Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Halász Henrietta
Tisztelt Doktornő/Úr!

37 éves nő vagyok, alapbetegségeim epilepszia, cukorbetegség,magasvérnyomás! Egy rutinvérvétel során derült ki 4 napja hogy nagyon alacsony a hemoglobin szintem 150-200 a normális nekem ez az érték csupán 5! Ausztriában ( Reutte,Tirol) vagyok kórhazba,nem tudom hogy itt máshogy vannak e az érték határok, de akárhogyanis ez az eredmény nagyon alacsony! A fehérvérsejtszámról csak annyit tudok hogy extrém magas, s a trombocita szám is extrém alacsony! Sajnos értékeket nem tudok! Szombaton azt mondták az orvosok leukémia, vasárnap hogy nem az, s sajnos mai napig nincs diagnózis,minden nap vért vesznek amit Innsbruckba küldenek! Közben antibiotikumos kezelést kezdek s vaspótlást! Tudom hogy így látatlanban ez nagyon nehéz, de megis tudnának valamit erre a nagyon alacsony hemoglobin értékre mondani? Ultrahang vizsgálatok negatívak, székletmintának eredmenye nincs,gyanakodnak még parazitális fertőzésre is, de semmi konkrét diagnózis nincs!

Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel Halász Henrietta!
Kedves Henrietta !

Sajnos valóban nem egyszerű , és itt e-mailben nem is lehetséges , hogy véleményt adjon bármely szakorvosunk. Az összes lelet, eredmény áttekintése nélkül biztonsággal nem lehet tanácsot adni. Fontos lenne részletesen megbeszélni , átbeszélni az ön panaszait, amelyek sokat tudnak segíteni a diagnózisban .

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Horváth Katalin
Tisztelt Dr.Nő!Nekem kezelt vérnyomás problémám van 2013.ota de ugy 1-2 éve történt bppv betegségem miatt csak egy oldalon alszom.Mostanában pánikszerű tüneteim vannak.Ájulás érzés,szapora pulzus,kipirosodó arc,magasabb vérnyomás(160/76/67)vizelés többször is,belső remegés.Még nem voltam vele orvosnál de mostanában egyre többször van ilyen és különböző helyeken időben jön rám.Ez pánikbetegség??köszönettel várom válaszát.H.Katalin
Kedves Katalin !

Vizsgálatok nélkül nem lehet sem alátámasztani a magas vérnyomás betegséget, sem kizárni a pánikbetegséget. Kérem mindenképp keressen fel egy Kardiológust. Laborvizsgálatra, EKG-ra, esetleg 24-órás monitorozás segíthet a panaszok diagnosztizálásában.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Lichtenstein Zsófia
Tisztelt Doktorúr!

Azzal a kérdéssel fordulok önhöz ,hogy nem rég kezdtem el szedni fogamzásgàtlót és azóta szörnyen fáj a lábam és elmentem a nőgyógyászhoz,aki nem javasolta a további szedését !Sajnos 8 napja áttörő vérzésem is van és nincs étvágyam sem ! A családomba van Leiden mutáció és engem kicsiként szűrtek trombózis hajlamra de nem mutatta ki,hogy hajlamos lennék rá ! Kicsit meg vagyok ijedve ,hogy esetleg nálam is előfordulhat ennyi év után ....

5 kg fogytam kevés idő alatt és a jobb lábam olyan ,mintha kőből lenne annyira nehéznek érzem és nagyon görcsöl ..

Lehetséges Doktorúr ,hogy kialakulhatott nàlam a trombózis ?

Köszönöm a válaszát !

Tisztelettel :

Lichtenstein Zsófia
Kedves Zsófia !

Elképzelhető, hogy kiegészítő vizsgálatokra van szükség.

Kérem keresse fel központunkat a panaszainak tisztázására.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Aranka Ladanyi
Jó napot kívánok!

Tanácsért, segítségért fordulok Önökhöz. Már évek óta problémám van a lábaimmal, de most már nagyon kínoz és akadályoz a munkámban. 40 éves vagyok, munkám során sokat állok. A tünetek pedig fájó, sajgó lábszár és talp. Műszak végére alig bírok állni a lábaimon és be is dagad akkor. Görcseim nincsenek, de a lábam szára hideg és ezt érzem is. Lábfej is hideg, de azt nem érzem csak tapintásra. Egész nap sajog. Alvás előtt masszírozás enyhít egy kicsit.

Előre is köszönöm a segítségüket.

Tisztelettel

Ladányi Aranka
Kedves Aranka !

Angiológus vagy érsebész szakorvos véleményét kérje ki. Az álló munka valóban rizikó tényező az ön esetében. Kompressziós harisnya viselése enyhítheti a panaszokat.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kunya Zsuzsanna
Jó estét! Édes anyámnak a lábújján lila folt van, ami fáj is neki .. nem rég a sarkán kezelték egy kirepedt részt, (cukor beteg) és a kezén lévő körmökön is vannak elváltozások , a hüvelyik újján lévő köröm elég kellemetlen szagú, és sárgás, lilás színű ... a lábújan alul van a lila folt nem a köröm részen nem tudjuk mi lehet, de orvoshoz se hajlandó menni. Előre is köszönöm vállaszát üdv : Kunya Zsuzsanna
Kedves Zsuzsanna !

Mindenképp személyes találkozó szükséges ahhoz, hogy szakorvos segíteni tudjon édesanyjának. Sajnos a cukorbetegség egyik szövődménye a rossz keringéssel járó állapot. Nem tudunk semmi részletet leleteiről Pl: milyenek mostanában a vércukrai, történt-e érszűkület vizsgálat. Kérem győzze meg édesanyját , hogy mindenképp forduljanak orvoshoz. Az említett panaszok esetén nagyon sokat számít, hogy minél hamarabb kezelve legyenek a tünetek, és leginkább a kiváltó ok, tényező .

Angiológiai szakvizsgálat javasolt.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Póta Lászlóné
Tisztelt Dr ur, szeretnèm meg kèrdezni problèmimra a választ.Kettö hónapja mèly vènás trombózisom volt, Mièrt vannak melkasomon ki dagatva ujnyi vastagságra az erek?

Más betegsègem is van,kettö ève vese eltávolitásom volt rosz indulatu daganatal. Ami át terjdt a vese nyirok csomókra,fö ütö eren maradt egy cm daganat.Tüdö alá cava filtert lötek.trombózisom alat duplájára nötek a nyirok csomók, a lábam 120cm körf leapadt 90cm.ugy èrzem jobban vagyok.Anyi mèg trombózis. elöt már ki voltak dagadva az erek kèt hónapal.sulyom 150kg mag 180cm erre szeretnèk választ kèrni.üdvözletem Póta László.
Kedves Póta Lászlóné !

A mellkasi érkidagadások az un. Mondor szindróma jelei. Nem láttam a leleteit, az alapbetegsége is rosszabbodhatott.

Üdvözlettel: Dr. Blaskó György





Ungi György
Érdeklődni szeretnék,én aszpirin protect és clopidogrelt szedek koszorúér stend beültetés miatt.

Ennél a két gyógyszernél is vigyázni kell a k- vitaminnal.

Köszönöm előre is a választ.
Kedves György !

Nem szükséges vigyáznia, étkezhet amit szeretne.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Barta Regina
Tisztelt Címzett!



Augusztus 23-án két oldali tüdöembóliát diagnosztizáltak nálam valamint tüdö infarktust. Kérdésem az lenne hogy nennyi idö múlva lehet elvégezni a hematologiai vizsgálatot amiből kiderülne hogy mi okozhatta ugyanis Kecskeméten csak januárban akarják ezt vállalni, viszont szeretnék minél hamarabb visszatérni a sporthoz és fontos lenne hogy ez örökletes vagy csak a fogamzásgátló okozta.Esetleg felketeshetem az Intázetet mielőbbi vizsgálat céljából. Beutalóval rendelkezem. Köszönöm a segitséget!
Kedves Regina !

A tüdőemboliát követő 3 hónap múlva! Ne reménykedjen abba, hogy hamar visszatérhet a sporthoz. Nov. 23 utáni első csütrötökön, vagy pénteken várjuk a Trombózis Központban összes zárójával és leletével, de előtte egy héttel függessze fal az alvadásgátló tablettát és adjon magának bőr alá Clexane-t (a testsúlyának megfelelő dózisban (a súlyát sajnos nem írta meg)

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György



Hidiné Dóka Diána
Üdvözlöm! Máj véna trombózis igazolódott. Oka ismeretlen. Mi a várható prognózis?
Kedves Diána !

Ennyi adat birtokában kérdésére nem tudok válaszolni Talán ha konzultáhatnánk és láthatnám a leleteit többet tudnék mondani, bővebb felvilágosítást tudnék adni. Várom rendelésemre.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György



Mátyás Dávdi
Tisztelt doktor úr!

Olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy édesapámnak 8évvel ezelőtt volt egy csípőprotézis műtétje es a mai napig szedte a verhigító gyógyszert orvosi utasításra viszont elkezdett vizesedni mindket lábfeje meg mellette heti szinten ha megfujta az orrát vagy csak úgy eleredt az orra vére.Elküldték vérvételre és ott megállapították a vérvetelből hogy vérszegény.Azóta a lábvizesedés megszűnt a vizhajtótól de azért tovább küldték hasi ultrahangra de arra meg nem ment el.Az lenne a kérdésem hogy a sokaig szedett vérhigítótól alakulhatott e ki vérszegénység a 8 év alatt,vagy annak mas okai is lehetnek.Köszönöm válaszát.
Kedves Dávid !

A tartós vérhígító szedésnél nagyon szorosan ellenőrizni kell az INR , és vérkép értékeket pontosan azért , mert ilyenkor nagyobb a vérzés kockázata.

Valamennyi leletével keresse fel Dr. Blaskó György Professzor Úrat, aki ennek a területnek a specialistája központunkban. A dokumentációk teljes áttekintése után tud véleményt mondani szakorvos. Esetleg további laborvizsgálatra lehet szükség a vérszegénység okának tisztázására.

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Orvos válaszol


Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA