A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Kósa Éva Doktornő!



Mélyvénás trombózis alakult ki a bal bokám felett 1 sportsérülés nyomán, valamint a felszíni erek is begyulladtak a bal lábszáramon. 2 napja már itthon gyógyulhatok, szedem napi 2x a XARELTO vérhigítót, hogy megszűnjenek a panaszok, ezt orvosom javaslatára min. 3 hónapon át kell használnom. Kérdésem: a Xarelto szedése alatt kezelhetem-e Lioton géllel a vénagyulladásomat? A kettő együtt járhat-e negatív hatásokkal? ( a betegtájékoztatók alapján csökkentheti a Lioton a Xarelto hatását)? Előre is köszönettel: Kovács András
Kedves Kovács András!

Elnézését kérem, hogy ilyen soká válaszolok a kérdésére.

Xarelto szedése mellett a felületes visszérgyulladás miatt nyugodtan használhatja a Lioton gélt, érdemben nincs befolyással a hatására. Bár lehet ez idő alatt a felületes visszérgyulladás tünetei már meg is gyógyultak..

További jobbulást kívánok Önnek.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva

Tisztelt Prof. Dr. Blaskó György!



2016.03.26-án kiránydulás közben részleges bokaszalag szakadást szenvedtem, amire pár napos pihentetés után bokarögzítőt írtak fel. A sérülést követő egy hétre nagyon fájt a vádlim, a Doppler UH peronális szintű mélyvénás trombózist igazolt. Saját lábon távoztam a kórház sürgősségi betegellátó osztályáról, mivel azt mondták, hogy nem olyan vénában van, ami kórházi bennfekvést igényelne. Azóta (3 hete) emelt dózisú, 0,8 ml Clexane forte injekciót adok magamnak, naponta egyszer. A 04.25-i Duplex UH eredménye a következő lett: " A v. peroneák prox. harmadában időarányos, jó recanalisatio látható. Kp. harmadban recanalisatio nem ábrázolódik, a distalis harmadban valamint a boka szintjében részlege recanalisatio látható. Egyebütt a mélyvénák keringése megtartott"

Írtak fel még egy hónapra való emelt dózisú injekciót, illetve majd 3 hét múlva kell mennem újabb UH-ra.

A kérdésem az alábbiak lennének:

- mennyi szurira lesz szükség a felépüléshez

- a lelet szerint több véna is sérült?

- mit is jelent az UH eredmény pontosan?

- véleménye szerint visszaállhatok a munkába ( már három hete táppénzen vagyok, ülő munkát végzek)

- a munkámat folytathatom úgy, hogy felpócolom a lábam és esetleg hordjak kompressziós harisnyát, ha igen akkor mekkorát?

- terhelés mennyire érheti a lábamat

- esetleg valamilyen sportot végezhetek, gondolok itt hasprés gyakorlatokra

- szeptemberben lesz az esküvőm, véleménye szerint addigra rendbe jövök olyan szintre, hogy bírjam az egész napos talpalást, vagy esetleg akkor is javasolt lesz harisnya viselése?



Elnézést, hogy ennyi kérdést ömlesztettem Önre, de teljesen tanácstalan vagyok.



Előre is köszönöm a segítségét.



Üdvözlettel:

Hajnalka
Kedves Hajnalka !

Mindenképp javasolnám , hogy keresse fel központunkban Dr. Kósa Éva angiológus doktornőt, akivel megtudja beszélni a további kezelést. A doktornővel életmóddal kapcsolatban is részletesen meg tud beszélni minden fontos kérdést .

Üdvözlettel :

Kelemen Edina

T. Trombózis központ!

Anyukám diabeteses, Syncumárt szed. Amit ehetne a cukorra bőségesen, azt nem eheti a Syncumár mellé csak keveset. Ez nagy probléma.Amivel jól lakhatna, és nem CH-t, szinte tilos. Ezáltal a cukra magas. Félő, hogy ez miatt majd a rosszabb Inzulint fogja kapni. Ezzel kapcsolatosan várnám Megtisztelő válaszukat!

Köszönettel: Mészáros Ágnes
Kedves Ágnes !

Syncumar szedése kapcsán valóban fontos, hogy mennyi K-vitamin tartalmú élelmiszert fogyaszt, de téves azt gondolni, hogy semmilyen zöldséget és gyümölcsöt nem ehet, csupán a gyógyszer adagnak összhangban kell lennie a napi rendszeres K-vitamin bevitellel. Érdemes a kezelőorvossal egyeztetni a táplálkozási szokásokat. Illetve a szénhidrátokat sem kell extrém mértékben lecsökkenteni, csupán egyenletes el kell osztani a személyre szabottan meghatározott szénhidrát mennyiséget 4-6 étkezésre.

Üdvözlettel :

Varga Dóra dietetikus



T. Trombózis Központ!



Én már véralvadásgátló kezelés alatt nem álló nő vagyok, 4 éve volt egy relatíve kicsit MVT-m fogamzásgátló mellett. A vizsgálataimon anno minden (APS, genetikai vizsgálatok, Lupus) negatív volt, így másfél év után leálltam a gyógyszerrel orvosi utasításra. Még a kezelés alatt külföldre költöztem, és most repülnék először haza úgy, hogy nem szedek véralvadásgátlót. Önök szerint szükséges lehet-e valamilyen megelőző kezelés egy kb. 3 órás repülőút esetén? Arra gondoltam, hogy az oda és visza utat magában foglaló egy hétre visszaállnék a 20mg-os Xarelto tablettára, amit eddig szedtem (marad még belőle). Tanácsukat hásáan köszönöm.
Ne Xareltot szedjen, mert annak a hatása későn áll be . Elvileg 3 órás repülőútnál elég a sok folyadék és a tornáztatás, de ha biztosra akar menni, az út előtt reggel Fraxiparine-t adjon be magának (sajnos a testúlyást nem írta, pedig a dózis attól függ) Üdvözlettel: Dr. Blaskó György

Tisztelt Doktor Úr!



Bokatörést szenvedtem és fraxiparinenal kell lőnöm magam. Azonban szoptatom 10 hónapos babamat. Lehet így adagolnom a Fraxiparinet, nem veszélyes a babámra?
Kedves Klára!

A Fraxiparine és a Clexane injekció adható terhes kismamáknak, A beadás módjának, a hatás szintjének ellenőrzése mellett a gyógyszer biztonságos a babára.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva

Udv

azutan erdeklodok higy most mar egyre gyakrabban. Szokot fajnia a labam foleg ejszaka szinte gorcsol es alig tudok neha raalni. Koszi valaszat.
Kedves Balogh Józsefné !

Kevés az információ panaszaival kapcsolatban. Hogy éjszakánként húzza a görcs a lábát , annak oka lehet Pl: Kálium hiány a szervezetben, ha más panasza nincs. Mindenképp személyes konzultáció szükséges ahhoz ,hogy biztosat tudjon mondani egy szakorvos. Keresse fel házi orvosát. Egy laborvizsgálat sok informácót adna. Utána jön szóba belgyógyászati, esetleg angiológiai vizsgálat.

Üdvözlettel :

Kelemen Edina

asszisztens

3 napja pénteken egy színházi előadás alatt elájultam. A folyosón egy kanapén felemelt lábra ébredtem.Előzőleg csak annyi tünetem volt, hogy egy kicsit mintha zsibbadnék. A vízzel locsolás és a lábemelés után jobban lettem.Nehezen de elsétáltunk a barátnőmmel a buszhoz. 10 perc után végre hazaértünk, akkor úgy éreztem, hogy nehezen tudok menni és beszélni. Ahogy egyenesbe tettem magam jobban lettem. 2-3 hete nagyon fájt a bal karom.. Másnapra csak egy kicsit gyönge voltam. A második nap óta semmi tünetem nincs. Kérem segítségét mi lehetett ez. Ma átmentem a körzeti orvoshoz, aki elküldött kardiológiára, ahova 2 hónap múlva kaptam időpontot.még a vérnyomásomat sem mérte meg.meg. A kedves aszisztens hölgy írt fel egy gyógyszet ASA Protect Pharmavit. Várom szíves válaszukat.
Kedves Ágota !

Panaszai miatt valóban kardiológiai , és neurológiai kivizsgálásra lenne szükség mihamarabb. Vizsgálatok nélkül nehéz választ adni kérdésére. Addig míg szakorvoshoz eljut, fontos lenne a vérnyomás gyakori ellenőrzése . Állhat a háttérben egy átmeneti keringési zavar. Ha a végtagok elgyengülése , és a beszédzavar ismétlődne, mindenképp ajánlom , hogy akkor keresse fel az illetékes sürgösségi osztályt.

Üdvözlettel :

Kelemen Edina
Drága Doktornö,, Dr KAPOCSI JUDIT PHD? Szeretnékérdeklödni hogyan lehetne a Front hatására kivédeni ezt a borzalmas Magasvérnyomást ,, meg amugy is magasvérnyomásban szenvedek,, és mikor magas a vérnyomásom ,, rosszulétek jönek rám ,, hányingerem van,, megy a hasam,, Borzalmasan fáj a fejem teteje,, a Tarkom ,, a lábaim,, gyenge vagyok a Fejemtetejét nyomja valami anyira fáj !! Borzasztó a Szenvedésem !!! Szeretnék önhöz bejelentkezni,, Szeretném kérdezni Hogy menyiben kerülne Maszekilag ?? Nagyon Szépen megköszöném ha segitene Kedves Dr nö rajtam !! Nagyon szegény Vagyok de valahogyan megoldanánk a Férjemel !! Mert nagyon szenvedek !! Köszönetel Malvin,
Kedves Gyurkó Mihály Ferencné !

Panaszai miatt szükség lenne pl. laborvizsgálatra, esetleg egy neurológiai szakvizsgálatra. Fontos lenne a panaszok idején a vérnyomás ellenőrzése. Mindenképp személyes konzultáció jön szóba panaszai tisztázása miatt. Ha lehetősége lenne jelentkezzen be rendelésemre a trombózisközpontba. A konzultáció díja 23.000 Ft. (a vizsgálatokat nem tartalmazza).

Üdvözlettel : Dr. Kapocsi Judit
Anyukamnak viszeres a laba evek ota es mostanaban nagyon fajogat neki, es vettem ra gumis harisnyat, nem tul eroset, de igy nem erolteti annyira. Kerdesem, hogy jo-e ra a gumis harisnya, vagy szabad-e hasznalni, nem akarnam, hogy esetleg elszoritsa az ereket. Koszonom elore is valaszxat.......udvozlettel Mizell Marianna
Kedves Marianna !

A visszerek karbantartására mindenképp ajánlott a kompressziós harisnya viselése. Fontos a megfelelő méret kiválasztása. Látni kellene egy szakorvosnak, hogy nincs-e szükség esetleg egyéb kezelésre.

Üdvözlettel :

Kelemen Edina

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Már több éve szenvedek ekcémától és has puffadástól, ezért csináltattam egy magán laboratóriumban vérből étel intolerancia tesztet, ahol 221 különféle élelmiszerre vizsgáltak. Mindegyik mellé negatív volt írva kivéve kettő mellé volt érték megadva: búza 40 és az élesztő (sör) 53. Illetve csináltattam genetikai laktózintolerancia vizsgálatot is, ahol TC eredménnyel laktoztoleránst állapítottak meg. Kérem segítsen ezen eredmények értelmezésében! Előre is köszönöm válaszát!

Kedves Katalin !



A laborvizsgálatok eredményeinek kiértékelésében a Budai Allergiaközpont szakorvosai tudnak önnek segíteni.

Elérhetőségük 0630/631 9309-es telefon , vagy az info@allergiakozpont.hu e-mail .

Üdvözlettel :

Kelemen Edina asszisztens

Hírek

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót


További részletek
Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA