A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Üdvözlöm
Szülés után mikroembóliám volt.Három hónapig kaptam napi kettő clexant. Milyen vizsgálatot érdemes elvégeztetnem egy újabb terhesség előtt?
Köszönöm
Kedves Éva!
Javaslom keresse fel központunkban Dr. Blaskó György Professzor Úrat valamennyi leletével, hogy át tudják beszélni a további teendőket.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Dr. Blaskó György professzor úr!

A bal pitvar fülcsében trombus van. Már 4 hónapja szedem az Eliquist (2x5 mg), de nem oldódott fel a trombus. Sőt a TEE szerint spontán echokontraszt és sludge képződés láthatő, mintha a véralvadás folytatódna.
Kérem véleményét, mit kellene tenni, hogy a trombus feloldódjon. Ugyanis pitvari tachikatdiám van, de a cardioversiót csak akkor végzik el, ha felodódott a trombus. Addig viszont nagyon lassú a véráramlás a pitvarban (20 cm/sec), ami elősegíti az alvadást.
Köszönettel: Czakó András
Kedves András !
Problémáját a cardiológusa oldhatja meg. Az Eliquissel lassan megy az oldódás. Nem tudom miért nem csináltak fibrinolysist, nyilván volt rá okuk.. Ha így van legyen türelemmel, mert a fibrinolysist csak frissen érdemes csinálni. Ha szedi az Eliquist, akkor nincs nagy veszélyben, a cardioversio ráér. Az alvadás vizsgálatára TEE nem a legjobb, laboratóriumilag kell DDimer vizsgálattal követni a betegséget.
Üdvözlettel: Dr. Blaskó György

Tiszteld Dr Úr/Nő! Azzal a problémával fordulok önhöz,hogy 2015-ben szültem a kislányom császármetszéssel majd a születése után 3 hónappal elkezdett fájni a jobb térdhajlatom,olyan szinten,hogy nem tudtam lábra állni.Az ortopediáról hazaküldtek,hogy fáslizzam meg jegeljem.Semmit nem segített.Ismét terhes lettem és 2016-ban megszületett a kisfiam.Az ő születése után szintén előjött ez a fájdalom de már az egész lábamra kihat. Ultrahangon megállapítottak egy cisztát,de nem a baker cisztát a térdhajlatban. Viszont elől is fáj a lábam,olyan mint ha a csontom fájna és már a combon hátulja is. Terhességek alatt nem volt ilyen problémám. Mit tudok tenni? Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel: Farkas Roberta
Kedves Roberta !
Reumatológus, és angiológus szakorvos megkeresését javaslom. Nem írt arról vissszeresek -e a lábai, mert a fájdalom ilyenkor sugározhat comba pl. Jó lenne pontosan tudni mit véleményeztek az ultrahang vizsgálaton. Ha lehetősége van keresse fel központunkat. Dr. Kósa Éva angiológus doktornő tud segíteni önnek, illetve ha nem érprobléma okozza panaszait ,a doktornő megfelelő helyre irányítja önt.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Doktor Úr/Asszony!
Köszönöm szépen előre is hogy meghallgatja problémámat.
46 évesen múlt év novemberében váratlanul kórházba kerültem. Mélyvénás trombózist és tüdőembóliát állapítottak meg. Már nem vagyok a kórházban, két hetente járok ellenőrzésre. Február végén lesz a genetikai vizsgálat. A munkahelyem miatt szükségem van a fizikai kondícióm fenntartására, ezért a napi testedzés és futás fontos. Továbbá, jelenleg 2-2-1 adagolásba szedek vérhígítót.
Tisztelt Doktor Úr/Asszony szeretném megtudni, hogy van e lehetőség más gyógymódra amely hatására teljesen felgyógyulok és nem kell többet gyógyszert szednem rendszeresen. Hallottam egy injekció kezelésről, erről is tudna írni valamit?
Tisztelettel:
Takács Tibor
Kedves Tibor !
Nem írta meg a 2-2-1 gyógyszernevét ! Enélkül elég bajos. A genetikai vizsgálat előtt, ha Syncumart szed, egy héttel előtte át kell állni Clexane-ra, h warfarint (Marfarint) szed, akkor 12 nappal a vizsgálat eltt!! Másképpen értelmetlen pénzkibás, Utána visszatérhet a tablettára, bá tüdőembolia miatt ön jogosult lenne támogatottan az új tipusú antikoagulnsok valamelyikének szedésére. Jelentkezzen be a Trombózis Központba!
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor nő/Doktor úr!
31 éves vagyok, és pár napja szültem egy egészseges kisfiút. Két és fél éve kimutatták nálam, hogy Leiden heterozigóta vagyok.
A négy éves kislányommal való várandóssagomnál ez nem volt ismert. Előtte pedig két spontán vetélésem volt.
Most a kisfiammal június óta clexane 0,4-et kapok minden nap.
Ma kiderült nála, hogy véralvadási zavara van (vér volt a székletében), ezért kapott a combjába egy k vitamin szurit. Azt mondták, a szülés utáni k vitamin talán nem szívódott fel rendesen. A kérdésem az lenne, hogy lehet köze az én véralvadásgátló használatomhoz, hogy nem úgy alvad a kisfiam vére, ahogy kellene?
Válaszukat előre is köszönöm.
Köszönettel: Katalin
Kedves Katalin !
Nem okozhatta az ön által használt vérhigító a kisfia problémáit.
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Gyógyszert szedek magas vérnyomásra, és néha olyan mintha be se vettem volna a csökkentőket,éjszaka meg kiugróak szoktak lenni 150 és 170-re is felmegy alvás közben.Reggel Valsotens 160mg és Tanexum1mg-os.Este Valsotens Tanexum és egy Normodipine és mégis ingadozik.Már arra gondolok lehet,hogy a gyógyszerek is nem hatnak.Kérem a segítségét.Köszönettel.
Kedves Imre !
Érdemes lenne egy 24 órás vérnyomás monitorozás (ABPM) elvégzése, ami egy egész napon át rendszeresen méri az értékeket. Nem írt ,arról , hogy ezek a vérnyomás értékek milyen panaszt okoznak. Az ABPM lelettel érdemes lenne felkeresni egy belgyógyászt. Elképzelhető , hogy változtatni kell a jelenlegi gyógyszereken, vagy a meglévők adagján , adagjain.
Központunkból Dr. Kapocsi Judit doktornő tud önnek segíteni.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!
22 hetes terhes vagyok, 42 éves. 10 éve van hypertoniám. Jelenleg Dopegytet szedek rá, a vérnyomásom 110-120 Hgmm között van.Aspirin Protectet is szedem nőgyógyászom javaslatára. Családomban thrombosis, véralvadási zavar nem fordul elő. Kivizsgálva nem voltam véralvadási faktorok irányába. Lábam on csak felületes kis visszerek láthatóak. Szeretném megkérdezni,hogy érdemes lenne elvégeztetni ezeket a vizsgálatokat? Vagy a Clexán, ill.Fraxiparinet így javasolja-e? Köszönettel: Éva
Kedves Éva !
Most már nem érdemes, ha a családi anamnesis negativ. Mozogjon sokat! Ha azonban toxaemia lépne fel, azonnal forduljon terhespathologiában jártas szülészhez és akkor lehetséges, hogy adnak önnek LMWH-t .
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Tisztelt Dr Úr / Nő!
A kérdésem az lenne hogy 2015. Október óta xarelto-t szedek, napi 1 db 20mg -osat. Március végén szeretnénk utazni és szeretném a menzeszemet pár nappal eltolni. Fogamzásgátló gátlót nem szedek, szeretném tudni hogy norcolat vagy más készítményt lehet e a xarelto mellett alkalmazni erre a problémára. Csak pár napot szeretnék tolni a menzeszen mert egy fürdős . És természetesen a nőgyógyászomat is felkeresem amennyiben Önök szerint ez a probléma orvosolható valamilyen módon . Köszönöm szépen a válaszukat előre is. Tisztelettel : Mónika
Kedves Mónika !
A Xareltot lehet a Norcoluttal szedni, de a "menses eltolásához" én nem értek.
Üdvözlettel : Dr.Blaskó György
Kedves Doktor Úr/Nø!

58eves vendeglatasban dolgozo no vagyok.
Kb.4 honapja kezdodott,mara mar nagyon erosodott.
A jobb labam boka reszen eros szuro csavaro erzes es a combhajlatban is. Olyan az erzes ez folyamatosan mintha megkellene tornaztatni. A vadlim is mintha feszulne neha. A ballabam is ilyen de az nem olyan eros mint a jobb.Ezek a tunetek nagyreszt ulve jelentkeznek de fekve egyre kellemetlenwbbek.Ejjel sokszor felebredek ra,a hanyatfekves kicsit segit.
32evesen gerincre voltam mutve,neha a derekem szokott fajni. Vannak viszereim is a jobb labamon az eleg csunyacska.

Mi lehet az ok?Milyen iranyba indulhatok?
Valaszat megkoszonve.
Udvozlettel:Szeszak Ilona
Kedves Ilona !
Sajnos az ön által végzett munkakörben nagyon gyakori panaszok az alsó végtag problémák. Mindenképp javaslom , hogy keressen fel egy angiológust, vagy érsebész visszerei miatt. Elképzelhető , hogy elegendő egy kompressziós harisnya használata, de az is lehet, hogy további vísszér kezelésre van szükség.
Központunkból Dr. Sepa György érsebész Főorvos Úrat ajánlom.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelet doktor Úr/Nő
Ma voltam egy hematológusnál ugyanis első terhességem 12. hetében elvetéltem trombofilia miatt. A doktornő azt mondta, szedjem már mostantól ( még nem vagyok terhes ) az Aspentert ( Aspirin 75 mg ) egész terhesség alatt plusz a Clexanet amint teszteltem egy pozitivat. Kérdésem az lenne, hogy nem art a terhesség végén az Aspenter?? Egy gyogyszerész barátnőm szerint nem javasolt terhesség alatt, főleg nem a végén...nem tudom akkor miért írta fel nekem a doktornő.
Kedves Réka!
Az Aspirint nem kell szednie. /ha immunológiai indok van, akkor is csak a terhesség első három hónapjában / A terhesség 20. hete után szív fejlődési rendellenességet okozhat.
A kivizsgálásai megtörténtek?( trombofília, immunológia, stb.)
Amennyiben nem tisztázott az a vetélés oka, kérem jöjjön el hozzám egy vizitre és megbeszéljük a szükséges teendőket.
Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat