Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Trombózisközpont!



Korábbi trombózisaim miatt Marfarint szedek. Szeretnék csináltatni egy Leiden mutáció vizsgálatot (szájnyálkahártya minta).

Az a kérdésem, hogy a vizsgálat előtt szedhetem-e a gyógyszert, vagy ideiglenesen át kell állnom "szurkálásra"?



Köszönettel: Elek Sándor

Kedves Sándor !

Sajnos, át kell térni a "szurásra", legalább 10 napig, a warfarinnak hosszú a felezési ideje Üdvözlettel :

Dr. Blaskó György

Üdvözlöm.két év alatt 3 missed abom volt.egyszer ikrekkel is.mondtam az orvosomnak hogy szeretnénk elmenni immunilógiai és genetikai kivizsgàlàsra de azt mondta hogy próbàlkozzunk és ha megint elvetélek elküld.hormonjaim jók,kaptam duphastont de nem segitett,vérkép jó volt,toxoplazma,citonegalovirus,herpes simplex stb jó volt.mindhàromszor barnàs folyàssal indult kb a 6- ik héten.mütét utàn hirtelen fellépõ mellkasi fàjdalommal elvitt a mentõ.infarktust emboliàt kizàrtàk.belgyógyàszati,neurológiai kivizsgàlàs ia rendben.de november óta a nap 24 óràjàban fàj a mellkasom.kisem szünik.mwgkeseriti az életem.ctn pajzsmirigycisztàt és gerincferdüléat és csintsziget elvàltozàst talàltak.beszéltem egy orvossal aki azt mdta hogy érdemes lenne a trombózis hajlamot kivizsgàlni,de a sajàt orvosom nem adja ki a szakvéleményt.kiröl jérjek beutalót és milyen vetélési kivizsgàlàsokat csinàltassunk meg?
Kedves Vitainé !

Központunkból Dr. Blaskó György professzort tudom ajánlani összetett problémáival kapcsolatban. Központunkba nincs szükség beutalóra. Ha lehetősége van rá jelentkezzen be a trombózisközpontba, valamennyi leletével keresse fel professzor úrat.

Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon , vagy az info@trombozisközpont email címen tud.

Üdvözlettel: Kelemen Edina
Tisztelt Dr Blaskó György!



Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy V. faktor Leiden heterozigóta vagyok és 18 hetes terhes. Heparin allergiám miatt nem kapok semmit megelőzési célból, pedig a nőgyógyászom szerint indokolt lenne, de haematológus szakember azt javasolta, hogy trombózis esetén külföldről Orgaran injekció beszerzése indokoltá válik, de addig nem.

A trombózist nem megelőzni szokták? Mi erről a véleménye? Ha felkeresem személyesen tud ezzel kapcsolatban segíteni?



Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel: Tóth Judit
Kedves Judit !

Kérem keressen fel a trombózisközpontban a rendelésemen valamennyi leletével, hogy segíteni tudjak.

Be tud jelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon , vagy az info@tromboziskozpont.hu e-mail.címen.

Üdvözlettel:

Dr. Blaskó György
Tisztelt Dr.Úr!

Elolvastam a feltett kérdéseket és válaszokat,de nem találtam választ az én panaszomra, ezért

tisztelettel kérem, hogy válaszoljon az alábbi problémámhoz és szíveskedjen tanácsot adni hova fordulhatok eseteleges kezelésre!



Már 3 éve kompressziós térdzoknit használok. Mind 2 alsó lábszáramon a bokámon felül elvan színeződve a lábam. Nem a lábszáram fáj és zsibbad, hanem a lábfejem.Többször voltam kivizsgáláson, de mindig azt mondták, hogy nincs érszűkületem csak ki vannak tágulva az erek a lábamban és ha használom a k.térdzoknit, akkor minden rendben van, de napok óta elzsibbad mind 2 lábfejem főleg éjszaka és a lábujjaim igen fájnak. A körmeim is elvannak színesedve. Nem hideg egyik lábam sem, csak nagyon furcsa érzés, hogy fáj és zsiborog. Itt szeretném megjegyezni nem dohányzom a környezetemben sem nincs dohányos, nem vagyok cukorbeteg ( 5.9 - 6.1 volt az utóbbi vércukorszint mérésem a harkányi gyógykórházba tavaly dec.elején sycumár-t szedek a jelen pillanatban napi 1 mg-ot.Rendszeresen járok minden hónapban vérvizsgálatra a gyógyszer beállításához.Fáradozásukat ezúton megköszönve, tisztelettel:Kiss Zsuzsa

Martonvásár

Arany J.u.31

2462

(zsuzsozsazsa@freemail.hu)

Kedves Kiss Zsuzsa!

Biztos hogy van visszérelégtelensége, mivel a kompressziós zokni viselése mellett panaszai eddig rendben voltak.

Szerintem a mostani lábfejzsibbadása miatt neurológushoz illetve ortopédushoz tud fordulni. Gerincproblémák illetve a lábboltozat eltérései is okozhatnak ilyen zsibbadásos panaszt, tekintettel arra, hogy az érszűkületet korábban kizárták. A boka feletti bőrelszíneződések és a visszerek miatt azonban a kompressziós zokni viselését tovább fenntartanám.

Remélem tudtam segíteni.

Tisztelettel:

Dr.Kósa Éva

Kedves Doktornő/Doktor Úr!



Február 5-én részleges mélyvénás trombózist kaptam bal alsó lábszáramba, erős fájdalom, pár perc után alig birtam ráállni, meleg érzet térdhajlatban, enyhe dagadás.



Bekerültem a kórházba, ahol a részleges trombózis miatt, valamint, hogy a tüneteim két nappal előtte kezdődtek, nem kellett feküdnöm, mosdóba felkelhettem.



Bent a kórházban Clexan 0.6 -ot kaptam reggel, este. Itthonra pedig Clexan forte 0.8 -ot, csak reggel.





Mennyire lehet ilyenkor terhelni, tornáztatni szabad, eliptikus trénert használni?



Mennyi ideig áll fenn a tüdőembólia veszélye?



I. Fokú kompressziós harisnyat javasoltak, de a boltban azt mondták, hogy az mélyvénás trombózis kezelésére kevés, most tanácstalan vagyok mit csináljak?





Nagyon szépen köszönöm előre is szives válaszukat.



edves Doktornő/Doktor Úr!



Kedves Zsóka !

Mindenképpen II-es fokozatú harisnyát írasson fel!. 10 nap után csökken az embolia veszélye, de az LMWH-ról át kell állni valamilyen tablettára. Thrombofilia vizsgálat ez "esemény" után 3 hónappal legyen. Jelentkezzen be a Központba .

Üdvözlettel: Dr.Blaskó György

Tisztelt Főorvos Asszony !



Október óta emelkedett vérnyomásomra gyógyszert szedek. Ami bevált és január 15 -től használom a Co perineva 4mg/1.25 mg tabletta. reggel és este veszem be. közel másvél hónap után tegnap este 150 /86 -ot mértem majd ezután a stressz hatására 170 -re is felment. éjjel szinte semmit nem aludtam és reggel is 1608/87 -et mértem. Sajnos nagyon stresszes vagyok. Az addig jól beállt vérnyomás miért változott hirtelen meg. 62 éves vagyok. Tisztelettel várom a válaszát.

Üdvözlettel: László
Kedves Lőrincz László!

A vérnyomás tartós megváltozása esetén (különösen, ha korábban jól kezelt vérnyomásról van szó) kontroll vizsgálatokat kell végezni, eldöntendő, hogy milyen ok valószínűsíthető a változás hátterében. A stressz önmagában felbillentheti a beteg egyensúlyát. A leletek birtokában lehet dönteni a kezelés változtatásáról, ha arra valóban szükség van. A vizsgálati terv elkészítéséhez a beteggel való személyes találkozás szükséges.



Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit

Évek óta magas a vérnyomásom, de az utóbbi időben úgy alakult, hogy csak az első érték magas. Ált. 170-200/80/55-t mérek. Kaptam gyógyszereket, de ez sem segített. Most 130/50/50 ,de nem érzem jól magam, nincs erőm. Mi az oka az ilyenfajta magas vérnyomásnak? Normalizálható-e?Előre is köszönöm a választ.
Kedves Mária!

A magas vérnyomásnak sok ismert, és kevésbé ismert oka lehet, erre választ adni, hogy Önnél mi lehet a háttérben egy kivizsgálás után lehet. Miután a vérnyomás értékén kívül Önről semmi információm nincs, érdemi választ, tanácsot így nem tudok adni. Szívesen látom a rendelésemen.



Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit



Tisztelt Doktor Úr!

27 éves vagyok és 20150716-án kétoldali tüdőembóliát kaptam és e miattt kell szednem a syncumart. nem olyan régen voltam hematológiai vizsgálaton is meg genetiaki vizsgálaton is.

Ahematlógiai vizsglátatal nem volt semmi gond.

De viszont a genetikai vizsgálat eredményén azt állapította meg a háziorvos hogy talán életem végéig kell szednem a gyógyszert..az eredményben a következők álnak:

Aktivált proteinCráta: 1,96 referencia tartomány 2

AntitrombinII eredménye:101 ref:80-120

faktor V.Leidenmutáció eredménye :heterozigóta

Protobi2010Aallél eredménye vad tipusú.

Megköszönném ha mielőbb választ adna arra a kérdésem re hogy meddig kell szednem ezt a gyógyszer?
Kedves Zsóka !

Ahhoz fiatal, hogy ilyet ki lehessen jelenteni. Most még szednie kell, de ha bejön a Trombosis Központba megbeszéljük. Az orvostudomány és a gyógyszertan még sokat fog fejlődni a Maga életében.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Tisztelt Doktor Úr! Férjem 2001-ben kapott tüdőembóliát, Syncumar -t szedett , melyet 2015 decemberében agyvérzést követően leállítottak.Jelenleg semmilyen véralvadásgátlásban -sem tabletta, sem injekció-nem részesül. Kérdésem a következő: milyen trombofília szűrést javasol a Doktor Úr az alábbiak közül:Egy csomagon belüli funkcionális véralvadási vizsgálatokat vagy ugyancsak egy csomagban lévő Genetikai vizsgálatokat/különös tekintettel a LEIDEN- mutációra? A válaszát előre is köszönöm szépen!!!Bné Éva Csilla
Kedves Éva !

Mostanában kellene a trombofilia vizsgálatot elvégezni, amikor a férje semmit sem szed (ami elég baj) Majd összeállítok egy elfogadható árú csomagot. Sajnos a V Leiden vizsgálat elég drága. Jelentkezzenek be a Trombózis Központba.

Üdvözlettel:Dr.Blaskó György

Gyermekemnek 10 éves tavaj otta ingadozo vérnyomást állapitotak meg magne b6 szedünk rá de frontoktol rosszul érzi magát

Kedves Mónika !

Mindenképp szakorvoshoz kellene fordulni gyermeke vérnyomás ingadozás miatt. Gyermekgyógyászt , esetleg gyermek endokrinológust keressenek fel .



Üdvözlettel:

Kelemen Edina

Hírek

Nem sikerül beállítani az INR szintemet! Miért?

Nem sikerül beállítani az INR szintemet! Miért?


További részletek
A mélyvénás trombózist nem előzi meg az aspirin

A mélyvénás trombózist nem előzi meg az aspirin


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA