Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Oláh Henrietta
Kedves Dr Úr! Olyan kérdésem lenne,hallottam ,hogy víszér műtét után ,sokkal több hajszál ér és viszér jön elő a lábon!? Ez igaz? Úgyan is nekem a térd hajlatonban van egy hosszú vastag viszerem,nem fáj de nagyon zavar elvégre 25 éves vagyok és nem szép látvány! :( és szeretném megműtetni ,tudna nekem tanácsot adni,h milyen beavatkozást ajánlana ami után kisebb az esélye h kialakuljon még több viszér? Köszönöm!
Tisztelt Oláh Henrietta!

Nem igaz. Kérem, jöjjön el rendelésemre, megnézem azt az eret, és mindent megbeszélünk.

Tisztelettel

dr. Sepa György
Nagy Nikolett
Tisztelt Doktornő.Édesapámnak mind két lábában trómbózis volt.(mélyvénás),a bokátol lábfejig csúnya érszűkületes mind két lába,olyan mintha véraláfutásos lenne,sötét foltokkal!Iszonyú makacs ember,többszöri kérésem ellenére sem hajlandó orvoshoz fórdulni!Azt szeretném tudni,mi lehet ennek az egésznek a vége?Félek hogy kifekélyesedik,akkor nehezebben gyógyul.Létezik esetleg valami kenőcs,ami megelőzi a nagyobb bajt????Nagyon aggódom.Dohányzik is ráadásul!(59-éves).Válaszát előre is köszönöm.Tisztelettel:Nagy Nikolett.
Tisztelt Nagy Nikolett!

Sajnos jól sejti. A vége fekélyesedés, elhalás, amputáció. Sürgősen életmódot kellene váltania! A kenőcs nem elég! A dohányzást abba kell hagynia, rendszeresen mozognia, lábait tornásztatnia, illetve amennyiben olyan szintű a szűkület, gyógyszeres és egyéb kezelést alkalmaznia.

Akármennyire makacs az édesapja, a betegség ott van, szembe kellene vele néznie!

Remélem, sikerül megértetni vele, hogy a fej homokba dugásától a betegség nem gyógyul meg.

Maradok tisztelettel

dr. Babai László
Kovács Katalin
Tisztelt doktor Úr/Nő!

Mélyvénás trombózisom volt 2 éve, melyre 6 mg Marfarint szedek. Időközben kiderült, hogy trombofíliám van. Terhességi tesztjeim halványan ugyan,de pozitívak. Mivel sürgősen szükséges átállnom heparinra, kérem írja meg hogyan tegyem és hányszor szúrjam magam? Clexane 0,4 ml-s injekcióm van .68 kg vagyok. Okozhat a magzatban károsodást a Marfarin szedése korai (4hetes) terhességben?

Köszönettel: Kovács Katalin
Tisztelt Kovács Katalin!

Kérem, jöjjön el Blaskó professzor rendelésére, ahol mindent meg tudnak beszélni. Az átállítás annál felelősségteljesebb és összetettebb feladat, mintsem ismeretlenül interneten keresztül pár információ alapján meg lehetne tenni.

Maradok tisztelettel

dr. Babai László
Kopacz Sándor
Üdvözlöm Kopacz Sándor vagyok Csikszeredárol román állam polgár 56 éves édesanyámrol van szó kinnek már két éve fáj a feje nem érzi jol magát duplán látt valamint nem lát jol voltunk egy vizsgálaton a fejröl csináltak egy számitogépes vizsgálatott. A orvos azt monta,hogy agydaganatja van és Vásárhelyre kell menünk akorházhoz,hogy megnézék de ottan azt monták,hogy nem agy daganatrol van szó hanem egy vér zacskorol ami kelletkezet az agyban de az orvos azt monta,hogy nagyon sok pénzbe fog kerülni amit sajnos nem tudunk elö keresni.Kedves Éva doktornö lenne szives egy választ adni,hogy hová lehetne továb folyamodni ,mivel sajnos nincs anyi pézünk a mütétre Magyarországon lenn-e lehetöség erre nagyon szépen megkérem segitsen elöre is köszönöm szépen
Tisztelt Kopacz Sándor!

A leírtak alapján itt valamilyen agyi térfoglaló folyamat áll a háttérben, melyet - akár daganat, akár ér eredetű, műtétileg kell és lehet megoldani. Mivel Önök román állampolgárok, feltételezem, Magyarországon nincs egészségbiztosításuk, így itt is csak pénz ellenében lehet szó műtétről.

Romániából sok embert műtenek Szegeden az Idegsebészeti Klinikán. Javaslom, ott érdeklődjenek, talán van valamilyen bejáratott útjuk.

Tisztelettel

dr. Babai László
Egyed Gábor
Tisztelt Doktor Úr!

2011-ben visszérműtéten estem át, 2012-ben pedig aranyét problémák jeletkeztek. Lehet-e egyszerre mindkét lábon kompressziós harisnyát hordani? És milyen hatással lehet ez a jelenleg kiújult aranyeremre?

Köszönöm válaszát.

Egyed Gábor
Tisztelt Egyed Gábor!

Igen, lehetséges. Nincsen hatással. Emellett nagyon fontos - különösen ilyen "érgyengeség" mellett - a megfelelő életmód! Sok rostos étel fogyasztása, sok folyadék, sok mozgás!

Maradok tisztelettel

dr. Babai László
Barcsai Éva
Tisztelt doktor Úr/Nő!

A lányomnak (21 éves) a győri érsebészeten a visszeres lábára, mindkettőre, műtétet javasoltak. A visszér a hagyományos műtéttel ugyanúgy gyógyítható, mint a rádió frekvenciással? Két láb rádió frekvenciás visszér kezelése nagyságrendileg mennyibe kerülne?

Nekem (50 éves vagyok) sepsűereim vannak mindkét lábamon. Ha erre rádiófrekvenciás kezelést kérnék (1-1 lábamon kb. 5-6 helyen, helyenként 2-5 cm2-en található seprűér) az nagyságrendileg mennyibe kerülne?

Köszönettel: Barcsai Éva
Tisztelt Barcsai Éva!

Igen, a visszér hagyományos műtéttel és rádiófrekvenciás beavatkozással is ugyanúgy kezelhető. A kezelés lényege mind a kettő esetben a nagy vénás törzs kiiktatása - hagyományos módon az egész ér eltávolításra kerül, rádiófrekvencia esetében belülről koagulálásra (falainak "összeragasztására").

A rádiófrekvenciás kezelés ára 285ezer Ft / végtag.

Ön esetében kezelésenként és területenként 19500 Ft / alkalom. 4-5 alkalom lehet indokolt. Hogy mennyi területet "jelent", azt csak vizit során, az Ön és ereinek állapotának megismerésével tudja Sepa főorvos megmondani.

Maradok tisztelettel

dr. Babai László
Melinda
Kb 2 hónapja volt térd mútétem (sokadjára)ami után véralvadásgátlót injekciót használtam, azóta repülőgépen is ültem ....folyamatos állással illetve mozgással telik a munkaidóm.Az elmult napokban a mútött lábam térdhajlattol lefele egész vádlim, lábfejem,talpam iszonyatosan fáj.A kérdésem az lenne hogy ezt a fájdalmat okozhatja e esetleg trombozis .



Előre is köszönöm válaszát.
Kedves Melinda!

Leírás alapján igen. De az is lehet, hogy ízületi eredetű.

Szükségesnek látok egy angiológiai - érsebészeti vizsgálatot a trombózis kizárására / megerősítésére.

Javaslom, hétfőn jöjjön el Sepa György főorvos rendelésére a Trombózisközpontba!

Maradok tisztelettel

dr. Babai László
Simon Ferenc
Tisztelt Prof. Dr. Blaskó György Úr !



Mi a véleménye a Pradaxa terápiás hatékonyságáról mélyvénás trombozis kezelésében?Van-e tudomása ez ügyben klinikai kísérletekről,esetleg ezek eredményességéről? Köszönettel várom válaszát.

Simon Ferenc
Kedves Simon Ferenc!

Igen, van tudomásom róla: azonos a hatékonysága a kis molekulatömegű heparinokéval. Gondolom, a vizsgálatok neve érdektelen.

Tisztelettel

dr. Blaskó György
Landler Ibolya
Kérdése2859-es, nem tèves 2858-es ösztrogèn èrtèknèl, kèt thrombozis után, 47 èvesen hematologus, endokrinologus, nôgyógyász szèttárt karpn kívüli therapiáján van-e kezelèsi mód? Mèg èlni szeretnèk!
Kedves Ibolya!

Kívánom, hogy még sokáig éljen, de nem értem a kérdését. Mi ez az 2859? minden laborértéknek van dimenziója! Szeretném, ha felkeresné a Trombózisközpontot! Várom szeretettel.

Tisztelettel

Dr. Blaskó György
Bironé Tutor Melinda
Tisztelt Doktor Úr/Nő!



Édesanyám nagyon vérszegény mit tudna nekem ez ügyben segíteni? Ajánlani?



Üdvözlettel

Bironé Tutor Melinda
Tisztelt Asszonyom!

Jöjjön el rendelésemre, hozza magával minden eddigi leletét. Legelőször is ki kell deríteni, miért vérszegény. Ha az okot látjuk, tudjuk a kezelést kiválasztani.

Üdvözlettel

dr. Szélessy Zsuzsanna

Orvos válaszol


Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA