Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Doktor Ur/No!
Paromnal (24. Eves) iden januar 7.-en allapitottak meg jobboldali agyi sinus trombozist feltehetoleg fog.gatlo miatt. ez elmeletileg meg frissnek szamit, elottunk all meg a kontroll MR es a hematologiai vizsgalat is.Azonban szerencsere mar itthon lehet velem, napi 2x adom neki a clexan-t. Eddig ugy tunt szinte naprol napra mulik a fejfajasa, illetve javul a hangulata is. Azonban ma ismet eleg eroteljes fejfajasra panaszkodott, bar nem egy 10/10-esre mint amikor korhazba kerult hanem mondjuk olyan 10/7-8 ra.(szembe sugarzo fajdalom, luktetes, tarkotaji fajdalom, fulzugas) Szeretnem kerdezni, Onoket, hogy az ilyenkor jelentkezo fejfajasok, luktetesek, fulzugasok mennyire szamitanak normalisnak a korulmenyekhez kepest.Az orvosunktol azt az informaciot kaptuk hogy akar 2-3 honapig is beleferhet, azonban meg nagyon nehezen kezeljuk ezt az uj helyzetet es szeretnem, ha segitenenek. Koszonom szepen elore is!:)
Kedves Miklós !

Sajnos kevés információt tudunk párjáról, és lezajlott történéssel kapcsolatban. Látni kellene a leleteket, eredményeket amelyek ezidáig készültek . A fejfájás valóban előfordulhat még egy ideig, de erre pontosan valóban az őt ismerő kezelőorvos tud biztos véleményt mondani.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Varga Miklos

Kelemen Edina

asszisztens
Üdvözlöm Önt! Nos nem rólam, hanem a férjemről van szó. Némi pszichés terhelés érte, és érezte, hogy kissé nyom a mellkasa. Vérnyomást mértem neki, a vérnyomásmérő mebizható. Íme a tegnapi értékek: 145/104 pulsus:98. Mai értékek:141/101 pulsus:110. Nos arra lennék kiváncsi hogyan tovább, mit tegyünk.
Kedves Krisztina !

A stressz , feszültség miatt megpróbálhat kisebb mennyiségű feszültségoldót használni . Ha a lelki terhelés okozza csak a vérnyomás emelkedést akkor valószínűleg ez segít majd. Amennyiben továbbra is hosszabb idő után is előfordul magas vérnyomás szükség van labor vizsgálatra, belgyógyászati kivizsgálásra (EKG, esetleg 24 órás vérnyomás monitorozás, uh).

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kisné Reinhardt Krisztina

Kelemen Edina

asszisztens
A csaladban halmozottan elofordulo stroke, infarktus, embolia miatt szeretnek szurovizsgalatra elmenni.
Kedves Szilvia !

Dr. Kapocsi Judit doktornő rendelését ajánlom felkeresni . A doktornő az anamnézis és az esetleges panaszok megbeszélése után célzottan tud vizsgálatokat javasolni ez irányban .

Bejelentkezni a 0670/431 77 29- es, vagy a 0630/512 14 96-os telefonon tud.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Gondos Szilvia

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt Doktornő!

Egy hirtelen jött és hetekig tartó rosszullét után jelentkezett az a tünet hogy lüktetést érzek a hasamban, görcsöket a farizmomban. A bal lábam terhelésre bokától lefele zsibbad, illetve a lágyékhajlatokban is szúró, húzó érzésem van.Kismedence MR készült, mely szerint sok a nyirokcsomó de nem kóros méretűek a lágyékhajlatban.
Lehetséges trombózis? D-dimer érték 300, htc érték emelkedett, bilirubin emelkedett, más eltérés nincs.
Ui: tüdőembólia hány napig látszik ct-n? Most készítettem mellkas CT-t, negatív, de két hónappal a rosszullét után. Ha tüdőembóliám lett volna két hónappal ezelőtt az kimutatja a CT?
Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Krisztián !

A CT biuztos kimutatta volna a lezajlott tüdőembolitát 2 hónappal az esemény után. Kérem éleéeteivelé konzultációra és vizsgálatra jelentkezzen be a Trombózis Központba. Friss trombózis nem valószinű.

Üdvözlettel : Dr Blaskó György



J.Krisztián

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Üdvözlöm Önöket!

A jobb vádlim visszeres, ráférne egy visszér műtét. A kérdéseim a következők:

-egy hozzávetőleges árajánlat (vizsgálatok,műtét,vizitekkel együtt) a rádiófrekvenciás és a ragasztásos műtétről is.
-a két műtét közül,melyiknél gyorsabb a felépülés,illetve műtét után mikor ideális a munkába állás (csomagkézbesítő vagyok van terhelés pl. lépcsőzés, cipekedés)

Üdv:Beszteri József
Kedves József!

Az érsebészeti vizsgálat beleértve a mélyvénás ultrahang vizsgálatot rendelő től függően 21 és 27000 Ft között van. a rádiófrekvenciás visszérműtét 285000 Ft, a ragasztásos 670000 Ft és mindkét esetben felszámolnak 20000 Ft ápolási költséget. a ragasztásos visszérműtét után azonnal dolgozhat terhelheti a végtagot. a rádiófrekvenciás visszérműtét után 2 hét szükséges hogy fokozott terhelésnek tehesse ki magát.

Üdvözlettel :Dr. Sepa György



Beszteri József

Dr. Sepa György

sebész, érsebész
Üdvözlöm! 40 eves vagyok, lombik programon veszek reszt februarban, van egy trombozispanel vizsgalatom, amirol azt hittem, hogy elegendo a kockazati tenyezok felmereseben, de most hirtelen egy -nekem- uj orvos ujabb vizsgalatot kert, ami megremisztett, hiszen az eddigiek alapjan azt hittem minden rendben. /c677 + a12982/ Szeretem ha renezne a meglevo vizsgalatra, eleg-e, vagy tenyleg ujat kell csinaltatnom, mert a ketto nem is fedi egymasta veteles/terhessegi problemak temakoreben?
A korabbi vizsgalat eredmenye: homocisztein 6.5 umoL/L ref.:4.4-13, prothrombin102% ref:75-125, protr.ido8,5sec ref:8-11, INR 1.1 ref:0.85-1,2 , apti33sec, ref:28-40, trombin ido 20 ref:15-22, fibrinogen 2,9g/L ref:1,5-4, D-dimer 0,17ug/ml ref:0-0.5, antitrombin 110% ref:80-120, FVIII aktivitas98,8% ref:50-200, APC rezisztencia 4 ref:1,8 felett, proteinC aktivitas 92% ref:54-166, lupus anticoagulans szuroteszt negativ, leiden mutacio normal-de itt megjegyzeskent ez szerepel: "pv-r506Q mutaciot nem igazoltuk,az V-os faktor vad tipusu", PCRprothrombin normal, beta2gpi at szuroteszt,ELISA negativ, cardiolipin at szuroteszt negativ, protein S aktivitas 90% ref 59-118.
Koszonom, ha segit, a protokollban egyebkent a problemamentes idosebb kismamaknak ajanlanak clexane0.4 injekciot, vagy aspirin protectet altalaban, ezek kozul nekem javallt Onok szerint valamelyik?
koszonom szepen!
Kedves Szabó Anita !

Az átküldött leletek miatt nem kell Clexane-t alkalmazni, A folsav bevitelre kell odafigyelnie. Természetesen még százféle oka lehet annak, hogy a lombik program során alvadásgátló injekciót kellhet esetleg kapnia! Sajnos ennyi információ alapján nem tudom megmondani, hogy további kivizsgálás még kell-e, hisz azt sem tudom, hogy eddig még milyen vizsgálatok történtek.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna



Tisztelt Központ!
Több mint 4 éve nem tudok teherbe esni, 2 éve 2 missed ab. -omis volt. Az immunológus orvos azt ajánlotta, hogy habár semmi mai technikával kimutatható "betegségem" nincs, mégis azt tanácsolta, hogy a teherbeeséshez és utána is használjak Clexane-t. A kérdésem az lenne, hogy ilyen jellegű, tehát nem trombózis hajlammal kapcsolatos ok esetében is csak a Cleaxane-t lehet használni? Pontosabban csak injekció formájában érdemes szedni ilyen jellegű gyógyszert? Internetes forrásokban ezt az infót találtam: "Az Xa-faktor és a thrombin (IIa) hatását direkt módon gátló gyógyszerek: 4-6 éve kerültek forgalomba. Ezeket új típusú, szájon át szedhető véralvadásgátlóknak (NOAC – New Oral Anticoagulants) nevezzük." Ezek az új típusú, szájon át szedhető gyógyszerek nem alkalmazhatók ismeretlen immunológiai eredetű meddőség esetében? Muszáj "szúrkálni"?
Válaszukat előre is köszönöm!
Kedves Gergely Katalin !

A Clexane véraévadást gátló készítmény és akkor jogos használni, ha véralvadás fokozott hajlama van valakinek, vagy trommbozisa, tüdőembóliája, szív betegsége van, vagy volt valakinek. A thrombo-embolia megelőzésére illetve gyógyítására való. A meddőség kezelésére nem alkalmazható, csak akkor, ha a thrombozis készség igazolt, vagy volt thrombozis,

illetve tüdőembóliája.

A tablettákat amiket említett nem adhatók a terhesség elhatározásakor sem, mert magzatkárosító hatása lehet.

Üdvözlettel:Dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Kapocsi Judit Doktornő!

Magasvérnyomásom kezelését vállalná-e, be tudná-e állítani?
Köszönettel: Diószeginé
Kedves Diószegi Lajosné !

Várom rendelésemre önt szeretettel keddi napon délután. Bejelentkezni a 0630/ 512 14 96 vagy a 0670/431 77 29- es telefonon tud. Eddig készült leleteit, dokumentumait hozza el magával .

Üdvözlettel : Dr. Kapocsi Judit
Több évvel ezelőtt megállapították mindkét lábamban a mélyvénás elégtelenséget, mivel trombózis gyanújával kezeltek. Azt mondták, hogy a Detralex tabletta szedése javasolt. Azóta időszakosan szedem ezt a gyógyszert.
Nem rendeltek vissza felülvizsgálatra, csak annyit mondtak,hogy a Detralex segít.
Milyen időszakonként kellene és hová felülvizsgálatra menni?
A válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Janoviczné
Kedves Janoviczné !

Angiológus szakorvost keressen fel évente , panaszok esetén nyilván hamarabb.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Janoviczné

Kelemen Edina

asszisztens
Szép napot!
Egy 16éves fiatal lány vagyok, aki másféléve jelentős mennyiségű energiaitalt fogyaszt naponta. Ez a napi mennyiség 3-4db/nap. Nagyon rá vagyok szokva, szinte reszketek érte. Mi fog bekövetkezni, ha ezt továbbra is így folytatom? Milyen betegség alakulhat ki nállam? Sokszor érzem azt, hogy görcsöl tőle a hasam, vagy esetleg erősebb szivdobbanást.
Előre is köszönöm válaszát.
Kedves Vivi !

Az energiaitalok ártalmasak lehetnek a szív és érrendszerre. A koffeinben gazdag innivaló – amely sok esetben még számos élénkítő hatású anyagot tartalmaz – jelentősen növeli a vérnyomást és emeli a pulzusszámot , főleg ha hosszútávon használjuk.

Mindenképp hagyja abba a fogyasztását. helyette igyon inkább sok folyadékot, sportoljon , lehetőség szerint pihenjen.

Üdvözlettel : Kelemen Edina



Uracs Vivi

Kelemen Edina

asszisztens

Prima Medica Egészségközpontok