A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Professzor Úr!

8 hete kiterjed endometriózis miatt volt laparoszkópos nagyműtétem. A mütét után 7 napig 0,2 ml Clexane injekciót kaptam napi 1x. 8 napja a lombik program januári megkezdésének 'előkészítésére' Yadnie nevű fogamzásgátlót kaptam. Rá 5 napra elkezdett fájni a jobb alsó lábszáram. A háziorvosom D-dimer laborvizsgálatot kért és doppler uh-t. A Dimer érték (500-as felső határértékkel) 577 volt, valamint az uh szerint a véna tibialis posterior medialis ágában csak kompresszióra váltható ki a lument kb felében kitöltő áramlás.Az orvosi vélemény:részleges trombózis a vena tibialis posterior medialis ágában. Jelenleg napi 1x 0,4 ml Clexane injekciót kell szúrnom, fádlizom és pihentetem a lábam, a háziorvosom kórházba nem küldött, és az uh-t végző orvos is azt mondta, nem kell feküdnöm. A doktor úr tanácsát szeretném kérni abban, hogy valóban elég-e az itthoni kezelés, és ha igen, a 0,4 ml Clexane-t elegendőnek tartja-e( 46 kg vagyok), illetve mikor érdemes kontroll uh-t végezni illetve a hematológiai, genetikai, belgyógyászati kivizsgálást elvégezni, ami kizárhatja az örökletes véralvadási hajlamot, illetve segíthet dönteni abban, hogy a lombik program elkezdését mennyiben befolyásolja a jelenleg zajló trombózis. Válaszát előre is nagyon köszönöm!Üdvözlettel!Ágnes
Kedves Ágnes !

Orvosai teljesen jól kezelik, nincs probléma: én a trombózis kezdetén napi 2-szer adtam volna, de most már mindegy. A geneetikai vizsgálatokat mindenképpen el kell végeezni az IVF előtt, kérem jelentkezzen be a trombózis központba még a szájon át adandó gyógyszerek elkezdése előtt (Clexane alatt). Üdvözlettel: Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr!

Érdekelne várható e a közeljövőben hogy a RFA pajzsmirigy műtét bekerül a támogatott műtétek közé?! Valami alapítványi támogatás igényelhető hozzá? Hol végeznek ilyen műtétet , kihez lehet ott fordulni?

Mikor lesz támogatott az ilyen műtét 2000 óta odakint elfogadott dolog már!

Köszönöm a segítségüket!

Köszönettel: Holló Attila
Kedves Attila !

Egyenlőre nincs információnk azzal kapcsolatban, hogy támogatás, kedvezmény lesz-e a műtétre . Budapesten a Premier Med cég végez ilyen beavatkozásokat.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Doktornő! Tanácsát, segítségét szeretném kérni, az alábbi problémámmal kapcsolatban. 60 éves vagyok, kereskedelemben dolgoztam közel 30 évet, majd 15 év ülőmunka, ami úgy éreztem, hogy nem igazán jó. Aztán nyugdíjazás után -igaz nem állandóan- de újra kereskedelem, 12 óra állás. Nem volt visszérproblémám soha, néha volt, hogy a nap végére fáradtabb volt a lábam, de ezt a kornak, és a munkának tudtam be. Februártól dolgozok, és most ősszel vettem észre, hogy a jobb bokám körül barnás foltok vannak, de úgy látom, hogy már bokazokni magasságig foltos. A bal lábamon itt-ott látható csak. Utána olvastam, és visszeres problémával találkoztam, halszálerek szétpattannak. Sima a lábam, sehol nincs egy kiemelkedő ér sem, ezért ért váratlanul. Nagyon kellemetlen, mert olyan, mintha koszos lenne,és nem tudok vele mit kezdeni. Kedves Doktornő, van valamilyen kezelés, terápia, amivel ezt meg lehetne állítani? Előtte nem volt piros, nem viszketett, csak jött hirtelen a semmiből. Köszönettel várom válaszát! Üdvözlettel: Erzsébet
Kedves Szekeres Józsefné !

Igaz panaszait részletesen leírta, jellemezte, de mindenképp személyes konzultáció után tudna többet mondani szakorvos . Ha lehetősége van keressen fel egy angiológus, belgyógyászt. Ki kell zárni az elszíneződés miatt az érproblémát. Esetleg bőrgyógyászati tünet is szóba jöhet.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Doktor Úr/Nő !



Október 6-án mélyvénás trombózist diagnosztizáltak nálam. 1 hét kórházi ellátás után haza engedtek. Azóta xareltot szedek napi 1 db 20 mg-osat. A kompressziós combfixet egész nappal hordom. Következő kontroll vizsgálatra februárra adtak időpontot. Azóta is folyamatos a láb dagadásom, emiatt elmentem doppler uh-ra december elején, és az ottani eredmények szerint, nincs újabb trombózis, és semmi kóros elváltozást nem láttak. A dagadás sajnos lassan múlik,ennyit mondtak. Igazából a kérdésem annyi lenne, hogy normális dolog-e hogy februárig rá sem néznek, illetve a számomra fontos kérdés, hogy a terhelő mozgást, edzést, sportot el lehet kezdni február előtt, vagy feltétlenül szükséges-e kivárni a kontroll vizsgálatot ?

Köszönöm szépen a válaszukat előre is.

Tisztelettel

Johnné Mónika
Kedves Mónika !

Teljesen normális a helyzet, a trombózis igen lassan gyógyul, (rekanalizálódik) fél évente érdemes Duppler UH-t csinálni. Legyen türelemmel, de mozogjon!

Üdvözlettel :Dr.Blaskó György

Tisztelt Professzor !

2,5 hónapja 73 éves férjemet elvittem Angiológiai vizsgálatra,mert bár nem okoz panaszt csak néha a bal lábán lévő viszér,évente megnézetjük.Ezzel nincs gond,de ott mondta a Főorvos Úr menjünk kardiológiára mert szabálytalan a szivverése.Mint kiderült másnap,pitvarfibrillációja volt,melyet Ő nem érzékelt.Mindig is sportolt,súlyzós edzést,majd mé 10 km futás a futópadon.Lehet,hogy ez lett a gond,hogy talán túlhajtotta magát ?!

A kardiológus javaslatára rá 3 hétre megkatéterezték a szivét,de szerencsére nem volt elzáródás, csak 20-30 %-os meszesedés.Irtak fel Concort 5 mg reggel,Tanydon 40 mg reggel 1,Eliquis 5 mg 2x1,Xeter 10 mg este 1 szemet.Sajnos a pitvarfibrilláció nem múlt el,folyamatosan meg volt,ezért dec.8.-án Kiütötték a szivét,és helyre állt rögtön a ritmus.Azóta megfelezték a concort és a Tanydont,az Eliquist 5 mg 2x1 maradt,és a Xeter 10 mg.

Néha még jelez a vérnyomásmérő 1-1 kimaradást a ritmusnál,de amondták,hogy lehet,hogy vissza is fog jönni a pitvarfibrillácio./Reméljük nem !/.

Engem ez az új fajta vérhigitó aggaszt rettentően,mert nem tudom,hogyan lehet azt ellenőrizni,hogy nem higult-t,ill.sürűsödött-e be nagyon a vére,mert ezzel azt mondták,hogy nem kell járni vérvételre ! Mennyire kell pontosan betartani az Eliquis bevételének idejét,mert most reggel 8 és este 8 órakor veszi be,de állandóan lesem az órát,hogy nehogy elcsússzunk.Mennyire kell ezt pontosan betartani,mert lehet,hopgy éppen úton van az ember valahová és elfelejtheti bevenni !

A másik dolog:nem italozó a férjem,de mivel most csinált először a lugasunkről bort,szabad-e innia és ha igen,mikor, a gyógyszer bevétel előtt-után ? Közben valamikor.Karácsony lévén a gyerekeink is jönnek és este vacsora után lehetne 1 dl bort innia,de 20 órakor kell a gyógyszert is bevenni .

Valamint még az érdekelne,hogy ennek a gyógyszernek van-e "ellenanyaga" ha mondjuk nagyon felhigul a vére ?

Ön szerint melyi k a legmegbizhatóbb a Xarelto,Eliquis,Pradaxa ?

Elnézést kérek a sok kérdését,de ez most derült égből villámcsapás számára,mert eddig nem kellett gyógyszert szednie,most meg nem merek engendi számára túl sokféle ételt enni,mert félek,nehogy gond legyen!

Köszönöm szépen előre is válaszát,Boldog Karácsonyt Kivánok Tisztelettel:Egy aggódó feleség
Kedves Érdeklődő !

A három említett gyógyszert éppen azért kutatták, mert megbízhatóak. Javaslom, hogy szedje tovább az Eliquist. 100 kg-ig megfelelő a dózis. Azért kell szednie, hogy a tragikus strókot megelőzze. Mindegy, hogy mikor szedi, egyáltalán nem kell percre pontosan szedni....Vörösbort ihat napi 2-3 dl-t. Ellenszere van a gyógyszernek, nagyobb vérzés jelentkezése esetén kórházba kell sürgősen menni!!!. Mindhárom közel egyformán megbízható, de az én tapasztalatom szerint a legjobb az Eliquis és a Xarelto.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Tisztelt Dr Úr /nő

Póta Attila 58.év.Nagyon magas a Se koleszterin szintem,és az Se trigricerin szintem.8.2 ,és 9.54. Nem iszok,nem dohányzok

villanyszerelőként dolgozok.viszonylag egysikuan táplálkozok kevés vizet iszok.a kérdésem mit tehetek magamért ,hogy ezen változtassak.A gyógyszerek lerontják a májfunkciómat,a vérnyomásom jó.
Kedves Attila !

A koleszterin és vérzsír szintet csökkenteni diétával lehet elsősorban. Zsír , fűszerszegény és sómentes étkezés javasolt. Legalább 2 hónapig tartani kell a megszorításokat , majd labor kontroll javasolt , amennyiben a diéta nem elegendő , keresse fel házi orvosát. Koleszterin csökkentő gyógyszer szedésére lesz szükség.

Üdvözlettel : Kelemen Edina



Üdv,

vérhigitó szedése mellett a tetoválás nagyon rossz ötlet, igaz?
Kedves Szonja !

Nem írta meg melyik véralvadásgátlót szedi . Amennyiben kisebb tetoválásra készül és pl: Warfarint szed, ha az INR 2.0 körül van megcsináltathatja.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Dr.Blaskó György! Olyan kérdésem lenne,hogy férjem 43 éves és 2 hónapja mélyvénás trombózisa volt. Azóta a Xarelto 20 mg szedi. Meglett a vérvizsgálat eredménye,ami a következő:maior tipusú kockázati tényezők igazolódtak,umint Leiden homozygóta mutáció,LA pozitivitás is kiderült. Érdekelne hogy 3 fiunk van,ők örökölhetik-e,kell-e nekik is vérvizsgálatot csináltatnunk? És férjem a Xarelto mellett kaphat-e mégegyszer trombózist? Köszönöm válaszát! Üdvözlettel:Horváthné
Mindenképpen megfogják kapni, mert ha a férhe homozygota és ön egészséges, akkor őt 100%-ban heterozygoták lesznek. Szűrésük 16 é kortól javasolt. A Xarelto szedés alatt kicsi az újabb trombózis valószínűsége, de utána jelentősebb. Kérjenek időpontot a Trombozis Közpeontban (nem sürgős).

Üdvözlettel:Dr. Blaskó György

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

39 éves vagyok,áprilisban volt egy vetélésem(első terhesség) 6hetesen elkezdtem vérezni és műtéttel lett befejezve.Ezt követően immunológusnál jártam...a következő teherbeesésemnél clexane 0,6 és aspirin complexet javasolt a véreredményeim alapján...szeptember végén terhes lettem újra,mindent az előírtak szerint csináltam.Naponta szúrtam a clexanet és szedtem az aspirin complexet de 6hét 5 naposan nem volt szívhang és szintén műtét lett a vége.Szeretném a segítségét kérni,hogy menjek e újabb vizsgálatra(és ha igen hova),vagy ha újra terhes leszek akkor megint ugyanígy csináljak e mindent ahogy eddig,a nőgyógyászom ezt javasolta?!!Előre is köszönöm!
Kedves Szilvia!

Kérem jöjjön el hozzám egy vizitre és hozza el az összes orvosi dokumentációját, hogy átnézhessem.

Csak így tudok Önnek további tanácsot adni a következő gyermek vállalásához.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Doktorno, Doktor ur.

A panaszaim 1 hete kezdodtek, vadlim izomlazszeru fajassaval, 4napja a terdem be van dagadva csak a bal labam. Nem volt balesetem nem voltam fekvesre kenyszeritve, nem vegzem ulo munkat ennek ellenere tartanom kell esetleges trombozistol?

3 honapja mindket labfejem reggel ebredeskor zsibad kb fel oran keresztul majd nehezen de setalgatok a zsibadas elmulik. Voltam ortoped orvosnal es neurologusnal egyik se talalta az okat. Annyit mondtak hogy a B12 alacsony.

Nem tudom h ez osszefugesbe lehet e a mostani panaszaimmal.

Mit gondol mire lehet gondolni,mi az On velemenye?

Elore is koszonom a valaszat
Kedves Edina !

Mindenképp szükség lenne egy ultrahangos vizsgálatra. Segítség lenne a diagnózis felállításában. Látatlanban egyik szakorvos sem tud biztosat mondani. Ha lehetősége van készíttessen duplex alsóvégtag uh-t, és az eredmény birtokában tud belgyógyász , vagy reumatológus szakorvoshoz fordulni.

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Hírek

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót


További részletek
Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA