Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Érdeklődni szeretnék,én aszpirin protect és clopidogrelt szedek koszorúér stend beültetés miatt.
Ennél a két gyógyszernél is vigyázni kell a k- vitaminnal.
Köszönöm előre is a választ.
Kedves György !

Nem szükséges vigyáznia, étkezhet amit szeretne.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Ungi György

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt Címzett!

Augusztus 23-án két oldali tüdöembóliát diagnosztizáltak nálam valamint tüdö infarktust. Kérdésem az lenne hogy nennyi idö múlva lehet elvégezni a hematologiai vizsgálatot amiből kiderülne hogy mi okozhatta ugyanis Kecskeméten csak januárban akarják ezt vállalni, viszont szeretnék minél hamarabb visszatérni a sporthoz és fontos lenne hogy ez örökletes vagy csak a fogamzásgátló okozta.Esetleg felketeshetem az Intázetet mielőbbi vizsgálat céljából. Beutalóval rendelkezem. Köszönöm a segitséget!
Kedves Regina !

A tüdőemboliát követő 3 hónap múlva! Ne reménykedjen abba, hogy hamar visszatérhet a sporthoz. Nov. 23 utáni első csütrötökön, vagy pénteken várjuk a Trombózis Központban összes zárójával és leletével, de előtte egy héttel függessze fal az alvadásgátló tablettát és adjon magának bőr alá Clexane-t (a testsúlyának megfelelő dózisban (a súlyát sajnos nem írta meg)

Üdvözlettel : Dr. Blaskó GyörgyBarta Regina

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Üdvözlöm! Máj véna trombózis igazolódott. Oka ismeretlen. Mi a várható prognózis?
Kedves Diána !

Ennyi adat birtokában kérdésére nem tudok válaszolni Talán ha konzultáhatnánk és láthatnám a leleteit többet tudnék mondani, bővebb felvilágosítást tudnék adni. Várom rendelésemre.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó GyörgyHidiné Dóka Diána

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt doktor úr!
Olyan kérdéssel fordulok önhöz hogy édesapámnak 8évvel ezelőtt volt egy csípőprotézis műtétje es a mai napig szedte a verhigító gyógyszert orvosi utasításra viszont elkezdett vizesedni mindket lábfeje meg mellette heti szinten ha megfujta az orrát vagy csak úgy eleredt az orra vére.Elküldték vérvételre és ott megállapították a vérvetelből hogy vérszegény.Azóta a lábvizesedés megszűnt a vizhajtótól de azért tovább küldték hasi ultrahangra de arra meg nem ment el.Az lenne a kérdésem hogy a sokaig szedett vérhigítótól alakulhatott e ki vérszegénység a 8 év alatt,vagy annak mas okai is lehetnek.Köszönöm válaszát.
Kedves Dávid !

A tartós vérhígító szedésnél nagyon szorosan ellenőrizni kell az INR , és vérkép értékeket pontosan azért , mert ilyenkor nagyobb a vérzés kockázata.

Valamennyi leletével keresse fel Dr. Blaskó György Professzor Úrat, aki ennek a területnek a specialistája központunkban. A dokumentációk teljes áttekintése után tud véleményt mondani szakorvos. Esetleg további laborvizsgálatra lehet szükség a vérszegénység okának tisztázására.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Mátyás Dávdi

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt Doktorno / Doktor Ur!

89 eves nagymamam 3 hete combnyaktorest szenvedett, amit 5 nappal kesobb mutet kovetett, majd ra egy hetre hazaengedtek. Azota allapota egyre csak romlik, nagyon le van gyengulve, nem tud felkelni az agybol, a labai pedig bokatol comtoig odemasak. Szeretnem megkerdezni, mit tudnank tenni a vizesedes ellen?
Megtisztelo valaszat elore is koszonom.
Tisztelettel:
Lenart Istvan
Kedves István !

Nagymamájával kapcsolatban sebész szakorvos tud véleményt mondani, az őt operáló orvostól érdeklődjön.

Lehet szükség lehet újabb személyes konzultációra, vizsgálatra.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Lenart Istvan

Kelemen Edina

asszisztens
Üdvözlöm! Mindig is krónikusan alacsony vérnyomással küzdöttem, miután minden ok nélkül átestem a ló túlsó oldalára és a vérnyomásom jócskán megemelkedett, de nem lépte túl a 140/90 et, hanem csak az alsó érték járt a 90 körül. Az orvosok jónak találták, hiába mondtam hogy ez az én alacson vérnyomásom után, nekem már magad és a fejem is mindig fáj. Szívinfarktus lett belőle. A kérdésem: infartus után mennyinek kell lennie? 80/90 pulzusszám és 135/85 vérnyomás még nem veszélyes?
Kedves Anikó !

A normális vérnyomás nemcsak betegség függvénye, minden személynél más és más a normális tartomány. Az ön által leírt értékek elfogadhatóak, de valójában az a mérvadó, hogy önnek vannak-e panaszai emellett, vagy panaszmentes.

Az önt kezelő kardiológus vagy belgyógyász tud véleményt mondani , aki ismeri leleteit, teljes előzményét.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Aniko

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt Hölgyem, Uram!
Visszeres problémával keresném fel Önöket - ami talán még nem olyan súlyos. Az Egyesült Királyságból mennék haza november végén de ez a tartózkodás csak rövid idő lenne. A kérdésem hogy egy hét leforgása alatt lehetséges e a problemás visszeret orvosolni illetve hogy a kezelést követő másfél héten belül tudok e repülőn utazni (2,5 óra).
Válaszukat előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Selmeczi - Tóth Csilla
Kedves Csilla !

Itthon léte alatt van lehetőség vizsgálatra, kezelesre, akár műtét elvégzésére is. A beavatkozás utan1-2 nappal akár repülhet is.

Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tud.

Üdvözlettel : Dr. Sepa György

Selmeczi Tóth Csilla

Dr. Sepa György

sebész, érsebész
Tisztelt Doktor Úr!
12 évvel ezelőtt császármetszés után mélyvénás trombózist kaptam. Genetikai vizsgálattal Leiden heterozigóta igazolódott, azóta Syncumart szedek.
Nem végzek ülőmunkát, sportolok, futok,tornázok.
5 héttel ezelőtt egyik futásom után nem tudtam lábra állni. Majd elkezdett fájni a jobb alsó lábszáram ott,ahol 12 évvel ezelőtt a mélyvénás trombózisom volt. Nyomásra igen érzékeny volt. Viszont nem dagadt és nem volt piros sem. Visszerek nem látszódnak a lábamon.
Elmentem a sürgősségire,ahol Doppler UH és D -dimerrel kizárták a mélyvénás trombózist. Azt mondták izomgyulladás, szedjek fájdalomcsillapítót, jegeljem,majd elmúlik.
Mivel lábam 5 hét után is ugyanúgy fájt,háziorvosom kért egy ujabb ultrahangvizsgálatot,mellyel a lágyrészek esetleges gyulladását nézték volna meg. Ott nem találtak semmit, viszont a lelet így hangzik"Jobb lábszár kp. mediális részén a popl.perforans ágának megfelelően a véna lumenét nem friss trombusmassza tölti ki".
E miatt elküldtek egy újabb vérvételre ,ahol a D-dimer érték már kicsit megemelkedett szintet mutatott. 5 hét alatt 380-ról 520-ra emelkedett.
Dg.:Trhomboplebithis superfic. extr. inf. l.d.
Felületi véna "trombózissal" elkezdtek kezelni.
Clexan napi 1* 0,6ml és fájdalomcsillapítás.
Viszont olvastam,hogy a magas D-dimer érték gyulladásos folyamattól is emelkedhet.
Kérdésem az,hogy valóban biztos e hogy ez trombózis? Érdemes lenne e megmutatnom magam egy érsebésznek?
Eltarthat e ilyen sokáig a fájdalom?(Fájdalomcsillapító szedése mellett mióta szúrom magam enyhült a fájdalom ugyan,de fájdalomcsillapító hatása kimegy a fájdalom kissé visszajön, illetve zubogást érzek ott).

Válaszát előre is köszönöm: Veres Klára


Elsősorban UH-val Duplex Dopplerrel igazolni kell, hogy valóban van-ethrombosis, a D-Dimer prediktiv értéke magas, A napi 1x adott LMWH meg kevés, mert 2x kellene adni. Elég zavaros a történet. Az én véleményem az, hogy a tüdőembolia megelőzése érdekében mégis csak thrombosisként kellene a helyzetet felfogni (az fáj ilyen tartósan) és meg kellene kapnia a teljes LMWH dózist, majd át kell térni szájon át szedhető szerre, és azt szedni legalább két évig. Az érsebész sem nyilatkozik Duplex Doppler nélkül. Valóban a D-Dimer gyulladásokban emelkedik, de hol van Önnek a gyulladása? Én az ön helyében thrombosisnak fognám fel és a szakma szabályit tartatnám be orvosommal. Ez a legegyszerűbb.

Üdvözlettel : Dr.Blaskó GyörgyVeres Klára

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tisztelt Trombózisközpont!
38 éves vagyok, 2 spontán szülésem volt.Az első terhességem komplikáció mentesen zajlott(2004-ben).A második terhességem 33.hetében mélyvénás trombózist kaptam és Leiden heterozigóta hajlam igazolódott. Vérhîgítót kaptam de a rög nem oszlott el,szervült.38.héten komplikáció mentesen,spontán szültem(2015-ben). Injejcióztam magam 6 hétig aztóta Warfarin oriont szedek.Szeretném megkérdezni,hogy vállalatok e még gyermeket?
Friss duplex uh keleten:
Bal oldalon a v.ilaca externa ill. a v.fem.com.lumene trombussal kitöltött, a v.fem.spf.felső rövid szakasza is érintett. A v.i liaca comm.megítélése korlátozott,itt egyértelmű trombussal nem igazolható. A v.toplitea,vv.tib.ant. és post.,valamint a vv.peronae átjárható.
Köszönöm válaszukat.
Kedves Anita !

A lezajlott thrombozisa feltehetően szervült. Gyermeket vállalhat nyugodtan de csak akkor ha hajlandó a fogantatás feltételezett idejétől számítva sc. LMWH profilaxisra. Warfarin szedés alatt nem ajánlatos teherbe esni, mert ritkán, de előfordulhat, hogy súlyos agy-, és csontfejlődési rendellenességeket okoz épp a 8-11 hét körül, amikor a terhesség ki szokott derülni. Jobb már az elején LMWH-t kapni.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Anita

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Tiszteletem!
Az első trombózisom/tüdőembóliám 2011-ben, a második 2015-ben volt (a második Syncumar szedése mellett). Jelenleg 2,5mg Nebivololt, és 2x150mg Pradaxát szedek naponta. Kb. két hónapja diagnosztizálták a Chron betegséget, napi 3g Salofalkot, és Budenofalkot írtak fel. Kezdetben 9mg-ot, majd 6mg-ot, jelenleg 3mg-ot kell szednem. A kérdésem az lenne, hogy a Budenofalk szteroidtartalma okozhat-e bármilyen problémát?
Előre is köszönöm válaszát!
Üdvözlettel: Gosztony Barbara
Kedves Barbara !

Nagyon sajnálom magát, mert feltehetően a Crohn volt az oka az első két eseménynek is, de azért ki kellene vizsgáltatni magát thrombofiliára, amit a Trombózis Központban készséggel vállalok. A kevés steroid ezen az állapoton a thrombosis szempontjából nem számít, különösen akkor, ha 2x150 mg Pradaxat szed. Ezzel közel teljes az antikoaguláns védelem, de semmi olyan sportot nem űzhet, ami sérüléssel és thrombozisveszéllyel jár (pl sízés) Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Gosztony Barbara

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász

Prima Medica Egészségközpontok

Tisztelt Pácienseink!

Az Ostrom utcai rendelőknek otthont adó épületen teljes felújítást végzünk, hogy egy kellemes környezetben fogadhassuk a gyógyulni vágyókat. A felújítással kapcsolatos kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

Köszönettel:

Prima Medica Egészségközpontok