A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tiszteld Doktor Úr/Nő!

Kb. két hetet munka közben (álló munkát végzek, vendéglátás) éreztem, ahogy a jobb vádlim feszül, bekeményedik. Akkor nem is foglalkoztam vele, majd másnap láttam hogy egy elég nagy lilás-barnás színű folt jelent meg, mely nyomásra érzékeny volt. Emlékeim szerint nem ütöttem be a vádlim, de persze ez is előfordulhat csak nem emlékszem.... Két hét után ugyan halványodik el a nagy terjedelmű folt, viszont megvan keményedve, nyomásra már nem érzékeny. Ugyancsak a jobb láb fejem belső haránt boltozatánál bizsergő érzést tapasztalok alkalmanként. Érdeklődnék, hogy mi lehet a háttérben, illetve milyen vizsgálatokra lenne szükségem? Megtisztelő válaszát köszönöm.
Kedves Bogi!
Amit javaslok: mélyvénás UH, laborvizsgálat és Kósa doktornőhöz vizit.
Kérem, hívja fel a recepciónkat, minden vizsgálat megszervezésében és bejelentkezésnél segítenek.
Maradok tisztelettel
dr. Babai LÁszló
SZEDULOK NEHE VERSZEGENYSEG MIATT ES ERSZUKULETI PROBLEMAM VAN ,NA MEG A VERNYOMASOM IS KICS.90/60..VERSZEGENYSEG ELLEN MIT HASZNALJAK.46 EVES NO VAGYOK.KOSZONOM A VALSZT ELORE IS.TISZTELETTEL ENIKO
Kedves Enikő!
Elsősorban tudni kellene, hogy a vérszegénység ilyen mértékű, mi az oka. Ezt követően lehet kezelést javasolni. Ugyanis a vérszegénység kezelésének alapja az oki kezelés. (Felszívódási zavar? Autoimmun betegség? Fokozott vérvesztés? Fokozott vörösvértest lebontás? Csökkent vörösvértest termelés? Egyéb?)
Kérem, jöjjön el rendelésemre. Megfelelő kivizsgálást követően tudok kezelést mondani.
Üdvözlettel
dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr!
Segítségét szeretném kérni!2 vetélés után teljes kivizsgálást kértem!Kiderült hogy a LA 1,3 (2X is az lett).Viszont minden más hozzá tartozó eredményem negatív lett.Most ismét várandós vagyok jelenleg 11 hétben vagyok!Várandóság előtt Aspirin Protect 100mg szedtem,most pedig Clexane 0,4 ml-t és Duphastont szedek!Szeretnék érdeklődni hogy miként is befolyásolhatja a terhességet az LA?12 hét után megnyugodhatok-e?
Köszönöm előre is válaszát!
Üdvözlettel:Nikoletta
Kedves Nikoletta!
Kérem, jöjjön el rendelésemre, hozzon magával minden eddigi leletét. A vélemény alkotáshoz egyben kell látnom. Látnom kell az adott labor normál értékeit, hogy mit ért Ön "hozzá tartozó eredmények" alatt, ismernem kell a kórelőzményeit, stb. ahhoz, hogy a baba és az Ön egészségét szolgáló szakvéleményt mondhassak.
Várom!
Üdvözlettel
dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Doktornő. Egy éve van magas vérnyomásom, 160. 58-éves vagyok, Autoimun betegségem van Raynaud sindrómám. Méllékvase dagabatom szivritmus betegségemre kezeletek évekkel ezelöött, de a szervezetem nem bírta a béta blokkolókat, Az óta frontint szedek. A lényeg az hogy egy éve lettem magasvérnyomásom, viszont, már a negyedik vérnyomás csökkentőt szedem, de sajnos egyiket sem használt. A mellékhatásai miatt abba kellett hagynom. Már szinte félve megyek a háziórvoshóz vissza, hogy sajnos ez sem jó mert a nem használt, vagy a mellékhatásai miatt. Kérdezni szeretném, hogy mit tehetnék, már? Jelenleg a Rasoltan 50-mg.szedem, de ez sem jó erős zívdobogást okoz, ezt két hete szedem, de abba kell hagynom, a vérnyomásomat sem vitte le. Mit tehetnék, én már nem tudom. Tisztelettel várom válaszát. Köszönöm.
Tisztelt Dallos Pálné!
Mindenképpen jöjjön el rendelésemre. A leírtak alapján is komplex problémával állunk szemben. Kérem, hogy minden eddigi papírját, leletét, orvosi dokumentációját hozza magával.
Üdvözlettel
dr. Kapocsi Judit
Tisztelt Doktor úr!
Hat éves kislányom fáradékony, időnként fejfájásra panaszkodik. Rendszeresen sportol, gyakran megüti magát, ezért mindkét lábán sok , nehezen múló véraláfutás van. Vérképében jelentős eltérés nem mutatkozott, mind a fehér-, mind a vörösvértestek és a trombociták száma is megfelelő. Véralvadási faktort is vizsgáltak nála, azt is rendben találták. Egyetlen kiugró értéke: monocyta 9.7% (ref. 1-6%), illetve a hematokrit van az alsó határértéken. A kérdésem az lenne - bár a gyermekorvosunk megnyugtatott efelől - hogy Ön szerint ezek az értékek így önmagukban utalhatnak-e bármilyen vérképzési zavarra, illetve daganatos elváltozásra. (Jelenleg semmilyen vírusfertőzés, vagy gyulladásos folyamat nem zajlik nála, ami esetleg befolyásolhatná az értékeit, illetve a közelmúltban sem volt ilyen.) Köszönettel: Kiss Hanna
Kedves Hanna,
A gyermekét mindenképpen tovább kellene vizsgáltatni szakemberekkel.Nemcsak az alvadási/thrombocyta rendszer elváltozásai okozhatnak véraláfutásokat, hanem a capillarisok és az endothel betegségei is!.
Midenképpen egy korszerű laboratóriumiummal rendelkező intézetet javasolnék: ez jelenleg a Debreceni Egyetemen van, de ha bejelentkeznek a Trombózisközpontba, szívesen adok oda beutalót
Kérem minden dokumentációt elhozni!
Köszönettel
Dr. Blaskó György
Tisztelt tanár úr!
Kb.20 éven at GOT/ASAT GPT/ALAT GGT Bilirubin értékeim 2x 3x -sa volt a normális értékeknek.A körzeti orvosom azt mondta Gilbert-szindrómám van. Évente 1 x megyek ált.vérvizsgálatra és tavaly 2x és idén is tökéletesek a máj értékeim . Ennek nagyon örülök, de hogyan lehetséges ez. 33 éves vagyok. A mostani leletemben a WBC-FVS szám 8,18 G/L és a Lympocyta + 3,55 Lymphocyta % + 43,5. Kérem legyen szíves tanácsot adni nekem. A körzeti orvosom mindig csak kiadta a leletemet,. hogy jó. Akkor is amikor magasak voltak az értékek és most is amikor alacsonyak.Szerintem nem emlékszik rá.Nekem pedig kellemetlen nem tudom hogyan szóljak neki. Előre is köszönöm válaszát. üdvözlettel: Katalin.
Kedves Katalin!
A Gilbert szindroma nem betegség, hanem állapot. Ön ilyen és kész. Az ok az, hogy a vörösvértestlebontási termékeket a máj glucuronsavhoz köti és így kerülnek az epébe. Ha a glucuronidáz enzimből kevés van -ez a maga esete- akkor ez lassan megy és a bi értékek magasak. A többi enzim magas értéke pedig talán az un nem-alkholos májzsírosodással kapcsolatosak, ami lehet magának, Kell UH-vizsgálat és még pár egyéb és némileg lehet is kezelni. Kérem jelentkezzen be a Központba!
Üdvözlettel
Dr. Blaskó György
A lábaim mintha vízesek lennének.A lábfelyem zsibbad!
Kedves Ferenc!
Kérem, jöjjön el rendelésemre. Látnom kell a lábát, az erek állapotát, a zsibbadás helyét, át kell beszélni a tünetek kialakulását, mikor erősödik, mire csökken. És még jó pár körülményt.
Üdvözlettel
dr. Kósa Éva
ki fogjak venni lagýekik a viszeres venamat
. mi lessz helyette? ez ugye kellene oda?
Tisztelt Toth István!
Nem, nagy eséllyel nem kell oda. Amíg egészséges, addig segíti a mélyben futó vénának a vér visszaszállítását. De amikor kitágul, akkor többet árt mar, mint használ. A tágulat miatt lelassulhat a vér áramlása mind ebben, mind a mély vénában, ami fokozott trombózis készséget, lábdagadást, fájdalmat, gyulladást eredményezhet. Ha már túlságosan kitágult, akkor már többet árt, mint használ, tehát nem kell oda. Hogy ez a pont mikor érkezik el, azt érsebész, angiologus tudja eldönteni.
Üdvözlettel
Dr. Babai László
Tisztelt Doktor Ur/No!
Elso terhessegem a 8.heten vetelessel vegzodott. Kesobb hematologiai vizsgalat kimutatta, hogy leiden mutaciom van (heterozygota). Ezt koveto terhessegem alatt vegig Clexane-nal oltottam magam, es kisfiam egeszsegesen szuletett meg a 40. heten.
Azota kulfoldre koltoztunk es hamarosa szeretnenk egy ujabb babat. Eppen ma konzultaltam errol orvosommal, aki elmondta, hogy itt nem szokas a Clexane adasa, helyette Aspirin 75 mg szedese ajanlott terhesseg alatt. Elmondasa szerint a hatas megegyezik es nincs okom aggodalomra. Ez valoban igy van?
Valaszat elore is koszonom!
Udvozlettel: Katalin
Kedves Katalin!
Az Aspirin, a vérlemezkék össze tapadását akadályozza meg. A Clexane, pedig néhány alvadási faktor aktivitását akadályozza.Természetesen mindkettő szer a véralvadást nehezíti. A két szer egymással nem helyettesíthető a terhesség esetén. Az Aspirint csak különös indokkal lehet terhességben adni (például autoimmun betegségekben), és akkor sem lehet a teljes terhesség alatt adni.
Üdvözlettel:
dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr!
2005-ben, és 2007-ben volt két alkalommal mélyvénás trombózisom. Mindkét eset után 1 évig szedtem a sincumárt. Jelenleg gumiharisnyát hordok és lioton gélt használok. Több alkalommal volt, hogy a lában főleg tavasszal, begyúladt, görcsök voltak tapinthatóak, és fájt.
Azt iránt érdeklődöm, hogy a háziorvosom ennek alapján adhat-e részemre olyan igazolást, hogy betegségem súlyos fogyatékosságnak minősül (49/2009 (XII.29) EüM rendelet alapján) ?
Tisztelt Dombi György!
A leírt tünetek, betegség a 335/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet értelmében nem minősül súlyos fogyatékosságnak.
Maradok tisztelettel
Dr. Babai László

Hírek

Folyton lázas? Daganat is okozhatja!

Folyton lázas? Daganat is okozhatja!

A láz a szervezet egy hasznos védekezési reakciója, melyet valamilyen fertőzés, sérülés vagy egyéb kóros állapot vált ki. Időnként mindenkinél jelentkezik, ám rendszerint pár nap után csökkenni szokott, majd a gyógyulással megszűnik. Azonban, ha hosszabb ideje fennáll vagy vissza-visszatér, az alapos kivizsgálást indokol, ugyanis akár hematológiai daganat tünete is lehet! A témában dr. Kárpáti Ágnest, a Trombózis-és Hematológiai Központ hematológusát kérdeztük.

További részletek
Tavaszi fáradtság vagy vashiány?

Tavaszi fáradtság vagy vashiány?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészségközpontok
