A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Dr Nő! én 38 éves vagyok,pár évvel ezelött a bal karom lezsibbadt a sziv dobogásom felgyorsult és az ájulás határán voltam ,ez eltartott talán fél percig.utána nagyon gyengének éreztem magam. orvosnál nem jártam azota vannak rosszuléteim és fáj a hátam bal oldala idönként zsibbad a karom. mitől lehet ez?válaszát előre is köszönöm!



Kedves Marianna!



Sajnos az elmondottak alapján Önnek fix választ adni nem tudok. Túlságosan kevés az információ hozzá.

Ilyen panaszok mögött betegségek, és betegségnek tűnő elváltozások sokasága lehet.

Kérem, jelentkezzen be hozzám, hogy az Ön történetének részletes megismerése, az Ön alapos vizsgálata után véleményt tudjak alkotni és tanácsot adhassak.



Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit,Med. Habil. egyetemi docens. PhD

Tisztelt Doktor Úr!



3 éve a 30.hétben súlyos retardált magzatot elvesztettünk,rá fél évre 9 hetesen elhalt a magzat ,majd ezeket genetikai kivizsgálás követte.Kiderült,hogy prothrombin heterozigóta mutációm van,a leiden stb negativ.A 3.terhességem alatt szúrnom kellett magamat 0,3-as Fraxiparinnal,melynek "eredménye"egy gyönyörű és egészséges baba ,aki immár 14 hónapos.

A kérdésem az lenne,szedhetek e valamilyen "gyengébb" fogamzásgátló tablettát és ha igen,meddig?

Köszönöm válaszát!!!

Kedves Kovács Klaudia!

Örülök, hogy a harmadik terhessége ilyen szép eredménnyel járt, de a fogamzásgátlás összes titkát a nőgyógyászok ismerik.

Ajánlom dr. Túri Zsuzsannát, aki januárban kezdi meg rendelését nálunk.

Mindenesetre, ha következő alkalommal terhes lenne, azonnal kezdje a Fraxiparinna történő has szurikat!

Üdvözlettel

dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Ur! Sikertelen meddosegi kezeles es egy veteles utan tovabbi vizsgalatokat vegeztettunk el. Trombofilia kivizsgalas soran minden ertek referencia tartomanyon belul van, kiveve az Anti-thrombin III, amelynek erteke 124% ( ref tart 80-120). Mit jelent az ertek enyhe emelkedettsege?



Koszonettel,

Angela
Kedves Angela!



Az antithrombin-III értéke csak akkor veszélyes, ha alacsony. A pár %-kal magasabb értéknek semmi jelentősége az ön fogamzóképessége szempontjából.



Üdvözlettel:

ProfDr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr!

2009.-ben súlyos tüdőembólián estem át,azóta syncumart szedek.Az embólia okát sajnos nem tudták kideríteni,minden vizsgálati eredményem negatív volt,semmilyen káros szenvedélyem nem volt soha és fogamzásgátló tablettát sem szedtem.Ebben a hónapban kezelőorvosom javaslatára egyik napról a másikra abba lehet hagynom a szedését.Az embólia előtt semmilyen komolyabb betegségem nem volt,készült speciális haematológiai vizsgálat is,amely teljesen negatív,kizárja a rögösödésre való hajlamot!Ettől függetlenül aggodalmaskodom,mert félek az újabb embóliától!Vélemémye szerint abba lehet-e hagyni a syncumar szedését?Van e esély egy esetleges újabb embóliára? Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelt Vas Tiborné!

Ha egy tüdőembolián van túl, aggodalma teljesen jogos. Sajnos sosem vizsgálják, (mert körülményes) a végbél körüli, a hüvely körüli és méh körüli vénákat, mert az ilyen esetekben ott szokott lenni az emboliaforrás. Egyetértek önnel, de a részletekért forduljon hozzánk a Trombózisközpontba.

Üdvözlettel

dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor úr. A kérdésem az lenne, hogy édesanyám eltörte a bokáját és kapott thrombozis ellen Fragmint injekciót melyre allergiás lett, ezután írtak fel neki Fraxiparinet és ez az njekció is kiütötte piros foltok vannak rajta. Mitől lehet ez? Mi lehet a megoldás? Mit használhat helyette?
Kedves Makkor Zsanett!

Édesanyjának feltehetően vagy az alapanyagokra vagy kisérőanyagokra van allergiája. Ha ez bebizonyosodik, akkor az orvosa Xareltot írjon fel neki!

Az allergia vizsgálatra javaslom az Allergiaközpont felkeresését (www.allergiakozpont.hu)

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr!

Sikertelen meddőségi kezelések miatt (3 inszem., 4 lombik) trombofília kivizsgálást kért az orvosom. A helyi laborban el tudtam végeztetni a protrhombin INR (eredmény:1,00 ref.0,80-1,32), aktivitás (eredm. 100% ref. 70-140) APTI (eredm. 31,1 sec, ref. 26,0-38,0), lupus anticogauláns (eredm.: csak szignifikánsan megnyúlt APTI esetén végzik) illetve Leiden mutáció (eredmény még nincs meg) vizsgálatokat. A további felírt vizsgálatok a Protein C , Protein S, Antotrhormobin III, amiket ez a labor nem tud megnézni, ezekre az orvosom azt mondta telefonon, hogy akkor nem szükséges. Mivel a családban volt trombózisos beteg (apukámnakmélyvénás trombózisa volt, apai dédapámnak is volt)) ezért szeretnék a végére járni. amennyire csak lehet. EA kérdésem, hogy ezeket a fenti - elmaradt - vizsgálatokat kell még elvégeztetnem, vagy milyen egyéb leletekre lehet még szükségem, hogy egy esetleges trombózis-hajlam nyomára bukkanjunk illetve bogy ki tudjuk zárni? 36 éves vagyok, 169 cm magas, 66 kg, a labor leletemen általában MPV értékben van eltérés (utolsó eredm.11,4 fL, ref.8,0-10,0), visszereim nincsenek, az eddigi IVF beavatokzásoknál még csak egy méhenkívüli terhesség alakult ki, pedig anatómiai, hormonális problémák nincsenek. Ismert oka a meddőségnek eddig nincsen. Előre is köszönöm válaszát.
Kedves Hölgyem!

Valóban a trombofília kivizsgálás teljes skálája szükségesés ki kell zárni az immunológiai okot is.

Jelentkezzen be Trombózisközpontba, itt módunkaban áll valamennyi laboratóriumi vizsgálat elvégzése.

Üdvözlettel : Dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr!

Második missed ab (lombik) után kivizsgálásokat kezdtünk a saját nőgyógyászommal, Leiden II és V és az MTHFR is rendben, de a protein C aktivitás 51,2, a protein C chromogen 76,3%, a protein S aktivitás 34,3, a szabad protein S Ag 61,5%. Januárban kéne mennem újabb beültetésre, mivel IV. stádiumú endometriózisom van, már jó egy éve műtöttek. Milyen esélyeim vannak kezelés nélkül, vagy mondjam-e le a lombikot? Vagy szükséges más vizsgálat is? Az Ana panel is rendben volt. Esetleg Önök tudnának segíteni? Várom mielőbbi válaszukat! Köszönöm!
Kedves Lida!

Egyáltalán nem szükséges lemondania a gyermekáldásról: a fontos, hogy a hormonstimulációs időszakban már kapjon napi 1 x testsúlykg-ra illesztett Fraxiparint és végig a terhesség és a szoptatás alatt a testsúlyra illesztett dózisokban. Javaslom, hogy ha sikeresen létrejön a terhessége, akkor terhespathológiában jártas szülész gondozza! Tanácsért forduljon hozzám a Trombózisközpontba!

Üdvözlettel

dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr / Doktornő!



35 évesen fülcsengés panasszal jutottam el a nyaki erek duplex UH vizsgálatára, ami a következő eredményt hozta.

„A carotisok lefutása szabályos. Az intima mérsékelten scleroticus, a jobb ICA bulbusban körülírt megvastagodást mutat, a bal oszlásban egy lapos, mérsékelten echodús plakk látszik, szűkület, áramlászavar nincs. Az arteria vertebralisokban és mindkét subclavia proximális szakaszán szabályos anterograd áramlás látszik.

Vélemény: mérsékelt fokú atherosclerosis.”

A fül-orr-gége szakorvos Betasercet és Nootropil 1200mg-t írt fel. Az előbbitől rosszul lettem, utóbbiban nem vagyok biztos, hogy erre a problémára jó.

Felmerült értágító infúziós kúra.

Kérem írja meg véleményét, mennyire komoly a dolog illetve mik a lehetőségeim.

Köszönettel:

L. Balázs

Tisztelt Balázs!

A nyaki ér UH lehet alapján, a fülcsengésével a leírt elváltozások nem függenek össze. Ennek okát tovább kell keresni neurológus és fül-orr gégész segítségével. A lelet alapján a korához képest azonban a plakkok jelenlét korai. Keresni kell a rizikótényezőket, mint magas koleszterinszint, vérnyomásbetegség stb. Ez alapján a lelet alapján véralvadásgátló szedése is szóbajön.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva
Jó napot Dr úr az lenne a kérdésem én át estem egy vísszér műtéten és az lenne a kérdésem hogy lehetne nekem le mondani a műtét utáni a láb dagadásról úgy hogy ne keljen viselnem a mikrószálas harisnyát vagy van lehetőségem vissza mütetni egy mű eret előre is köszönöm válaszát

Kedves Krisztián!



Sajnálom,de erre a kérdésre csak fizikális és ultrahang vizsgálat után tudok választ adni.

Erre központunkban van lehetősége, telefonon tud időpontot egyeztetni.



Üdvözlettel:

Dr. Sepa György

Tisztelt Doktornő/Úr! Szerény ismeretekkel rendelkezem az érszűkületet illetően. Egy elkeseredett és utolsó mentsvárként Önökhöz forduló 86 éves bácsi szószólója lennék. Egy kérdésre várnék őszinte választ: Van esély a gyógyulásra egy alsó végtagi érszűkületben szenvedő hajlott életkorú egyén számára, aki már a lehetséges összes utat bejárta (nem szeretném sorolni) a gyógyulás érdekében, ami mind eredménytelenül végződött. Tudnak segíteni? Lehet a fájdalmon némiképp enyhíteni? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Éder Anita
Kedves Anita!

Az érszűkületnek nagyon sok fokozata van, így fontos lenne tudni hogy a bácsi erei milyen állapotban vannak, mik a panaszai, a fájdalma csak járáskor vagy nyugalomban is vannak. Az érszűkület kezelésének lehetőségeit nem, illetve nem csak a beteg kora határozza meg. Lehet hogy a fájdalmai nem csak az érszűkülettől vannak. Így a válasz lehet igen is. De ha a lábon fekély van és az érsebész kimondta hogy a beteg nem operálható, akkor már csak a prosztavazin infúzió segíthet.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva

Hírek

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót


További részletek
Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA