Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Nagymamámat lila foltok keletkezése miatt laborba utalták, ahol trombocita eltérését találtak.
Kórházba utalták, ahol steroid kezelést kapott, amitől szétesett az izomzata, és a cukra is drasztikusan magasra szökött. Lehet –e még esélye tovább élni annak ellenére, hogy 87 éves?
Köszönettel:
Sinka Csaba
Kedves Csaba !

Kevés az információ ahhoz ,hogy véleményt mondjunk. Látni kellene összes leletét, gondolom több vizsgálat készült a nagymamának.

Üdvözlettel: Kelemen Edina
Tisztelt Szakértők!

Kisfiam koraszülöttként érezett meg közénk, a 7. hónapban. Májkapuvéna trombózist állapítottak meg nála. 3 hónapig fraxeparin injekciót kapott, először napi kettőt, majd lecsökkentették 1-re. A kérdésem az lenne, hogy egy esetleges második babánál hogy tudnám kikerülni, hogy ez előforduljon. Milyen vizsgálatokat kellene elvégeznem?
Kedves Eszter !

Jöjjön be genetikai tanácsadásra a Trombózis Központba. . A részletes válasz oldalakat tenne ki.

Üdvözlettel:Dr. Blaskó György



Üdvözlöm Doktor Úr!
Érdeklődni szeretnék, hogy páromnak már nagy visszerek jelentek meg a lábán, valószínű öröklés útján. Voltunk már konzultáción másnál is, de szeretnénk még nyomozni az ügyben. Rádiófrekvenciás kezelést ajánlottak aminél altatással végzik, de más oldalon azt olvastam hogy helyi érzéstelenítéssel végeznek. Meg igazából más orvos véleményére is kíváncsiak vagyunk..A másik dolog amit nem értünk, hogy miért nem segíthet az injekciózás, amivel ugyanazt az eredmény érik el. Lehet köze ahhoz hogy túl nagy a visszér tágulat? Legyen szíves nekünk tanácsot adni. Köszönöm szépen. Üdvözlettel : T.Éva
Kedves Éva !

Létezik rádiófrekvenciás kezelés, és rádiófrekvenciás műtét is. Azt, hogy az ön esetében melyik megoldás a megfelelő csak vizsgálat után tudja az érsebész megmondani. Központunkból Dr.Sepa György doktor úrat tudom ajánlani.

Rendelésére a 0670/431 77 29-es telefonon, vagy az info@tromboziskozpont.hu e-mail címen tud bejelentkezni.

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Jo estet. :) 24 eves vagyok.Az en tortentem aval kezdodott hogy ezelott par eve kiirtak a Meleva 35 fogamzasgatlot hormozavar miatt,pattanasok miatt, azta meg cisztam eltuntetesere. Kivettek a forgalombol es mivel a diane 35 testver gyogyszere azt kezdtem szedni. Mar vagy 4 eve szedek fogamzasgatlot megszakitasokkal, szunetekkel.... most utolso szunetet egy es fel ev szedes utan hagytam... kozben elkezdett dagadni a labam. A szakorvos azt allapitotta meg h ha nem vigyazok trombozisom lessz. Mamamnak van a csaladbol trombozisa.DEtrralexet irt fel az orvos.fogamzasgatlo gyogyszerrol azt mondta , hogy le kellene mondani, nem is szedem mar 3 honapja a fogamzasgatlot. Az a baj hogy visszajottek a pattanasaim ugy az arcomra mind a boromre a hatamon. Es borgyogyaszatilag nem kezelheto semmi nem segitett eddig, mivel hormonzavarom van, csak a fogamzagatlo hatott.Kerdesem MIT tehetek , vagy vehetek/ szedhtek hogy a pattanasaim is elmuljanak es a trombozist is elkeruljem , meg a ciszta visszaujulasat? :(
Kedves Noémi !

Van lehetőség laborvizsgálattal kimutatni , hogy van -e genetikailag hajlama a trombózisra. Központunkban fel kellene keresnie Dr. Blaskó György professzor úrat . Az eredmények birtokában lehet dönteni egy alacsonyabb hormontartalmú gyógyszerről.

Üdvözlettel:

Kelemen Edina (asszisztens)
családi öröklés miatt nagyon csúnya visszereim vannak, szerencsére nem fájnak, próbálok nagyon sokat mozogni, testsulyom normális, de azért szeretném tudni, mennyire van trombózis hajlamom
Kedves Ádám Istvánné !

Lehetőség van laborvizsgálattal kimutatni azt, hogy genetikailag van -e hajlama a trombózisra. Központunkban Dr. Blaskó György Professzort ajánlom, aki ezzel a területtel foglakozik. Kérem ha lehetősége van rá jelentkezzen be a trombózisközpontba.

Üdvözlettel: Kelemen Edina
Tisztelt Doktor Nő Nagyon elvagyok keseredve tavaly karácsonykor kaptam mélyvénás trombózist,43.éves nő vagyok soha nem voltam beteg .az INR értékem nagyon nehezen áll be egyszer volt jó 2.67 most kedden 1,76 volt 111.ik Fraxodi 0.8ml inekciót adom be magamnak és már nincs egy épp felület a hasamon mellette szedem a marfarint amit a háziorvosom már 13.mg emelt.Azóta nem ultrahagozták meg a lábam pedig fáj a bal lábamban volt a trombozis és a jobb lábam fáj,hordom a gumiharisnyát de félek bevenni ennyi gyógyszert azóta nincsen olyan nap,hogy ne fájjon a fejem.Kérem írja meg mt tehetnék szeretnék normálisan élni . Nagyon szépen köszönöm Üdv Dankóné
Kedves Éva !

Kérem jelentkezzen be a Trombózis Központba és átállítjuk másra! Minél előbb!

Üdvözlettel:Dr. Blaskó György

95 éves nőbeteg ismerősömet thrombosis miatt Fraxiparine.nal kezelik. Nagyon erős szájszárazsága jelentkezett, kb. a kezelés kezdetétől. Lehetséges, hogy a gyógyszertől van?
Köszönöm a válaszukat.
Kedves Mária !

Biztos, hogy nem. Kérem itassák, az idősek hamar kiszáradnak.

Üdvözlettel:Dr. Blaskó György



34 éves vagyok, napi rendszerességgel érzek rövid ideig, max. fél-egy órán át tartó féloldali arczsibbadást. Fájdalom nincs. A vérnyomásom normális. Nem dohányzom, nincs túlsúlyom. Viszont a családomban gyakori a fiatalkori stroke. Kell-e aggódnom? Szükséges-e valamilyen vizsgálat?
Kedves Szilágyi Eszter!

Igen. Alapos belgyógyászati, esetleg ezt követően ideggyógyászati vizsgálat szükséges. Az eredménytől függően laboratóriumi, angiológiai illetve egyéb képalkotó vizsgálatok jönnek szóba. Szívesen látom a rendelésemen.

Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit



Tisztelt Doktor Úr!

2009-ben, 23 évesen mélyvénás trombózisom volt, eddig tisztázatlan okok miatt (Leiden mutációt nem mutattak ki, nem szedtem fogamzásgátlót, nem ért trauma). Kislányom most három éves, és kb. egy hónapja többször is panaszkodott hogy fáj a bal lába, volt, hogy éjszaka is felkelt emiatt, mindig ugyanazt a lábát fájlalja. Legutóbb, pár napja, pedig magától el kezdte magyarázni, hogy ha behajlítja nem fáj, csak ha kinyújtja és akkor is csak a térdhajlatában (természetesen ezt nem így mondta, hanem mutatta a kis kezével, hogy hol fáj). Nem szeretném túlaggódni a dolgot, de félvállról sem vehetem, hiszen nekem is volt trombózisom és a családban is volt rá eset. Annyiban kérném a tanácsát, hogy érdemes-e kivizsgáltatni a dolgot.

Köszönettel:
Szabó Tímea
Kedves Tímea !

Kérem nézzék meg a gyereket ultrahanggal (az nem fáj), hogy van-e Baker Cystája. Ha igen jelentkezzen be a központba .

Üdvözlettel:Dr. Blaskó György

Tisztelt Dr. Úr!

42 éves vagyok és a napokban derúlt ki, hogy 8 hetes terhes vagyok... A leiden mutációm pozitív lett (heterozigóta). Mit kell tennem?

Köszönettel,
Nagy Anikó
Kedves Anikó !

Keressen fel a Trombózis központban mert LMWH kellene magának. A genetika, a kor a terhesség mind rizikófaktorok!

Üdv. dr.Blaskó György

Prima Medica Egészségközpontok