Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Üdvözlöm! Én egy 28 éves nő vagyok, akinek 2017.01.29-én volt egy császármetszése. A 38 hetes fiú magzatom sajnos meghalt. A boncoláskor annyi derült ki, hogy infarktus szerű barna foltokat találtak a magzatburkon, illetve a műtétet végző nőgyógyász szerint, a köldökzsinór teljes egészében elhalt. Azóta kétszer is voltam vérvételen, és kiderült, hogy a VIII faktor magasabb a megengedettnél. Az érték amin belül lennie kell, a papír szerint 70-150. Az első vérvételen az értékem 176 volt, a mostani pedig 162 volt. Gyógyszert nem kaptam rá, mert állítólag ez még nem veszélyes. Terhesség alatt nem néztek ilyen dolgokat a vérvétel során. Jelenleg fogamzásgátló tablettát nem szedhetek. Kérdésem az lenne, hogy ezek az értékek tényleg nem annyira veszélyesek, hogy ne kelljen rá szednem semmit? Illetve, hogy vállalhatok e majd újra kisbabát úgy, hogy tudjam nem lesz ilyen probléma? Segítenek majd amit akkor kapok tabletta és injekció? Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Nagy - Mérő Krisztina!



Őszintén sajnálom Önt a gyermeke elvesztése miatt.

A F.VIII aktivitás ilyen kis mértékü növekedését bármilyen gyulladás, ami szervezetében zajlik okozhatja. Általában fogászati góc, vagy mandulagyulladás. Terhesség során az alvadási faktorokat nem nézik, mert azok a terhességben fiziológiásan is növekednek.

Célszerű volna autoimmun betegség és trombózis hajlam miatt kivizsgálni .Amennyiben ismételtem terhes lesz valószínű fog kapni alvadásgátló injekciót, hogy a köldökzsinórba ne alakuljon ki trombózis.Persze az is elképzelhető, hogy más oka volt a köldökzsinor elhalásnak.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna





Tisztelt Doktor Úr!

Leidein Homozygota vagyok csökkent protein S aktivitással. (a genetikai vérvételeket a terhesség alatt végezték, majd szülést követően is a protin S aktivitás miatt) Látható viszereim nincsenek, nem dohányzom, ülőmunkát végzek, de rendszeresen sportolok. Terhesség alatt (lombik program) derült ki a genetikai eltérés, akkor végig a terhesség alatt, majd a szülést követően 8 hónapig Clexan injekciót kaptam. Ezt követően Syncumar szedését javasolta a haematológus. Egy évig szedtem, de az adagot folyamatosan növelni kellett hogy az INR terápiás tartományban legyen. Egy év után a gyógyszer szedését saját felelősségre befejeztem. Édesanyámnak egy éve nagy kiterjedésű agyi infarktusa volt ezt megelőzően már volt kettő kisebb, INR szintje terápiás tartományban (syncumart szedett). Az lenne a kérdésem, hogy Ön szerint javasolt e a folyamatos véralvadás gátlás? (36 éves vagyok) Ha igen akkor van e más lehetőség mint a syncumar? Injekciót szúrni nem szeretnék, és a folyamatos havi INR ellenőrzés miatt a vénáim sincsenek jó állapotban. Létezik olyan gyógyszer amennyiben feltétlen szükséges szednem amivel nem kell havonta vérvételre járni?

Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel:
Perényi Gyöngyi
Kedves Perényi Gyöngyi!

Amennyiben nem volt még mélyvénás trombózisa, akkor rendszeresen nincs szüksége véralvadás gátló szedésére.

Természetesen bizonyos élethelyzetekben kell, hogy kapjon alvadásgátló kezelést. (terhesség, gyermekágy, műtét, baleset, gipszrögzítés, tartós ágynyugalom,kiszáradással járó, lázas betegségek,citostatikumok szedése, hosszú utazás,stb.)

A protein S érték csökkenés, ha nem túl nagy mértkü, akkor az APC-R csökkenés okozza.

Természetesen van már mód olyan alvadásgátló gyógyszer szedésére, ami nem kíván laboratóriumi kontrollt.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna




Tisztelt Szakértő!

27 hetes kismama vagyok, most készült egy vérvizsgálat, mely szerint a CMV Igg és CMV igm értékem is pozitív.
CMV igg: (27 mol) pozitív
CMV igm: (29) pozitív
Aviditás magas (4 hónapnál régebbi fertőzés)
Utolsó menstruációm április 2- án volt. A 4 hónapnál régebbi fertőzés az június hónap előtti.
Jól gondolom, hogy mivel az igg is pozitív, ezért régebbi a fertőződés, ráadásul az aviditás magas. Ebben az esetben újrafertőződés esélye állhat fenn?
Ez a babára lehet bármilyen veszéllyel? Lassan már heti kétheti rendszerességgel nézzük UH- val.
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Kedves Rita!

A fertözés időpontja nem teljesen tisztázható, de amennyiben az ultranang mindent rendben talál a babánál, akkor már nem jelenthet problémát. Valószínű még a beágyazódás előtt sikerült legyőznie a CMV vírust.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna
Jó napot kivánok!42 éves vagyok és 3 honapja volt egy mélyvénás trombozisom ,két ével ezelött is volt de akkor a másik lábamban és nem volt rög csak a vérsürüségböl állapitották meg .Segitséget szeretnék kérni mert most sem jok a vérvétel eredményeim,szeretnék túl lenni ezen az egészen .Jelenleg Syncumárt szedek .Válaszukat elöre is köszönöm Tisztelettel : Komiszár Henrietta
Kedves Henrietta !

Kérem ha lehetősége van keresse fel központunkat, hogy szakorvosunk segíteni tudjon. Valamennyi leletével jöjjön el , Dr. Kósa Éva angiológus , vagy Dr. Blaskó György szakorvosunkhoz. Személyes talákozás szükséges, hogy friss eredmények birtokában beállíthasák a normál tartományba az értékeket, és életmóddal kapcsolatban is segítséget, tanácsokat adjanak önnek .

Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tud.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Komiszár Henrietta

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt Cím!

Terhelésre( futás, meredek emelkedő) a jobb achillesem görcsöl, mostanában előfordul, hogy a jobb lábfejem zsibbad terhelésre, néha reggelente a jobb kezem is.
Szeretném kivizsgáltatni, hogy az ereim okozhatják-e ezt a problémát. Sokáig nem volt keresztszalagom, úgy sportoltam. 3 éve műtöttek , kaptam keresztszalagot, de a gond nem szűnt meg. Köszönöm
Kedves Noémi !

Angiológus szakorvost ajánlok felkeresni , központunkból Dr. Kósa Éva doktornőt. Amennyiben kizárható , hogy érprobléma okozza a tüneteket, reumatológia, ortopédia írányában van lehetőség vizsgálatokat indikálni. Dr. Arnold Dénes a fájdalomközpont sebész szakorvosa, fájdalom specialistája tud önnek segíteni.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Császár Noémi

Kelemen Edina

asszisztens
Üdvözlöm!
Vannak visszereim mindkét lábamban combtőtől. 10 éve alakultak ki és eddig semmi tünet nem volt. Most pár hete érzem, hogy mintha izomláz lenne végig a lábaimba. Hol elmúlik, hol előjön és orákig kínoz. Nagyon kell aggódjak ez miatt és mivel tudom enyhíteni a fájdalmat?
Kedves Annamária !

Mivel hosszú évek óta vannak visszerei mindenképp javaslom keressen fel egy érsebészt. Ultrahanggal lehet vizsgálni az erek állapotát. Lioton gél helyileg való alkalmazása, esetleg kompressziós harisnya viselése enyhítheti panaszait szakorvos felkereséséig.

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Magyari Annamária

Kelemen Edina

asszisztens
Kedves Doktor úr

42 éves férfi vagyok, ülő munkát végzek, de óránként, félóránkét rendszeresen felállok, mozgok...2 éve nyáron volt egy bokatörésem a jobb lábamon(véralvadás gátlót kaptam) kb fél éve, éve rendszeresen ugy tudok felkelni az ágyból, hogy alig tudok menni(elmacskásodtam), a két vádlim fáj, mint akinek izomláza van..ez kb pár lépés után el is múlik...de a két vádlimban folyamatosan azt érzem, mint akinek izomláza van...folyadékot sokat iszom, nem dohányzom, kb 1 éve kicsit magas volt a vérnyomásom, enyhe vérnyomás csökkentőt szedek..amugy egéségesnek érzem magam...ön szerint lehetséges, hogy trombozis alakul ki az alsó végtagjaimban, ha nem mire gondolhatok, illetve milyen vizsgálatokat javasolna? válaszát előre is köszönöm Polgár Attila
Kedves Attila !

Az hosszas ülő munka valóban rizikó tényező lehet , és ahogy meg is írta a szükséges lépéseket meg is teszi, az időnként végzett sétára , mozgásra, folyadékfogyasztásra gondolok. A panaszok nem feltétlen trombózis jelei, az üléskor a gerinc is terhelődik, ez is állhat a tünetek hátterében.

Ha panaszai továbbra is fennállnak ajánlott felkeresni egy angiológus szakorvost. , aki megfelelő vizsgálatokat tud javasolni fizikális vizsgálat után. A fáradtláb érzést addig izomlazító géllel megpróbálhatja orvosolni.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Polgár Attila

Kelemen Edina

asszisztens
Jó napot kívánok!
A nevem György Ottó, 24 éves vagyok. A tegnapi nap folyamán Homozigóta Leiden mutációt állapítottak meg nálam a genetikai vizsgálat során. Eddig két mélyvénás trombózisom volt, az egyik 2016 augusztusában, amit kezeltek, de a kezelés végezte után és a gyógyszeres kezelés végeztével idén májusban újra mélyvénás trombózissal diagnosztizáltak. Május óta Syncumar 2 mg, kezelés alatt állok, napi 2 szem tablettával sikerült ideális értékek között tartani a véralvadási szintemet.
A kérdésem az lenne, hogy mi legyen a következő lépés a Homozigóta Leiden mutáció diagnosztizálása után? Mik a következő teendők?
Előre is köszönöm válaszukat!
Tisztelettel, György Ottó
Kedves György Ottó !

Valóban további vizsgálatokra (laborvizsgálat) van szükség. . Genetikai és egyéb véralvadási vizsgálatok eredménye után tud biztos véleményt mondani szakorvos azzal kapcsolatban , hogy mire kell odafigyelni.

Kérem amennyiben lehetősége van valamennyi leletével keresse fel központunkban Dr. Blaskó György Professzor Úrat.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
György Ottó

Kelemen Edina

asszisztens
2016 májusban volt alsó lábszárban mélyvénás trombózisom tüdőembóliával. Verhigitót szedek, napi 2*5mg eliquist. Hordok védő harisnyát. Szeretnék Németországba repülni, másfél óra az út. Lehetséges ez, mire ügyeljek?

Köszönöm
Szalai Zsuzsanna
Kedves Zsuzsanna !

Arra figyeljen , hogy sok folyadékot fogyasszon a gépen. Nincs egyéb teendője . Persze a szék alatt "titokban " tornáztathatja a lábát is !

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Szalai Zsuzsanna

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
2012-ben volt májvéna trombózisom azóta szinkumárt szedek de több vizsgálat ki mutatta hogy életem végéig szednem kell. Sajnos nem tudok minden hónapban INR ellenőrzésre járni ami fontos lenne. Ezért szeretném megkérdezni hogy lehetséges e hogy a NOAC szedését kérjem a háziorvostól.
Kedves Éva !

Véralvadásgátló váltással kapcsolatban ajánlanám szakorvossal megbeszélni milyen lehetőségek vannak. Központunkból Dr. Blaskó György Professzor Úr tud segíteni. A leletei áttekintése után lehet arról véleményt mondani, hogy az ön esetében ajánlott -e a gyógyszerváltás.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Pajger Éva

Kelemen Edina

asszisztens

Prima Medica Egészségközpontok