Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Dr nő ! Fiam 18 éves 11 napja műttték combcsonttöréssel kezelőorvosa o,4ml clexane-t írt fel. Háziorvosunk szerint o,6ml kell neki. Fiam 18 éves most kb 7o kg. Melyik a jó adag ? Köszönöm válaszát
Tisztelt Bukóczki Gáborné !

70 kg-os betegnél a napi profilaktikus dózis 0,4 ml.

Üdvözlettel :Dr. Blaskó György



Tisztelt Doktornő/úr!

Tegnap reggelre nagyon csúnyán feldagad mindkét bokám és mindkét lábfejem, tegnap este elmentem ügyeletre, onnan mélyvénás trombózis gyanúja miatt beutaló a sürgősségire! A doktor ránézett mérőszalaggal méregetett valamit a lábszáramon és hazaküldött hogy lúdtalp! A "bedagadás" előtti este sokat ültem...6-7 órát.....megnyugodhatok? tényleg nem trombózis?
Kedves József !

Trombózist biztosan alsó végtag ultrahanggal és laborvizsgálattal tudnak diagnosztizálni. Ezek birtokában lehet kizárni , vagy alátámasztani a trombózist. Ha panaszai továbbra is fennállnak mindenképp forduljon szakorvoshoz.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tisztelt Professzor Úr!
Azért fordulok Önhöz, mert eddigi több hónapos próbálkozásaink sajnos nem vezettek máshol eredményre és most találtam rá a Trombózisközpontra. Édesapám 50 éves, korábbi sporttevékenység okán több éve visszér problémával küzd, többször jelentkezett fekély is a lábszárán. Állapota az utóbbi időben egyre csak romlik, lába barnás-lilás színű és nyomásra, rálépésre fáj. Háziorvosunk nem hajlandó beutalót írni, homeopátiás készítményeket ajánlott és hogy mozogjon a túlsúlya miatt, amit természetesen nem tud intenzíven a fájdalom miatt. Tartok tőle, hogy régóta mélyvénás trombózisa van, de makacskodik és nem tudom, kihez forduljak.
Ezúton érdeklődnék, mi a Doktor Úr véleménye a helyzettel kapcsolatban és van-e konkrét kezelésre javaslata.
Segítő válaszában bízva,
Tisztelettel,
B. Márk
Kedves Márk !

Édesapja panaszaival kapcsolatban Dr. Kósa Éva angiológust tudom ajánlani a központunkból. A doktornő a fekélyes panaszok kezelésében , és az alsó végtagok állapotának felmérése után jelenlegi állapot tisztázásában is mindenképp segíteni tudna. Ha lehetőségük van jelentkezzenek be a doktornő rendelésére .

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Jó napot kívánok Doktor Úr! 19 éves vagyok, Leiden-mutáció heterozigóta, Nőgyógyászom felírt minipill fogamzásgátlót. Ön szerint biztonsággal szedhetem? Köszönöm válaszát.
Kedves Tímea !

Csak a legalacsonyabb hormontartalmú készítményt szedheti .

Üdvözlettel :Dr. Blaskó György



Tisztelt Doktor Nő-Úr!!

Tanácsot szeretnék kérni. Nemrégiben résztvettem egy vércsepp analízisen a Medi-Cure nevű cégnél. Itt megállapították, hogy nagyon rögös a vérszerkezetem, nagyon egymáshoz kapcsolódnak a vörösvér- testek ,tehát kifejezetten valamiféle érelzáródásra vagyok hajlamos. Jelzem: rendszeres Aspirin Protect fogyasztó vagyok, de ez többek szerint nem rögösödésgátló, hanem vérhigító. Szóval, ezek után kaptam egy 10 perces csuklóra erősített lézeres kezelést (+orrba, a hajszálerek miatt), majd újabb vérvizsgálat, melynek eredménye hajszállal jobb lett, mivel a lézersugár negatív töltéssel kezeli a vörösvértesteket, és ezáltal nem fognak egymáshoz kapcsolódni, nem alakul ki a rögösödés. Kérdésem: ez valóban működhet így? Tudom, hogy nem csak a kezelés kell a vér rögtelenítéséhez, hanem életmódbeli változás is, mivel nagyon savas a szervezetem.
A lézeres műszer kárt nem okoz, mint mondták.
Érdemes lenne befektetni egy ilyen masinába, amit az egész család használhat akár, vagy készülék nélkül is rögteleníthető a vér?
Van néhány írásos ill. fotós dokumentumom, melyet email címre át tudok küldeni.
Előre is köszönöm szépen segítségüket!!
Tisztelettel: Dorogi László
Kedves László !

Ön egy hatalmas becsapás áldozata. Sem az "alkalmazott" módszer, sem az értékelés nem alkalmas a rögösödési hajlam igazolására, pláne, ha aspirint is szedett. Menjen egy rendes orvoshoz!. A fenyegető eredményeket (és a hajszálnyi javulást) pedig felejtse el, mert a pszichologiai hadviselés része annak érdekében, hogy minél több pénzt kihúzzanak a zsebéből. A módszert egyetlen hivatalos szer és szakmai kollégium nem ismerte el.

Üdvözlettel: Dr. Blaskó György



Tisztelt Doktor úr!

Leiden homozigòta mutációm van, amire nem kell szednem semmit.
Terhességmegszakításom lesz, emiatt szükséges bármilyen òvintézkedés?

Előre is köszönöm válaszát!
Kedves Ágnes !

Igen szükséges, előtte 12 órával profilaktikus LMWH és utána is egy hétig!



Üdvözlettel: Dr. Blaskó György

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

50 éves férfi vagyok. a laborleletben tavaly is és az idén is egyaránt alacsony a haematokrit értékem: 0,40 (0,41-0,53) Ennyi volt tavaly is.
vvt: 4,67 (4,5-5,9)
vas:13,4 (9,6-30)

Műtét , seb, vérvesztés nem volt.
Kicsit aggaszt a dolog. Várom állásfoglalását.

Üdv: Sőreg Csaba
Kedves Csaba !

Sajnos vérvételi eredmények értékelésére nincs lehetőség interneten keresztül. Belgyógyász haematológus szakember tud segíteni önnek egy személyes konzultáció keretében .

Üdvözlettel :

Kelemen Edina
Tisztelt Doktor úr/ Doktor nő!

Mellnagyobbító műtét előtt állok, azonban XII-ES FAKTOR HIÁNyOM VAN, melyről azt olvastam, protézisekkel érintkezve aktiválódik. Voltam hematológusnál vizsgálaton, azonban azt monda Doktornő, hogy ő ehhez nem tud hozzászólni.
Kétségbe vagyok esve, mivel a mellkorrekció elvégzése esetemben muszály".

Kérem segítsenek, hogy választ kaphassak erre a kérdésemre! Merjek vállalkozni a műtétre?

Köszönöm!
Kedves Laura !

Kérem jelentkezzen a Trombózisközpontba ! A XII faktor hiány súlyos thrombosist és tüdőembolitát tud okozni. Meg kell beszélni a teendőket, továbbiakat.



Üdvözlettel:

Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr,

Tavaly októberben volt mélyvénás trombózisom a bal lábszáramban. Azóta napi 20 mg xareltot szedek, nemrég voltam féléves kontrollon, ahol az ultrahang kimutatta, hogy még mindig ott van a vérrög. A kérdésem, hogy merjünk-e így befizetni egy repülőgépes nyaralásra (5 órás út lenne).?

Köszönöm megtisztelő válaszát,
Kocsis István
Kedves István !

Amennyiben rendesen szedi a Xareltót nyugodtan repülhet, de rendszeresen tornáztassa a lábát és sok folyadékot fogyasszon a repülés alatt.

Üdvözlettel:

Dr. Blaskó György
Tisztelt Dr.Szélessy Zsuzsanna!

2002.októberében 24 éves koromban thrombosis sinus transversi l.d. diagnózissal ápoltak kórházban.Kiderült,hogy a trombózisom hátterében heterozigóta Leiden mutáció áll.Azóta Syncumar kezelésben részesülök.Hallottam arról,hogy létezik már ennél modernebb,kevésbé kockázatos gyógyszer is.A kérdésem az lenne,hogy ehhez hogyan lehet hozzá jutni?Az én betegségemmel nem lennék erre jogosult? Válaszát előre is köszönöm szépen ! Tisztelettel:Karkus Mihály
Tisztelt Karkus Mihály!

Amennyiben kezelőorvosa továbbra is szükségesnek tartja a véralvadás gátló kezelést, akkor arra vonatkozóan is tud felvilágosítást adni, hogy az OEP az Ön esetében adhat-e támogatást az új alvadásgátló gyógyszerre.

Sajnos a rendelkezésemre bocsájtott adatok alapján én nem tudok Önnek korrekt választ adni.

Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna



Prima Medica Egészségközpontok