A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Bal karomban trombózist kaptam. Eddig csak a lábamba volt, de most a karomban észleltek! Mennyire veszélyes a karban? Csak egy hét után tudtam elmenni az orvosomhoz addig nem tudtam róla csak azt gondoltam elfeküdtem most kék színű és be van dagadva az egész karom! Köszönöm válaszukat előre is!
Tisztelt Krisz!
A trombózis mindenhol veszélyes. Egyrészt jelentősen rontja az általa ellátott területek keringését, másrészt leszakadó trombusokkal a tüdőt veszélyezteti.
Maradok tisztelettel
dr. Babai László
Hogyan tudnék eredményesen küzdeni az ellen,estére ne dagadjon be a lábfejem,miáltal alig fér el a cipőben?Egy 5 évvel ezelőtt viszér műtéten már túl vagyok.
Tisztelt Papp Jenő!
Először tudni kellene, hogy mi áll a dagadás mögött. Visszér probléma? Szív probléma? Vese probléma? Máj probléma?
Milyen más tünetek vannak?
Általánosságban rendszeres mozgással, vádli mozgatással, kompressziós harisnyával, ereket támogató gyógyszerekkel/gyógynövényekkel.
Személyesen pontosabbat tudok mondani, kérem, jelentkezzen be hozzánk.
Maradok tisztelettel
dr. Babai László
Tisztelt SZélessy Zsuzsanna! Egy 24 éves fiatal ember vagyok aki már 2010 márciusa óta Syncumárt szedek MTV miatt ami érintette a vena iliaca externát is. Az elvégzett vizsgálatok alapján lupus anticoaguláns jelenléte nemvalószinúsithető,ill areferencia tartományon belüli antitrombin aktivitásokat találtunk.az APC-rezisztencia és a protombin20210 polimorfizmus genetikai vizsgálatakor vad tipusúnak bizonyult. ezeket az adatokat olvasván kérem ,hogy mondjon nekem valami biztatót azzal kapcsolatban ,hogy meddig kell szednem a gyógyszert!? Nagyon feszéjeznek a hasfalon,lábon keletkezett "viszerek". Köszönöm szives válaszát .
Kedves Bérczi József!
A közölt adatokból nem derül ki, hogy az a bizonyos Lupus anticoaguláns volt-e pozitív is. Immunológiai leletet sem közölt, van -e Antifoszfolipid szindrómája. Nem közölte a vérlemezke /trombocita/ számát sem.Volt-e balesete, műtéte amikor a mélyvénás trombózisa kialakult.
Kérem jelentkezzen be hozzám vizitre, hogy az orvosi dokumentációit átnézzem, és korrekt véleményt, javaslatot tudjak Önnek mondani.
Üdvözlettel:
dr. Szélessy Zsuzsanna
az én lábaim combtól bokáig hajszáleresek.kb. mennyi kezelésre volna szükség az eltüntetésükhőz ,és mennyibe kerülnek a kezelések?
Tisztelt László Zoltánné!
Kérem, jelentkezzen be vizitre Sepa főorvoshoz. Pontosan látni kell, milyen állapotban vannak a visszerei. Ez alapján lehet kezelési javaslatot adni. A visszerekre többféle kezelési mód is létezik. Kérem, ezek általános áráról tájékozódjon az "Árak" menüpont alatt. Az Ön állapotához illeszkedő, személyre szóló árkalkulációt a vizsgálatot követően lehet mondani.
Tisztelettel
dr. Babai László
Tisztelt Doktor Úr!
39 éves leszek.
2012.10. hóban tüdőemboliám volt.Ct-n ez szerepel:A tüdőparenchymában a középső lebenyben a bal s8
-ban és a jobb s9-ben subpleurális háromszög alakú kicsiny atelectasiák vannak.Voltam genetikai vizsgálaton is miszerint Leiden mutáció V-ös faktor vad típus és protombin mutáció II-es faktor vad típusom van.Sajnos nem kaptam tájékoztatást,hogy ez mit takar.
Azt szeretném megkérdezni,hogy Ön milyen fogamzásgátló módszert ajánlana a Nőgyógyászom szerint CSAK sárgatest hormon tartalmazó tablettát szedhetek,de azt bátran.Jelenleg Syncumar tbl-t szedek Ön szerint ezt örökké szednem kell majd?
Válaszait előre is köszönöm.
Tisztelettel:M.Istvánné
Kedves M. Istvánné!
Sajnálom, hogy a jó hírekről nem világosították fel, mert a "vad típus" azt jeleneti, hogy normális és e tekintetben nincs genetikei eltérése (bár más tekintetben még lehet, persze, csak miért nem nézték?!)
Meg kellene nézetni magát a Trombózisközpontban, ahová legalább kétszer el kell jönnie, mert a Syncumart átmenetileg le kell cserélni LMWH-ra. Örökké biztos nem kell Syncumart szedni.. A fogamzásgátlót is meg kell beszélni.
Üdvözlettel:
dr. Blaskó György
A jobb lábujjam tegnap óta ha hozzáérek,mintha tüszurásokat éreznék,ezen a lábamon vizerek kidudóródása látható!
Tisztelt László!
Kérem, mihamarabb forduljon angiológushoz! Javaslom dr. Kósa Évát.
Maradok tisztelettel
dr. Babai László
az apam labujjan geggyes nyitott seb van .erszükületet allapittottak meg.zukorbeteg .otthon is kezelhetö ?
Kedves Sagine!
Nem, nem kezelhető otthon, orvos nélkül. Cukorbetegségnél, érszűkületnél a gennyesedés egyrészt nagyon nehezen gyógyul, másrészt nagyon gyorsan amputációhoz vezet.
Forduljanak mihamarabb érsebészhez!
Maradok tisztelettel
dr. Babai László
Kedves dr. Szélessy Zsuzsanna!
Az elmúlt évek során készült általános vérképeken a hemoglobin, hematocrit és vas értékim mindig a referenciatartomáyon belül voltak. Azonban a VVT süllyedés értéke mindig 1 mm/h (normál 3-15), és az eosynophyl értékek is mind magasabbak a megadott értékeknél . Gyakori a légszomj, és mindennapos az alvászavar (napi 4-5 óra), ami nagyban hozzájárul az állandó fáradtság érzéshez. Szellemi teljesítményem és koncentráció készségem is jelentősen csökkent az elmúlt időszakban. Érdeklődnék, hogy az említett problémák összefüggésben állhatnak-e az alacsony VVT eredménnyel, illetve VVT süllyedés értékét hogyan lehet a normális tartományba hozni .
Köszönettel: Johnny
Kedves Johnni!
Amennyiben a Vörösvérsejt száma, hemoglobin. hematocrit értéke a felső határon van, akkor összefüggésben van az alacsony sülyedéssel. Az alvászavar, az alváskor bekövetkező légszomj, szintén növeli a vörösvérsejtszámot. Dohányzik-e, cukor beteg-e, van-e lényeges testsúly többlete?
Sok mindent tisztázni kéne, hogy lássuk az összefüggéseket.
Kérem, keressen fel a Trombózisközpontban!
Üdvözlettel:
dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Dr. Szélessy Zsuzsanna

Kérdésem az lenne , hogy 25 hetes terhesen magasra terjedő mélyvénás trombózist kaptam. 5 hónapja adom a clexanet napi 2x 0,5 mg.-ot holott 42 kg. vagyok. A szülés után áttértem napi 1 adagra most viszont 6 hét után át kell álljak a warfarin orion tablettára. Az orvos azt javasolta hogy adjam megint a napi két injekciót plusz vegyem be a tablettát és így egy hét alatt átállhatok a gyógyszerre. Az a kérdésem, hogy feltétlenül szükséges ez? Nem szeretnék két naponta vérvételre járni és nem szeretnék gyógyszert sem szedni viszont az injekciótól már nem érzem a lábaimat. Véleményem szerint a terhesség okozta a trombust, ami rá 2 hónapra el is tünt . Mivel ez már nem áll fent így nem szeretnék semmit sem adni a továbbiakban.
Kedves Anna!
A magasra terjedő trombózis után közel 1 évig kell alvadásgátló kezelést kapnia és kivizsgálni, hogy genetikai eltérés okozza-e a trombózis készséget. Esetleg a kivizsgálás után kaphatna Xarelto tbl-át, azzal nem kell vérvételre járnia.
A Warfarinra valóban átfedéssel kell átállnia. Az INR értéket 2,5 körülire kell beállítani. Önnek a "K" vitamin tartamú ételekre oda kell majd figyelni. Sajnos ezek az Ön egészsége érdekében nem elkerülhetőek. A terápia nem követésével súlyos veszélynek teheti ki egészségét, egy fatális következmény nem szolgálná a gyermeke érdekét sem. Amennyiben gondolja, a kivizsgálásra, terápiavezetésre keressen fel a Trombózisközpontban.
Üdvözlettel:
dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Doktornő! 32 éves vagyok, 5 éve egyik napról a másikra bedagadt a bal lábfej első fele. Mivel már idegesített a dolog, így elmentem orvoshoz. A vénákkal minden rendben, szív, vese , cukor kizárva. Végül a diagnózis: talán nyiroködéma. Elmentem gyógytornászhoz(nyirokmasszázsra), teljesen elkeserített. Készüljek fel elefántiazisra(tutira lesz), nyirokcsorgásra(ez is lesz), orbáncra , gombásodásra-mindenkinek van-szerinte néhány éven belül. Azt is mondta, kezdjem el ecettel kenegetni a lábujjaim körül már most. Nincs nadrág csak szoknya, gyógycipők.-már lassan rendelhetünk is-mondta. Tegnap voltam, de már előjegyzett fáslizásra, és 4* kellene járnom hozzá-hetente. Milyen irányú kivizsgálás lenne még célszerű Ön szerint? (A lábszár, comb nem dagadt, elkezdtem tornázni, életmódot váltottam.) Tisztelettel Köszönöm válaszát. Egy végletekig elkeserített -elkeseredett édesanya
Kedves Ágnes!
Számomra nem egyértelmű a nyiroködéma diagnozisa az Ön esetében. Amennyiben ez a diagnozis biztos akkor annak legfőbb kezelése a fásli illetve a súlyosság fokától függően kompressziós zokni viselése. Szerintem angiológiai vizsgálat szükséges, ha eddig ilyen nem volt.
Tisztelettel:
Dr Kósa Éva

Hírek

Mikor szükséges váralvadásgátlót váltani?

Mikor szükséges váralvadásgátlót váltani?


További részletek
Mikor van szükség vaspótlásra?

Mikor van szükség vaspótlásra?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat