A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt trombózis központ!

Az Interneten találtam cikkeket, amelyekben mesterséges vénaszelepek próbagyártásáról írnak.

http://www.phlebolymphology.org/2009/07/artificial-venous-valves-an-ongoing-quest-to-treat-end-stage-deep-venous-insufficiency/

http://www.fraunhofer.de/en/press/research-news/2012/march/implant-to-replace-defective-venous-valve.html

Ezek beültetése számomra laikusként sokkal hatékonyabb és kíméletesebb beavatkozásnak tűnik, mint a jelenleg elérhető visszérműtéti technikák.

Az a kérdésem, hogy körülbelül mikorra várható, hogy Nyugat-Európában, illetve Magyarországon ez a kezelés a visszér és trombózisbetegek számára hozzáférhető lesz?
Tisztelt Imre!
Ezek a próbálkozások még kísérleti jellegűek. Emberi használatról még nem hallottam.
T. Sepa György
Tisztelt doktor úr!
1-2 éve jelentkeztek nálam az alábbi tünetek: fülzúgás, füldobogás, orrvérzés( abbahagytam a kávéfogyaztást, ezután az megszűnt), szédülés, a vérnyomásom alacsony volt, emelkedett de még nem számít agasvérnyomásnak, mégis rosszabb az egészségem mint pár évvel ezelőtt, fáradékony vagyok. Nem sportolok, és a kevés mozgástól is könnyen elfáradok. Milyen betegségekre utalhatnak ezek a tünetek?
Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Simon Ágnes!
Ezek a tünetek több betegségre (vagy akár csak egyszerűen kifáradásra) is utalhatnak.
Pontosan kellene ismerni az Ön életkorát, eddigi betegségeit, jelen körülményeit. Enélkül felelősséggel vélemény nem mondható.
Egy orvosi vizitre lenne szükség ahhoz, hogy érdemben tanácsot tudjak adni. Kérem, jöjjön el rendelésemre.
Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit
Hogyan kezelhető a megállapított érszűkület?
Kedves Ágnes!
A kezelés az érszűkület helyétől, súlyosságától, az egyén általános egészségi állapotától függ.
Kezelni lehet életmód tényezőkkel (mozgás, megfelelő táplálkozás), gyógyszerekkel, fizikoterápiával (pl. Bemer, mofetta), végső esetben műtét.
Javaslom, az érintett jelentkezzen be Kósa doktornőhöz, aki a kivizsgálási eredmények alapján részletesen átbeszéli vele a lehetőségeket.
Üdvözlettel
dr. Babai László
Tisztelt Professzor úr.
A kérdésem a következő lenne:
Egy ismerősöm édesanyjának nagyon súlyos érszűkülete van.A napokban túlesett egy második érkatéterezésen,ami szükséges volt az állapota miatt.Azt mondta neki az orvos,hogy az erei 50%-a be van szűkülve.Van-e bármilyen lehetőség,kezelés,bármi,ami segítene rajta.
Előre is köszönöm a válaszát.
Tisztelettel: Hüse Róbert
Kedves Hüse Róbert,
Igencsak szűkszavú esetismertetése távdiagnózis adására egyáltalán nem alkalmas. Nem látom milyen erekről van szó....Kérem, hogy a beteg az össze papírjával (rtg. UH érfestés, egyszóval minden) keressen fel a Trombózisközpontban.
Tisztelettel
Dr. Blaskó György
Tisztelt Professzor Úr Olyan kérdésem lenne önhöz hogy 7-éve volt két oldali tüdő embóliám. Magánál jártam Pesten és ön vizsgálta meg hogy mitől kaptam mert nem volt trombozisom sehol és a vizsgálatból kiderűlt hogy genetikailag örököltem apukámtól. A kérdésem az lenne hogy nehéz fizikai munkát végzek itt nálunk a Wescastnál Oroszlányon. Ennél a munkahelyen kipufogó csonkokat kell köszörülni és a sorjákat le vésni. Az lenne a kérdésem hogy a rázkódástól vagy a vibrációs munkától kaphatok -e trombozist. Syncumárt a házi orvosom Dr. T imár Anna szokta beállítani. Naponta átlagba 6db gyogyszert kell szednem. Az eredményeim jók szoktak lenni legutóbb 2.90- volt az INR. Dr.Úr lehet ebből valami bajom? Előre is köszönöm.
Tisztelt Babai János!
A 2.9 INR-bő semmi baja nem lehet. Családi orvosa példaszerűen kezeli és megfelelő Syncumar dózist ad. Ha ilyen INR értékei vannak, a vibrációs terhelés -bár valóban terhelés -inkébb a felső végtagot terheli, mint az alsót. Nagyon fontos, hogy tartsa ezt az értéket!!!!! És számoljon azzal, hogy évekig kell szednie, ha ilyen súlyos volt az embolia!
Tisztelettel
Dr. Blaskó György
Tisztelt Professzor úr!
Véleményét szeretném kikérni. Háziorvosom nagylabor vizsgálatot kért. Egyetlen eltérés volt benne. Transzferrin 400umol/L (Ref tartomány: 170-340).A neten utána olvastam és a vashiányhoz jutottam de a szervezetemben a mostani szérum vas 9,30umol/L (Ref.tartomány: 8,8-26.00)
Miaszténia grávisz- betegségemre jelenleg napi 24mg Medrolt szedek.
Professzor úr szerint mi okozhatja ezt az eltérést?
Lehet a Medrol?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel:B.László
Tisztelt Berta László!
A vashiány megállapítására ezen paraméterek nem elégségesek. Szükséges lenne látnom a teljes laborvizsgálatot, vérképet. Kérem, jöjjön el rendelésemre a leleteivel együtt.
Üdvözlettel
dr. Blaskó György
Teljesen váratlanul derült, ki, hogy magas a vérnyomásom,de milyen néha 285-re is felmegy, 57 éves vagyok és eddigi életem során mindig alacsony volt a vérnyomásom csak a pulzus szám volt magas ( előfordult 1801 is) kivizsgáltak semmi szeri bajt nem állapítottak meg. Betegségeim: pajzsmirigy betegség egyszer Hashimotó, máskor túlmüködő, gyorgyszeres kezelést nem kapok, liszt, mogyoró, laktóz, króm, tiuram, titán-dioxid,bisfenol-A,amalgám stb. allergiáim vannak, ebből látszik, hogy a gyógyszeres kezelés igen korlátozott, és az étkezésemet is korlátozza. Pár napja úgy kelek , hogy szédülök nem a szoba forog hanem én és alig tudok megállni és elindulni. Nebivololt ( 2x1)kapok és furosemidet (1)meg renitec 5 mg(2x1). de nem szabályozza a vérnyomásomat. A titán-dioxid és a tiuram miatt csak igen kevés gyógyszert szedhetek az allergiák miat meg egészségesen étkezem és mégi, hízok ( refluxom is van) állandóan puffadt vagyok még egy pohár víztől is, és ha lehajolok a szemem kigúvag és úgy érzem szétdurran a fejem, ez pedig az öltözködést neheziti. Van-e valami tanácsuk , javaslatuk?
Tisztelettel:Várszegi Erzsébet
Kedves Várszegi Erzsébet!

Az Ön panaszai, eddigi története szerteágazó problémákat vet fel.
A pajzsmirigy működésének pontos beállítása alapvető lenne, soknak tűnik így első hallásra a vízhajtó mennyisége, ami a közérzetet, a szédülést, de a vérnyomás ingadozását is befolyásolhatja,
Személyes találkozás, vizsgálat nélkül ennél pontosabb, az Ön számára hasznosítható véleményt, tanácsot nem tudok adni.
Szívesen látom a rendelésemen.

Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit
Tisztelt Professzor Úr!

Tavaly szeptemberben diagnosztizáltak nálam egy a combvénákig leérő vena cava inferior trombózist. Az utolsó CT felvételen recanalsatio még nem volt látható. Nem találtak semmit ami hajlamosítana és jelenleg sincumar mitével kezelnek. Utoljára szerdán mértek INR-t ami 3,6 volt, de drasztikusan nem csökkentettük az adagot. 26 éves férfi vagyok, nem dohányzok. Tegnap pár szem epret ehettem, ami a syncumar hatását befolyásolhatta volna illetve 2-3 kávét.
Ma éjszakás műszakban dolgoztam ami ülő, irodai munka, amikor észrevettem, hogy zsibbad a jobb lábam kb térdtől lefelé több órán keresztül és még jelenleg is. Ebbe a lábamba jobban beterjedt a trombózis még anno.
Az lenne a kérdésem, hogy legetséges, hogy csak az éjszakázás és a kialvatlanság okozza a zsibbadó érzést, vagy lehetséges, hogy újabb trombózis alakult ki?

Köszönettel:
N Dániel
Kedves Uram!
Elmondása alapján nem valószínű az újabb trombózis, de arra kérem, hogy az INR értékét tarts 2,5-3 között és ne legyen drasztikus csökkentések. Az ön esetében minden lehetséges szövődmény előfordulása attól függ, hogy életének hány % -át tölti INR 2.5 -3 között. Ha sikerül életének 80%-át e tartományon belül élni, nem lesznek szövődmények, ha nem akkor 8 éven belül számíthat rájuk.A 3,6 még nem vészes!. Kérem keressen fel a Trombózisközpontban további eligazításért!
Tisztelettel
Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!

Nemrég kiderült, hogy Leiden mutációm van, a leleten ez volt: heterozygota. Az miatt derült ki, hogy volt egy műtétem, ami után trombózisom lett, szerencsére nem mélyvénás, vérhigítóval kezelve lett, szerencsésen meggyógyultam. Szerettem volna egy hasplasztikát csináltatni ( terhességek alattszétnyilt hasfal, megnyúlt bőr miatt). Erre az orvosom már határozott nem-et mondott. Azt mondta előtte olyan nagyon fel kellene higítani a véremet a trombózis elkerüléséhez, hogy a műtét során az kezelhetetlen lenne. Nem kérdőjelezem meg az Ő szavát, és ilyen kockázatnál már én sem mernék kés alá feküdni. Egyszerűen csak kíváncsi lennék egy másik szakember véleményére is. Előre is nagyon szépen köszönöm!

Tisztelettel:
Barják Mártonné, Tamara
Tisztelt Barják Mártonné!
A Factor v Leiden heterozygota állapot elég gyakori és nem tartozik a legsúlyosabb trombózis rizikók közé. Ön mégis átesett egy trombózison. Megfelelő szakember kezében a plastikai műtét előtti tromboprofilaxis biztonsággal kivitelezhető (teljesen szűkségtelen "túlhigitania" a vérét!). Először az operatőrrel beszéljen után keresse fel Trombózisközpontot. "Túlhigítva" valóban nem lehet operálni! Egyébként itt szó sincs higításról, -ezt a köznyelv teljesen hibásan vette át - itt az alvadékonyság csökkentéséről van szól. Részleteket azonban ismernünk kell a végelges vélemény kialakítsához (testsúly, zsírtömeg, kor, egyén kockázati tényezők stb.) ez nem megy interneten.
Tisztelettel
Dr. Blaskó
Tisztelt Doktor Úr!
Vérképembem az összfehérje hosszú ideje 86 -87 körül van, tehát kicsit határérték fölött. Probléma lehet-ez? Mi lehet az oka? Köszönöm előre is!
Tisztelt Kiss Barbara!
A picit határérték felett általában nem jelent semmit. De hogy Önnél ebben a konkrét kérdésben jelent-e valamit, nem tudjuk. Nem írt mértékegységet, nem írta meg a labor határértékeit, nem tudjuk életkorát, betegségeit, kórtörténetét, semmit információnk nincs.
Kérem, jelentkezzen be Szelessy főorvosnőhöz, hozza el minden leletét, hogy kérdését meg tudjuk válaszolni.
Üdvözlettel
Dr. Babai László

Hírek

Fogamzásgátlót szedne? Ezt a vizsgálatot ne hagyja ki!

Fogamzásgátlót szedne? Ezt a vizsgálatot ne hagyja ki!


További részletek
Mikor szükséges váralvadásgátlót váltani?

Mikor szükséges váralvadásgátlót váltani?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat