancsura Péterné!
Aranyér vérzés nem szokott olyan jelentős lenni, ami anémiát okozna. A lisztérzékenységnél viszont gyakori, hogy éppen az anémia az első tünet.
Üdvözlettel
dr. Babai László
Tisztelt Prof. Blaskó György!
Segítségét szeretném kérni: 33 éves nő vagyok, babát szeretnénk. Az első hónapban kémiai terhességem volt, pozitív terhességi teszt után menses. Néhány hónap kihagyás után újra próbálkoztunk, 6., 7.héten szívhanggal rendelkező embrió.
9.héten vérzés, missed ab, amely befejeződött magától. Saját magunktól vérvételre mentünk, eredmény Leiden heterozigóta vagyok, Lupus antikoaguláns negatív. Orvosok (nőgy,, hemosztázis ) szerint ez bármi lehet, LMWH profilaxis indokoltsága kérdéses. Kémiai terhesség nem számít, ez "csak" 1 vetélés volt, a lakosság 10%-a Leidenes, mégis "tudnak" szülni.
Mit tegyek? Nem akarok elvetélni többször!
Köszönöm válaszát előre is ,
Gabriella
Kedves Gabriella!
Jöjjön el rendelésemre, minden korábbi leletével. Részletesen körbe kell járni mindent, hogy megnyugtató választ tudjak adni.
Üdvözlettel
dr. Blaskó György
Kedves Trombózis központ!
Szeretném megkérdezni, hogy ezekkel a labor értékekkel hová forduljak további kivizsgálásra és mennyire kórosak: Süllyedés: 39 mm/ó (3-21), fehérvérsejt: 3,9 G/L (4,4-11,3) monocyta%:8,3% (2-8),lymphocyta:1,03 G/l (1,1-4,5), eosinophil:0,04 G/l (0,05-0,45), haemoglobin:119 G/l (123-153), haematocrit :0,35 L/L (0,35-0,47), vörösvérsejt: 4,1 T/L (4,1-5,1)
Panaszaim: szapora szívverés, szédülés, időnként jelentkező ritmuszavar és időnként fellépő csontfájdalom. Nagyon aggódom nehogy valami komoly betegség álljon a háttérben. Kérném segítségüket a leletem értékelésében! Köszönöm
Kedves Ágnes!
Úgy látom a leírtak alapján, hogy vérszegénység fennállhat. Kérem, jöjjön el rendelésemre, hozzon minden eddigi leletet magával.
Üdvözlettel
dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztel doktor no 1995 baleset kovetkezteben most mind a ket labam trombozisos. Kerdesem mit ehetek e smit ihatok most per pillanat erdelybe elek szuleimmel hiszen Pecset a kis beteg jaradekbol nem tudok meglenni es melot se talalok bant nagyo mert szerettem dolgozni barhol , itt szekely foldon mivel euros kartyam van a korhazba magyar orvos kezel leorditva csak 1 nap utanna csak ha megyek cikiz a maga modjan el kell viselni amit magyarba nem tapasztaltam 2o even at soha
Kedves Zsolt!
Ha postrombozisos a lába, bőrelszíneződéssel, esetleg fekéllyel, akkor élete végéig kell alvadásgátlót szednie.
Enni mindent lehet, csak a napi K vitamin bevitel legyen hasonló mindennap, mert a Warfarin hatását a K vitamin befolyásolja.
Nagyon sajnálom, hogy messziről nem tudok segíteni. Talán, ha újra Budapesten jár többet segíthetek.
Üdvözlettel:
dr. Szélessy Zsuzsanna

Hírek

Mikor van szükség véralvadásgátlóra terhesség során?

Mikor van szükség véralvadásgátlóra terhesség során?

A véralvadásgátlók a fokozott vérrögképződést hivatottak megelőzni. A terhesség már önmagában olyan állapot, mely megnöveli a trombózis rizikóját, így érdemes azzal tisztában lenni, mikor is van a kismamáknak szükségük véralvadásgátlóra. A kérdést dr. Szélessy Zsuzsanna, a Trombózis-és Hematológiai Központ hematológus főorvosnője válaszolta meg. 

További részletek
DIC- amikor a véralvadási rendszer összeomlik

DIC- amikor a véralvadási rendszer összeomlik

A COVID-19 és az ellene alkalmazható bizonyos vakcinák témájához kapcsolódóan gyakran olvasni az ún. DIC nevű állapotról. Hogy pontosan mit is takar ez a ritka, ám életveszélyes szövődmény, azt prof. Blaskó Györgytől, a Trombózis-és Hematológiai Központ véralvadási specialistájától tudtuk meg. 

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica

Prima Medica Egészséghálózat