A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Jó napot kívánok!
A nevem György Ottó, 24 éves vagyok. A tegnapi nap folyamán Homozigóta Leiden mutációt állapítottak meg nálam a genetikai vizsgálat során. Eddig két mélyvénás trombózisom volt, az egyik 2016 augusztusában, amit kezeltek, de a kezelés végezte után és a gyógyszeres kezelés végeztével idén májusban újra mélyvénás trombózissal diagnosztizáltak. Május óta Syncumar 2 mg, kezelés alatt állok, napi 2 szem tablettával sikerült ideális értékek között tartani a véralvadási szintemet.
A kérdésem az lenne, hogy mi legyen a következő lépés a Homozigóta Leiden mutáció diagnosztizálása után? Mik a következő teendők?
Előre is köszönöm válaszukat!
Tisztelettel, György Ottó
Kedves György Ottó !
Valóban további vizsgálatokra (laborvizsgálat) van szükség. . Genetikai és egyéb véralvadási vizsgálatok eredménye után tud biztos véleményt mondani szakorvos azzal kapcsolatban , hogy mire kell odafigyelni.
Kérem amennyiben lehetősége van valamennyi leletével keresse fel központunkban Dr. Blaskó György Professzor Úrat.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
2016 májusban volt alsó lábszárban mélyvénás trombózisom tüdőembóliával. Verhigitót szedek, napi 2*5mg eliquist. Hordok védő harisnyát. Szeretnék Németországba repülni, másfél óra az út. Lehetséges ez, mire ügyeljek?

Köszönöm
Szalai Zsuzsanna
Kedves Zsuzsanna !
Arra figyeljen , hogy sok folyadékot fogyasszon a gépen. Nincs egyéb teendője . Persze a szék alatt "titokban " tornáztathatja a lábát is !
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
2012-ben volt májvéna trombózisom azóta szinkumárt szedek de több vizsgálat ki mutatta hogy életem végéig szednem kell. Sajnos nem tudok minden hónapban INR ellenőrzésre járni ami fontos lenne. Ezért szeretném megkérdezni hogy lehetséges e hogy a NOAC szedését kérjem a háziorvostól.
Kedves Éva !
Véralvadásgátló váltással kapcsolatban ajánlanám szakorvossal megbeszélni milyen lehetőségek vannak. Központunkból Dr. Blaskó György Professzor Úr tud segíteni. A leletei áttekintése után lehet arról véleményt mondani, hogy az ön esetében ajánlott -e a gyógyszerváltás.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Üdvözlöm!
Két hete bokarándulásom lett. 1 hétig fekvőgipszet kaptam illetve vérhigító injekciót 10 darabot. 1 hétig rugalmas pólyát viseltem illetve Asactal 100mg tablettát szedek a trombózis veszély elkerülése miatt. Az orvosom azt mondta, hogy fél évig szednem kell a tablettát. Kérdésem az, hogy muszáj fél évig szedni a vérhigítót? Ülő munkát végzek és nagyon visszeres a lábam.
Nagyon köszönöm a válaszát!
Kedves Tünde !
Kérem keresse fel a Trombózis Központot, mert az aspirin nem vérhigitó! sürgősen!
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Üdvözlöm!Nekem csak egy kèrdèsem lenne ,INR szintem 0.97 hogy ez mit jelent?trombózis veszèly?Hàzi orvosom azt mondta rendben van!34 éves vagyok!vérnyomàscsökkentőt szedek csak !üdv
Kedves Hajnalka !
Semmit rosszat nem jelent Az ön mája kiváló.
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Doktor Úr!
Leiden heterozgóta vagyok, alacsony protein S szintel. 2013-ban volt egy trombózisból induló masszív tüdőembóliám.40éves vagyok. Warfarinnal diéta mellett sem állt be az INR értékem. Xareltot szedtem (20mg) 3 éveig, de a melléhatás miatt váltani kényszerültünk. A Pradaxát egyáltalán nem tolerálta a szervezetem. Most Lixianat (60mg)szedek. Még csak 1 hete kezdtem, és semmi mellékhatást nem észlelek, aminek nagyon örülök. A kérdésem, és ami aggodalomra ad okot számomra az a mennyisége a gyógyszernek. A súlyom 58,5-59,5 kg között mozog jelenleg. Az orvosom hallani nem akar a 30mg-ra való csökkentésről, mondván a vesefunkcióm mindig tökéletes.Mindenhol azt olvasom, hogy 60kg alatti testsúlynál felezni kell az adagot. A kérdésem az, hogy ebben a helyzetben hosszú távon a 60mg-os Lixiana nem okozhat problémát nálam? Felesleges az aggodalmam ezzel kapcsolatban? Vérvizsgálat útján lehet a Lixiana adagját egyénre szabottan beállítani? Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Ildikó
Kedves Ildikó !
Semmi szövődmény nem várható attól, hogy fél kilóval könnyebb. Ez egy kiváló Gyógyszer. Arra azonban nagyon kiváncsi lennék, ha részletezné valamikor, hogy milyen tolerálhatatlan mellékhatások voltak Xareltora és Pradaxásra.
Köszönettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Hölgyem/Uram!
3 héttel ezelőtt hétfőn született meg a kisfiam császármetszéssel. Még azon a héten csütörtök hajnalban arra ébredtem, mintha ülnének a mellkasomon. Jeleztem az orvosnak a panaszaim, aki megnyugtatott, hogy ez biztos nem tüdőembólia, mert az osztályon senkinek nem volt még, erre nagyon odafigyelnek. Természetesen azért vettek vért és EKG vizsgálatot is végeztek. A vért másnap is levették. A D-dimer értékem magas volt (3,57), de de a zárójelentés szerint ezt más is okozhatta. Megvizsgált egy belgyógyász. Meghallgatta a szivem és a tüdöm a zárójentésbe az írta, hogy "sejtes légzés, ritmusos, halk szívhangok, oedema nincs." Megvizsgálta a lábaim, amit szépnek ítélt mehg, csak néhány halvéány lila eret látott rajta. CT vizsgálatra a műtét miatt nem kerülhetett sor. MMegelőzésképpen Clexanet írtak fel. Napi 1x0,6 ml.
A családomban nem volt senkinek sem mélyvénás trombózisa, sem tüdőembóliája. Tudomásom szerint a császármetszésen kívül más rizikófaktorba nek tartozom bele.
Szeretném megtudni, hogy a Clexane így, hogy nem igazolt a tüdőembólia nem okoz-e gondot, nem idézheti-e elő? Szükséges lenne kivizsgáltatni magam? Utólag kimutatható, ha mégis volt tüdőembólia vagy valóban csak a stressz és a kimerültség okozta?

Válaszát előre is köszönöm!
Jeney Judit
Kedves Judit !
Szeretném, ha kapná a Clexane-t ebben a dózisban, addig, a tüdő-Ct-t meg nem csinálják.
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Professzor Úr,
Szeretném megkérdezni Öntől, hogy Xarelto szedése mellett szépészeti beavatkozást (mellimplantátum csere) lehet-e vállalni?

Nagyon köszönöm válaszát.
Üdvözlette: B. Anita
Kedves Anita !
Lehet. Ha operálják, előtte át kell állni LMWH-ra.
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Doktor úr!
Júliusban trombózisom volt,mely mellé párosult egy tüdőembólia is.Egy hónapja átállítottak xareltóra.Mennyi az esélye annak,hogy a xarelto mellett trombózis alakuljon ki?
Köszönöm válaszát!
Kedves Nikolett !
0,5%.az esélye a trombózis kialakulásának .
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Üdvözlöm, a kérdésem a következő: édesanyám 5 éve stróke beteg, azóta szedi a Zyllt nevű véralvadásgátlót. Sajnos oda jutottunk, hogy a fogai a korona alatt tönkre mentek, az összeset (6db) ki kell húzatni, hogy műfogsort tudjunk neki készíttetni.
Mi a teendőnk azért, hogy biztonságban tudhassuk anyukámat?
Köszönettel: Szabó Csilla
Kedves Csilla !
A fogásznak tudnia kell, mennyire véres a tervezett beavatkozás, Ha kicsi rizikó nem kell tenni semmit, ha nagy 3 napra ki lehet hagyni a Zylltet.
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász

Hírek




További részletek
Teendők és vizsgálatok agyi érkatasztrófa után

Teendők és vizsgálatok agyi érkatasztrófa után


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat