A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

34 éves vagyok, napi rendszerességgel érzek rövid ideig, max. fél-egy órán át tartó féloldali arczsibbadást. Fájdalom nincs. A vérnyomásom normális. Nem dohányzom, nincs túlsúlyom. Viszont a családomban gyakori a fiatalkori stroke. Kell-e aggódnom? Szükséges-e valamilyen vizsgálat?
Kedves Szilágyi Eszter!
Igen. Alapos belgyógyászati, esetleg ezt követően ideggyógyászati vizsgálat szükséges. Az eredménytől függően laboratóriumi, angiológiai illetve egyéb képalkotó vizsgálatok jönnek szóba. Szívesen látom a rendelésemen.
Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit

Tisztelt Doktor Úr!

2009-ben, 23 évesen mélyvénás trombózisom volt, eddig tisztázatlan okok miatt (Leiden mutációt nem mutattak ki, nem szedtem fogamzásgátlót, nem ért trauma). Kislányom most három éves, és kb. egy hónapja többször is panaszkodott hogy fáj a bal lába, volt, hogy éjszaka is felkelt emiatt, mindig ugyanazt a lábát fájlalja. Legutóbb, pár napja, pedig magától el kezdte magyarázni, hogy ha behajlítja nem fáj, csak ha kinyújtja és akkor is csak a térdhajlatában (természetesen ezt nem így mondta, hanem mutatta a kis kezével, hogy hol fáj). Nem szeretném túlaggódni a dolgot, de félvállról sem vehetem, hiszen nekem is volt trombózisom és a családban is volt rá eset. Annyiban kérném a tanácsát, hogy érdemes-e kivizsgáltatni a dolgot.

Köszönettel:
Szabó Tímea
Kedves Tímea !
Kérem nézzék meg a gyereket ultrahanggal (az nem fáj), hogy van-e Baker Cystája. Ha igen jelentkezzen be a központba .
Üdvözlettel:Dr. Blaskó György
Tisztelt Dr. Úr!

42 éves vagyok és a napokban derúlt ki, hogy 8 hetes terhes vagyok... A leiden mutációm pozitív lett (heterozigóta). Mit kell tennem?

Köszönettel,
Nagy Anikó
Kedves Anikó !
Keressen fel a Trombózis központban mert LMWH kellene magának. A genetika, a kor a terhesség mind rizikófaktorok!
Üdv. dr.Blaskó György
Tisztelt Doktornő!
December eleje óta éjszakai vérnyomáskiugrásaim vannak.(pl.216/102/749) Azóta 8-szor voltam a sürgősségin és 5-ször feküdtem a helyi belgyógyászaton vérnyomás-beállítás céljából. Jelenleg szedett gyógyszereim: Coverex AS Combi 10/205 mg, Talliton 12,5 mg, merkformin 750 mg reggel, este: TALLITON 12,5 mg, Tenaxum 1 mg. Ezek a gyógyszerek mellett is másnaponta vérnyomás-kiugrásaim vannak, aminek kezelésére Tenziomin 50 mg-os gyógyszert írtak ki. Legtöbbször a vérnyomás visszaállítására elrágok 2-3 db-ot, sőt utóbbi időben Cordaflex 5 mg-os sprayt is használok. Kérem szííves tanácsát a további teendőim tekintetében. Üdvözlettel: Polák Tiborné
Tisztelt Polák Tiborné!
A leghasznosabb tanácsot akkor tudnám adni Önnek, ha felvenné a recepcióval a kapcsolatot, és időpontot kérne a rendelésemre.
Így, kellő adatok hiányában nem tudok érdemi javaslatot adni.
Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit
Tisztelt Szakértők,
Már van egy kislányom, aki lombikkal sikerült. Szülés után spontán terhes lettem, de 8 hetesen elvetéltem. Most, 3 év után próbálkoztunk megint lombikkal, de nem sikerült a megtapadás.
Mivel nem tudunk semmi problémáról, van, aki az mthfr-t ajánlotta megnézetni mindkettőnknél.
Kérdésem lenne: Ha már volt sikeres terhességem, van egy kislányunk, akkor is kiderülhet, hogy mthfr homozigóta valamelyikünk, ami viszont most problémát jelent?
Érdemes megnézetni mindkettőnknél ennek figyelembe vételével ezt vagy esetleg inkább csak nálam érdemes? Feleslegesen nem szeretnék minden vizsgálatot.
Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Katalin !
Miért pont MTHFR? Ezt ki mondta magának? Ha thrombofiliás, akkor rendesen ki kell vizsgálni. A megtapadásban az alvadás kis szerepet játszik. Kérem leleteivel jelentkezzen be a thrombozis központba és megbeszéljük.
Üdvözlettel :Dr.Blaskó György
Jó napot kívánok !
Véralvadási problémák miatt Fraxiparinet kell szednem. Kérdésem az lenne, hogy ki kell e levegoztezni vagy sem a fecskendot es hason kivul hova adhato meg ? Ellentetes dolgokat hallottam róla.
A választ előre is koszonom.
Kedves Emese !
A Fraxiparin injekció egy előre kiszerelt fecskendőben tárolt véralvadásgátló. Használatakor nincs szükség légtelenítésre. A köldök köré , tehát a has bőre alá adva szívódik fel a leghamarabb, de adható a felkar bőre alá, vagy mindkét combba bőr alá is. A lényeg , hogy egyszer egyik, legközelebb a másik oldalra kapja az injekciót.
Üdvözlettel: Kelemen Edina
Egy éve volt mélyvénás trombozis a bal lábamon.Az utó vizsgálat szerint ez meg,szünt, vi szont mind két lábamon az utobbi időben a boka főlőtt a lábszáron enyhe fájdalmat érzek.Nem dagadt csak feszes, ha pihentetem és lefekvés után után gőrcsől.Kérdésem,hogy van e köze az előző trombozishoz.
Tisztelt Fazekas István!
Trombózis után az érintett lábban visszamaradhatnak visszeres panaszok, a trombózis "gyógyulása" után is. Az Ön panaszai inkább ilyennek tűnnek, mintsem újabb trombózisnak. Javasolom valamely visszérerősítő tabletta szedését, ha azonban panaszai nem szűnnek, vagy erősödnek akkor javaslom angiológus felkeresését a pontosabb vizsgálatért.
Tisztelettel:
Dr Kósa Éva
Szép napot !
Kérdésem a doktornőhöz : Mért van az hogy reggel felkeléskor még alacsony a vérnyomásom 105/64 körül de délutánra estére felmegy 130 felé és nagyon erős tarkó fájásom van : Köszönöm válaszát .
Kedves Erzsébet!
A vérnyomás reggel, ha jól aludt az ember, normálisan nem magas. Igaz, a 130 Hgmm sem az, hiszen a 140/90 Hgmm-es értékek, mind a normál tartományban vannak.
A fejfájásnak számtalan oka lehet. Nem valószínű, hogy a 130 Hgmm-es vérnyomás okozza.

Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit
Tiszteletem. Foghúzás elott állok. 2.6 az INR-em. Mennyi az az érték amikor nem kell tartani a foghúzás miatti vérzéstol? Korábban is volt foghúzásom' de akkor csak elotte nem kellet a marfarint bevenni. Igaz nem forrt össze a gyökèr helye. Most is van olyan hogy ha belemegy valami akkor gond van vele.
Köszönöm a válaszukat
Tisztelettel: István
Kedves István !
Nem tudom melyik fogát húzzák,. Ha bölcsességfogai közül, akkor előtt 6-8 napra a Marfarint el kell hagyni és LMWH-t szúrjon magának, De egy kisebb fog nem gond. A fogorvosa olvassa el az általam írt irodalmat Az Orvosok Lapjában 2015. okt-nov.ben!
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr!

7 évvel ezelőtt spontán terhességem volt, ami a 8. héten missed ab-vel végződött sajnos. Az elmúlt évben volt 4 sikertelen inszeminációnk, és a honvéd kórházban egy teljeskörű kivizsgálás Fülöp Doktornál, kiderült hogy Inzulinrezisztenciám van, melyet azóta gyógyszerrel diétával és mozgással kezelünk, PCT pozitivitás, MTHFR C677 és A1298 C heterozigóta vagyok Faktor VIII értékem emelkedett a normál értékhez képest. Trombofíilia panelben minden más érték normál. Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint a májusi lombik programban vagy azt követően terhesség esetén szükséges -e vérhígitó injekció alkalmazása (34 éves vagyok)? Köszönettel Mária
Kedves Mária !
Mindenképpen szükséges, mert a hormonstimuláció önnek fokozott thrombosis rizikót jelent.
Üdvözlettel: Dr. Blaskó György

Hírek

Mikor szükséges váralvadásgátlót váltani?

Mikor szükséges váralvadásgátlót váltani?


További részletek
Mikor van szükség vaspótlásra?

Mikor van szükség vaspótlásra?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat