A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!
Inzulinrezisztenciám van, 2 éve folsavat és D vitamint szedek, tavaly óta pedig Merckformint (hormonszintjeim, pajzsmirigyem, ill. a sport és a tudatos étkezés renben van). Tavaly 3hónapon belül két vetélésem volt, újabb véreredményeim szerint NK funkcióban minimális eltérésem (79 a 80-120tartomány helyett) van, ill. MTHFR C677T Heterozygota mutációm. Kérdésem, hogy szükséges lesz-e egy esetleges sikeres terhesség alatt vérhígitó injekció mindennapos használatára.
Köszönettel:
Niczmann-Keresztes Alexandra
Tisztelt Niczmann - Keresztes Alexandra!
Sajnos az információ amit megosztott velem nem elegendő, arra, hogy korrekt véleményt mondjak. Az MTHFR mutáció és a 2 abortusz nem indokolja a vérhígító inj. adását, ha csak más trombofília, esetleg autoimmun betegség, vagy a trombózis halmozott előfordulása a családjában nem indokolja.
Jó volna tudnom, hogy volt-e korábban lényeges betegsége, vannak-e visszerei, hány hetesen történtek az abortuszok, stb.
Kérem fáradjon el hozzám egy vizitre és hozza magával az összes orvosi leletét, akkor korrekt választ tudnék adni a kérdéseire.
Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Ùr/ Doktor Nő!
Hàrom hete szùrom magamat, clexane 150 mg-os vàltozatàval. Svàjcban kerültem kòrhàzba, egy felső vègkari trombòzissal! Itt az orvosom nagyon furcsàn viselkedik, nem tudom meddig kellene adjam magamnak az injekciòt? Azt mondta 3 hètig, közben, nem volt kontroll, nem volt vèrvètel! A kèrdèsem egy vèrvètel utàn nem lehetne gyògyszer formàjàban szednem a clexant? Nem volt műtètem, nem volt balesetem, a trombòzis egy influenzàval indult, aztàn feldagadt a nyaki mirigyem, majd àt terjed a a bal hònaljamra, aztàn feldagadt a bal karom, ìgy talàltàk meg a felső kari trombòzist, voltam ultrahangon, computer tomogràfon, a ct-n talàltak valamit a tüdőmön, holnap megyek bronhoscopia vizsgàlatra! A problèmàm, hogy màr nincs hovà szùrjak, pedig jòl adom be az injekciòt azt leellenőrizte az orvosom, minden injekciò helye bekèkűl megkemènyedik ès fàj! Màs gyògyszert nem szedek, ezèrt gondoltam, hogy talàn gyògyszer formàjàban is szedhetnèm! Remèlem mindent sikerült leìrnom, ami szüksèges ahhoz, hogy èrdemleges vàlaszt kapjak!
Előre is köszönöm, Bernadett!
Kedves Bernadett !
Kevés információ írt le a végtagi trombózissal kapcsolatban. Nem tudjuk mekkora kiterjedésű a trombus . és melyik ér , melyik terület pontosan az érintett. Fontos lenne az is , hogy jelenleg vannak -e panaszok. Ha már Magyarországon van, és lehetősége van keresse fel központunkat , ahol valamennyi leletét körültekintően átnézve tud segíteni szakorvosunk.
Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon , vagy az info@tromboziskozpont.hu e-mail címen tud.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Doktor Úr/Nö!
Abban szeretnék érdeklödni hogy mivel én 2016 marc.-óta syncumart szedek,és örökletes mélyvénás trombózisom van.
Milyen típusú vény nélkül kapható gyógyszert szedhetek?
Pl: A Neocitrant???

Elöre is köszönöm!
Várom válaszát!
Kedves Tünde !
NEM! Ha megfázott és lázas, Algopyrint szedjen (legfeljebb napi 6-t. Beállított Syncumar mellett a Neocitrantól vérzést kaphat. Vénynélkülüli fájdalomcsillapítót, gyulladásgátlót mind felejtse el!.
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Tisztelt Tanácsadó! 52 éves nő vagyok, még megvan a ciklusom,nincs epém,és alulműködik a PM,az utobbi időben a TSH is kicsit magasabb az anti TPO mindig extrem magas,egy éve kb állandóan ingadozik a vérnyomásom ,megfigyeltem a ciklusom alatt előtt után ,van amikor nagyon kiugrik 180 ,de általában max 150 ,van amikor nagyon jól érzem magam hetekig,van amikor fáradt ,gyenge mellkas nyomás,légszomjam van ,nehezemre esik még dolgozni is! a kardiologián tavaly voltam semmi extra nagy eltérést nem találtak,mitől lehet ez nálam ? köszönöm Zsuzsi Miskolc
Kedves Zsuzsanna !
A leírt probléma alapján mindenképp endokrinológus szakorvost és nőgyógyászt kellene felkeresnie. A pajzsmirigy hormon eltérések is okozhatják a kardiális panaszokat, a magas vérnyomást, magasabb pulzust például.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kedves Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy Asactal 100 mg szedése mellett szedhetem e a Béres Porcerőt, tekintettel arra, hogy a dobozon fel van tüntetve, hogy véralvadás gátló szedése mellett nem ajánlott. A véralvadás gátló gyógyszerek felsorolásában viszont sehol nem találom az Asactalt...? Válaszát előre is köszönom.
Kedves Éva !
Nyugodtan szedheti, mert az asactal egy aspirin-dipyridamol készítmény és nem alvadásgátló, hanem thrombocytagátló. Én inkább a Porcerőben kételkedem....
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr!

Édesanyámat stroke után Polycythemia Vera betegséggel diagnosztizálták. Anyukám egy kis településen lakik, és a közeli városban lévő korházba jár hematológushoz kezelésre, ahol nem sok ilyen beteggel találkoztak. Két kérdésben szeretném kikérni a szakmai véleményét, az egyik, hogy a Litaril és a Notropil gyógyszerek alkalmazását Ön megfelelő terápiának ítéli-e, illetve, hogy Magyarországon van-e esetleg olyan specialist, aki külön ezzel a betegséggel foglalkozik és sok tapasztalata van a témában. Angol oldalakon olvastam, hogy létezik úgynevezett “MPN specialist”, aki ezzel foglalkozik, de nem találtam erre vonatkozó információt Magyarországon.

Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Fazekas Linda
Tisztelt Fazekas Linda !
A Myelo prolifera,tiv betegségekkel több hematológiai szakrendelésen is foglalkoznak valamennyi orvos egyetemi centrumokban, megye székhelyeken, Budapesten László Kórház, SOTE, Honvédkórház.
Édesanyja kezelését én feltétlenül kiegészíteném Aspirin adásával, ami a vérlemezkék összetapadását akadályozza meg, hogy ne alakuljon ki vérrög a szervezetében.Gondolom, a vér lebocsájtást korábban alkalmazták, mert van, hogy az is elegendő és nem kell a Litaril.
Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna

Jó napot! Miért van szukség véralvadásos kezelésre érelmeszesedés okozta stroke esetén, ha a véralvadási faktor értékeim rendben vannak? Koszonom szépen a választ
Kedves Norbert !
Ez egy szakmai kérdés és hosszan kellene értekezni a stroke-t kiváltó thrombin-indukált aggregációról.
Higgyen az orvosának: kell stroke után az alvadásgátló!
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Édesanyám vérvételen vett részt a napokban és egy hónappal ezelőtt is. A decemberi labor eredményén a plt szintje a tartományon belül bolt, most viszont jelenősen lecsökkent.A ma(01.18) kézhez vett eredményen már csak 56 volt ez az érték.Mi lehet ennek az oka?Kb 1 hónapja szed progesteron tablettát klimax miatt.Ez befolyásolhatja?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Erika
Kedves Erika !
Igen ! Abba kell hagyni a progeszteron tablettát majd rá 1-2 hét múlva ellenőriztetni a vérképet- plt= vérlemezke ( thrombocyta vagy platelet másnéven).
Üdvözlettel : Dr. Koppány Viktória
Leiden homozigóta mutáns adhat e vért?
Kedves Esztella!
Elvben nyugodtan adhat, mert így nem örökíthető .
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Azt szeretném megtudni, hogy volt egy mellműtétem, 6-7 cm-es vágás,kimetszés, 30 napig kell a Clexane 4ml-es inkjekciót adni magamnak, szükség van-e ilyen hosszú ideig erre, és emellett a menstruációm elhúzódó és erősebb, ez ellen mit tehetek, van-e erre valami megoldás? Esetleg az Ergam csepp megfelelő-e , szabad-e Köszönöm szépen
Kedves Ilona!
Igen kell kapnia az alvadásgátlót, ha még kemoterápiát is fog kapni, akkor még a tovább is kell adni az in-t.Főleg, ha családban volt trombózis vagy tüdőembólia.
Igen, Ergam cseppet használhat.
Üdvözlettel : Dr. Szélessy Zsuzsanna

Hírek

Mikor van szükség véralvadásgátlóra terhesség során?

Mikor van szükség véralvadásgátlóra terhesség során?


További részletek
DIC- amikor a véralvadási rendszer összeomlik

DIC- amikor a véralvadási rendszer összeomlik


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica

Prima Medica Egészséghálózat