A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr!
Örökletes trombofília miatt clopidogrélt szedek két hónapja, a kontroll vérvizsgálat eredményem :Trombocita aggregáció ADP 5 : 22% (ref:69-91), illetve trombocita aggregáció ADP10: 30% (ref:62-91). Sajnos az orvosomhoz csak január végére van időpontom, és a leletekből nem tudom, hogy ez most jó-e, vagy nem, azaz hatékony-e a gyógyszer, vagy sem? A többi labor paraméter jó.

Küszönöm válaszát: Sándor
Kedves Sándor!
A trombofília és a trombocita funkció nem ugyanaz. Itt két külön területről van szó.
Kérem, jöjjön el rendelésemre! Hozza magával az eddigi leleteit, hogy képbe kerülhessünk, és megtaláljuk a megfelelő megoldást.
Üdvözlettel
dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor no!ket eve szedem a tromboreductin nevu gyogyszert es meg mindig 500 es 650 kozott van a trombocitam>Az lenne a kerdesem hogy valalhatok-e gyereket mert a gyogyszer szedese alatt nem szabad terhesnek lenni?
Kedves Irénke,
Amíg szedi a gyógyszert, valóban nem ajánlatos a terhesség. Nem tudni azonban mennyi volt a thrombocytaszáma a kezelés előtt.
Tisztelettel
Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr/Nő ! Duplex UH-val igazolt crulalis mélyvénás thrombózisom van.Labor:D-Dimer<200 ng/ml.Doppler v.:Baloldalon a v.poplitea területén és a lábszár mélyvénák területén áramlást kimutatni nem lehet.Jobboldalon a v.tibialis posterior kp. harmadától distálisan és a v.tibialis anteriorok területén nem detectálható áramlás.Jelenlegi th.:1x0,6ml. Clexan,Warfarin szedésének beállítása,detralex kúra.Kérdésem:milyen tünetei vannak-az ármlás megindul ill.hanem indul meg újra az alsó lábszárakban ? Ha az áramlás nem jön létre:a lábbam térdtöl lefelé el fog halni/amputálni kell/ ?Mennyi a gyógyulási idő?Mennyire terhelhető a láb?Dolgozni lehet vele?Ülő-álló munka.Ui.:1992-93-ban mindkét lábon varix műtét .Segítségét előre is köszönöm.Tisztelettel :Tóth Zsuzsanna
Kedves Zsuzsanna!

Leírásából azt olvasom, hogy Önnek kétoldali mélyvénás thrombózisa van. Amennyiben ez így van ennek van egy kezelési és utánkövetési rendje, amit mindenképpen javasolok angiológussal megbeszélni. Általánosan válaszolva a kérdésére, a keringés megindulásának leginkább a duzzanat és a fájdalom csökkenése a főbb jelzői. Mélyvénás thrombózis esetén nem ritka, hogy a véralvadásgátló kezelés ellenére a thrombus nem oldódik fel. Az amputáció az érszűkület szövődménye, a mélyvénás thrombózisra nem jellemző. A terhelhetőség minden esetben fokozatos kell legyen elsősorban a thrombózis súlyosságától, a fennmaradó panaszoktól és a munkavégzés jelleggétől függ. Mint írtam a tapasztalatom azt mutatja, hogy mélyvénás thrombózis után érdemes angiológussal konzultálni a további teendőkről, mert a kérdéseire adott válaszok nagyon sok tényezőtől függenek.
Tisztelettel:
Dr Kósa Éva
Kedves Dr.nő, Vida Zsuzsanna

Részeben folyton fáradt vagyok, és az agyamban csak az zakatol, hogy "aludni, aludni, aludni".
Ez a fáradság megbénítja a mindennapjaimat, motiválatlanná, ingerlékennyé, közömbössé tesz.
Fontos, hogy egy esetben nincs így, amikor éjfél és hajnali kettő óra között fekszem és másnap 10 - 12óra között ébredek.
Kb serdülő korom óta van ez így, és most vagyok 42éves férfi.
(sportolok, nem dohányzom, nem kávézom, túlsúllyal sem rendelkezem).
Az elmúlt húszonévben többször próbáltam változtatni az alvás ciklusomon, sikertelenűl, csak kinlodás volt.
A világ, föleg a munkaerőpiac, a szolgáltatók nyitvatartásai, iskolák..stb, nem az én alvás ciklusomhoz alkalmazkodnak.
Mit tehetek? Elegem van ebből a folytonos fáradságból, kikészit, és utálom, hogy nincs erőm semmihez, mert folyton, csak "aludni, aludni." (kííéve ha alszom éjféltöl, másnap nappalig).
Pld, ha eset 17-18:00 óra körül megdöglöm a fáradságtól, kinlodóm, aztán ez este 22:00 óra felé, megszünik, és energikus leszek. (pont amire le kellene feküdni).
Lefekszem, de amire igazán jót aludnék, addigra itt a reggel 6-70:00 éf fel kell kelni.

Köszönöm a segítségét,

Gábor
Kedves Gábor!
A leírtak alapján nagyon valószínűsítem, hogy az alvás minőségével van gond - légúti elzáródásra gyanakszom. Ez sürgősen ki kellene vizsgálni, és az alapján a kezelést felállítani. Ezzel vissza tudjuk adni Önnek a jó alvást és a kipihent nappalokat.
Várom rendelésemen!
Üdvözlettel
dr. Vida Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr!
Többször volt korai vetélésem, és véralvadási vizsgálatot javasoltak. Az eredmények a következők:
Prothrombin: 111%
protrombin idő: 8 sec
INR: 0,95
APTI: 28,9 sec
Trombin idő: 19,6 sec
Fibrinogén: 3,47
D-dimer: 0,24
Béta2-GPI szűrőteszt: negatív
Cardiolipin szűrőteszt: negatív

Érdeklődni szeretnék, hogy Ön szerint van-e valamilyen véralvadási problémám?

Üdvözlettel
Éva
Kedves Éva!
Ez azért nem tartalmaz még minden vizsgálatot.
Kérem, jöjjön el rendelésemre, hogy átbeszélhessük.
Üdvözlettel
dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Doktornő / Úr!

Édesapámnál kb. 20-25 éve magas vérnyomást diagnosztizáltak, s elkezdték gyógyszeres kezelését. Az évek folyamán időnként változtattak a gyógyszeren, vagy - mivel a gyógyszerek mellett is magas volt a vérnyomása - hozzáadtak még egyet. Jelenleg ott tartunk, hogy csak a magas vérnyomás miatt 5-féle gyógyszert kell szednie. Kérem, véleményezze, normális ez? Le lehetne ezt csökkenteni úgy, hogy csak egyet kelljen szednie, de az hasson? Ha igen, milyen lépések szükségesek ehhez?
Édesapám emellett még szintén 20-25 éve cukorbeteg, azóta gyógyszert szed erre is.

Válaszát előre is köszönöm,
Üdvözlettel,
Anita
Kedves Anita!
Azt tudom javasolni, hogy édesapja jöjjön el hozzám. Ahhoz, hogy válaszolni tudjak, hogy a legjobb kezelést megtaláljuk a legkevesebb gyógyszerrel, mindenképpen látnom kell, meg kell vizsgálnom, korábbi leleteit, jelen állapotát ismernem kell.
Várom rendelésemen
Üdvözlettel
dr. Kapocsi Judit
Tisztelt Doktor Úr! Tanácsot szeretnék kérni mivel érvényes tb kártyám nincs orvoshoz nem tudok fordulni. problémáim a következők : mindkét kezemen fehérednek az ujjaim és hidegek. az ujjpercemben tűszúrásokat érzek. néha mellkasi fájdalmaim is vannak. aspirin protechtet szedek ez vajon segíthet? 40 éves vagyok a tüneteket nem tudom semmihez kötni. van hogy jelentkezik ha ideges vagyok vagy a hidegre ha kimegyek de itthon is előfordulnak minden jel nélkül. kérem írjon pár sort mi a teendőm.esetleg értágííó élelmiszerek vagy tea segíthet és ha igen mik azok? válaszát kérem az email címemre írja .köszönöm
Tisztelt Madaras József!
Mi magánfinanszírozásúak vagyunk, nem szükséges TB kártyával rendelkeznie.
A leírtak mögött nagy eséllyel artériás betegség áll. Mindenképpen javaslom, hogy jöjjön el rendelésemre, mert kezelés nélkül ez csak rosszabbodhat.
Üdvözlettel
dr. Kósa Éva
Tisztelt Doktor úr ! radiofrekvencuás visszérmútét ára felöl érdeklődöm
Tisztelt Fekete Istvánné!

A rádiófrekvenciás kezelés lehet 1 vagy több alkalom, függően az állapotától (alkalmanként/lábanként 19500 Ft). Amennyiben műtétre van szükség, annak ára 285000 Ft/végtag.

Üdvözlettel:
Tóth Barbara
Üdvözletem!
Olyan kérdésem lenne, hogy ha szedem április óta a syncumar tablettát elvileg nem lehet trombózisom. Körülbelül egy hete fáj a vállam most már nem csak mozdításra és néha elzsibbad a karom is. Kisugároz a nyakamba is. Lehet trombózis a karomban is? Eddig kétszer volt de mindig a lábamba. Kérem nyugtasson meg hogy csak egy ízületi gyulladás.
Válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel
Balogh Bernadett
Kedves Bernadett!
Így látatlanban, leírás lapján kizárni semmit nem lehet. És sajnos rossz hír: Syncumar mellett is lehet trombózis, azt sem lehet kizárni. A biológia márcsak ilyen.
Javaslom, menjen el kivizsgálásra, hogy biztosan megállapításra kerüljön, mi a probléma. Gyanúja szerint érdemes reumatológián kezdeni.
Üdvözlettel
dr. Babai LÁszló
Tisztelt Doktornő!
Olvastam, hogy a limfómák nem zárhatók ki a vér vizsgálatából. Fenn állhat valakinél ennek a betegségnek a gyanúja, hogyha a vérképe teljesen normális, semmilyen eltérést mutató érték nincsen? (most az egyéb tüneteket figyelmen kívül hagyva)
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Vazul!
A "normál vérkép" valóban nem zárja ki a lymphoma diagnózisát. Ha erre gyanú felmerül, forduljon hematológus szakorvoshoz!
Üdvözlettel,
dr. Király Viktória Anna

Hírek

Mikor van szükség véralvadásgátlóra terhesség során?

Mikor van szükség véralvadásgátlóra terhesség során?


További részletek
DIC- amikor a véralvadási rendszer összeomlik

DIC- amikor a véralvadási rendszer összeomlik


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica

Prima Medica Egészséghálózat