A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tiszteletem!

Az első trombózisom/tüdőembóliám 2011-ben, a második 2015-ben volt (a második Syncumar szedése mellett). Jelenleg 2,5mg Nebivololt, és 2x150mg Pradaxát szedek naponta. Kb. két hónapja diagnosztizálták a Chron betegséget, napi 3g Salofalkot, és Budenofalkot írtak fel. Kezdetben 9mg-ot, majd 6mg-ot, jelenleg 3mg-ot kell szednem. A kérdésem az lenne, hogy a Budenofalk szteroidtartalma okozhat-e bármilyen problémát?

Előre is köszönöm válaszát!

Üdvözlettel: Gosztony Barbara
Kedves Barbara !

Nagyon sajnálom magát, mert feltehetően a Crohn volt az oka az első két eseménynek is, de azért ki kellene vizsgáltatni magát thrombofiliára, amit a Trombózis Központban készséggel vállalok. A kevés steroid ezen az állapoton a thrombosis szempontjából nem számít, különösen akkor, ha 2x150 mg Pradaxat szed. Ezzel közel teljes az antikoaguláns védelem, de semmi olyan sportot nem űzhet, ami sérüléssel és thrombozisveszéllyel jár (pl sízés) Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Dr.Nö.-Dr. Ur!

Egy éve 3 havi vérvételeknél a Trombocita számom kicsit alacsony:

97 Giga/L.

A háziorvosom most azt mondta, hogy meglátjuk milyen lesz a kö-

vetkező vérvételnél.

Érdekel az Ön véleménye mit tegyek, kell aggodnom?

Válaszát köszönöm. Szelöczey Józsefné.Kedves Szelöczey Józsefné !

Egy vérvétel eredménye még nem ad feltétlen aggodalomra okot. Nem írt azzal kapcsolatban, hogy miért készült a vérkép vizsgálat, esetleg vannak, voltak-e panaszai.

1 év hosszú idő, friss laborvizsgálat informatív lenne.

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt DR Blasko György,Edesapank mely venas trombozisa van (90%) ezen kívül sok kis verrog található a lábában. Miskolcon kezeltek es veralvadas Taylor beallitottak. Mindemellett szívbeteg. Egyik szivbillentyuje nem jol mykodik. A betegsége nagy valószínűséggel egy lábszar zúzódásból alakult ki ahol góc alakult ki, amit kimutottek kb fel éve. De nem tudjuk pontosan mi valtotta ki a trombozis. Szeretnenk ha kivizsgalnak. Mikor lenne idopontja? Köszönettel, Zsofia Dobos
Kedves Zsófia !

Levelét továbbítottam Dr. Blaskó György Professzor Úr felé . Kéri ha lehetőségük van keressék fel rendelésén a Trombózisközpontban édesapja valamennyi leletével. Azok áttekintése után többet tud mondani panaszaival kapcsolatban és, hogy milyen vizsgálatokra van szükség a jövőre nézve.

Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tudnak. A professzor Úr rendelési napjai csütörtök és péntek délelőtt.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt Doktor Úr, Doktor Nő!Kislányomnál(23éves) 2017. augusztusában sinus trombozist állapított meg az MRI. Augusztus óra Pradaxa nevezetű véralvadásgátlót szedd. A labor vizsgálat teljesen negatív.

Kérdésem: Hogyan tovább? Nem derült ki mi okozta?Várom megtisztelő válaszukat. Köszönettel: Sz.Tímea 06302677700
Kedves Tímea !

A kivizsgálással kapcsolatban Dr. Blaskó György Professzor Úr tud segíteni központunkban.

Mind az akut, mind a további terápiában nagy szerepet kap a véralvadásgátló kezelés.

A terápia hossza több tényezőtől is függ, pl. egyéb betegségektől, trombofíliától, életkortól, korábbi trombózistól stb. Az alvadásgátlót gyakorlatilag addig kell szedni, amíg az MRI nem mutat teljes rekanalizációt (amikor szabadon áramolhat a vér) és még utána is ajánlatos 2 évig (ha nincs igazolt trombofilia)

A javasolt laboratóriumi vizsgálatok elvégzésére is van lehetőség a központban.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Üdvözlöm Doktornő/Doktor Úr!30 éves vagyok férfi vagyok, tavaly júliusban 2 hétig (félre diagnosztizáltan) feküdtem otthon tüdőembóliával, majd 1 hónapot kórházban töltöttem, kezeléseken stb. Rögtön leszoktam a dohányzásról, és nem fogyasztok azóta semennyi alkoholt.

Ezen az éven került sor arra, hogy hematológiás vérvizsgálaton kiderítsék, hogy örökletes-e a véralvadásra hajlamosságom, és maga ez a betegség ilyen korban.

Doktornő/ Doktor Úr! Lehet dohányozni néha egy ilyen eset után, vagy iszogatni? Ha igen mi a maximum mérték, alkoholtartalom (%), ami nem veszélyes a szervezetemre?

Köszönettel: Oli
Tisztelt Uram!

A tüdőembólia és a dohányzás is maradandó elváltozást okoz a tüdőn, ami esetleg évek múlva súlyosbíthatja a helyzetét más betegségekkel kapcsolatosan is. Az javaslom, hogy ne dohányozzon.

Az alkohol fogyasztás is legyen alkalmi, a kevés alkoholt tartalmazó italokra korlátozódjon

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsannadr. Szélessy Zsuzsanna
dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, belgyógyász
Tisztelt Hölgyem/Uram!

28 hetes kismama vagyok, és a 24 hetes vérképemen a Thrombocyta 450 volt a fehérvérsejtszám 16,70. Meg ismételtük a labort tegnap, akkor még magasabb volt, a Thrombocyta szám 460,a fehérvérsejt 17,40. Hematológushoz kell fordulnom.Azt szeretném kérdezni hogy mennyire nagy a baj???? :(

A válaszát előre is köszönöm!
Kedves Alexandra !

A leírt laborértékeken kívül más vizsgálatok is készültek, gondolom. Összes leltét áttekintve tud csak véleményt mondani bármelyik haematológus.

Központunkban szívesen látjuk . Dr. Szélessy Zsuzsanna doktornőt ajánlom felkeresni rendelésén.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Edesanyam jobb labszaran egy fekely keletkezett!!Junius ota egy borso szemnyiből mar egy 200 ft nagysagura nőt,es nem gyógyúl be!!Erre a panaszra szeretnék segítséget kérni!!Köszönöm a választ előre is!!Üdvözlettel P.Gabor!
Kedves Gábor !

A fekély gyógyulása több tényezőtől függ, pl. milyen a keringés az érintett végtagban, van-e krónikus betegség amit befolyásolja a sebgyógyulást.

Központunkban szakorvos és szakasszisztens is van akik segíteni tudnak a megfelelő sebkezelésben, állapot javításban. Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tud.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt Doktornő/DoktorÚr!

Az én kérdésem haematológiai jellegű, ha tudnának tanácsot adni, nagyon köszönöm!Egy éve diagnosztizáltak nálam akut promielocitás leukémiát.Megkaptam a szükséges kemoterápiás kezelést, rendszeresen járok kontroll vizsgálatra, hála Istennek minden rendben van, a laborom is normalizálódott.

Fenntartó kezelést kapok január óta.Két évig kell szednem a tablettákat 3havonta.Kezelőorvosommal nagyon megvagyok elégedve, nagyon tisztelem, de mégis szeretném az Önök véleményét is kikérni gyermekvállalás témában.Mielőtt a betegségem kiderült volna, már hónapok óta szerettünk volna babát párommal.Mivel 30éves leszek, egyre jobban foglalkoztat a gondolat, nagyon szeretnék már családot.Nagyon hálás vagyok, hogy felépülhettem és tudom, hogy a protokoll az 2év fenntartó kezelést ír, de nagy meggondolatlanság lenne idő előtt abbahagyni a kezelést azért ,hogy anya lehessek?Tudom, hogy a trexán tbl.-nak magzatkárosító hatása van.Már kétségbe esetten bújom a netet, háha valami más terápiával, esetleg alternatív terápiával nem lehetne-e "helyettesíteni".Persze tudom, hogy nem ugyanaz.Meg azt is tudom, hogy nekem is meg kell gyógyulnom ahhoz, hogy gondoskodni tudjak a gyermekemről, de az ösztönök is erősek, nehéz elfogadni.Gondoltam egy próbát megér, hátha tudnának tanácsolni valamit, hogy ne legyek ennyire elkeseredve.

A választ előre is nagyon köszönöm!

Tímea
Kedve Tímea!

Gratulálok, hogy az acut kezelést nagyszerűen végig csinálta, Legyen türelemmel, gyógyuljon meg teljesen, aztán vágjon bele az anyaságba. A leendő gyermeknek is az legfontosabb, hogy az édesanyja fel tudja nevelni.Sajnos ezen betegség kezelésére alkalmazott valamennyi gyógyszernek lehet magzat károsító hatása.

Üdvözlettel:Dr. Szélessy Zsuzsanna

dr. Szélessy Zsuzsanna
dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, belgyógyász
Tisztelt Doktornő/Doktorúr!A férjemmel 5 hónapja próbálkoztunk babával. Kiderült egy kis vas és D vitamin hiány. Ezt kiküszöbölve rögtön jött is a baba. Az 5. héten picit véreztem, de az orvos szerint nem méh eredetű volt és a korának megfelelően látta a petezsákot. Majd 1 hét múlva visszarendelt uh vizsgálatra ahol kiderült hogy sajnos nincs fejlődő embrió a már látszódó szikhólyag mellett. Sajnos rá egy hétre sem volt és a szikhólyag is felszívódott. A 8. héten műtöttek meg de már akkor látszott hogy kezd leválni a méhfalról. Ez után több vizsgálatra is elmentem. Endokrin oka nem volt a vetélésnek. Csináltattam infertilitás, trombózis és trombofília panel vérvételt is. Ezekből az derült ki hogy nincs V Faktor Leiden-, II Faktor Prothrombin G20210A-, CBS 844ins68 mutációm, viszont az MTHFR C677T, MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G polimorfizmus mind heterozigóta formában jelen vannak. Valamint az

anti-C1q 11,6U/ml ref. tart. 0-10

anti Thrombin III 120,5% ref. tart. 83-118

Fibrinogén 1,82 g/L ref. tart. 2,1-4

A többi érték mind a referencia tartományon belül volt.Az lenne a kérdésem, hogy ezek okozhatták e a vetélést? Mi a teendő ezeknél a mutációknál, illetve mi lesz a teendő egy következő terhességnél? Kell véralvadás gátlót alkalmaznom? Már az előző terhességem előtt és alatt is szedtem napi 600mcg ha minden igaz folát és nem folsav tartalmú táplálék kiegészítőt, most napi 800mcg amit szedek. Ez elég? Vagy heterozigóta formában nem kell erre annyira figyelni hogy folát vagy folsav tartalmú amit szedek?

Előre is köszönöm a segítséget!
Kedves Timár Regős Márta!A közölt leletek nem magyarázzák a vetélést, a folsav bevitele is elegendő volt.( homocisztein szint is norm volt?) Szerintem nincs aggodalomra ok,főleg, ha nőgyógyászatilag is minden rendben van.

Az, hogy kell-e véralvadás gátlót kapnia még sok körülmény befolyásolja, Ön ilyet nem írt nekem.

Üdvözlettel : Dr. Szélessy Zsuzsanna
dr. Szélessy Zsuzsanna
dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, belgyógyász
Tisztelt Doktornő!

Elkezdtem szedni egy fogamzásgátlót ezért nem sokra rá óvatosságból megcsináltattam a trombózis szűrést.

Az eredmény szerint hajlamos vagyok a trombózisra viszont nem genetikailag.

Lehetséges hogy a fogamzásgátló szedése miatt lett pozitív?(amit időközben abbahagytam)

Válaszát köszönöm
Kedves Pásztotr Nikolett!Sajnos nem tudok korrekt véleményt mondani, mert nem írta meg, mely lelete igazolta trombózis készséget. Azt nagyon jól tette, hogy a fogamzásgátló gyógyszert elhagyta.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna

dr. Szélessy Zsuzsanna
dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, belgyógyász

Hírek

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Mélyvénás trombózis után, a sürgősségi ellátást követő időszakban fontos kivizsgálni, hogy mi okozta, mi áll a háttérben. Erre azért nagy szükség van, hogy a megfelelő kezeléssel, a későbbiekben egy újabb trombózis elkerülhető – vagy a kockázata minimálisra csökkenthető - legyen. Prof. Blaskó György, a Trombózis és Hematológiai Központ véralvadási specialistája elmondta, hogy milyen vizsgálatokra van szükség.

További részletek
Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

A mélyvénás trombózis sürgősségi kezelését követően, a betegeknek bizonyos életmód változtatásokra lehet szüksége, hogy a kiújulást megelőzzék. A kivizsgálás és gyógyszeres kezelés mellett, az életmódváltás is fontos szerepet játszik ebben. Prof. Blaskó György, a Trombózis és Hematológiai Központ véralvadási specialistája elmondta, hogy mire figyeljünk trombózis után.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA