Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Ket eve szuletett meg a kislanyom csaszarmetszessel jott a vilagra es azutan egy honapra ra trombozist kaptam azota is gyogyszeres kezeles alatt allok most megszuletett a kisfiam ket hete es meg mindig kapom a 0,8 clexant augusztus 22-tol oktober vegeig kell kapnom.Azt szeretnem tudni,hogy mi az amire a legjobban oda kell figyelnem es mi a teendom az ujabb trombozis el kerulese vegett?Mutheto-e a melyvenas trombozis?Elore is koszonom valaszat!
Kedves Annamari!

A legfontosabb a gyógyszer pontos adagolása mellett a rendszeres testmozgás, a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele.

A mélyvénás trombózisok egy részénél van csak műtéti indikáció. Alapvetően a kezelése konzervatív.

Üdvözlettel

dr. Babai László
Tisztelt dr. Sepa György!

Visszeres lábaim "rendberakásán" gondolkodom - a rádiófrekvenciás műtétről most olvastam először, de jobb megoldásnak tűnik, mint a klasszikus beavatkozás. Sajnos, nagyon erősek és hosszúak a visszereim - ezek is kezelhetőek? Mindkét lábamon vannak - egy alkalommal lehet mindkettőt kezelni? Mennyibe kerülne egy ilyen, "komplex" kezelés? (az árlista alapján nem igazán tudok kalkulálni). Ha mindenre pozitív válasza lenne/van, mikor lenne időpontja?

Válaszát előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Demeter Hajnalka
Tisztelt Demeter Hajnalka!

Legjobb ez lenne, ha eljönne a rendelésemre. Ott mindent át tudunk beszélni.

Tőmondatokban: nagy törzset egyszerre két lábon operálni nem szoktunk. De nem is biztos, hogy Önnek az kell. Lehet, hogy a felületi kezelés elég.

A törzsek operációjánál a műtéti díj 285 ezer Ft / láb. A felületi kezelésnél 19ezer Ft / kezelés, hogy mennyi kezelésre lehet szükség, látatlanban nem tudom.

Várom rendelésemen

Tisztelettel

dr. Sepa György
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
2010-ben és idén tavasszal mellkasi panaszok miatt kórházi ügyeleten magas d dimer értéket mértek, 2010-ben negatív mellkasröntgen és negatív doppler is készült. Idén cardio ct mutatott mellékesen egy 4 mm-es meszes nodulust. Nyáron a d dimer normalizálódott. Hemosztázis rendelésen leiden és 20210 heterozigóta mutációt állapítottak meg. Megelőzésként aszpirint akart írni a drnő, de ezt a régebbi nyombélfekélyem és a jelenleg is fennálló refluxom miatt nem fogadtam el. Helyette Kerberant kaptam, de nem merem elkezdeni szedni a mellkékhatások (gyomorvérzés stb) miatt. Kérdésem, hogy szükséges-e nekem bármit is szednem ilyen előzmények után, vagy van más lehetőség (gyógytermékek, alternatív módszerek stb).Jelenleg panaszmentes vagyok, nem dohányzok, normál súlyú, eleget mozgó 55-éves férfi vagyok.

Válaszukat előre is köszönöm!
Kedves Timár Sándor,

Önnek valószínűleg egy kisebb tüdőemboliája zajlott le, amit a genetikai statusa magyaráz. Mind az aspirin, mind a Kerberan ebben hatástalan, sajnos alvadásgátlót kellene szednie. Gyógytermék és egyéb kegyszerek ilyen komoly esetben nem jönnek szóba. Kérem, hogy leleteivel keresse meg a Trombózisközpontot, és akkor mindent megbeszélhetünk.

Üdvözlettel

dr. Blaskó György
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő!
29 éves vagyok, 2 és fél éve volt mélyvénás trombózisom a jobb alsó lábszáramban. A Protein S és Protein C alacsony értékeim miatt azt mondták, hogy életem végéig kell véralvadásgátlót szednem. A kérdésem az lenne, hogy a jövőbeli terhességemre nézve mennyire lesz ez hatással? Azt tudom, hogy Clexan-t kell adagolni, de az biztonságos terhesség alatt? Illetve nemrég voltam ismételt ultrahangon, ahol megállapították, hogy a trombózisos lábamban belső visszerek vannak. Ezekkel lehet valamit kezdeni, vagy műtét szükséges? Egyébként sokat fáj a lábam(ülő munkát végzek), illetve a bokám már a trombózis óta egy kicsit dagadt. Mit lehet tenni a poszttrombotikus szindróma ellen? Válaszát előre is köszönöm! Ildikó
Kedves Ildikó,

Rengeteg kérdést vetett fel. A PC és PS alacsony volta sajnos azt igényli, hogy a terhessége alatt LMWH-t kapjon végig profilaktikus dózisban Ezek teljesen biztonságosak a terhesség alatt. A posthrombotikus syndroma elleni teendőkkel kapcsolatban olvassa el a "Trombózis és véralvadásgátlás" c. SpringMed kiadó által kiadott könyvet, és/vagy keresse meg a Trombózisközpontot leleteivel személyesen. Itt mindent át tudunk beszélni.

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György
T.dr.Babai László Doktor Úr !Köszönöm válaszát. Én Nyíregyházán élek. Voltam Kapuváron ,ahol 3 hétig széndioxidos kezelést adtak. De ezt is én kutattam ki , hogy létezik. Ha ilyen súlyos az érszűkületem van , / magánrendelőben is voltam , véralvadásgátló változást írtak ,ennyi/ angiológián voltam aug. végén , csak létezhetnek még kezelések , műtétek , mellyel enyhíthetnek az állapotomon. Agyműttetem volt az Amerikai úton 1985-ben /aneorisma ,9 mm-es ,titán klipp ,prof.dr. Nyári István teamje műtött eredményesen / egyedül 1 év múlva ott kaptam keringésjavító kúrát. 1997 óta ennyit fejlődött a tudomány , hogy gyógyszert változtattak? Előre köszönöm válaszát Tisztelettel Villás Ferencné
Tisztelt Villás Ferencné!

Nagyon sajnálom, de neten keresztül többet segíteni nem tudok. Javaslom, jelenktezzen be Kósa doktornőhöz. Minden leletével. Ő a vizsgálat, leletek alapján el tudja mondani Önnek, milyen lehetőségek vannak, be tudja állítani a szükséges kezeléseket.

Üdvözlettel

dr. Babai László

T. Dr-nő!

Pár napja kértem segítségét egy aggasztó ügy kapcsán - nagyon reméltem, hogy választ kapok... Talán mégsem ért el Önhöz a kérdésem - ezért még egyszer leírom: lányom vérplazma adásra jelentkezett (21 éves, aktívan sportoló egyetemista). A levett vér elemzésekor valamit nem találtak rendben - erről infót nem adtak, csupán annyit mondtak, hogy esetleges rossz mérés volt, pánikot nem akarnak kelteni, ezért ellenőrző mérésre Németországba küldték a mintát.
Mi nem felelt meg a vér-követelményeknek? Mi lehet az, ami tünetek nélkül is ennyire komoly veszély?? Nagyon aggódom a lányom miatt - kérem, világosítson fel és - ha lehet - nyugtasson meg! Rettenetes így várakozni 3-4 hetet (ennyit mondtak az eredmény megérkezéséig)!!
Kérem, nagyon kérem, válaszoljon minél előbb!
Köszönettel: Demeter Hajnalka
Tisztelt Demeter Hajnalka!

Az eset furcsa. Olyan nincs, hogy a lánya ne kapjon teljes felvilágosítást! Ez törvényi kötelezettsége az orvosnak. Kérjék el a leleteket.

Olyanról sem tudok, ami miatt mintát Németországba kellene küldeni.

Kérjék el a leletet, azzal okosabbak leszünk

Üdvözlettel

dr. Babai László
Tisztelt Doktornő/ Doktor Úr!

Két napja egy kisebb területen fáj belül a lábam. Pontosan nem tudom lokalizálni a fájdalom helyét, de az alsó lábszár belső felénél, arra, ahol erek is látszódnak. Nem folyamatos a fájdalom, hanem hullámokban érzem, hol erősebben, hol enyhébben, hol rövidebb és hol hosszabb ideig. Tegnap még inkább akkor fájdogált, ha ültem, ma már menés közben is éreztem. Nem látok elszíneződést, dagadást, ha hátrahajtom a lábfejem, nem a térdhajlatom fáj, hanem a vádlim izma feszül... És az is igaz, hogy saroktüském van, és ugyan most éppen lézerrel kezelik a gyulladást, de pár nap óta jobban fáj a sarkam, a bokám, a talpboltozatom.

Kérdésem, menjek-e el alsó végtag ultrahang vizsgálatra, előfordulhat, hogy ez trombózis? Vagy inkább a saroktüske okozta talp és sarokfájdalom sugárzik most oda? (ez utóbbival régóta szenvedek, ilyen tünet még nem volt).

Nem cigizem, nem iszom, nem vagyok túlsúlyos, nem szedek fogamzásgátlót és genetikailag nem vagyok hajlamos a trombózisra, hetente tornázni járok - ennek ellenére kicsit megijedtem, mert két velem egykorú barátnőmnek is volt már trombózisa.

Nagyon köszönöm előre is a választ!
Ági
Kedves Ágnes!

Ezt így interneten keresztül még megtippelni sem lehet, nemhogy felelősséggel megválaszolni. Kérem, jöjjön be vagy ma Sepa főorvoshoz, vagy holnap Nyiredy főorvoshoz, vagy szerdán Kósa doktornőhöz. Időpontot hozzájuk a +36704317729 telefonszámon tud kérni.

Maradok tisztelettel

Dr. Babai László
Tisztel Doktor Ur/Nö! 1997 óta ismertté vált érszűkületem./mamámnak,nagymamámmnak amputálták lábát/ Alig tudok menni , egy gyógyszer.Kész. Múlt hetekben sorban jelentkeztek combom felső részén forint nagyságú barna foltok,melyek színeződtek és rutascorbin hatására felszívódtak. Angiológián II. cs.ba soroltak. Érzem , nem elég. Nem vágják le a lábam , láttam anyámon ,mit jelentett. Előzmény : cigarettáztam , 3 éve nem , 23 Kg-t híztam. Köszönöm előre válaszát . ui.Messze ,határ mentén élek.
Kedves Villás Ferencné!

Rossz hírem van. A leírtak alapján Önnek igen előrehaladott érszűkülete lehet. Minden kockázati tényezője megvan rá. Sajnos ezen így távolról segíteni nem tudunk. Keressen fel a közelben szakorvost, aki gondozásba veszi! Mozogjon sokat, étkezzen egészségesen, kövesse orvosa utasításait!

Maradok tisztelettel

dr. Babai László
Tisztelt Doktor Úr/Nő!
1995-ben édesapám thrombophiliája miatt kerültem kivizsgálásra és a vizsgálatok "APC rezisztenciát mutattak, ezért műtét , terhesség ill. immonbilisatio esetén heparin profilaxis szükséges". A kérdésem, hogy szedhetek-e fogamzásgátló tablettát ,- ha igen, akkor milyet - és, hogy adhatok-e vért? 43 éves nő vagyok.
Köszönettel: Kiss Angelika
Kedves Kiss Angelika!

Vért nyugodtan adhat.. Jó lenne tudni, hogy az APC rezisztencia hátterében homozygota, vagy heterozygota Factor V Leiden mutáció áll. Fogamzásgátlónak NEM a hormontartalmú módszereket javaslom. Továbbiak végett szeretettel látom rendelésemen.

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György
Szélessy Zsuzsanna Doktornő!
Fél évvel ezelőtt mélyvénás trombózissal kezeltek kórházban, melyet követően egy nőgyógyászati vizsgálat alkalmával megcsinálták a genetikai vizsgálatot, melynek eredménye heterozigóta lett. Pár hónappal ezelőtt jártam Önnél, és ennek az eredménynek a faktorát kérdezte a Doktornő, melyet azóta kiderítettem. Ez a faktorszám ötös. Mi ennek a lényege? Mikor tudhatom meg, hogy meddig kell szednem a gyógyszert. Válaszát előre is köszönöm!
Török Annamária
Kedves Annamária!

F.V Leiden génmutáció heterozigóta állapot, enyhe trombózis készség növekedést okoz, esetleg a spontán abortusz létrejöttében is szerepet játszhat. Ebben a familiáris trombofíliának nevezett állapotban, aki ezt az V-ös faktor génmutációt hordozza, bizonyos élethelyzetekben jelezni kell az orvosának, hogy trombózis megelőzésként felírja önnek a véralvadás gátló injekciót. (ilyen helyzetek: terhesség, oestrogen tart.(fogamzás gátló) gyógyszerek szedése, gipszrögzítés, sérülés, tartós ágynyugalom, műtét, hosszú 4-10 órás repülés, utazás, bizonyos fertőzések és gyógyszer szedések/

Ahhoz, hogy meg tudjam mondani, meddig kell szednie az alvadásgátlót, szükséges tudnom, látnom a mostani állapotát, az elmúlt hónapokban történteket. Kérem, jöjjön el rendelésemre!

Üdvözlettel:

dr. Szélessy Zsuzsanna

Prima Medica Egészségközpontok