Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Bné F.Szilvia
Tisztelt Professzor Úr!



35 éves nő vagyok, 2013 márciusában volt az első trombózisom Xareltot szedtem amit novemberben a kezleő orvosom leállított mivel Leiden mutáció szűrés negatív lett. Ezt követően ez év januárjában ismét tombózisom lett csak most a másik lábamban, az lenne a kérdésem milyen szűrővizsgálat lenne még javasolt, ill. hogy alkalmanként még mindég fájnak a lábaim ez normális dolog a trombózisok után?
Kedves Szilvia!

A Leiden mutáció egy a sok sok trombogén tényező közül. Pár százalékát teszi ki a trombózisos háttérnek. Egy Leiden vizsgálat alapján messzemenő következtetést levonni, és leállítani trombózis utáni kezelést, enyhén szólva kérdéseket vet fel.

Kérem, jelentkezzen be hozzám vizsgálatra a Trombózisközpontba!

Üdvözlettel

dr. Blaskó György
fazekas katalin
jo napot kivánok szeretnék meg kérdezni hogx 1 honapja már ugy fáj mind a két lábam térdtöl lefele voltam ultra hangon de nem volt trombozis gyanus de kell szednem a gyogyszereket xilokxot meg doxilek500g most azt mondták hogy az erek be vannak gyuladva de sokszor már lábra se tudok álni mert mezögazdasági ban dolgozok és ott mindig álni kell kérem segitségét profeszor ur mert nem tudom mit csináljak

elöre is köszönöm

Kedves Fazekas Katalin!

Meg kellene kérnie a családi orvosát, hogy írja ki betegállományba. A Xilox és a Doxilek a felületes vénás gyulladásokat enyhiti, de lagalább olyan fontos, hogy borogassa állott vizzel és kérem, tartsa nagyon tisztán a területet.

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György
Aniko Molnar
Tisztelt Doktor No,Doktor Ur !



32 eves no vagyok, varandos a 3,honapban Leiden mutacioval parositva! Kulfoldon elek es az itteni orvosom azt mondta szulhetek termeszetes uton ! Viszont utana olvasva eleg sok kulonbozo velemenyt talaltam errol ,es tulnyomoreszt inkabb a csaszarmetszes mellett dontenek inkabb! Kerem az on szaktudasat ebben ,hogy mennyire veszelyes ramnezve a termeszetes szules ? Lovenox injekciot a 9. nonapig naponta szurnom kell! Valaszat elore is nagyon koszonom !

Udvozlettel, Aniko
Kedves Anikó!

Ha nem volt agyi, esetleg kismedencei trombózisa,vagy súlyos tüdőembóliája, akkor nyugodtan szülhet természetes úton, sőt az lenne az előnyösebb.

A Leiden mutáció miatt a trombózis készsége fokozódik a gyermekágyban, de, ha mozog és kapja a megelőző injekciót akkor nem lesz trombózisos szövődmény.

Üdvözlettel:

dr. Szélessy Zsuzsanna
Katalin
Carotis mütètem volt, a bal karomban stent van az èrszükület miatt, a vèrnyomåsom magas volt eddig, mostanàban inkåbb alacsony. TIA. Isamiås stroke-om volt. Egy ideje fåjnak a låbaim, a tèrdeim ès a tèrdem hàtso rèsze a vènåm. Mi lehet e-mögött. Mèg egy problémåm van. A körmeim csikosak hosszåban ès nèmelyik felpùposodik. Mår voltam kivizsgålåson, de nem derült ki,hogy mitöl van. Erre keresek vàlaszt.
Kedves Katalin!

Lábfájdalmai hátterében állhat artériás, vénás keringési zavar, térdizületi eltérés. A körmök elváltozása hátterében szintén lehet keringési zavar, trauma, vagy körömgomba. Lábfájdalmai miatt angiológiai illetve rheumatológiai vizsgálatokat javasolok. Kérem, jelentkezzen be hozzám.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva
sterczl Ernő
tisztelt föorvosnö két mélyvénás trombozisom volt az egyiket megoperálták az egyik vénát is lekötöték syncumárt szedek de nemrég bevérzett a vesém ezért inekciora álitoak át most megint syncumárt szedek de ismét töbször elöfordul véres vizelet kérdezném hogy lehet e töbször netán hosszab ideig inekcióra átálni köszönöm
Tisztelt Ernő!

Természetesen lehet ismételten és hosszabb ideig is injekciót kapnia, akár éveken át is, ha az indokolt.

Először is a vesebetegségét kell tisztázni, mert nagyon ritka, hogy vesebetegség nélkül a Syncumar vérzést okozzon.

Üdvözlettel:

dr. Szélessy Zsuzsanna
Tóth Szilvia
Tisztelt Dr. Nő/Úr!



40 éves vagyok , a családban a visszér betegsége/ trombózis sajnos a nők esetében előfordult már. Kb. 1 hónapja szinte folyamatos lábizomgörcsöm van. Szedem a magnéziumot, kenem krémmel ( voltaren), de szinte semmi javulás nem tapasztalható. Helyesen táplálkozom, súlyom rendben van, nem dohányzom. Szeretném megkérdezni, hogy mi lehet az oka az ilyen jellegű problémámnak?



Válaszát előre is köszönöm.



Tisztelettel:

Szilvia
Tisztelt Tóth Szilvia!

A tünetek mögött lehet vénás keringési probléma

Javaslom, hogy jelentkezzen be Kósa doktornőhöz a központi számunkon (+36 70 431-77-29)

Kérje úgy, hogy mielőtt jön doktornőhöz ó, menjen el vénás ultrahangra. Ezt is a fenti telefonszámon el tudja intézni.

Üdvözlettel

dr. Babai László
Éva
Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr!



68 éves nő vagyok. Főbb krónikus betegségeim: magas vérnyomás, Mitralis collapsus II., COPD, mélyvénás billentyű elégtelenség (SP 54 és Detralex-et szedtem egy ideig), GERD II., 2. műtét után kialakult pajzsmirigy alulműködés (átlag TSHérték: 2,6 12.5 mg L-Thyroxin kezelés mellett), egyéb mozgásszervi betegségek.



Kb. 15-20 évvel ezelőtt egy hirtelen lelki trauma hatására fejem jobb oldali tarkó részében egy éles görcscszerű fájdalom keletkezett. Ez a fájdalom később gyengébben, de gyakran visszatért izgalom hatására.



Néhány hete újból fájt a fejem, de most evvel egy időben a bal lábam el kezdett zsibbadni, vizesebb lett a szokottnál, fájt a térdhajlat alatt, a combom hátsó részén, valamint a vádliban. Járáskor a bal lábamat nagyon nehéznek éreztem/érzem. Eleinte pihenésre sem csökkent az ödéma, később reggelre karcsúbb lett a lábam. És még valami, amire nem tudok megfelelő kifejezést találni: úgy érzem néha a lábam, mintha helyenként érzéketlen lenne, pedig hát érzem, mert fáj. Többször fel kell állnom ülés közben, pedig lábamat tornáztatom hogy a keringés megfelelő legyen.



Furcsa, hogy keskeny padon, ahol a combomat nem éri nyomás ezek a panaszok kevésbé jönnek elő. A kézfejem is gyakran zsibbad.



Szeretnék tanácsot kérni, hogy mi lehet az oka ennek a rosszullétnek (fej-láb) és hol, lehetne kivizsgáltatni.

Válaszát előre is köszönöm.

Kedves Éva!



A bal láb dagadás, térdhajlat alatti fájdalom és zsibbadás hátterében biztosan ki kell zárni a mélyvénás thrombózist, illetve másik lehetőségként az un Baker cystát. Ez alsó végtagi duplex ultrahang vizsgálattal lehetséges.

Az Ön története és panaszai mögött más probléma is állhat, de ezt így látatlanban pontosítani nem lehet. Ehhez személyes találkozás, kikérdezés, az előző dokumentumok áttanulmányozása, az Ön vizsgálata szükséges.



Üdvözlettel: Dr Kapocsi Judit
Éva
Tisztelt Kapocsi doktornő!



Köszönöm válaszát és elnézést kérek, hogy mégegyszer zavarom.



Tüneteim közül kifelejtettem, hogy a fejfájás időszaka előtt? alatt? (már nem emlékszem pontosan) gyakran volt élénk piros az arcom, ami nálam szokatlan és evvel egyidőben maró fájdalom volt a szememben. A másik problémám, hogy az erőlködés nélküli székelés ideje alatt, úgy éreztem, hogy az erek szétpattannak a fejemben.



A lábam még nincs rendben, nem nagyon tudom terhelni, mert megduzzad térdig és fáj.



Nem tudom mi zajlott le nálam, de szeretném megkérdezni, hogy így néhány hét után is kimutatja-e a vizsgálat hogy mi lehetett a probléma? Ha igen, sürgősen megkeresem Önöket.



Türelmét és válaszát köszönöm.



Kedves Éva!

Sajnos nem tudok többet mondani így távolból, látnom kell.

Üdvözlettel

dr. Kapocsi Judit
palmaria
verzekeny vagyok a veralvadasom 65--------72 kozott van . hogyan mehetnek foghuzasra . szuleskor vert kaptam es hcv -es vagfyok egyidobe folyt az orom vere most mar nem igen. mit tegyek

Kedves Mária!

A vérzékenység többféle is lehet.A teendő az, hogy pontosan ki kell deríteni, hogy melyik véralvadási faktora hiányzik, vagy esetleg a vérlemezke működése elégtelen. Akkor pótoljuk a hiányzó faktor működését és megtörténhet a foghúzás

A vérzékeny betegeket hazánkban gondozzák és nyilvántartják. Az Ön vérzékenységét hol állapították meg?

Szedje össze az orvosi papírjait és jelentkezzen be hozzám vizitre, hogy segíteni tudjak.

Üdvözlettel:

dr. Szélessy Zsuzsanna
Briskan Hajnalka
Tisztelt Doktor Ur!



39 eves no vagyok, van egy 12 eves kisfiam... masodik terhesseget elvesztettem es mejvenas trobozisom let ... ez 33 eves koromban volt. 5 even at sintromot szedtem es utanna ujbol gyereket akartunk es az egyik hematologus wessel due f gyogyszert adott 2x 1 et.. egy ev elteltevel nem estem teherbe es abbahagytam a wessel dur f et.. most minden nap egy aspirint veszek... Genvizsgalatban kijott hogy Leiden V monozigota es PAI1 5G monozigita vagyok,,,, Kerdesem az lenne van valamilyen uj gyogyszer amivel biztonsagban lehetnek egy ujjabb trombozis ellen ... vagy a sintromot kell ujra szedjem!

Koszonom elore is a valaszat!
Kedves Briskan Hajnalka,

Romániában a Sintrom van forgalomban, nálunk a warfarin és a Sncumar. Mindhárom biztonságosan véd a következő thrombosis ellen, ha az INR érték 2-3 között van. Az, hogy mi van a Vessel due-ban, nem tudom, nem tudom a hatóanyagát. Kora miatt feltételezem, hogy már nem akar terhes lenni.

Az újabb korszeű gyógyszerek közül a Xarelto-t (rivaroxaban) ajánlanám, de ezt Magyarországon felírási kötöttségek terhelik.

Legjobb lenne, ha eljönne rendelésemre és a biztos válaszhoz szükséges bizonytalansági területeket tisztázhatnánk.

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György

Orvos válaszol


Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA