Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Doktor úr! 1964-ben születtem, 1981-ben volt először trombózisom.2000-ben a Haemphiliai Központban megállapították az egyéb véralvadási faktorok örökletes hiányát (Protein S hiány). 2014-ben élethosszig tartó véralvadást gátló szer szedését javasolták. Xarelto 20 mg szedését megkezdtem. Sajnos olyan mellékhatások (az orrvérzés, ínyvérzés, bevérzések mellett állandósuló szédülés, egyensúly zavar, majd többszöri ájulás), hogy abba kellett hagynom. (megjegyzem saját magamtól jöttem rá) Igazából nem tudok kihez fordulni, mert a mellékhatásokkal kapcsolatban nem tud senki biztatót mondani vagy esetleg ha felezném a gyógyszert, akkor is megnyugtatóan történne a vér hígítása. Nagyon félek bármilyen vérhígítótól, A Sincumar szedése mellett gyomorfekély alakult ki (a szokásos bevérzések mellett).
Tisztelt Doktor úr! Ha lehet így válaszolni arra a kérdésre, hogy a Xarelto gyógyszert lehet csökkentve szedni vagy nem, vagy felejtsem el és saját magam döntsem el, hogy milyen kockázatot vállalok a nem szedése miatt?
Előre is nagyon szépen köszönöm válaszát!
Tisztelettel: Szalai-Mészáros Gyöngyi
Kedves Szalai - Mészáros Gyöngyi !

Több korszerű véralvadásgátló létezik már. Kérem összes leletével keressen fel,, hogy megbeszéljük melyik lenne a legmegfelelőbb gyógyszeres kezelés az ön esetében.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Szalai-Mészáros Gyöngyi

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Nekem alapból is alacsony a vèrnyomásom, egyszer valami okból felment hirtelen 200- ra, azóta vèrnyomáscsökkentőt szedek, csak nem èrtem az egèszet, akkor is vegyem be ha alacsony?Legyen kedves elmagyarázni nekem a helyes teendőt! Jelenlegi vèrnyomáscdökkentőm,, a tanydon ès a tenaxum,igaz ezeket mèg nem mertem elkezdeni szedni! Tapasztalat róluk? Köszönöm, várom a választ! Tisztelettel
Kedves Sáska Lászlóné !

Az említett gyógyszereket háziorvos vagy kardiológus javasolta gondolom, és valószínűleg nem egyetlen magas vérnyomás érték alapján. A rendszeresen szedett gyógyszert soha nem szabad magunktól elhagyni. Ha tartósan, több alkalom után alacsonyabb értéket mér kezelőorvosa véleményét kell kikérnie, mert szükség lehet az adag módosítására. Amennyiben csak időnként mér alacsony vérnyomást próbálja meg először csak a felét bevenni, és kis idő múlva a többit, illetve próbálja meg később bevenni a teljes adagot.

Mindenképp az önt már jól ismerő szakorvos tud a gyógyszerekkel kapcsolatban részletes tanácsot adni.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Sáska Lászlónè

Kelemen Edina

asszisztens
Jó napot doktornő!
19 éves felnőtt nő vagyok .A véradásból többször kizártak az alacsony hemoglobin szint miatt.Szedtem vas tablettát de nem szívodott fel.Hol lehetne ezt kivizsgáltatni ,vérszegény vagyok-e?
Kedves Anna !

Haematológus szakorvos segíthet önnek a kivizsgálásban. Központunkból Dr. Szélessy Zsuzsanna doktornőt ajánlom.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Valter Anna Noémi

Kelemen Edina

asszisztens
Üdvözlöm
Az lenne a kérdésem, hogy a bátyámnak aki 36 éves MÉLYVÉNÁS TROMBÓZISA van. Kb 7 hónapja diagnosztizálták, és a kérdésem az lenne, hogy ebböl felépülhet e teljesen??? Sok cikket elolvastam a neten de konkrét választ nem találtam,hogy IGEN vagy NEM!!!
Köszönöm elöre is a válaszát!
Kedves Gábor !

Természetesen van lehetőség teljes gyógyulásra. Mint minden más , így a trombózis is különböző lefolyású és kimenetelű lehet. A gyógyulási idő több tényezőtől függ, pl: hol volt a trombózis, melyik ér , véna volt érintett.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Faur Gábor

Kelemen Edina

asszisztens
Egész nap fáj a bal låbam, mèg èjszaka is nyugalmi ållapotba, lehetsèges hogy a seprű visszereimtől? Láb dagadásom nincsen! Előre is köszönöm vålaszát! Üdvözlettel: Kőhalmi Józsefnè
Kedves Kőhalmi Józsefné !

Kevés az információ amit megemlített panaszaival kapcsolatban. Érsebészeti vagy angiológiai szakvizsgálat után lehet biztos véleményt mondani. Meglévő visszerek is okozhatják az említett fáradt láb érzést.

Ha lehetősége van keresse fel központunkat.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kőhalmi Józsefnè

Kelemen Edina

asszisztens
Kb 10 napja bedagadt a jobb térdem.Még lázas is voltam tőle, röntgen nem mutat sérülést.Zinnatot szedtem megfázásra akkor kicsit enyhült a dolog.3napja leguggoltam azóta még dagadtabb.A körzeti orvos Apranaxot és Mydetont irt fel amit két napja szedek de semmi változás.Aggódom hogy az idő múlásával csak nagyobb lesz a baj.mit tegyek?
Választ előre is köszönöm!
Kedves Velek Mihály !

Panaszaival háziorvosán keresztül reaumatológus szakorvost kellene felkeresnie.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Velek Mihály

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt Dr. Úr!
2 oldali tüdőembólia után csináltattam hematologiai vizagálatot, mely Leiden heterozygota.
Apunak 5x volt MVT je.
kérdésem milyen hosszú ideig javasolja a véralvadás gátló szedését?
pradaxa napi 1x150mg elegendő lehet e?
xarelto Önök adhatnak e javaslatot , ha igen kell e háziorvosi beutaló?
Kedves Érdeklődő !

A felmerülő kérdések részletes megbeszélése miatt központunkból Dr. Blaskó György Professzor Úr rendelését ajánlom felkeresni . Előzményei, leletei áttekintése után tud véleményt mondani szakorvosunk a leghatékonyabb gyógyszeres kezeléssel kapcsolatosan.

Szakorvosi javaslat kiállítására is van lehetőség indokolt esetben.

Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tud.

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Józse

Kelemen Edina

asszisztens
Érdeklődnék a vénás gyógytorna oktatással kapcsolatban.
Hol lehet jelentkezni, vagy konkrét információkat kapni?

forrás:
https://www.tromboziskozpont.hu/gyogytorna-venas-ertorna-oktatas

Köszönettel, Dombi János
Kedves János !

Vénás gyógytorna oktatásra fájdalomközpontunk telefonszámán a 0670/621 24 33 -as számon tud időpontot egyeztetni.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Dombi János

Kelemen Edina

asszisztens
Dr.Kapocsi Judit doktornonek, Sürgős

Udvozlom Doktor nő

Segítséget,tanacsot kérnek. Kislányom 3 hónapos.Magas a S, gyógyszeres kezeléssel is csak nyugodt állapotban 90 egy kisebb mozgás,sirasra 123 körül mozog az érték.Szedunk Colnidint-Catapressan, Amlodipint,Verospiron,Furosemid,Digoxin. Már mindenfele vizsgálatot abszolvaltunk, küldtek biopsziara bort és bőr alatti réteget Pragaba de egyenlőre minden negatív.Egy amit nem látok a konziliumi jelentésekben az immunológiai vizsgálat.Szeretnem megkérdezni, hogy milyen immunológiai betegség okozhat magas vérnyomást? Ő a 2. kislányom,Leila. Az 1. Kislányomat Terezkat, egy éve vesztettem el, 10 hónapos volt.Magas vérnyomás, tudo edéma. Akkor azt mondták, hogy szerencsétlen véletlen volt az egész.Most ismet megtörtént.Szeretnek többet kapni 10 honapn mint édesanya.keresem az okot.koszonom valaszat
Kedves Mariann !

Sajnos a doktornő csak felnőttek kezelésével , kivizsgálásával foglalkozik.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Mészáros Marianna

Kelemen Edina

asszisztens
Kedves Dr Nő/Úr !
37 éves édesanya vagyok ,két lányom 8 ill.10 évesek.A mai életviszonyokhoz képest teljesen harmonikus az életem igazán stressz mentes.Fizikai megeröltető munkát nem végzek.Az elmult pár hónapban állandoan kiugrik a vérnyomásom.Mindig 100/60 volt vagy ennel alacsonyabb volt eddig.Most meg 130/90 naponta többször is ez szédüléssel,fejfájással és rossz körzérzettel társul.Voltam kardiologian es 24 oras vernyomasmeresem is volt persze akkor minden rendben volt.
Ha tud valamit kérem segìtsen mert mikor igy kiugrik kicsit pánikba esem es ettől még magasabb olykor 160/100 ez volt a legtöbb de ekkor már lüktetett a halántékomnál az ér is.
Kedves Kitti !

Mindenképp további vizsgálatra van szükség a panaszai tisztázására. Teljes körű labor, terheléses EKG, szívultrahang még mindenképp informatív lehet . Ha lehetősége van Dr. Sztancsik Ilona doktornőt keresse fel központunkban.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kitti Káró-Kresztyankó

Kelemen Edina

asszisztens

Prima Medica Egészségközpontok

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

A felújítás ideje alatt a rendelők zavartalanul működnek!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok