Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tavaly decemberi pitvarfibrillatio óta Eliquis 2x5mg véralvadásgátlót szedek.
A közeljövőben szürkehályog műtétem lesz.
A szemészeten tájékoztattak, hogy a műtét elött egyedi
elbirálás szükséges annál. aki véralvadásgátlót szed.
Mit jelenthet az egyedi elbírálás?

Köszönettel: Bors Attila
Kedves Attila !

Az önt kezelő kardiológus vagy belgyógyász ismeri anamnézisét, betegségeit, ezért ő tud tanácsot adni a műtét előtti teendőkben. A szedett vérhigító és a beavatkozás módja együtt döntőek .

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Bors Attila

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő !
Csontritkulási- és gerincproblémáim miatt kalciumot szedek D3 és K2 vitaminnal. A legutóbb megvásárolt K2 vitamin dobozán van egy figyelmeztetés, hogy "a termék fogyasztása kumarin típusú véralvadásgátlót szedő egyéneknek nem javasolt."
Nem tudom melyek a kumarin típusú véralvadásgátlók és az interneten sem találtam erre vonatkozó leírást. Én Aspirin Protectet szedek állandó jelleggel. Kérdésem, hogy erre vonatkozik-e a tiltás ?
Köszönettel
Botka János György
Kedves János !

A leggyakrabban használt kumarin-típusú antikoaguláns készítmény (Pl. Syncumar, Warfarin, Marfarin). Ezek hatását befolyásolja a K-vitamint.

Az aspirin protect nem egész ebbe a csoportba tartozik.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Botka János György

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt intézet,

Segítséget szeretnék kérni, mert th1 eltolodásom van. Immunologusnál is jártam. Elvileg ciqorin szedésben maradtunk. Azonban hallottam, hogy létezik az apa vérlemezeiből infuzió készítese. Ilyennel foglalokoznak? Mennyibe kerülne magán uton? Sajnos évek óta probálkozunk és két lombik nem sikerült már.

Köszönettel
Gara Nikolett
Kedves Nikolett !

Sajnos központunkban az említett infúziós kezelésre nincs lehetőség.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Gara Nikolett

Kelemen Edina

asszisztens
24 éves vagyok 1 hete szenvedek, mert fáj a tarkóm és reggelente úgy ébredek, hogy ömlik a vér az orromból. El mentem a házi orvoshoz aki meg mérte a vényomásomat (150/110 volt a pulzusom 72) és utána annyit mondott, hogy nyugodtan menjek haza mert csak ideges vagyok. Mit tegyek?
Kedves Dávid !

Amennyiben többször mér az említett 150/110 körüli ,illetve emelkedett vérnyomást mindenképp indokolt a kivizsgálás. Vezessen vérnyomás naplót, jegyezze fel a mért értékeket és azt is van-e panasz, Belgyógyászati vizsgálatok mellett Fül-orr-gégészeti szakvizsgálat is javasolt .

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Makai Dávid

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt Doktor úr! 1964-ben születtem, 1981-ben volt először trombózisom.2000-ben a Haemphiliai Központban megállapították az egyéb véralvadási faktorok örökletes hiányát (Protein S hiány). 2014-ben élethosszig tartó véralvadást gátló szer szedését javasolták. Xarelto 20 mg szedését megkezdtem. Sajnos olyan mellékhatások (az orrvérzés, ínyvérzés, bevérzések mellett állandósuló szédülés, egyensúly zavar, majd többszöri ájulás), hogy abba kellett hagynom. (megjegyzem saját magamtól jöttem rá) Igazából nem tudok kihez fordulni, mert a mellékhatásokkal kapcsolatban nem tud senki biztatót mondani vagy esetleg ha felezném a gyógyszert, akkor is megnyugtatóan történne a vér hígítása. Nagyon félek bármilyen vérhígítótól, A Sincumar szedése mellett gyomorfekély alakult ki (a szokásos bevérzések mellett).
Tisztelt Doktor úr! Ha lehet így válaszolni arra a kérdésre, hogy a Xarelto gyógyszert lehet csökkentve szedni vagy nem, vagy felejtsem el és saját magam döntsem el, hogy milyen kockázatot vállalok a nem szedése miatt?
Előre is nagyon szépen köszönöm válaszát!
Tisztelettel: Szalai-Mészáros Gyöngyi
Kedves Szalai - Mészáros Gyöngyi !

Több korszerű véralvadásgátló létezik már. Kérem összes leletével keressen fel,, hogy megbeszéljük melyik lenne a legmegfelelőbb gyógyszeres kezelés az ön esetében.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Szalai-Mészáros Gyöngyi

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Nekem alapból is alacsony a vèrnyomásom, egyszer valami okból felment hirtelen 200- ra, azóta vèrnyomáscsökkentőt szedek, csak nem èrtem az egèszet, akkor is vegyem be ha alacsony?Legyen kedves elmagyarázni nekem a helyes teendőt! Jelenlegi vèrnyomáscdökkentőm,, a tanydon ès a tenaxum,igaz ezeket mèg nem mertem elkezdeni szedni! Tapasztalat róluk? Köszönöm, várom a választ! Tisztelettel
Kedves Sáska Lászlóné !

Az említett gyógyszereket háziorvos vagy kardiológus javasolta gondolom, és valószínűleg nem egyetlen magas vérnyomás érték alapján. A rendszeresen szedett gyógyszert soha nem szabad magunktól elhagyni. Ha tartósan, több alkalom után alacsonyabb értéket mér kezelőorvosa véleményét kell kikérnie, mert szükség lehet az adag módosítására. Amennyiben csak időnként mér alacsony vérnyomást próbálja meg először csak a felét bevenni, és kis idő múlva a többit, illetve próbálja meg később bevenni a teljes adagot.

Mindenképp az önt már jól ismerő szakorvos tud a gyógyszerekkel kapcsolatban részletes tanácsot adni.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Sáska Lászlónè

Kelemen Edina

asszisztens
Jó napot doktornő!
19 éves felnőtt nő vagyok .A véradásból többször kizártak az alacsony hemoglobin szint miatt.Szedtem vas tablettát de nem szívodott fel.Hol lehetne ezt kivizsgáltatni ,vérszegény vagyok-e?
Kedves Anna !

Haematológus szakorvos segíthet önnek a kivizsgálásban. Központunkból Dr. Szélessy Zsuzsanna doktornőt ajánlom.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Valter Anna Noémi

Kelemen Edina

asszisztens
Üdvözlöm
Az lenne a kérdésem, hogy a bátyámnak aki 36 éves MÉLYVÉNÁS TROMBÓZISA van. Kb 7 hónapja diagnosztizálták, és a kérdésem az lenne, hogy ebböl felépülhet e teljesen??? Sok cikket elolvastam a neten de konkrét választ nem találtam,hogy IGEN vagy NEM!!!
Köszönöm elöre is a válaszát!
Kedves Gábor !

Természetesen van lehetőség teljes gyógyulásra. Mint minden más , így a trombózis is különböző lefolyású és kimenetelű lehet. A gyógyulási idő több tényezőtől függ, pl: hol volt a trombózis, melyik ér , véna volt érintett.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Faur Gábor

Kelemen Edina

asszisztens
Egész nap fáj a bal låbam, mèg èjszaka is nyugalmi ållapotba, lehetsèges hogy a seprű visszereimtől? Láb dagadásom nincsen! Előre is köszönöm vålaszát! Üdvözlettel: Kőhalmi Józsefnè
Kedves Kőhalmi Józsefné !

Kevés az információ amit megemlített panaszaival kapcsolatban. Érsebészeti vagy angiológiai szakvizsgálat után lehet biztos véleményt mondani. Meglévő visszerek is okozhatják az említett fáradt láb érzést.

Ha lehetősége van keresse fel központunkat.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kőhalmi Józsefnè

Kelemen Edina

asszisztens
Kb 10 napja bedagadt a jobb térdem.Még lázas is voltam tőle, röntgen nem mutat sérülést.Zinnatot szedtem megfázásra akkor kicsit enyhült a dolog.3napja leguggoltam azóta még dagadtabb.A körzeti orvos Apranaxot és Mydetont irt fel amit két napja szedek de semmi változás.Aggódom hogy az idő múlásával csak nagyobb lesz a baj.mit tegyek?
Választ előre is köszönöm!
Kedves Velek Mihály !

Panaszaival háziorvosán keresztül reaumatológus szakorvost kellene felkeresnie.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Velek Mihály

Kelemen Edina

asszisztens

Prima Medica Egészségközpontok