A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Édesanyámnak a bal lábában kimutatott teljes érelzáródása van .

Tudnak ebben segíteni?
Kedves Zsolt !

Sajnos az érelzáródás érsebészeti szakterület, amiben mi már nem tudunk segíteni. Központunkban csak járóbetegek kivizsgálása történik.



Üdvözlettel: Kelemen Edina
Tisztelt Doktor Úr!



2015. szeptemberében mélyvénás trombózis volt a jobb lábamban.

Decemberig semmilyen fájdalmam nem volt. Eleinte a csípőm környékéről kiinduló fájdalmaim voltak, azután hátul a térdhajlatomban, most pedig a bokám és a lábfejem körül egy állandó szorítást, bizsergést érzek. A II-es fokozatú harisnya pedig annyira szorítja néhány napja az egész lábamat, hogy nem tudom viselni.

Decemberi alsó végtagi color duplex vizsgálat:

A jobb VP oszlásban kisfokú érfalegyetlenség észlelhető. Valsalvára regurg. nem jelentkezett. Lefutása mentén az erek jól comprimálhatóak, sem direct, sem indirect trombusjel nincs.

Tanácsát szeretném kérni, hogy a gyógyharisnya viselését mellőzhetem-e és, hogy a panaszaim a trombózissal összefüggőek-e.

Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Kedves Márta!

Arról nem írt, hogy szedi-e még a véralvadásgátló gyógyszert. Mivel a vénás duplex scan szerint a thrombus feloldódott és billenytyűelégtelenségnek sincs jele, ezért panaszai nem valószínű hogy a visszerekkel függnek össze, a thrombózissal pedig biztosan nem. Ha a II-es kompresszós harisnya nagyon szorítja a lábát, akkor azt ne hordja, de azt hogy kell-e esetleg valamilyen kisebb fokozatú, ahhoz szükséges lenne vizsgálat is. Panaszával szerintem rheumatológushoz forduljon először.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva

Tisztelt Dr. Szélessy Zsuzsanna. Jelenleg terhességem 23. hetét kezdem, napi 2X 0,6 mL Clexane mellett mert II. faktor homozigóta vagyok és volt mélyvénás rombózisom és tüdőembóliám is egymást követőleg kb. 5 éve. (azóta egészen a terhesség tervezési szakaszáig marfarint szedtem). Kérdésem a következő: e magas dózisú Clexane mellett lehet-e természetesen szülni vagy le kell- e építeni az adagot? Illetve Ön milyen szülést javasolna (császár, természetes?). Nem láttam a többi iró között olyat aki 2-szer naponta szúrná magát, és őszintén szólva nem is értem miért kell ennyi (normális testalkatú vagyok, terhesség elött 55 kg, most 59kg vagyok- 164 cm-hez, más egészségügyi problémám hál'Istennek nincsen). Nagyon szépen köszönöm a válaszát! Üdvözlettel: Niki
Kedves Nikolett!

Általában ilyen esetben is a normál szülést kell előnybe részesíteni.

Azt, hogy mennyi Clexane inj-ra van szüksége az attól is függ, hogy a genetikai hajlamon túl mi okozta trombózist , az embóliát. Van egy laboratóriumi vizsgálat, amivel ki tudjuk titrálni, hogy mennyi inj-ra van szüksége. Ezt a vérmintát az inj. beadása után 3 órával kell levenni.

Kérem jelentkezzen be hozzám vizitre, hogy korrekt véleményt és további útmutatást tudjak mondani.

Üdvözlettel:Dr. Szélessy Zsuzsanna

Tisztelt Professzor úr! 23 éves fiamnak 1 évvel ezelőtt mélyvénás trombózisa volt. Kórházi kezelés után Syncumart kapott.5 hónapig heti kétszer kellett laborba járnia, mert INR értékei rosszak voltak. 5 hónap után nem terápiás értékek miatt Xareltora állították át. Ősszel elvégzett thrombofilia vizsgálat Leiden mutáció (V. faktor) heterozigóta, Leiden mutáció (II. faktor) heterozigóta , MTHFR poliformizmus homozigóta vad típus (negatív) eredményt adott. Szeretném megkérdezni, hogy ezekre az eredményekre, illetve az 5 havi nem terápiás értékre hivatkozva nem kaphatná-e a Xaretot (20mg) eü. támogatásra? Tanácsos-e két fiatalabb testvérénél is a thrombofilaia vizsgálat, és ez kérhető-e tb-re?

Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Lukácsné F. Etelka
Kedves Etelka !

Igaza van, kaphat támogatással Xareltot.A szakorvosi javaslatot kiadom, ha bejelentkezik a Trombózis Központba. A testvérét is meg kell nézni, fetétlenűl. És önt is, kedves Etelka.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György



Kedves Doktor Nő-Doktor Úr! 2010-ben pajzsmirigy túlműködésem jelentkezett, emiatt 1évig gyógyszeres kezelés alatt álltam, majd két év pihi után ismét jelentkezett a túlműködés és 1.5 évig ismét gyógyszert kellett szednem rá. Jelenleg csak Huma-pronolt szedek napi 2*fél tablettát. A kérdésem az volna, hogy családalapítás előtt állunk és milyen terhesvitamint szedhetek- ajánlana? Amelyeknek az összetételét megnéztem szinte mindegyikben van jód. Ez probléma? Félek, hogy pont a terhességem alatt fog kiújulni a betegségem. Köszönöm a segítségüket.
Kedves Timi !

Az Inofem terhesvitamint ajánlom. Bővebb felvilágosítást , tanácsot terhességével kapcsoltban a Budai Endokrinközpont honlapján az info @endokrinkozpont.hu email címen tud kérni .

Üdvözlettel:

Kelemen Edina
Üdvözletem!

Nekem volt két trombózisom egy mélyvénás terhesség alatt, rá pár évre egy artériás. Végeztek genetikai vizsgálatot, ahol beigazolódott a Leiden mutáció. A kérdésem a következő lenne. Milyen fogamzásgátló tablettát lehetne esetleg szedni ha mellette szedem a Syncumar - t is? Vagy egyáltalán nem lehet mellette semmiféle tablettával védekezni. Jelenleg majdnem 3 éve szedem a Syncumar-t.

Válaszát előre is köszönöm

Tisztelettel Balogh Bernadett
Kedves Bernadett !

Szerintem hozza be az eddigi leleteit, mert ha csak a Leiden-re nézték az nem elég. A nőgyógyászának tudni kellene, melyik a legalacsonyabb hormontartalmú fogamzásgátló! Elvben Syncumar mellett lehetne, de egész életében nem szedhet Syncumart! És mi volt az az artériás thrombosis? Kérem jelentkezzen be e Trombózis Központba!

Üdvözlettel:Dr.Blaskó György

Háziorvos küldhet-e közvetlenül beteget ér szűkület miatti kezelésre?
Kedves Éva !

Központunk csak járóbeteg páciensek kivizsgálásával foglalkozik. Magánrendelő vagyunk ,így beutaló nem szükséges. Dr. Kósa Éva angiológus doktornő foglalkozik érszűkület vizsgálattal. A doktornőhöz a 0670/431 77 29-es telefonon tud bejelentkezni.

Üdvözlettel: Kelemen Edina

asszisztens
Jò estét kivànok.dr ùr !

Az egyik combomon belül egy duzanat keletkezet ütés nem érte,de viszont a másik làban is nagyon fàj ha megyek vàdliba olyan mintha izomlâzam lenne de nincsen elképzelhető hogy trombozist kapott a làbam??? Köszönőm
Kedves Rita !

Mindenképp személyes konzultáció szükséges ahhoz ,hogy véleményt mondjunk panaszaival kapcsolatban. Ha lehetősége van rá alsó végtag uh vizsgálatra kellene elmennie , ami biztosan kizárja, illetve bízonyítja trombózis jelenlétét. Amennyiben negatív a vizsgálat , angiológiai szakvizsgálat javasolt.

Üdvözlettel:

Dr. Kósa Éva
Tisztelt Prof. Blaskó György!



2006-ban es 2010-ben volt trombozisom. Genetikai vizsgalaton kiderült, hogy Leiden-mutaciom van, heterozigota vagyok.

2 éve élek Németországban és mivel gyereket szeretnénk a házi orvsom javaslatára itt is elvégezték a genetikai vizsgálatot, természetesen ugyan azzal az eredménnyel.

Jelenleg Phenprocoumon acis-t szedek, ami a Marcumarnak felel meg, tehat Warfarin a hatoanyaga.

A vizsgálat célja itt Németországban az volt, hogy bebizonyosuljon a Leiden-mutációm ezáltal kaphassak olyan gyógyszert, ami mellett nem kell havonta vérvételre járnom és persze, ami mellett teherbe eshetek. Ez a gyógyszer persze őrülten drága, de ugye azt "pályáznám" meg, hogy a tb fizesse, sajnos gyógyszer nevét nem tudom.

Voltam olyan "szerencsés", hogy elolvastam a betegtájékoztatóját a gyógyszeremnek, amit jelenleg szedek, amiben az áll, hogy a teherbeesés előtt 3 hónappal abba kell hagynom a Phenprocoumon acis szedését és másik gyógyszert kell kapnom, ami nem veszélyes a magzatra. Ezt Magyarországon is elmondták, amikor elkezdtem szedni a Marfarint, es azt is, hogy át kell állni Fraxiparin injekcióra, ha teherbe szeretnék esni.

Na most a hematologus szakvéleménye az volt, miután megjött az eredmény, hogy majd akkor menjek vissza ezügyben, hogy felirjak nekem a drága gyógyszert, ha már terhes leszek, addig szedjem a Phenprocoumon acis-t.

Ezzel az eredménnyel és javaslattal elmentem a háziorvosomhoz, aki elolvasta és semmi kivetnivalót nem talált benne. Én figyelmeztettem, hogy mi áll a betegtájékoztatóban, aminek utána nézett és ugye látta, hogy igazam van.

A kérdésem az lenne, hogy ugye semmiféleképpen ne essek teherbe emellett a gyógyszer mellett? Nem szeretném, ha a babának bármilye is károsulna! Aggódok az orvosok szaktudása (hiánya) miatt...



Válaszát előre is köszönöm!

Horváth Sarolta
Kedves Sarolta !

Miért nem írja meg a nevét annak a "drága" gyógyszernek??? Én nem tudom innen , hogy dabigatrant, rivaroxabant, apixabant, vagy milyen gyógyszert akarnak szedetni Önnel. Az említett három gyógyszer szedése mellet NEM ESHET TEHER-be!. Ha terhes szeretne lenni át kell térnie subcutan adott Fraxparinra, amit testsúly szerint profilaktikus dózisban kell alkalmazni!. Tiszteltetem orvosait.

Üdvözlettel : Dr.Blaskó György
Tisztelt doktor úr!

Kérdésem az lenne, hogy mit tesz a véralvadásgátló /xarelto/ a szervezettel abban az esetben, amikor mellékhatásként véres vizelet jelentkezik a tabletta bevétele után néhány órával, majd ismét kitisztul. A vér hogyan kerül ki az érből, megpattan, vagy átereszti, szedhető ilyen esetbeni is, az urológus szerint csak akkor van probléma, ha alvadt vér darabok távoznak a vizelettel, és nem kell gyógyszert váltani, mert a többi még rosszabb. Ez nem túzottan megnyugtató a számomra. Válazát előre is köszönöm.



A z alvadásgátlók (beleértve a Xareltot is) akkor okoznak vérvizelést, ha a húgycsőben, vagy a hólyagban nyálahártya sérülés van. Javaslom egy cystoscópia elvégzését. A sérülés nyilván nem nagy, ha feltisztul.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Hírek

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót


További részletek
Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA