Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Lenart Istvan
Tisztelt Doktorno / Doktor Ur!



89 eves nagymamam 3 hete combnyaktorest szenvedett, amit 5 nappal kesobb mutet kovetett, majd ra egy hetre hazaengedtek. Azota allapota egyre csak romlik, nagyon le van gyengulve, nem tud felkelni az agybol, a labai pedig bokatol comtoig odemasak. Szeretnem megkerdezni, mit tudnank tenni a vizesedes ellen?

Megtisztelo valaszat elore is koszonom.

Tisztelettel:

Lenart Istvan
Kedves István !

Nagymamájával kapcsolatban sebész szakorvos tud véleményt mondani, az őt operáló orvostól érdeklődjön.

Lehet szükség lehet újabb személyes konzultációra, vizsgálatra.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Aniko
Üdvözlöm! Mindig is krónikusan alacsony vérnyomással küzdöttem, miután minden ok nélkül átestem a ló túlsó oldalára és a vérnyomásom jócskán megemelkedett, de nem lépte túl a 140/90 et, hanem csak az alsó érték járt a 90 körül. Az orvosok jónak találták, hiába mondtam hogy ez az én alacson vérnyomásom után, nekem már magad és a fejem is mindig fáj. Szívinfarktus lett belőle. A kérdésem: infartus után mennyinek kell lennie? 80/90 pulzusszám és 135/85 vérnyomás még nem veszélyes?
Kedves Anikó !

A normális vérnyomás nemcsak betegség függvénye, minden személynél más és más a normális tartomány. Az ön által leírt értékek elfogadhatóak, de valójában az a mérvadó, hogy önnek vannak-e panaszai emellett, vagy panaszmentes.

Az önt kezelő kardiológus vagy belgyógyász tud véleményt mondani , aki ismeri leleteit, teljes előzményét.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Selmeczi Tóth Csilla
Tisztelt Hölgyem, Uram!

Visszeres problémával keresném fel Önöket - ami talán még nem olyan súlyos. Az Egyesült Királyságból mennék haza november végén de ez a tartózkodás csak rövid idő lenne. A kérdésem hogy egy hét leforgása alatt lehetséges e a problemás visszeret orvosolni illetve hogy a kezelést követő másfél héten belül tudok e repülőn utazni (2,5 óra).

Válaszukat előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Selmeczi - Tóth Csilla

Kedves Csilla !

Itthon léte alatt van lehetőség vizsgálatra, kezelesre, akár műtét elvégzésére is. A beavatkozás utan1-2 nappal akár repülhet is.

Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tud.

Üdvözlettel : Dr. Sepa György





Veres Klára
Tisztelt Doktor Úr!

12 évvel ezelőtt császármetszés után mélyvénás trombózist kaptam. Genetikai vizsgálattal Leiden heterozigóta igazolódott, azóta Syncumart szedek.

Nem végzek ülőmunkát, sportolok, futok,tornázok.

5 héttel ezelőtt egyik futásom után nem tudtam lábra állni. Majd elkezdett fájni a jobb alsó lábszáram ott,ahol 12 évvel ezelőtt a mélyvénás trombózisom volt. Nyomásra igen érzékeny volt. Viszont nem dagadt és nem volt piros sem. Visszerek nem látszódnak a lábamon.

Elmentem a sürgősségire,ahol Doppler UH és D -dimerrel kizárták a mélyvénás trombózist. Azt mondták izomgyulladás, szedjek fájdalomcsillapítót, jegeljem,majd elmúlik.

Mivel lábam 5 hét után is ugyanúgy fájt,háziorvosom kért egy ujabb ultrahangvizsgálatot,mellyel a lágyrészek esetleges gyulladását nézték volna meg. Ott nem találtak semmit, viszont a lelet így hangzik"Jobb lábszár kp. mediális részén a popl.perforans ágának megfelelően a véna lumenét nem friss trombusmassza tölti ki".

E miatt elküldtek egy újabb vérvételre ,ahol a D-dimer érték már kicsit megemelkedett szintet mutatott. 5 hét alatt 380-ról 520-ra emelkedett.

Dg.:Trhomboplebithis superfic. extr. inf. l.d.

Felületi véna "trombózissal" elkezdtek kezelni.

Clexan napi 1* 0,6ml és fájdalomcsillapítás.

Viszont olvastam,hogy a magas D-dimer érték gyulladásos folyamattól is emelkedhet.

Kérdésem az,hogy valóban biztos e hogy ez trombózis? Érdemes lenne e megmutatnom magam egy érsebésznek?

Eltarthat e ilyen sokáig a fájdalom?(Fájdalomcsillapító szedése mellett mióta szúrom magam enyhült a fájdalom ugyan,de fájdalomcsillapító hatása kimegy a fájdalom kissé visszajön, illetve zubogást érzek ott).



Válaszát előre is köszönöm: Veres Klára



Elsősorban UH-val Duplex Dopplerrel igazolni kell, hogy valóban van-ethrombosis, a D-Dimer prediktiv értéke magas, A napi 1x adott LMWH meg kevés, mert 2x kellene adni. Elég zavaros a történet. Az én véleményem az, hogy a tüdőembolia megelőzése érdekében mégis csak thrombosisként kellene a helyzetet felfogni (az fáj ilyen tartósan) és meg kellene kapnia a teljes LMWH dózist, majd át kell térni szájon át szedhető szerre, és azt szedni legalább két évig. Az érsebész sem nyilatkozik Duplex Doppler nélkül. Valóban a D-Dimer gyulladásokban emelkedik, de hol van Önnek a gyulladása? Én az ön helyében thrombosisnak fognám fel és a szakma szabályit tartatnám be orvosommal. Ez a legegyszerűbb.

Üdvözlettel : Dr.Blaskó György



Anita
Tisztelt Trombózisközpont!

38 éves vagyok, 2 spontán szülésem volt.Az első terhességem komplikáció mentesen zajlott(2004-ben).A második terhességem 33.hetében mélyvénás trombózist kaptam és Leiden heterozigóta hajlam igazolódott. Vérhîgítót kaptam de a rög nem oszlott el,szervült.38.héten komplikáció mentesen,spontán szültem(2015-ben). Injejcióztam magam 6 hétig aztóta Warfarin oriont szedek.Szeretném megkérdezni,hogy vállalatok e még gyermeket?

Friss duplex uh keleten:

Bal oldalon a v.ilaca externa ill. a v.fem.com.lumene trombussal kitöltött, a v.fem.spf.felső rövid szakasza is érintett. A v.i liaca comm.megítélése korlátozott,itt egyértelmű trombussal nem igazolható. A v.toplitea,vv.tib.ant. és post.,valamint a vv.peronae átjárható.

Köszönöm válaszukat.
Kedves Anita !

A lezajlott thrombozisa feltehetően szervült. Gyermeket vállalhat nyugodtan de csak akkor ha hajlandó a fogantatás feltételezett idejétől számítva sc. LMWH profilaxisra. Warfarin szedés alatt nem ajánlatos teherbe esni, mert ritkán, de előfordulhat, hogy súlyos agy-, és csontfejlődési rendellenességeket okoz épp a 8-11 hét körül, amikor a terhesség ki szokott derülni. Jobb már az elején LMWH-t kapni.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Gosztony Barbara
Tiszteletem!

Az első trombózisom/tüdőembóliám 2011-ben, a második 2015-ben volt (a második Syncumar szedése mellett). Jelenleg 2,5mg Nebivololt, és 2x150mg Pradaxát szedek naponta. Kb. két hónapja diagnosztizálták a Chron betegséget, napi 3g Salofalkot, és Budenofalkot írtak fel. Kezdetben 9mg-ot, majd 6mg-ot, jelenleg 3mg-ot kell szednem. A kérdésem az lenne, hogy a Budenofalk szteroidtartalma okozhat-e bármilyen problémát?

Előre is köszönöm válaszát!

Üdvözlettel: Gosztony Barbara
Kedves Barbara !

Nagyon sajnálom magát, mert feltehetően a Crohn volt az oka az első két eseménynek is, de azért ki kellene vizsgáltatni magát thrombofiliára, amit a Trombózis Központban készséggel vállalok. A kevés steroid ezen az állapoton a thrombosis szempontjából nem számít, különösen akkor, ha 2x150 mg Pradaxat szed. Ezzel közel teljes az antikoaguláns védelem, de semmi olyan sportot nem űzhet, ami sérüléssel és thrombozisveszéllyel jár (pl sízés) Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Szelöczey Józsefné
Tisztelt Dr.Nö.-Dr. Ur!

Egy éve 3 havi vérvételeknél a Trombocita számom kicsit alacsony:

97 Giga/L.

A háziorvosom most azt mondta, hogy meglátjuk milyen lesz a kö-

vetkező vérvételnél.

Érdekel az Ön véleménye mit tegyek, kell aggodnom?

Válaszát köszönöm. Szelöczey Józsefné.















Kedves Szelöczey Józsefné !

Egy vérvétel eredménye még nem ad feltétlen aggodalomra okot. Nem írt azzal kapcsolatban, hogy miért készült a vérkép vizsgálat, esetleg vannak, voltak-e panaszai.

1 év hosszú idő, friss laborvizsgálat informatív lenne.

Üdvözlettel : Kelemen Edina





Zsofia Dobos
Tisztelt DR Blasko György,



Edesapank mely venas trombozisa van (90%) ezen kívül sok kis verrog található a lábában. Miskolcon kezeltek es veralvadas Taylor beallitottak. Mindemellett szívbeteg. Egyik szivbillentyuje nem jol mykodik. A betegsége nagy valószínűséggel egy lábszar zúzódásból alakult ki ahol góc alakult ki, amit kimutottek kb fel éve. De nem tudjuk pontosan mi valtotta ki a trombozis. Szeretnenk ha kivizsgalnak. Mikor lenne idopontja? Köszönettel, Zsofia Dobos
Kedves Zsófia !

Levelét továbbítottam Dr. Blaskó György Professzor Úr felé . Kéri ha lehetőségük van keressék fel rendelésén a Trombózisközpontban édesapja valamennyi leletével. Azok áttekintése után többet tud mondani panaszaival kapcsolatban és, hogy milyen vizsgálatokra van szükség a jövőre nézve.

Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tudnak. A professzor Úr rendelési napjai csütörtök és péntek délelőtt.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Szommer Tímea
Tisztelt Doktor Úr, Doktor Nő!



Kislányomnál(23éves) 2017. augusztusában sinus trombozist állapított meg az MRI. Augusztus óra Pradaxa nevezetű véralvadásgátlót szedd. A labor vizsgálat teljesen negatív.

Kérdésem: Hogyan tovább? Nem derült ki mi okozta?



Várom megtisztelő válaszukat. Köszönettel: Sz.Tímea 06302677700
Kedves Tímea !

A kivizsgálással kapcsolatban Dr. Blaskó György Professzor Úr tud segíteni központunkban.

Mind az akut, mind a további terápiában nagy szerepet kap a véralvadásgátló kezelés.

A terápia hossza több tényezőtől is függ, pl. egyéb betegségektől, trombofíliától, életkortól, korábbi trombózistól stb. Az alvadásgátlót gyakorlatilag addig kell szedni, amíg az MRI nem mutat teljes rekanalizációt (amikor szabadon áramolhat a vér) és még utána is ajánlatos 2 évig (ha nincs igazolt trombofilia)

A javasolt laboratóriumi vizsgálatok elvégzésére is van lehetőség a központban.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Komsi Oli
Üdvözlöm Doktornő/Doktor Úr!



30 éves vagyok férfi vagyok, tavaly júliusban 2 hétig (félre diagnosztizáltan) feküdtem otthon tüdőembóliával, majd 1 hónapot kórházban töltöttem, kezeléseken stb. Rögtön leszoktam a dohányzásról, és nem fogyasztok azóta semennyi alkoholt.

Ezen az éven került sor arra, hogy hematológiás vérvizsgálaton kiderítsék, hogy örökletes-e a véralvadásra hajlamosságom, és maga ez a betegség ilyen korban.

Doktornő/ Doktor Úr! Lehet dohányozni néha egy ilyen eset után, vagy iszogatni? Ha igen mi a maximum mérték, alkoholtartalom (%), ami nem veszélyes a szervezetemre?

Köszönettel: Oli
Tisztelt Uram!

A tüdőembólia és a dohányzás is maradandó elváltozást okoz a tüdőn, ami esetleg évek múlva súlyosbíthatja a helyzetét más betegségekkel kapcsolatosan is. Az javaslom, hogy ne dohányozzon.

Az alkohol fogyasztás is legyen alkalmi, a kevés alkoholt tartalmazó italokra korlátozódjon

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna



Orvos válaszol


Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA