A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Rádiófrekvenciás főtörzsi visszérműtéttel kapcsolatban szeretném tudni TB kátyát is használhatom e a fenti mütét teljes vagy részleges finanszírozására ? Köszönettel
Tisztelt Varga T Sándor!

Sajnos a TB nem finanszírozza még részlegesen sem a rádiófrekvenciás beavatkozást. Hagyományos műtéttel dr. Nyiredy Géza tudja TB alapon megműteni Önt.

Üdvözlettel

dr. Babai László
Tisztelt doktornő!

3 éve idült myeloproliferativ betegség miatt állok gondozás alatt a Veszprém m. kórház hematólógiáján. Litalir nevű gyógyszert szedek. Az idén áprilisban nagyfokú vérzés lépett fel az urológián kezeltek.

Az elmúlt félévben az eddig tartott 4,2 vörösvértest számom

május 22-én 3,4, aug.22-én 3,2.. Mi lesz ha ez így megy tovább? Mit tehetek?

Kell-e nagyon aggódnom?

Tisztelettel várom válaszát.



Auerbach Lászlóné

Veszprém, Szűcs u.4.
Kedves Asszonyom!

A Myeloproliferativ betegség évtizedeken át is tarthat, attól függ, hogy Önnek melyik típusa van. Ha vérzést említ, gondolom alacsony a vérlemezke száma.

Amennyiben már nem vérzik, újra emelkedhet a vörösvérsejtszáma.

A betegségét nem tudom ennyi információ alapján prognosztizálni.

Látnom kéne az összes leletét, meg kellene vizsgáljam.

Üdvözlettel:

dr. Szélessy Zsuzsanna
Tisztelt Prof. Dr. Blaskó György!



Mivel bő 1 éve nem érkezik a baba, meddőségi kivizsgálás kezdődött nálam, illetve önszorgalomból is utána járok a lehetséges problémáknak, utóbbi keretében trombózis panel vizsgálatot végeztettem, az alábbi eredménnyel:

V alvadási faktor Leiden mutációja: genotípus: normál ;

MTHFR C677T mutáció: genotípus: homozygota;

Prothrombin G20210A mutáció: genotípus: heterozygota. Kérdésemre, hogy ezzel mit kéne kezdeni, a meddőségi orvosom azt javasolta, szedjek 100mg Aspirint naponta, amit azóta (kb másfél hónap) szedek. Kérdésem, hogy amennyiben sikerül végre a humán reprodukciós eljárásoktól, vagy természetes úton teherbe esnem, a fenti leletekkel sürgős lenne-e kezelést változtatnom, vagy szedhető-e tovább az aspirin (és az elég-e esetemben, vagy személyes konzultáción erre a leletre írna injekicót?) Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Katalin
Kedves Katalin,

Az aspirint semmiképpen nem ajánlanám, mert az említett heterozygota prothrombin gén-mutáció elsősorban a vénás oldalon okozhat thrombozist., mig az aspirin a vérlemezke összecsapzódást gátolja meg az artériás oldalon.. Ha teherbe esik -amit szívből kívánok - akkor sajnos a kis molekulatömegű heparint (Fraxiparint ) kell kapja, naponta bőr alá adott injectioval végig a terhesség alatt.

A részletek érdekében keressen fel a Trombózisközpontban

Üdv

Dr. Blaskó György
Mély vénás trobozisom van, Vajdasábol jelentkezem,egy t elefonszámot kérnék amin elérhető!ÜDVÖZLETEM
Tisztelt Tóth Boglár Márta!

A +36 70 431 77 29-es telefonszámon tud hozzánk bejelentkezni.

Üdvözlettel

dr. Babai László
Tisztelt Doktor Úr!

Az lemúlt közel három évben két missed ab-m volt, mindkét esetben a 8-9.hét körül már nem volt szívhang. Emiatt a véralvadást is vizsgálták nálam.

A vérvételt meg kellett ismételni, mivel a plazminogén szintem alacsony volt, a többi érték mind határon belül volt. Az új leletet ma kaptam kézhez, és ismét alacsony a plazminogén (62,7 %). Tudna nekem segíteni, hogy ez mit jelent? Lehet köze a vetélésekhez?

Köszönettel Nagy Linda
Kedves Linda!

A plazminogén önmagában nem jelent kóros eltérést általában.

Az AB-hez a véralvadásnak, trombózis készségnek sok köze van. Fontos volna, hogy milyen vizsgálatai voltak eddig. Kérem jelentkezzen be hozzám vizitre és hozza el az orvosi leleteit.

Üdvözlettel:

dr. Szélessy Zsuzsanna
Normális dolog-e 4 féle gyógyszert szedni, ami még mindig nem viszi le a vérnyomást?
Kedves Fátyol Ferencné!

Általában ennél kevesebbel is meg lehet oldani. Mindenképpen meg kellene nézni, hogy mi állhat a magasvérnyomás hátterében. Nincs-e véletlenül veseartéria szűkülete. Hormonális eltérése, stb.

Kérem, jelentkezzen be hozzám vizitre, minden korábbi papírját hozza magával. Megkeressük az okot, beállítjuk a vérnyomást.

Üdvözlettel

dr. Kapocsi Judit
Üdvözlettel.Egy hete a combomon megpattant az ér,kékes és érzékeny lett körülötte. Azóta mindennap kenegetem,de néha a nadrágom hozzáér kissé szúrós fájdalmat érzek.Nehéz láb érzésem van sokat. Ülő munkát végzek.Van -e lehetőség a lézeres megoldásra, vagy csak alternativ műtét , szeretnék megközelitő árat is kérni. köszönettel.
Kedves Katalin!

Látnom kell a lábát, az ereit.

A vizitdíj 13500 Ft, az UH 6000 Ft, felületes radiofrekvencias kezelés 19500 alkalmanként, a nagy véna kezelése 285ezer Ft egyszeri alkalom lábanként.

Tisztelettel

dr. Sepa György
TISZTELT PROFESZOR ÚR! 2009-BEN VOLT ALSÓ VÉGTAGI MÉLYVÉNÁS, NAGY KITERJEDÉSŰ, SÚLYOS FOKÚ TROMBÓZISOM, AMI AZ EGÉSZ LÁBSZÁRAT TELJES HOSSZÁBAN ÉRINTETTE. ÉPPEN HOGY CSAK VAN KERINGÉS A BAL LÁBAMBAN. AZÓTA IS PANASZOS, TERHELNI KÉPTELEN VAGYOK, SZINTE MAGAMAT SEM TUDOM ELLÁTNI. GENETIKAI VIZS,,NEGATIV,12MG WARFARIN NAPONTA. NEM MŰTHETŐ,JAVÍTANI EZEN MÁR NEM LEHET! DE RONTANI AZT IGEN. NEM LÁTTAK EL SEMMIVEL, GYÓGYHARISNYA,STB, KERÉKPÁRRAL TUDOK NÉHA KIMOZDULNI, JOBB LÁBAM TEKER,A MÁSIK CSAK A PEDÁLON VAN. ATTÓL FÉLEK TÖNKRE MEGY A JÓ LÁBAM IS. 45 ÉVES VAGYOK, 4ÉVE POKOL AZ ÉLETEM, ALUDNI NEM TUDOK,NYUGALMI ÁLLAPOTBAN IS ERŐS FÁJDALMAIM VANNAK, NEM AKAROM ELHINNI HOGY NINCSEN SEMMILYEN GYÓGYMOD, TERÁPIA, AMIVEL KÖNNYÍTENI LEHETETNE AZ ÉLET MINŐSÉGEMET!!! ELVAGYOK KESEREDVE. TISZTELETTEL MEGKÉRNÉM ŐNT, SEGÍTSEN NEKEM! CSODÁT NEM VÁROK, APRÓ JAVULÁS IS NAGY ÖRÖM LENNE SZÁMOMRA. JÓ EGÉSZSÉGET , TOVÁBBI SIKERES MUNKÁT KIVÁNOK!!!
Kedves Farka Péterné,

A thrombosisa 4 éve volt és azóta warfarinon van. Tudnom kellene, hogy e 4 éven belül, ön ennek az időnek hányadrészét töltötte INR 2-3 között! Mert ennyi idő alatt javulnia kellett volna. Azért egy érfestést megérne a dolog. Milyenek a Doppler eredmények? Láthatja, hogy a nyitott kérdés a végleges válasz előtt (amit nem e-mailen szeretnék megadni) ezért kérem, keresse meg a Trombózisközpontot.

Tisztelettel

Dr. Blaskó György
Tisztelt dr. Blaskó György!

43 éves nő vagyok, két gyermek édesanyja. Kisfiamat 41 évesen hoztam a világra, sajnos a terhességem alatt és után is injekciókat kellett felvennem a trombózis elkerülése végett. Édesanyámtól örököltem a visszeressléget, sajnos az ő lábain fél cm sima felület sincs, én még csak kezdeti stádiumba tartozok hozzá képest. Nagyon fájnak a lábaim, leginkább esténként, van, hogy aludni sem tudok ettől az érzéstől. Szeretném felkeresni központjukat, hogy megtudjam az életmód váltáson kívül milyen beavatkozásra lenne még szükségem, hogy elkerülhessem a trombózist? Merre induljak, kit keressek? Ön mit javasol?

Válaszát előre is köszönöm: Hajdú-Vörös Enikő
Kedves Hajdú-Vörös Enikő,

Kérem, hogy keressen meg -bejelentkezés után - a Trombózisközpontban (Mammut-2 V. emelet) péntekenként délelőtt és ott minden átbeszélhetünk. Leleteit feltétlenül hozza magával.

Üdvözlettel

Dr. Blaskó György

egyetemi tanár
tisztelt. dogtor. ur kèrdèsem. lenne. tobb napja. faj. a. szivem. es a. melkasomban. szorito erzest. es nyomast. erzek. es a hatamban. is. es tobb. oran keresztul. van nem mulik el. es. halal. felelemel. tarsul. mi. lehet. a bajom. eloreis. koszonom
Tisztelt Rostás Úr!

Javaslom, mielőbb menjen el a háziorvosához vagy az ügyeletre. A leírtak alapján - bár korlátozott információ áll a rendelkezésemre - ez lehet szív eredetű fájdalom is, lehet tüdő eredetű, stb. Közte lehet életveszélyes szívinfaktus is.

Üdvözlettel

dr. Babai László

Hírek

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót


További részletek
Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA