Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt dr.Blaskó György Úr !
Az apám családjában gyakran előfordult trombózis, agyvérzés.Ő is mélyvénás trombózisban halt meg, agyvérzés után. Nekem /55 éves/ kb. 8 éve magas a vérnyomásom. Lokrent és Atorva.-Tevát szedek.170 cm és 93 Kg vagyok. Ön szerint , hogy kerülhetném el a trombózist, agyvérzést ? A gyógyszerrel 120-130 közötti a vérnyomásom. Köszönöm válaszát: Mizerák Józsefné
Kedves Mizerák Józsefné!

Elsőként azzal, hogy lefogy. A túlsúly mind a kettő említett betegségnek rizikó tényezője. A vérnyomás ezen az értéken rendben van.

A tartós kezelés követéséhez javaslom, keresse fel Kapocsi Judit tanárnőt a Trombózisközpontban.

Üdvözlettel

dr. Blaskó György
T.Dr úr/DR Nő.!Szeretném megkérdezni,hogy agyvérzésem után állandó jobb oldali zsibbadás maradt vissza,sajnos a nyaki erekkel is probléma van.Állandóan rosszul vagyok,sokszor el is ájulok.Tudnának ez esetben tanácsot adni mit tehetnék,esetleg tudnának e segíteni.Válaszukat előre is köszönöm.
Tisztelt Erzsébet!

Biztosan tudunk segíteni. Ehhez pontosan ismernünk kell az állapotát, az erek állapotát, a kórelőzményt. Kérem, keressen fel rendelésemen!

Üdvözlettel

dr. Banga Péter
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

29 éves nő vagyok. 2012. novemberben felkari mélyvénás trombózis kaptam. A genetikai vizsgálatok alapján minden eredményem a határértéken belül volt, így azt állapították meg, hogy folsavhiány okozta. Emellett a 7 évig tartó fogamzásgátló szedése is hozzájárult a probléma kialakulásához. A problémám az lenne, hogy az elmúlt pár napban nagyon zsibbad a a trombózisos karom, tenyerem és kissé meg is van újra dagadva, keményedve. 1 cm-rel vastagabb még mindig, mint a másik. Többször érzek görcsös fájdalmat az ereimben mindkét tenyeremben. Jelenleg 4,5 szem syncumart szedek/nap. Az INR értékem 1,7 körül szokott lenni, a legutóbbi (2 hete) eredményem 2,6 volt. Azt szeretném kérdezni, hogy a zsibbadás és a fájdalmak utalhatnak-e újabb trombózis kialakulására. Voltam orvosnál, ahol azt a választ kaptam, hogy nem alakulhat ki újra gyógyszerszedés mellett és idegbecsípődés vagy csigolyaprobléma is okozhatja a zsibbadást és fájdalmat. Kérném szíveskedjen tanácsot adni, hogy mit csináljak.
Köszönettel: J.M.
Kedves J.M.

A thrombosis nem gyógyul gyorsan: hetekig, hónapokig zsibbadhat, fájhat. Mindenképpen rendszeres Doppler vizsgálati kontroll szükséges és az INR-t inkább a 2,6 körül kellene tartania, akkor hatásos a megelőzés.

Ha még további kérdései vannak, leleteinek birtokában keresse fel a Trombózisközpontot, állunk rendelkezésére.

Tisztelettel

Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr
A trombózis daganattal összefüggő okaival kapcsolatban lennének kérdésem:
Hogyan zajlik a "daganat kutatás"? , Vannak-e tipikus markerek a vérben amelyek a speciálisan trombőzisképző daganatok jelenlétére utalnak, vagy valamennyi szervet külön meg kell vizsgálni?
Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm, tisztelettel: Szabó Péter
Kedves Szabó Péter,

Általában elmondható a rosszindulatú daganatokról, hogy fokozzák a trombóziskészséget, amit tovább fokoz a kezelésként alkalmazott műtét, kemoterápia. Annak kifejtésére, hogy hogyan zajlik a daganat kutatás, itt sem idő, sem hely nincs, mert nem tudok önnek könyvtárakat (sok-sok ezer kötetet) átküldeni. Nincs olyan marker (még) ami thrombosisképző daganat képződésére utal, csak a DDimer jelzi, hogy valami zajlik a háttérben, de ez az alvadási rendszer markere. Meg kell nézni azokat a szerveket, amelyeknek a daganata leggyakrabban okoz trombózist. Így a petefészek, agy, hasnyálmirigy, limfomák, gyomor, vese, vastagbél, máj, stb.

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György
Jónapot dr.úr/nő azlene a kérdésem h kb egy hete,kezdődőtt a tarkó táji fejfájásom,mely arczsibbadásal egybekötve jelentkezik. A tünetek kezdete óta szite egyre alacsonyab a vérnyomásom!!! Volt a minap egy koponya ct-m ami negativ lett,elővagyok jegyezve nyaki carotis ultrahangra,illetve nyaki ct-re. A kérdésem az lenne h felmerült az érszükület lehetösége is,bár a kérdésemre h ez okozhat e alacsony vérnyomást nem válaszoltak! A kérdésem az lenne,hogy az esetleges nyaki,vagy agyi érszükület okozhat e alacsony vérnyomást,vagy esetleg a nyakcsigolyák elváltozása? Melyik valószinűbb? És menyi az esélye h érszülület miatt alacsonyab jóval a vérnyomásom!? Üdv.krisztián
Tisztelt Uram!

Agyi érszűkület nem igazán szokott alacsony vérnyomást okozni, sokkal inkább vérnyomás emelkedést, tehát ezt az összefüggést nem tartom valószínűnek. A nyakcsigolyák elváltozása okozat nyaki fájdalmat, fejfájást, de vérnyomáscsökkenést ugyancsak nem igazán. Az arczsibbadás és fejfájás miatt elkezdett kivizsgálás menete teljesen korrekt, az alacsony vérnyomás nagy valószínűséggel ettől független probléma, ennek okát más vizsgálatokkal fogják tudni tisztázni. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy ezt gyakran okozza kevés folyadékfogyasztás vagy gyógyszerek, tehát ilyen irányban is érdemes lenne gondolkodni.

Üdv: Dr. Vida Zsuzsanna
Kedves Doktor úr!

3 napja voltam egy szórakozóhelyen és azóta zúg/sípol a fülem. Esténként elalvás előtt zavar, nem elviselhetetlen. A fül-orr gégész azonnali infúziós kezelést javasolt. Ön szerint nem kellene még pár napot várni, hátha elmúlik. Biztos, hogy a zajtól van. 4000 Hrz-nél van egy enyhe zajcsipke, nem fáj a fülem. Nyomás is rendben van.
Előre is köszönöm válaszát!
Kedves Julianna!

Ez "szokásos" zaj okozta halláscsökkenésnek tűnik. Mindenképpen kövesse a fül-orr-gégésze javaslatait!

Üdvözlettel

dr. Babai László
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
44 éves vagyok és a bal térdem belső oldalán kisebb kitüremkedő, kékes, gombostű nagyságú erecske, amit már injekcióval probáltunk eltüntetni egy készséges, aranyos szakorvossal, mondván, hogy még nem érett meg műtétre, de engem zavar nagyon! Kérdésem az lenne, hogy jövőre szeretném megműttetni ezzel a rádiófrekvenciás módszerrel és Önök vállalják e? ..árban mennyibe kerülne, kb?

Előre is köszönöm válaszukat!

Üdvözlettel:

Veres kLára
Kedves Klára!

Várom szívesen rendelésemen. Megnézzük az ereit, állapotát, és átbeszéljük a lehetőségeket.

Ha kisebb ereket kell kezelni, az 19500 Ft kezelésenként, és az ambulanter módon vágás nélkül történik. Ha a nagy főtörzset, az egynapos sebészet keretében történik, 285ezer Ft / láb áron.

Tisztelettel

dr. Sepa György
üdvözletem. Én idén április óta szedem a syncumar tablettát és ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, ha én szeretnék tetováltatni lehetséges lenne? Vagy mivel hígabb a vérem félő hogy nagyon vérezne? Válaszát előre is köszönöm
Kedves Bernadett!

Természetesen, kicsit jobban vérezne a bőre tetoválás alkalmával. Amennyiben kozmetikai tetoválást szeretne a szemhéj ill. a száját, akkor azt ajánlom, hogy ne tegye, mert ez a terület nagyon vérbő és biztosan jobban vérezne. A nagy vérömleny zavarná a látását ill a beszédét, természetesen esztétikai látványnak is átmenetileg szörnyű lenne és nagyon nehezen rendeződne. Karjára, hátára stb. lehet tetoválni.

Tisztába kell lennie azzal, hogy a tetoválás fertőzés veszélyt is hordoz, a bőr fertőzésen túl, a vérrel terjedő betegségek/ Hepatitis C, HIV!!!

Jól gondolja meg!

Üdvözlettel:

dr. Szélessy Zsuzsanna
Kedves Dr. Blaskó György Professzor Úr!
36 éves vagyok, heterozigóta Leidenes és jelenleg 14 hetes állapotos.
A jövő héttől kezdem az orvos által javasolt Fraxiparine 0,4 injekció adását.
Kérdésem az, hogy szedhetem-e továbbra is mellette a kismama vitamint,
amelynek napi adagjában K1 vitamin (K1, K2 ,MK7 keverék) 80mcg található.
Elnézést a kérdésért, a Leiden mutáció csak pár hete derült ki nálam, és a hematológiai konzultáción úgy izgultam,
hogy ezt elfelejtettem megkérdezni, legközelebbi időpontom hetek múlva lesz. Kissé el vagyok veszve az információk között.
Köszönöm előre is válaszát! Minden jót kívánok!Üdvözlettel,
Zsuzsanna
Kedves Zsuzsanna,

Én azt javaslom, hogy beszéljen orvosával! Egyetértek a vitaminokkal is, de szerintem hívja fel telefonon a doktort a legközelebbi kontroll idejét illetően, írja össze kérdéseit egy cédulára, akkor nem felejt ki semmit.

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor úr! Csak röviden a lényeget próbálom leírni. Öt éve műtötték az egyik lábamat, mélyvénás visszérműtét volt. Akkor a belbokámon kb 5 cm átmérőjű barnás elszíneződés volt- emiatt fordultam orvoshoz. Műtét után az elszíneződés egyre nagyobb, és nem régen ki is sebesedett. Közben begyógyult, de most a másik lábam is kisebesedett,( szintén bokánál és ez is elszíneződött) ,ez nem volt műtve, csak jelezték, ezt is kellene.Ez még nem gyógyult be egyenlőre, hiába kezelem. Azóta másik orvosnál is voltam, aki szerint nem is kellett volna műteni, az elszíneződésre és a kisebesedésre egyenlőre nem kaptam magyarázatot. Kenőcs, pihentetés a javaslat.Szeretném megkérdezni, mitől lehet,és mit tehetek vele. Köszönettel: Marianna
Kedves Marianna!

Alsóvégtagi fekély /nem, vagy nehezen gyógyuló seb a belbokánál/ több okból is keletkezhet /nagyfokú felületes visszeresség, trombózis utáni állapot során, de akár verőeres szükületek miatt is/. Emiatt semmiféle kezelési tanácsot nem lehet adni szakvizsgálat nélkül.

Az Ón által leírt ""mélyvénás viszér mútét" is nehezen értelmezhetö, szükség lenne a megfelelő zárójelentésre, hogy a műtét szükségességét egyáltalán meg lehessen ítélni.

Amennyiben vizsgálatra bejelentkezik, a zárójelentést /és minden korábbi orvosi dokumentáciot/ feltétlenül hozza magával!

Tisztelettel.

dr. Nyiredy Géza

Prima Medica Egészségközpontok