Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

S. Alexandra
Tisztelt doktor úr/ doktor nő!



20 éves lány vagyok 10 éve küzdök vashiányos vérszegénységgel. Amire szinte megállás nélkül vasat szedetnek velem, de az értékem soha nem megy a lnormális értékhatárra, a legmagasabb értékem eddig 12 volt.A vérvételem eredménye sohasem jó, mindig 5-6 -7 érték, vagy több (koleszterin (össz koleszterin, jó is rossz is magas,/pedig 160centi vagyok és alig 50 kiló, 4 évvel ezelőttig sportolás volt az életem, azóta sérülés miatt ezzel fel kellett hagynom/ vas, transzfarin, vaskötő kapacitás, vörösvértest, limfocyta, ...)értéke nem jó. Folyamatos szédülések, sok fejfájás, fáradtság, sápadtság, megnagyobbodott nyaki nyirokcsomók miatt, már évek óta járok a háziorvosom nyakára. Mit tanácsol, kihez forduljak? Folyamatosan fáradt vagyok hiába alszom napi 8-9 órát, alig tudok felkellni, a munkahelyemen is elalszok, nem tudok figyelni, semmihez nincs energiám.. Nagyon el vagyok már keseredve. Mit tanácsol?

Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Alexandra!

Jöjjön el rendelésemre. Hozza kérem magával az összes eddigi leletét. Mindenképpen át kell néznem, látnom kell Önt, hogy válaszolni és megoldást adni tudjak.

Üdvözlettel

dr. Szélessy Zsuzsanna
Zita
Tisztelt Doktor Nő/Úr,

Ma töltöm be várandósságom 11. hetét. Ez az első terhességem. Most jött meg a vércsoport eredményem, ami RH+ (0), az ellenanyafoknál pedig ezek állnak: direkt coombs negatív, ellenanyag enzim 1 ++, ellenanyag enzim 2 +, ellenanyag enzim 3 negatív, ellenanyag coombs 1 negatív, ellenanyag coombs 2 negatív, ellenanyag coombs 3 negatív. Mit jelentenek ezek az eredmények, normálisnak számítanak? Úgy emlékszem valahonnan, hogy az ellenanyag enzimnek negatívnak kellene lenni. Hétfőn megyek a nőgyógyászhoz és most az idegeskedést szeretném elkerülni ez ügyben, így szeretném kérni segítségét. Ha jók az eredmények, annak persze nagyon örülök, de abban az esetben ha tényleg negatívnak kellene lenni, akkor is megoldható, hogy ne legyen probléma, ugye? Egyébként a várandósságnak semmilyen tünetét nem érzékelem, sem émelygés, sem különösebb fáradtság, és mellfeszülés sincs. A 8. héten, az ultrahangnál már volt szívhang. Köszönettel, Zita
Kedves Zita!

Az ellenanyag szűrésnek valóban negatívnak kell lennie. Ha hétfőn megy a nőgyógyászához, mindenképpen vigye magával vércsoport leletét. Az, hogy csak az enzimes ellenanyagszűrésben van pozitivitás, nagy valószínűséggel csak átmeneti és jóindulatú jelenség. A vércsoport vizsgálatot ismételni kell, és az ellenanyagot azonosítani kell.

Üdvözlettel

dr. Király Viktória Anna
Guruzda Alenicov Iren
erdelybol irom a kerdest..A ferjem tudo emboliat szenvedet a tavaly novemberben a rog a bal tudoben van ezt lehet muteni eltavolitani sebeszeti beavatkozasal vagy csak gyogyszeres kezelesel nagyon farad es ertlen a vervizsgat rendszeresen elvegezzuk Inr--2 .39 volt szeptember26 an .Egy valaszt szeretnek a ferjemnek Nagykanizsan van a lakcime jelenleg erdelyben vagyunk es Tisztelt dr ur egy valaszt varok ontol .Koszonom szepen.
Kedves Irén!

Ahhoz, hogy felelősségteljesen választ lehessen adni, hogy a tavaly ilyenkor bekövetkezett embóliának ma milyen kezelés javasolt, szükséges minden tényezőt ismerni. Sajnos erre neten keresztül nincs mód.

Legjobb lenne eljönniük Blaskó professzorhoz.

Üdvözlettel

dr. Babai László
Tibor
Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Kb egy éve nyirokcsomó megnagyobbodást tapasztaltam a fülem mögött. Voltam orr-fül-gégésznél, azt mondta minden rendben el fog múlni. Nem múlt sőt nagyobbodott. El mentem egy másik orvoshoz, vettek belőle szövetmintát, nem rákos daganat. Mem múlik, azóta érzem az ágyékomban is és fáj. Mi a véleménye?

Köszönettel:

Tibor
Kedves Tibor!

Amennyiben a szövettan azt írta, hogy "reaktív elváltozás", akkor lezajlott gyulladás okozta, amennyiben növekedett, akkor a gyulladás a fül, fejtető régióban tovább tart. A hajas fejbőrön, nyakon és szájüregben is lehet a góc.

A lágyékában mindenkinek vannak nagyobb nyirokcsomói, mert a lábunkat gyakran érték sérülések kicsi gyermekkorban. Amennyiben egy nyirokcsomó fájdalmas, többnyire gyulladás, fertőzés okozza.

Jól teszi, ha a háziorvosához fordul, aki megtapintja az összes régióban a nyirokcsomókat és néz egy vérképet. Ezek után dönt, hogy bőrgyógyászhoz, fogászhoz, vagy hematológushoz küldi-e további kivizsgálásra.

Üdvözlettel:

dr. Szélessy Zsuzsanna
Pakó Erika
Tisztelt Doktor Úr!

Rövid időn belül háromszor volt felszíni trombózisom, váltakozva mindkét lábon. Az érsebész, aki megvizsgált, azt mondta, hogy tumor is okozhatja. Lehetséges ez és miért?

Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Erika,

Igen lehetséges, de a miért-re könyvtárnyi irodalom van, amit itt idéznem kellene.

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György
Bede Szilvia
Tisztelt Doktor úr, nő! 34 éves nő vagyok. Pajzsmirigy alulműködésem, Hashimoto -m van, l-thíroxint szedek. Gyermeket szeretnénk. Genetikai vizsgálatban kiderült a következő: Leiden normál, mthfr heterozigóta, prothrombin heterozigóta. Szeretném megkérdezni h teherbe eshetek e ezzel és vetélés fenyegető e rám nézve, és mi lenne a teendőm. Köszönettel Szilvia Szolnokról.
Kedves Szilvia!

Amennyiben szakemberhez fordul, aki terhespathologiában jártas szülész, akkor nincs akadálya a terhesség sikeres kiviselésének, csak: tanácsom szerint végig a terhesség alatt thrombózis profilaxisban kell részesüljön. Ha nem talál senki terhespatológust a környékén, keresse meg minket.

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György
annamari
Ket eve szuletett meg a kislanyom csaszarmetszessel jott a vilagra es azutan egy honapra ra trombozist kaptam azota is gyogyszeres kezeles alatt allok most megszuletett a kisfiam ket hete es meg mindig kapom a 0,8 clexant augusztus 22-tol oktober vegeig kell kapnom.Azt szeretnem tudni,hogy mi az amire a legjobban oda kell figyelnem es mi a teendom az ujabb trombozis el kerulese vegett?Mutheto-e a melyvenas trombozis?Elore is koszonom valaszat!
Kedves Annamari!

A legfontosabb a gyógyszer pontos adagolása mellett a rendszeres testmozgás, a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele.

A mélyvénás trombózisok egy részénél van csak műtéti indikáció. Alapvetően a kezelése konzervatív.

Üdvözlettel

dr. Babai László
Demeter Hajnalka
Tisztelt dr. Sepa György!



Visszeres lábaim "rendberakásán" gondolkodom - a rádiófrekvenciás műtétről most olvastam először, de jobb megoldásnak tűnik, mint a klasszikus beavatkozás. Sajnos, nagyon erősek és hosszúak a visszereim - ezek is kezelhetőek? Mindkét lábamon vannak - egy alkalommal lehet mindkettőt kezelni? Mennyibe kerülne egy ilyen, "komplex" kezelés? (az árlista alapján nem igazán tudok kalkulálni). Ha mindenre pozitív válasza lenne/van, mikor lenne időpontja?



Válaszát előre is köszönöm!



Üdvözlettel: Demeter Hajnalka
Tisztelt Demeter Hajnalka!

Legjobb ez lenne, ha eljönne a rendelésemre. Ott mindent át tudunk beszélni.

Tőmondatokban: nagy törzset egyszerre két lábon operálni nem szoktunk. De nem is biztos, hogy Önnek az kell. Lehet, hogy a felületi kezelés elég.

A törzsek operációjánál a műtéti díj 285 ezer Ft / láb. A felületi kezelésnél 19ezer Ft / kezelés, hogy mennyi kezelésre lehet szükség, látatlanban nem tudom.

Várom rendelésemen

Tisztelettel

dr. Sepa György
Tímár Sándor
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

2010-ben és idén tavasszal mellkasi panaszok miatt kórházi ügyeleten magas d dimer értéket mértek, 2010-ben negatív mellkasröntgen és negatív doppler is készült. Idén cardio ct mutatott mellékesen egy 4 mm-es meszes nodulust. Nyáron a d dimer normalizálódott. Hemosztázis rendelésen leiden és 20210 heterozigóta mutációt állapítottak meg. Megelőzésként aszpirint akart írni a drnő, de ezt a régebbi nyombélfekélyem és a jelenleg is fennálló refluxom miatt nem fogadtam el. Helyette Kerberant kaptam, de nem merem elkezdeni szedni a mellkékhatások (gyomorvérzés stb) miatt. Kérdésem, hogy szükséges-e nekem bármit is szednem ilyen előzmények után, vagy van más lehetőség (gyógytermékek, alternatív módszerek stb).Jelenleg panaszmentes vagyok, nem dohányzok, normál súlyú, eleget mozgó 55-éves férfi vagyok.



Válaszukat előre is köszönöm!
Kedves Timár Sándor,

Önnek valószínűleg egy kisebb tüdőemboliája zajlott le, amit a genetikai statusa magyaráz. Mind az aspirin, mind a Kerberan ebben hatástalan, sajnos alvadásgátlót kellene szednie. Gyógytermék és egyéb kegyszerek ilyen komoly esetben nem jönnek szóba. Kérem, hogy leleteivel keresse meg a Trombózisközpontot, és akkor mindent megbeszélhetünk.

Üdvözlettel

dr. Blaskó György
Berta Ildikó
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!

29 éves vagyok, 2 és fél éve volt mélyvénás trombózisom a jobb alsó lábszáramban. A Protein S és Protein C alacsony értékeim miatt azt mondták, hogy életem végéig kell véralvadásgátlót szednem. A kérdésem az lenne, hogy a jövőbeli terhességemre nézve mennyire lesz ez hatással? Azt tudom, hogy Clexan-t kell adagolni, de az biztonságos terhesség alatt? Illetve nemrég voltam ismételt ultrahangon, ahol megállapították, hogy a trombózisos lábamban belső visszerek vannak. Ezekkel lehet valamit kezdeni, vagy műtét szükséges? Egyébként sokat fáj a lábam(ülő munkát végzek), illetve a bokám már a trombózis óta egy kicsit dagadt. Mit lehet tenni a poszttrombotikus szindróma ellen? Válaszát előre is köszönöm! Ildikó
Kedves Ildikó,

Rengeteg kérdést vetett fel. A PC és PS alacsony volta sajnos azt igényli, hogy a terhessége alatt LMWH-t kapjon végig profilaktikus dózisban Ezek teljesen biztonságosak a terhesség alatt. A posthrombotikus syndroma elleni teendőkkel kapcsolatban olvassa el a "Trombózis és véralvadásgátlás" c. SpringMed kiadó által kiadott könyvet, és/vagy keresse meg a Trombózisközpontot leleteivel személyesen. Itt mindent át tudunk beszélni.

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György

Orvos válaszol


Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA