Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Kapocsi Judit Doktornő!

Magasvérnyomásom kezelését vállalná-e, be tudná-e állítani?
Köszönettel: Diószeginé
Kedves Diószegi Lajosné !

Várom rendelésemre önt szeretettel keddi napon délután. Bejelentkezni a 0630/ 512 14 96 vagy a 0670/431 77 29- es telefonon tud. Eddig készült leleteit, dokumentumait hozza el magával .

Üdvözlettel : Dr. Kapocsi Judit
Több évvel ezelőtt megállapították mindkét lábamban a mélyvénás elégtelenséget, mivel trombózis gyanújával kezeltek. Azt mondták, hogy a Detralex tabletta szedése javasolt. Azóta időszakosan szedem ezt a gyógyszert.
Nem rendeltek vissza felülvizsgálatra, csak annyit mondtak,hogy a Detralex segít.
Milyen időszakonként kellene és hová felülvizsgálatra menni?
A válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Janoviczné
Kedves Janoviczné !

Angiológus szakorvost keressen fel évente , panaszok esetén nyilván hamarabb.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Janoviczné

Kelemen Edina

asszisztens
Szép napot!
Egy 16éves fiatal lány vagyok, aki másféléve jelentős mennyiségű energiaitalt fogyaszt naponta. Ez a napi mennyiség 3-4db/nap. Nagyon rá vagyok szokva, szinte reszketek érte. Mi fog bekövetkezni, ha ezt továbbra is így folytatom? Milyen betegség alakulhat ki nállam? Sokszor érzem azt, hogy görcsöl tőle a hasam, vagy esetleg erősebb szivdobbanást.
Előre is köszönöm válaszát.
Kedves Vivi !

Az energiaitalok ártalmasak lehetnek a szív és érrendszerre. A koffeinben gazdag innivaló – amely sok esetben még számos élénkítő hatású anyagot tartalmaz – jelentősen növeli a vérnyomást és emeli a pulzusszámot , főleg ha hosszútávon használjuk.

Mindenképp hagyja abba a fogyasztását. helyette igyon inkább sok folyadékot, sportoljon , lehetőség szerint pihenjen.

Üdvözlettel : Kelemen Edina



Uracs Vivi

Kelemen Edina

asszisztens
Kedves Doktornő!

Korábban már jártam önöknél visszeres tünetekkel. A vizsgálat után egy ideig nem volt semmi probléma, de egy hete ismét el kezdett fájni a lábam. Főként a bal vádlimban érzek nyilaló fájdalmat, ami hol előjön hol elmúlik és néha a jobb vádlim is fáj, görcsöl. Emellett sokszor előfordul, hogy terhelés nélkül is izomlázat érzek mindkét vádlimban, illetve egyik pillanatban forrónak érzem a lábaimat (a combomat is), egy kis idő múlva pedig jéghidegek a lábfejeim.

Nemrég kezdtem el szedni Coryolt magas vérnyomásra. A betegtájékoztatóban azt írták, hogy petifériás érbetegség esetén megfontolandó a gyógyszer szedése. Elképzelhető, hogy emiatt kezdett el ismét fàjni a lábam? Vagy más állhat a tünetek mögött?

Köszönöm válaszát!
Üdvözlettel,
Kiss Tímea
Kedves Tímea !

Dr. Kósa Éva angiológus doktornő rendelésén volt, és a jelen panaszok miatt is őt ajánlom ismét felkeresni , hogy véleményt tudjon mondani. Személyes találkozó nélkül nem lehet tanácsot adni .

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kiss Tímea

Kelemen Edina

asszisztens
Kedves Blaskó doktor úr!
Tavaly szívkatéterezésen kellett átesnem preventív okból,Aspirin protectet és Zyllt (clopidlogel) gyógyszereket kell szednem, ami miatt nem ellenőrzik az INR értékemet. A laboreredmény szerint 0,9 -1 között szokott lenni az érték. 3 havi koleszterincsökkentő szedést követően, statinmérgezést kaptam, a/gpt májenzimem 1985 lett,ami 50 szerese a megengedettnek. 3 hónapja nem szedem már,normalizálódtak a májenzimeim, viszont súlyos ínygyulladástól szenvedek,ami spontán vérzésben nyílvánul meg. Vérnyomáscsökkentőt is kell szednem, Coverexet és Amlopidin tevát. Gyanús nekem,hogy a gyógyszerek negatív kölcsönhatása okozza a kb.2 hónapja fennálló ínyvérzésemet, és a fogorvosom is csak tüneti kezelést ajánlott,ami ideig óráig segít. Ön mit tanácsol? mert a kardiológusom és a háziorvosom sem tudja a megoldást. Nagyon várom a válaszát! Köszönöm előre is!
Kedves Anikó !

Szeretném kiemelni, hogy sem a Zyllt, sem az aspirin szedése NEM VÁLTOZTATJA MEG az INR értékeket, felesleges mérni. Orvosa tájékozódjon a szakirodalomban!. A statinok valóban lehetnek májkárosító hatásúak, javaslom, hogy konzultáljunk a Trombózisközpontban. Az ínygyulladását kezelje a fogorvosa!. Várjuk a konzultációra minden leletével.

Üdvözlettel: Dr.Blaskó György



Oláh Anikó

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt Professzor Úr!
Feleségem(65 éves) kétoldali, nagy kiterjedésű tüdőembólián esett át.Tünetei a nehéz légzés, és a magas pulzusszám voltak. Utólag megállapították a bal térdhajlatból kiinduló mélyvénás trombózist, aminek fájdalommal járó előjele nem volt.
A kórházból kijőve, jelenleg a különböző vizsgálatokra vannak előjegyzései.
Eliquis 5 mg + Controloc 20 mg gyógyszerket kell szednie a már korábban szedett Vidotin Kombi 4 mg/1,25 mg mellé.
Csalánkiütést kapott.A Controlocot lecserélték Emozul 40 mg-re. Bőrgyógyásznál is volt, aki allergia ellenes gyógyszert és krémeket írt. A kiütések, a viszketés enyhült, de nem szűnt meg.
Kérdéseim:
Tapasztalata szerint, gyakori a véralvadást gátló + savcsökkentő gyógyszereknél allergia jelentkezése? Mit javasol ilyen esetben?
Más jellegű kérdés:
Az ilyen súlyos betegségen átesett beteg mehet-e, illetve mikor mehet meleg vizes gyógyfürdőbe, imfra és finn szaunába, gőzfürdőbe?

Kedves István !

Igenis lehet valaki az Eliquisre is allergiás (ritka) ilyenkor váltani kell a gyógyszert és NEM SZABAD erőltetni. . Az infra szauna lehet, de a finn szaunával várjon egy fél évet és 36 fokosnál melegebb vízbe ne fürödjön. ,

Üdvözlettel :Dr. Blaskó György



István

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Tüdőembóliával kerültem kórházba,a kórházba,a kórházi kezelésnek vége,otthonomban lábadozom.Esetemben egy korábbi,a szervezetemben trombusokat létrehozó betegségem volt,ezek maradványa okozhatta az emboliát.A kezelő orvosom a biztonság kedvéért kompressziós harisnya viselését írta elő,megelőzés ként,melyet minden esetben,amikor nem nyugalmi állapotban fekszem,hordanom kell.A kérdésem:Zuhanyozáskor(5-10 perc )nélkülözhetem,vagy abban kell tisztálkodnom is?Köszönöm a válaszát!Üdvözlettel:Szép Máté
Kedves Máté !

Természetesen a zuhanyzás idejére levehető a kompressziós harisnya.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Szép Máté

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt Trombozisközpont!
Olyan problémával fordulok önnökhöz,hogy kislányom kórházba került pénteken ezért sokat ültem mellete .Szombaton elkezdtem "érezni"a lábamat olyan érzés mintha forró vízbe ültem volna és feszít meg be van dagadva.Hozzá érve meleg de nem melegebb egyik a másiknál mind a kettő meleg.Volt már egy trombozisom 10 éve kislányom születése után császármetszéssel született.Lehetséges hogy újra trombozisom van?Köszönöm Válaszukat
Üdv Danika Johanna
Kedves Johanna !

Sajnos szakorvosi vizsgálat nélkül nem tudunk véleményt mondani. Amennyiben panaszai a végtagok pihentetése után nem változnak vagy súlyosbodnak kérem keresse fel háziorvosát, vagy szakorvost.A végtag duzzanat , nehézlábérzés nem feltétlen trombózis jele, de fizikális vizsgálatra , ultrahangra, esetleg laborvizsgálatra lehet szükség a diagnózis megállapításához.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Danika Johanna

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt doktor úr! Érdeklődnék, konzultációra időpontot hogyan kérhetek önhöz, viszér műtét megbeszélése. Elek Anna Nyíregyháza
Kedves Anna !

A trombózisközpontba a 0670/431 77 29- es telefonon, vagy az info@tromboziskozpont.hu e-mail címen várjuk bejelentkezését.

Üdvözlettel : Dr. Sepa György
Elek Anna

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt Doktornő Nagyon el vagyok keseredve
3 honapja elhunyt a ferjem eddig a szomoruság volt de most mrgmagyarazhatatlan tünetek jöttek elő rajtam .Már fėlek elaludi mert ha nagynehezen elalszom arra ėbredek hogy rosszul vagyok szėdülök.A vėrnomásomat megmėrve 165/106/58.Nagyhezen leszoritom
Gyogyszerrel de ha elalszom ukbol meismetkődik.Mit tegyek Válaszát köszönöm
Kedves Győri Pálné !

Sajnálom az önnel történteket. Sajnos a gyász , stresszel feszültséggel jár, a feszültség pedig vérnyomás kiugrást , pulzusváltozást , álmatlanságot tud okozni. Idő kell ahhoz, hogy ezek a tünetek , oldódjanak , csökkenjenek . Egyenlőre próbáljon meg feszültségoldót , esetleg éjszakára altatót használni, de ha rövid idő után még mindig fennállnak a panaszok mindenképp keresse fel háziorvosát, vagy kardiológusát. Szükség lehet a gyógyszerek módosítására .

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Győri Pálnė

Kelemen Edina

asszisztens

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK