A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

40 éves nő vagyok, pár éven belül volt két vetélésem, melynek okát kutatva a vizsgálatok szerint heterozygotqa Leiden mutációm van és a Protein S aktivitás alacsony. Jelenleg 24 hetes terhes vagyok, a Celxane 04-et szúrom minden este. 75 kg vagyok. Azt szeretném kérdezni, hogy nem kevés ez az adagolás?

Köszönettel: Bea
Kedves Beáta!

Terhesség során az LMWH hatásának monitorozása sokkal fontosabb, mint azon kívül. Erre létezik kiváló laboratóriumi vizsgálat, melyet gyakorlatunkban 2-3 havonta elvégeztetünk, és ahhoz állítjuk a használandó dózist. Ezzel pontosan biztosítható a hatékony mennyiség - úgy is, hogy a terhesség során változik a testtömeg, összetétel, immunrendszer, minden.

Kérem, jelentkezzen be hozzám vizitre, és beállítjuk a pontos dózist.

Üdvözlettel

dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Dr.Úr!



Válaszának megfelelően próbáltam időpontot kérni a megadott számon . A telefont felvevő hölgy azt az információt adta, hogy Önöknél nem tudom elvégeztetni az ultrahangot, mert nincs ilyen gépük, tehát menjek máshová! "Kicsit" furcsáltam a válaszát, mert a honlapukon nem ez olvasható....

Valóban nem tudom, ezt megtenni ott helyben a doktornővel való találkozásom előtt?



Üdvözlettel:

Tóth Szilvia



Kedves Szilvia!

Az ultrahang vizsgálatot azonos épületben, de más szolgáltató végzi akivel szerződve vagyunk. Nálunk is lehet fizetni, mi is tudunk hozzájuk időpontot intézni. Nem tudom, miért küldte el kolléganőm Önt. Mi mindent intézni szoktunk pácienseinknek.

Azt viszont, hogy éppen doktornő rendelése előtt legyen vizsgálat, sokszor nem tudjuk megoldani. De ez nem attól függ, hogy a gép hol van, hanem attól, hogy az ultrahangban is több hetes előjegyzéssel dolgoznak, illetve nincs napi 12 órás rendelésük. Emiatt a leggyakrabban előfordul, hogy pont doktornőnk rendelése előtti időben vagy nincs már üres hely az ultrahanghoz, vagy nem rendel éppen ultrahangos orvos.

Asszisztenseinknek szóltam, hogy mindent tegyenek meg az Ön és minden páciensünk érdekében!

Maradok tisztelettel

dr. Babai László
Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr!

34 éves fiatalember vagyok, másfél éve az egészségem megőrzése és jobbá tétele miatt önszorgalomból étrendet váltottam. Azelőtt úgy étkeztem, mint az emberek többsége, finomított élelemiszerek, sok állati eredetű étel, kevés zöldség, gyümölcs, stb., tehát a tipikus "nyugati étrenden" éltem. A neten sok információt átbújva szépen átálltam egy finomítatlan élelmiszerekből, rengeteg nyers zöldség-gyümölcsből, teljes gabonákból, olajos magvakból, stb. álló étrendre, amit igyekszem magam, és változatosan elkészíteni. Tejtermékeket nem fogyasztok már, húst, halat és tojást pedig heti 1-3x. (Azelőtt minden nap, akár többször is ettem állati élelmiszert.) Nagyon tetszik az új étrend, élevezem is, és úgy érzem, a közérzetem jobb. A gyomorsav problémáim, a szélrekedésem a múltté - tehát mindenképpen jól döntöttem, úgy érzem. Egy valami zavaró csak - s ezt szetetném megkérdezni, megtudni, hogy ez mitől lehet:

régebben is és most is időnként csináltatok egy teljes vérképet (önszorgalomból), hogy minden rendben van-e. Soha nem is volt vele gond. Azonban mióta étrendet váltottam, a vörösvértest számom lassan, de folyamatosan csökken. 4,50 T/l az alsó érték ugye, tavaly éppen ennyi volt, év végén már 4,03, majd a héten mért eredmény pedig már 3,91 lett. A vasam (22 umol/L), a b12 szintem (201 pmol/L) normális. Folsavat sajnos nem mértek, ezt nem tudom. Azért említettem e három értéket, mert ezt szokták a neten felhozni problémaként, amennyiben az alacsony vörösvértestszám táplálkozással függ össze. Márpedig az én esetemben azt valószínűsítem, hogy azzal függ össze, hiszen kizárólag az étrendváltásom óta van e problémám.

Olyan tanácstalan vagyok - tetszik az étrendem, azt hittem meg is találtam az egészséges utat, de valami mégis hibádzik benne... Ön szerint mi? Újra napi szinten kellene ennem állati fehérjét? Vagy mi lehet a mostani étrendemben az, ami folyamatosan (átlag havi 0,06 T/l-lel) csökkenti a vörösvértest értékemet? Előre is nagyon köszönöm a válaszát!
Kedves Tamás!

A leírtak mellett van azért még pár érték, ami lényeges, sőt lényegesebb a megítéléshez. Ilyen a vörösvértestek átlagos mérete, a hemoglobin szint, stb. (A vas viszont nem túl informatív paraméter.)

Kérem, jöjjön el hozzám leleteivel, és kiderítjük az okot.

Üdvözlettel

dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Doktor Úr!

30 éves vagyok

5 évvel ezelőtt volt mélyvénás trombozis a jobb lábamba. Mivel nincs semmi öröklött tényező, alvadásgátlót nem kell szednem. Elkezdtem tornázni alakformáló testedzést. Rubint Réká stb. kb 2 hete csinálom, és azt vettem észre,hogy kicsit dagad a vádlim. Nem fáj. Mindenképpen szeretnék továbbra is tornázni, de nem tudom mit lehet mit nem.



köszönöm válaszát
Kedves Adrienne!

Mindenképpen érdemes elvégeztetni egy alapos alsó végtagi vénás ultrahang vizsgálatot megnézni, hogy a trombózis milyen mértékben, formában befolyásolta a vénás rendszert, milyen a vénák állapota.

Kérem, hogy ezen lelet birtokában jöjjön el hozzám rendelésre.

Az ultrahangot a központi recepciónkon keresztül el tudja intézni.

Üdvözlettel

dr. Kósa Éva
Kedves Doktornő/Úr!

Kutatói munkám miatt egy éve Brazíliában élek, gyerekkorom óta asztmás vagyok, amelyre Alvesco és Oxis inhalátorokat használok naponta, és Ventolint rohamoldásra. Utóbbira roham hiányában nem volt szükség több, mint 10 éve! Idén februárban azonban fokozatosan rosszabodó légzésemmel kórházba mentem, ahol atípusos tüdőgyulladást diagnosztizáltak és napi 1000 mg Claricidot, valamint szteroid gyulladáscsökkentőt irtak fel. Ezek szedésével tüneteim enyhültek és állapotom javult, azonban hat napi antibiotikumszedés után, amikor abba kellett hagynom a szteroid tabletta szedését, egy súyos bélgörcsöt kaptam, melynek a végén percek alatt felszökött a lázam 39 fokra és delíriumos állapotba kerültem, igy mentőt kellett hivni hozzám. Ott a véroxigén szintem 9O % felett volt, de a vérlelet szerint a D-dimer értékem a referenciatartomány felső értékéne háromszorosa lett, így tüdőembólia gyanúval tomográfiára jegyeztek elő, viszont másnpa egy másik orvos törölte, mivel a véleménye szerint a hirtelen kialakult gyulladásos folyamat is megemelhette a D-dimerek mennyiségét. A pumonológus végül mégis elvégeztette a vizsgálatot, de kontrasztanyag nélkül, mivel aztmás vagyok. A tomográfiás felvételen csak egy tejüvegszerű folt látszott a bal tüdőlebenyem legalsó részén, ami szerinte a gyulladás miatt felhalmozódott váladék. Légzésfunkciós vizsgálaton is voltam, nem mutatott eltérést a normális értékektől. Hozzátenném, hogy mindez kürülbelül másfál hete történt, azóta itthon gyógyulok, és nagyon lassan de javul a nehézlégzésem, és egyébként is elsősorban fekvő helyzetben rossabbodik. A kérdésem az lenne, valóban kizárható a tüdőembólia érfestés nélkül is, illetve hogy a D-dimerek megemelkedett mennyisége mire utalhat még a vérrögképződésen kívül?

Itt rendkívül nehéz megnyugtató válaszokat kapni, az egészségügy enyhén szólva is kaotikus...

Válaszát előre is köszönöm.

Üdvözlettel,

Kati

Kedves Katalin,

A DDimer érték valóban megemelkedhet akut gyulladásos kórképek alkalmával. Egy igazi tüdőemboli esetén nem háromszorosára, hanem harmincszorosára emelkedik! A tüdőgyulladás ennek ellenére fennáll és tessék kezeltetni. A tüdőemboliához még tartozik pár dolog: a) családjában volt-e thromboemboliás betegség? b) önnek volt-e thrombosisa valaha c) a rosszulléte előtt dagadt-e a lába, vagy volt-e valamilyen thrombosisra emlékeztető tünete?

A tüdőembolia spirálCT-vel jól igazolható.

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György
Tisztelt Professzor Úr!



35 éves nő vagyok, 2013 márciusában volt az első trombózisom Xareltot szedtem amit novemberben a kezleő orvosom leállított mivel Leiden mutáció szűrés negatív lett. Ezt követően ez év januárjában ismét tombózisom lett csak most a másik lábamban, az lenne a kérdésem milyen szűrővizsgálat lenne még javasolt, ill. hogy alkalmanként még mindég fájnak a lábaim ez normális dolog a trombózisok után?
Kedves Szilvia!

A Leiden mutáció egy a sok sok trombogén tényező közül. Pár százalékát teszi ki a trombózisos háttérnek. Egy Leiden vizsgálat alapján messzemenő következtetést levonni, és leállítani trombózis utáni kezelést, enyhén szólva kérdéseket vet fel.

Kérem, jelentkezzen be hozzám vizsgálatra a Trombózisközpontba!

Üdvözlettel

dr. Blaskó György
jo napot kivánok szeretnék meg kérdezni hogx 1 honapja már ugy fáj mind a két lábam térdtöl lefele voltam ultra hangon de nem volt trombozis gyanus de kell szednem a gyogyszereket xilokxot meg doxilek500g most azt mondták hogy az erek be vannak gyuladva de sokszor már lábra se tudok álni mert mezögazdasági ban dolgozok és ott mindig álni kell kérem segitségét profeszor ur mert nem tudom mit csináljak

elöre is köszönöm

Kedves Fazekas Katalin!

Meg kellene kérnie a családi orvosát, hogy írja ki betegállományba. A Xilox és a Doxilek a felületes vénás gyulladásokat enyhiti, de lagalább olyan fontos, hogy borogassa állott vizzel és kérem, tartsa nagyon tisztán a területet.

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor No,Doktor Ur !



32 eves no vagyok, varandos a 3,honapban Leiden mutacioval parositva! Kulfoldon elek es az itteni orvosom azt mondta szulhetek termeszetes uton ! Viszont utana olvasva eleg sok kulonbozo velemenyt talaltam errol ,es tulnyomoreszt inkabb a csaszarmetszes mellett dontenek inkabb! Kerem az on szaktudasat ebben ,hogy mennyire veszelyes ramnezve a termeszetes szules ? Lovenox injekciot a 9. nonapig naponta szurnom kell! Valaszat elore is nagyon koszonom !

Udvozlettel, Aniko
Kedves Anikó!

Ha nem volt agyi, esetleg kismedencei trombózisa,vagy súlyos tüdőembóliája, akkor nyugodtan szülhet természetes úton, sőt az lenne az előnyösebb.

A Leiden mutáció miatt a trombózis készsége fokozódik a gyermekágyban, de, ha mozog és kapja a megelőző injekciót akkor nem lesz trombózisos szövődmény.

Üdvözlettel:

dr. Szélessy Zsuzsanna
Carotis mütètem volt, a bal karomban stent van az èrszükület miatt, a vèrnyomåsom magas volt eddig, mostanàban inkåbb alacsony. TIA. Isamiås stroke-om volt. Egy ideje fåjnak a låbaim, a tèrdeim ès a tèrdem hàtso rèsze a vènåm. Mi lehet e-mögött. Mèg egy problémåm van. A körmeim csikosak hosszåban ès nèmelyik felpùposodik. Mår voltam kivizsgålåson, de nem derült ki,hogy mitöl van. Erre keresek vàlaszt.
Kedves Katalin!

Lábfájdalmai hátterében állhat artériás, vénás keringési zavar, térdizületi eltérés. A körmök elváltozása hátterében szintén lehet keringési zavar, trauma, vagy körömgomba. Lábfájdalmai miatt angiológiai illetve rheumatológiai vizsgálatokat javasolok. Kérem, jelentkezzen be hozzám.

Tisztelettel:

Dr Kósa Éva
tisztelt föorvosnö két mélyvénás trombozisom volt az egyiket megoperálták az egyik vénát is lekötöték syncumárt szedek de nemrég bevérzett a vesém ezért inekciora álitoak át most megint syncumárt szedek de ismét töbször elöfordul véres vizelet kérdezném hogy lehet e töbször netán hosszab ideig inekcióra átálni köszönöm
Tisztelt Ernő!

Természetesen lehet ismételten és hosszabb ideig is injekciót kapnia, akár éveken át is, ha az indokolt.

Először is a vesebetegségét kell tisztázni, mert nagyon ritka, hogy vesebetegség nélkül a Syncumar vérzést okozzon.

Üdvözlettel:

dr. Szélessy Zsuzsanna

Hírek

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót


További részletek
Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA