A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

T.Doktornő! 1989 ben volt egy terhesség kiváltotta mélyvénás trombozisom. Kb 8hónapig szedtem synkumart majd orvosi javaslatra abbahagyhattam.5éve egy nőgyógyászati probléma,változokori vérzés miatt egy kisebb műtét két hét fekvés az erős vérzés miatt majd kb két hét után ujabb trombozis ,syncumar szedése javasolt.Probáltam belgyogyásszal beszélni egy enyhébb vérhigito alkalmazásáról ,de annak ellenére hogy a leiden mutácio nem jelez hajlamot!Ha jol tudom ez a vizsgálat ezt jelzi.Kérném a véleményét előre is köszönöm. Tisztelettel Csányi Istvánné
Tisztelt Csányi Istvánné !
Kérem jelentkezzen be a trombózis centrumba, mert ha egyetlen vizsgálata normális eredményt adott, attól ön még több okból lehet thrombofiliás. Ott átvizsgáljuk és végleges véleményt adunk ki. Tisztelettel :Dr. Blaskó György
Tisztelt Dr. Úr!
8 hetes terhes vagyok. Kedden volt egy vérzésem. Hasi ultrahangon megnézték a babát azt mondták h vele minden rendben van. Nem tudják mi okozta a vérzést. A babám lombik útján sikerült. Többször volt vetélésem és kétszer méhenkivüli terhességem. Egy immunulogus javaslatára ettől a lombiktól metypredet kellett szednem 50 napig, és clexánt kellett adnom. Az immunulogus mindkettőt 50 napig javasolta. Viszont az orvos aki a lombikot csinálta azt mondta hogy a 12. hétig kell a clexánt használnom. Az 50 nap után 1,5 héttel a hasamon ahová a clexánt beadom és annak környékén nagy piros foltok jelentek meg,melyek nagyon viszketnek. Az orvos a clexán helyett fraxiparine írt fel. Mindkét injekció 0,6 ml. Az injekció váltás után a 2. napon kezdődött a vérzés. Azóta néha néha van még vérzés, vagy barnázás. Azt mondták a kórházban hogy ha 3 napon nem múlik el a vérzés menjek vissza. Trombózis hajlamom nincs,legalábbis minden véreredményem rendben van ilyen szempontból. Persze több gyógyszert is kell szednem, l-thyroxint, merkformint, prolutexet, crinon gélt /amit most a vérzés miatt fel kellett függeszteni /. Néha érzek egy egy szúrást a hasamban ami nem biztos hogy jó jel. Azt szeretném kérdezni, hogy nincs e más módszer a fraxiparine helyett, és jó ötlet e ezek után használni? Az orovos aki a lombikot csinálta azt mondja hogy muszáj használnom a 12. hétig, de a nőgyógyász akihez járok nem érti miért kell még mindig használni ezt s injekciót
Köszönettel: Futásné Sz.Anikó
Kedves Anikó !
A kérdés elég komplikált,kérem jelentkezzen be hozzám és megbeszéljük.
Minél előbb, annál jobb!

Üdvözlettel :
Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!

Két héttel ezelőtt csontvelőbiopszia vizsgálatot végeztek. Ezen a napon PLT 9 illetve Neutrofil 0,07 értékű laboreredményem volt. A biopszia eredmény kettő hét után érkezett meg és 20 feletti Blast értéket mutatott., amire a keezlő orvos kezdődő leukémiát állapított meg. Ezen a napon kontroll laborvizsgálat volt ahol PLT 76 a neutrofil pedig1,18 volt. Kérdésem: Ha a csontvelő rossz és beteg ( kettő héttel ezelőtt az is volt az eredmények szerint ), akkor miképpen tud ilyen mértékű neutrofil illetve trombocita növekedést produkálni. Nekem ez ellentmondásos.


Tisztelt Hankó Péter!
Sajnos nagyon kevés az információ, amit közölt velem, így korrekt választ sem tudok adni.
A trombocita és neutrofil fvs. jelenléte a perifériás vérkenetben is különböző érési stádiumú, életkorú sejteket jelent ami sok tényezőtől függ. Ezen laboratóriumi értékek ingadoznak és, ha magasabb, akkor az jó jel.
Üdvözlettel:
Dr.Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Dr. Úr/ Nő!
2006 júliusában volt Strokem a fogamzásgátló tablettától. Két vérrög van a mai napig is a bal oldalon az agyban. Jobb oldalam le volt bénulva,amiből szerencsésén felépültem. Látáskárosodád maradt csak vissza. Akkor már egy 15hónapos kislány anyukája voltam 21 évesen. Azóta szívritmuszavarom is lett,és nőgyógyászatilag is műteni kellett. Utóbbit rossz cytológiai eredmény miatt. A szövettani eredményem semmi eltérést nem mutatott ki. Másnap mikor haza engedtek volna,vissza kellett vinni a műtőbe,mert majdnem elvéreztem. Akkor azt mondták,tegyek is le arról,hogy még egy babát vállalok. Ezmiatt eléggé elvagyok keseredve!A vérképem is tökéletes minden évben
Azt mondta a háziorvosunk,senkisem sem mondaná meg,hogy milyen komoly betegségem volt. Nagyon szeretnénk még egy babát. Sajnos ezek után és a Stroke után nem merem bevállalni. Napi két vérhigító tablettát szedek ( Asasantin). Rendszeresen járok ellenőrzésre,ami mindig jó. Olvasva az oldalukon levő írásokat felcsillant a remény,hátha van még esélyem egy terhességre. A kislányom aki már 10 éves,császarmetszésse született. Reménykefem a biztató válaszában,hogy akár 32 ívesen is lehetne még egy babánk. Nagyon köszönöm válaszát: Edit
Kedves levelét nehéz írásban megválaszolni. Kérem jelentkezzen be konzultációra a Trombózis Központba és ott a hozza el minden leletét. Megbeszéljük.
Üdv:
Dr. Blaskó György
Tisztelt Trombózis központ!
Pár hete lábujjmozgató inaknál fájdalom jelentkezett, ez a vádli külső izomzatánál, és a comtövemnél is megjelent pár napos eltéréssel. Sajnos tartós, zsibbadásnak, görcsöknek nincs jele. Hova forduljak?
Köszönettel : Kassa Zsuzsanna
Kedves Kassa Zsuzsanna!
Panasza mozgászervi eredetűnek tünik. Amennyiben panaszát lábdagadás nem kíséri, rheumatológiai vizsgálatot
javasolok.
Tisztelettel:
Dr Kósa Éva
Tisztelt Doktor Úr!
18 éves lányom nagyon pattanásos ezért Roaccutan tbl.-t írtak fel Neki.A problémám az,hogy kimutattak nála Leiden mutációt Heterozygota,nem tudom ,hogy ebben az esetben szedheti -e a Roaccutant.Köszönöm válaszát!
A Roaccutant szedheti, de ha a legkisebb vérzése is lenne jelentkezzen a Központban!


Üdvözlettel:
Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Nő!
A következő lenne a problémám:
36 éves vagyok.Tavaly augusztusban mélyvénás trombózisom volt a jobb lábszáramban, 10 napot kórházban töltöttem. 2 hónapig Syncumart szedtem, amitől nagyon fájt a gyomrom, így áttértem a Xarelto szedésére. Genetikai vizsgálat igazolta a Leiden-mutációt (heterozigóta).
Szertném megkérdezni, hogy a Xareltot szükséges-e, illetve egyáltalán lehet-e életfogytig szedni az én esetemben.
(Vékony testalkatú vagyok, gyermeket már nem szeretnék, nem dohányzom.)
Köszönöm szépen segítségét előre is!
A Xareltot legalább egy évig szedje, és jelentkezzen be Központba a továbbiak megbeszélése céljából Heterozygota Leiden mutatiora egy életen keresztül még nincs semmi bizonyíték a szedést illetően .

Üdvözlettel :
Dr. Blaskó György
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Érdeklődnék, hogy Leiden - trombózis - vizsgálatot mennyiért végeznek és mely féle vizsgálatra kell számítani?

Válaszában bízva, köszönettel

Túri Tímea
30 391 1274
Tisztelt Túri Tímea !

A Leiden-mutációs genetikai vizsgálat vérvételi dijjal együtt 7500 Ft. További vizsgálatokkal kapcsolatban szükség lenne egy konzultációra a professzor úrral, hogy a panaszok megbeszélése után célzottan javasoljon további vizsgálatokat, amennyiben szükség lenne rá.

Üdvözlettel :
Kelemen Edina
asszisztens
Tisztelt Doktornő,
vetélésem után megállapították, hogy APS szindrómám van Pillanatnyilag még várok az időpontomra, de nagyon megijedtem, hogy ezzel a diagnózissal szakszerű kezelés mellett vajon nem túl kockázatos-e még egy gyermeket vállalnom (39 éves vagyok). Illetve mik a kilátások?Van már egy 5 éves kisfiam, vele semmi problémám nem volt a terhesség alatt.
Köszönettel és tisztelettel várom válaszát és természetesen nem marad el a szakorvosi látogatás, csak szeretnék előtte egy kicsit tájékozódni és ha lehet, megnyugodni. Nagyon szeretnék még egy gyereket, de aggódom a komplikációk miatt.
Dóra
Kedves Dóra!
Az antiphospholipid smdroma fennállása kezelés nélkül az abortus veszélyével jár, amit megfelelő kezeléssel ki lehet védeni, de már a terhesség felismerésétől azonnal el kell kezdeni. Ugyanakkor un. terhespathologiai gondozást igényel (ezt nőgyógyászával tisztáznia kell) Ily módon mód van új babára.
Dr. Blaskó György
Tisztelt Professzor Úr! Alulírott, Molnár Patrícia, egyetemi hallgató vagyok. Alapbetegségem hashimoto thyreoiditis, amely mellett már egymást követő két nyáron is a háziorvos felületi vénás trombózist vélelmezett nálam. A lábaim ödémásodása nem szűnt meg, ez már évek óta fennáll nálam, és jelenleg a bal lábamon bokatájékon tenyérnyi nagyságú barnás elszíneződést tapaszatlalok. Mire utalhat ez? Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Patricia !
Számos oka lehet az alsó lábszár elszíneződésének. Lehet angiológiai , vagy bőrgyógyászati eredetű. Egy személyes találkozás angiológusunkkal kizárná az érszükület lehetőségét. Fontos lenne tudni, hogy vannak-e más tünetek, fájdalom stb. Ha van lehetősége , jelentkezzen be központunkba Dr. Kósa Éva angiológus rendelésére 0670/431 77 29-es számon.

Üdvözlettel :
Kelemen Edina

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat