Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Antal Alexandra
Tisztelt Hölgyem/Uram!

28 hetes kismama vagyok, és a 24 hetes vérképemen a Thrombocyta 450 volt a fehérvérsejtszám 16,70. Meg ismételtük a labort tegnap, akkor még magasabb volt, a Thrombocyta szám 460,a fehérvérsejt 17,40. Hematológushoz kell fordulnom.Azt szeretném kérdezni hogy mennyire nagy a baj???? :(

A válaszát előre is köszönöm!
Kedves Alexandra !

A leírt laborértékeken kívül más vizsgálatok is készültek, gondolom. Összes leltét áttekintve tud csak véleményt mondani bármelyik haematológus.

Központunkban szívesen látjuk . Dr. Szélessy Zsuzsanna doktornőt ajánlom felkeresni rendelésén.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Petrovci Gabor
Edesanyam jobb labszaran egy fekely keletkezett!!Junius ota egy borso szemnyiből mar egy 200 ft nagysagura nőt,es nem gyógyúl be!!Erre a panaszra szeretnék segítséget kérni!!Köszönöm a választ előre is!!Üdvözlettel P.Gabor!
Kedves Gábor !

A fekély gyógyulása több tényezőtől függ, pl. milyen a keringés az érintett végtagban, van-e krónikus betegség amit befolyásolja a sebgyógyulást.

Központunkban szakorvos és szakasszisztens is van akik segíteni tudnak a megfelelő sebkezelésben, állapot javításban. Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tud.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tímea
Tisztelt Doktornő/DoktorÚr!

Az én kérdésem haematológiai jellegű, ha tudnának tanácsot adni, nagyon köszönöm!Egy éve diagnosztizáltak nálam akut promielocitás leukémiát.Megkaptam a szükséges kemoterápiás kezelést, rendszeresen járok kontroll vizsgálatra, hála Istennek minden rendben van, a laborom is normalizálódott.

Fenntartó kezelést kapok január óta.Két évig kell szednem a tablettákat 3havonta.Kezelőorvosommal nagyon megvagyok elégedve, nagyon tisztelem, de mégis szeretném az Önök véleményét is kikérni gyermekvállalás témában.Mielőtt a betegségem kiderült volna, már hónapok óta szerettünk volna babát párommal.Mivel 30éves leszek, egyre jobban foglalkoztat a gondolat, nagyon szeretnék már családot.Nagyon hálás vagyok, hogy felépülhettem és tudom, hogy a protokoll az 2év fenntartó kezelést ír, de nagy meggondolatlanság lenne idő előtt abbahagyni a kezelést azért ,hogy anya lehessek?Tudom, hogy a trexán tbl.-nak magzatkárosító hatása van.Már kétségbe esetten bújom a netet, háha valami más terápiával, esetleg alternatív terápiával nem lehetne-e "helyettesíteni".Persze tudom, hogy nem ugyanaz.Meg azt is tudom, hogy nekem is meg kell gyógyulnom ahhoz, hogy gondoskodni tudjak a gyermekemről, de az ösztönök is erősek, nehéz elfogadni.Gondoltam egy próbát megér, hátha tudnának tanácsolni valamit, hogy ne legyek ennyire elkeseredve.

A választ előre is nagyon köszönöm!

Tímea
Kedve Tímea!

Gratulálok, hogy az acut kezelést nagyszerűen végig csinálta, Legyen türelemmel, gyógyuljon meg teljesen, aztán vágjon bele az anyaságba. A leendő gyermeknek is az legfontosabb, hogy az édesanyja fel tudja nevelni.Sajnos ezen betegség kezelésére alkalmazott valamennyi gyógyszernek lehet magzat károsító hatása.

Üdvözlettel:Dr. Szélessy Zsuzsanna

Tímár-Regős Mária
Tisztelt Doktornő/Doktorúr!



A férjemmel 5 hónapja próbálkoztunk babával. Kiderült egy kis vas és D vitamin hiány. Ezt kiküszöbölve rögtön jött is a baba. Az 5. héten picit véreztem, de az orvos szerint nem méh eredetű volt és a korának megfelelően látta a petezsákot. Majd 1 hét múlva visszarendelt uh vizsgálatra ahol kiderült hogy sajnos nincs fejlődő embrió a már látszódó szikhólyag mellett. Sajnos rá egy hétre sem volt és a szikhólyag is felszívódott. A 8. héten műtöttek meg de már akkor látszott hogy kezd leválni a méhfalról. Ez után több vizsgálatra is elmentem. Endokrin oka nem volt a vetélésnek. Csináltattam infertilitás, trombózis és trombofília panel vérvételt is. Ezekből az derült ki hogy nincs V Faktor Leiden-, II Faktor Prothrombin G20210A-, CBS 844ins68 mutációm, viszont az MTHFR C677T, MTHFR A1298C, PAI-1 4G/5G polimorfizmus mind heterozigóta formában jelen vannak. Valamint az

anti-C1q 11,6U/ml ref. tart. 0-10

anti Thrombin III 120,5% ref. tart. 83-118

Fibrinogén 1,82 g/L ref. tart. 2,1-4

A többi érték mind a referencia tartományon belül volt.Az lenne a kérdésem, hogy ezek okozhatták e a vetélést? Mi a teendő ezeknél a mutációknál, illetve mi lesz a teendő egy következő terhességnél? Kell véralvadás gátlót alkalmaznom? Már az előző terhességem előtt és alatt is szedtem napi 600mcg ha minden igaz folát és nem folsav tartalmú táplálék kiegészítőt, most napi 800mcg amit szedek. Ez elég? Vagy heterozigóta formában nem kell erre annyira figyelni hogy folát vagy folsav tartalmú amit szedek?

Előre is köszönöm a segítséget!
Kedves Timár Regős Márta!



A közölt leletek nem magyarázzák a vetélést, a folsav bevitele is elegendő volt.( homocisztein szint is norm volt?) Szerintem nincs aggodalomra ok,főleg, ha nőgyógyászatilag is minden rendben van.

Az, hogy kell-e véralvadás gátlót kapnia még sok körülmény befolyásolja, Ön ilyet nem írt nekem.

Üdvözlettel : Dr. Szélessy Zsuzsanna
Pásztor Nikolett
Tisztelt Doktornő!

Elkezdtem szedni egy fogamzásgátlót ezért nem sokra rá óvatosságból megcsináltattam a trombózis szűrést.

Az eredmény szerint hajlamos vagyok a trombózisra viszont nem genetikailag.

Lehetséges hogy a fogamzásgátló szedése miatt lett pozitív?(amit időközben abbahagytam)

Válaszát köszönöm
Kedves Pásztotr Nikolett!



Sajnos nem tudok korrekt véleményt mondani, mert nem írta meg, mely lelete igazolta trombózis készséget. Azt nagyon jól tette, hogy a fogamzásgátló gyógyszert elhagyta.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna

Gáborné Lakatos
Jó napot kívánok!

11 éve 22 évsen kaptam Stroke-t a fogamzásgátló tabletta miatt. Akkot 15 hónapos kislány anyukája voltam.

Azóta évente járok vérvételre és a neurológiára ellenőrzésre. Szerencsére minden rendben.

A vérképem alapján nem lehetne megmondani,hogy milyen betegségem volt.

Rendszeresen szedek vérhigítót Aspirin Protect napi 1 szem.

Nagyon szeretnék mégy egy babát...de a férjem nem meri bevállalni....fél nehogy baj legyen.

De már olyan sok fórumot olvastam ezzel a témával kapcsolatban. Végülis nem igazán van akadálya a terhességnek...csak megfeleő odafigyelés kell.

Érdeklődnék,hogy Önök a központban milyen vizsgálattal tudják nézni,hogy vállalható e újjabb terhesség vagy sem....

Válaszukat köszönöm Edit.
Kedves Lakatos Gáborné!

Természetesen lehet még gyermeke és valóban nagy odafigyelést, állandó véralvadásgátló inj, beadását is be kell vállalnia.Korrekt tanácsot és, hogy milyen vizsgálatok lehetnek szükségesek, azt csak akkor tudom megmondani, ha valamennyi orvosi papírját átnéztem.

Kérem jelentkezzen be egy vízitre és mutassa meg valamennyi orvosi leletét.

üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna

Erika
Kedves Doktornő/Doktor úr!

Férjemmel babát szeretnénk,lombikosak vagyunk és februárban a 2.lombikunk sikerült,de sajnos 9 hetesen elment a baba. Csináltattam nemrég Foszfolipid antitest szűrést,ez lett az eredmény:

Kardiolipin G/A/M 4,1 IU/ml

Kardiolipin IgG negatív

Kardiolipin IgM negatív

B2-GPI IgG/IgA/IgM 2,7 U/ml

B2-GPI IgG negatív

B2-GPI IgM negatív



A kérdésem,hogy kell aggódnom egy lehetséges újabb vetéléstől?

A két érték amit mértek mindegyik a referencia értéken belől van. ( 0-10 )

Köszönettel:

Erika
Kedves Erika!

Mivel az antifoszfolipid antitestek norm. értéket mutattak, akkor ez nem okozta a vetélést, így a következő terhesség kimenetelébe sem szól bele. Talán az okozhatta, ami a spontán terhességet sem engedte? Nagyon kevés az információ, amit megosztott velem, ezért nem nyugtathatom meg. Amennyiben a véleményemre kíváncsi, akkor sokkal több információt kellene tudatni velem. Esetleg jelentkezzen be hozzám egy víztre és hozza el magával az összes orvosi dokumentációját.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna

Kőszeghyné Ágnes
Tisztelt Doktor nő/Doktor úr,

41 éves nő vagyok. Nyár óta nagyon gyakran estére mindkét bokám erősen bekeményedik, feszít a bőr, a bokáim bedagadnak. A bal belső combomban pedig gyakran "rezeg" egy ér? és van egy fájdalmag göböm is. Reggelre viszont elmúlik a keményedés, a boka körül a dagadás csak csökken. Voltam körzeti orvosnál, de akkor éppen nem volt bekeményedve a vádlim... viszont sokszor 13 órákat vagyok kénytelen ülni, ilyenkor estére szinte mindig bekeményedik a vádlim.

3 hónapja szedek Venotec kapszulát... Nagyon szeretném, ha megoldódna ez a problémám! Segítséget kérnék, hogy milyen irányba induljak?

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettek:

Kőszeghyné Ágnes
Kedves Ágnes !

Panaszaival mindenképp érsebészt, vagy angiológust keressen fel. . Az ülő munka valóban rizikó tényező. Óránként 5-10 perc séta mindenképp ajánlott .

Központunkból Dr.Kósa Éva doktornőt javaslom felkeresni ha lehetősége van rá.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Mucsa Maria
68 éves vagyok.Évek ota orvosi rendelésre 8 mg atacand vérnyomáscsökkentő gyógyszert használok.5-6 hete lecsökkent a vérnyomásom 100 alá és ugyanakkor megnőtt a pulzusszám 100 körül variál.Megszakitottam.egyidőben megdagadtak a lábaim jobban a jobb lábam.Térdtől lefele nincs elszineződve de nagyon fáj.Kérdésem mi lehet Még egyszer kérdeztem de nem találtam meg a választ Hol és mikor kaphatok erre választ Nagyon köszönöm Mária néni
Kedves Mária !

A rendszeresen szedett vérnyomáscsökkentők szedését soha nem szabad egyik napról a másikra elhagyni. Panaszok esetén a önt kezelő belgyógyászra, vagy kardiológusra ajánlott bízni a gyógyszerek adagjának változtatását. A reggeli gyógyszerek bevétele előtt célszerű megmérni a vérnyomást, és annak függvényében , hogy alacsonyabb- e, vagy normális, lehet késleltetni valamennyit a gyógyszer bevételét, esetleg először fél adagot bevenni a vérnyomás normalizálódásáig.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Szabó József
Tisztelt Doktor! Idén júniusban sajnos volt egy mélyvénás trombózisom,jelenleg lábadozom. De sajnos az elmúlt egy hétben nagyon fáj a lábam. A trombózis a jobb lábszárnál alakult ki. A mostani fájdalmak ugyan abban a lábrészen vannak,de szinte az egész lábamban elviselhetetlen a fájdalom főleg a combrésznél és aés a bokánál. A sorelto véralvadásgátló gyógyszert szedem. A tünetekhez hozzátartozik az is,hogy mikor pihen a láb akkor nincs fájdalom,csak terhelésnél jönnek a fájdalmak. Eddig az időváltozásra gondoltam,utánna a rossz cipőre,de a fájdalom nem enyhűl. Köszönöm mielőbbi válaszát.
Kedves József !

Mint minden ember, így minden trombózis és annak gyógyulása is egyedi, és különböző. A fájdalom lehet a túlzott terheléstől, esetleg hosszas álló munka is kiválthatja. Nem írta használ -e kompressziós harisnyát, annak rendszeres viselése csökkentheti a fájdalmat, fáradt láb érzést. Ha panaszai továbbra is fennállnak keresse fel kezelőorvosát. Szükség lehet ismételt vizsgálatra .

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Orvos válaszol


Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA