Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Professzor Úr . Nemrég volt egy mélyvénás trombózisom ami már sajnos a 2-1k 8 év alatt. A kórházból gyógyultan távoztam viszont a lábam folyamatosan dagad,szedem a vérhígitot és szív gyógyszereket. Kérem Tisztelettel adjon tanácsot mit tegyek? Köszönöm szépen.
Kedves Dóka Zoltán!

Kérem mindenképpen keressen fel leleteivel a Trombózisközpontban, mert meg kellene nézni, hogy most mi van az ereivel. Addig is szedje az előírt gyógyszereket.)

Tisztelettel

Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktornő/úr!

Trombózissal kapcsolatosan általános kérdéseim lennének, sportolásra, életmódra vonatkozóan.
Trombózis kialakulását követően mi a szakma javaslata a sportolással kapcsolatban? Az érdekelne, hogy a könnyű, nem sérüléssel járó (pl. lassú futás, kocogás) mozgásformák ajánlottak-e a további vérrög kialakulása érdekében, vagy inkább csak a megengedett kategóriába tartoznak? Vagyis jól teszi az ember, ha sportol? Továbbá azt szeretném még kérdezni, hogy ha ajánlott a sportolás, mikor lehet elkezdeni, vagy ez is egyénfüggő? Gumiharisnya viselésével egy időben lehet-e, ajánlott-e sportolni?

A másik kérdésem arra vonatkozna, hogy szaunázni, termál, illetve melegvizes fürdőkbe lehet-e menni, ha igen, mikortól?
Köszönöm a válaszukat előre is.
Kedves Krisztina!

Mindent szabad. Egyénileg beállítva és engedélyezve. Mind a formák, mind a megkezdésének időpontja.

Általánosságban olyanok mondhatóak, hogy a trombózis kiújulásának egyik legnagyobb kockázati tényezője a mozgáshiány. A mozgás védő hatással van a trombózis ellen. Mozogni azonban akut esetben, amikor embolus leszakadásának esélye megvan, nagyon korlátozottan lehet. Hogy a szervülés mikor következik be, mikor nincs már veszélye az embolia kialakulásának, egyénileg mondható meg. Ha véralvadásgátlót szed, akkor olyan mozgások, melyek vérzésveszéllyel járnak, korlátozottan javasolható. Illetve trombózist követően pl nagy izomsérüléses mozgások - ahol au izomsérülés maga fokozni tudja a trombózis kialakulásának veszélyét - kerülendőek.

A melegnek szintén nem abszolút ellenjavallata a régi trombózis, viszont a mikort és hogyant egyénileg lehet megmondani.

Javaslom, jöjjön el hozzánk személyes konzultációra.

Üdvözlettel

dr. Babai László
Tisztelt doktor úr. A férjem (37 )év két hete pár napos szinte vissza szorithatatlan magas láz jelentkezett (39,7) folyamatos ezután torokgyuladás jelenkezett a házi orvos antibiotikumot irt fel (Xorimax,Algopyrin) pár nap magas láz után a tünetek megszüntek. de két napja ismét magas láz tompa fejfájás.illetve fáradékonyság jelentkezett azt szeretném kérdezni esetleg lehet e- kezdeti visszaesés vagy esetleg valami más baj van.Válaszát elöreis köszönöm üdvözlettel .L Lajosné
Kedves Andrea!

Lehet visszaesés is, lehet más baj is. Javaslom, menjenek vissza a háziorvoshoz.

Üdvözlettel

dr. Babai László
Tisztelt Dr.Sepa György

Tiszteletteljes kéréssel fordulok Önhöz. Jobb lábamat kétszer műtötték visszértágulatok, visszérgyull. miatt. Az első műtét térdtől lefelé, majd a második combtól lefelé történt.
Pár év elteltével alsó lábszáram teljesen befeketediett, az ér kőkemély. Érsebészeten többször jártám azt a választ kapom problémámra hogy ez egy krónikus vénás elégtelenség terápiás kezelése a Detralex, Lioton , gumiharisnya és vizesruha kezeléséből áll.
Kérdésem az volna hogy más
terápiás kezelés szóba jön-e ?- ha igen hol lehet jelentkeznem?
Kedves Asszonyom!

A kérdésére választ akkor tudok mondani, ha megvizsgáltam, láttam a lábát. Illetve a korábbi leleteket.

Kérem, jelentkezzen be rendelésemre.

Tisztelettel

dr. Sepa György
Tisztelt Professzor úr!
Véleményét/javaslatát szeretném kikérni!
Van egy heterozigóta Leyden és egy MTHFR C677T génmutációm.Erre syncumar terápiát kapok. A syncumar kezelés ellenére volt 2 TIA-m, ezért a belgyógyász és a neurológus kiegészítette a syncumart astrix-al. Időközben a reumatológián csontritkulást mutattak ki nálam, amire Epolar triószedést javasoltak. Immunológiai vizsgálat antifoszforlipid szindrómát is igazolt. Több orvos is a syncumart teszi érte felelőssé.
Professzor úrnak mi lenne erről a véleménye?
Ki lehetne valahogyan kerülni a syncumart, vagy esetleg lehetne mással helyettesíteni?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: B.László
Kedves Berta László!

Már az első TIA után thrombocyta aggregatio gátlót IS kellett volna szednie. Férfiaknál az antifoszfolipid syndromának nincs akkora jelentősége, mint nőkben. Sajnos TB támogatással nem lehet, de teljes áron ki lehet váltani Syncumart más hatóanyagú gyógyszerrel. Az antikoagulánst nem lehet elhagyni a génmutációk miatt.

További tanácsokért, a konkrétumok megbeszélése végett keressen fel a Trombózisközpontban

Üdv

Dr. Blaskó György
Trombózis utókezelésekor szabad-e gumiharisnyát használni, ha igen meddig? Vérhígító szedése közben is megmarad a vérrög? Az örökre megmarad?
Tisztelt Köves Gáborné!

Gumiharisnya viselésének idejét és módját a kezelőorvosnak kell meghatároznia. A kialakult vérrög el is tűnhet, de a leggyakoribb az úgymond szervülés. A vérhigítót elsősorban nem a vérrög eltüntetésére szokás szedni, hanem újabb vérrög kialakulásának megelőzésére.

Hogy Önnél mi várható, azt a kezelőorvosa tudja Önnek megmondani. Természetesen szakorvosaink állnak szíves rendelkezésére, kérem, jelentkezzen be hozzánk vizitre.

Maradok tisztelettel

dr. Babai László
T DoktotrÚr Látászavarom volt többedízben. Magas vérnyomásomat kezelem Bp.III.ker lakós vagyok. Szeretnék elmenni stroke vizsgálatra.Miként és kinél jelentkezhetem?

Tisztelettel: Szendrei Tibor
Tisztelt Szendrei Tibor!

Bejelentkezéshez, kérem, hívja a +36 70 431-77-29 telefonszámot.

Üdvözlettel

dr. Kapocsi Judit
Tisztelt Doktornő!

Duplex UH-val igazolt crurális mélyvénás trombózist állapítottak meg:
-baloldalon a v.poplitea területén áramlást kimutatni nem lehet.
-jobboldalon a v. tibialis posterior kp. harmadától distalisan és a v.tibialis anteriorok területén nem detectálható áramlás.
Jelenlegi therápia:1x0,6ml Clexan,Warfarin szedésének beállítása,gumiharisnya,Detralex kúra.
Kérdéseim:-mi történik,ha az ármlás nem indul meg?
-mennyire terhelhetöek a végtagok?
-fekély vm. újabb trombózis veszélye fenn áll-e?
Melyek a rizikófaktorok ?
-a láb elvesztésétől kell-e tartani ?

Válaszát előre is köszönöm:
Tisztelettel : Lajos
Tisztelt László Péter!

Kérdéseire konkrét választ csak Ön vénás rendszerének ismeretben, Önt megvizsgálva, leleteit látva lehet.

Általánosságban elmondható, hogy a prognózis jelentősen függ a vérrög felszívódása mellett többek között a kollaterális vénás rendszer nagyságától, kiterjedtségétől, érintettségétől. Az, akinek egyszer volt trombózisa, nagyobb eséllyel - kockázattal bír újabb kialakulására. Tekintettel a megváltozó - romló - véráramlási paraméterekre. Trombózis rizikófaktorai ugyanazok, mint bárki másnál. Mozgáshiány, öröklött vagy szerzett véralvadási zavar, műtét, sérülés, daganatos megbetegedés, stb. Trombózis miatt amputáció nem jellemző.

Bővebbet és személyre szabott válaszokat személyesen tudunk adni. Kérem, jelentkezzen be hozzánk, hozza el az összes eddigi leletét.

Üdvözlettel

dr. Babai László
Kedves Dr.Nyiredy.Erszukulet van mindket labfej- es labujjaimban.Sokszor nehezen jarok.2x voltam operalva visszer tagulassal. Ha van visszerem azert lehetseges lenne infuzios kezeles a ket
labam ill.talpam miatt.?Lilara van elszinezodve es eges-szeru fajdalmam van. jaraskor.
Amit eddig csinaltam az gyo.torna, Heparin, Sono Terapia.78 vagyok jo allapotban. Koszonom ha valaszol.



Tisztelt Zsoldos Lenke!

Kérem, jöjjön el rendelésemre, mindenképpen látnom kell a lábát, meg kell vizsgálnom!

Tisztelettel

dr. Nyiredy Géza
Tisztelt Doktornő!34 hetes terhes vagyok és a vérvételi eredményem azt mutatja hogy vérszegény vagyok.Értékeim:Hgb:102 ,Hct:0.314,Mcv:96,3,Mch:31,3.Erre kaptam aktiferrin vas tablettát.Biztos hogy ez a vérkép a vashiányt mutatja?Már terhességem elején is alacsony volt a hgb értékem,de akkor a vasamat is nézték és az rendben volt.
Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Erika!

Nem írta meg a labor által megadott normál értékeket, így a megírt értékek értékelése nem lehetséges pontosan. Valamint nem tudom sem a kórelőzményeket, sem a jelen statuszát. Így véleményt sem tudok mondani. Kérem, keressen fel január elején rendelésemen.

Üdvözlettel

dr. Szélessy Zsuzsanna

Prima Medica Egészségközpontok