Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Tisztelt Dr. Úr!
2 oldali tüdőembólia után csináltattam hematologiai vizagálatot, mely Leiden heterozygota.
Apunak 5x volt MVT je.
kérdésem milyen hosszú ideig javasolja a véralvadás gátló szedését?
pradaxa napi 1x150mg elegendő lehet e?
xarelto Önök adhatnak e javaslatot , ha igen kell e háziorvosi beutaló?
Kedves Érdeklődő !

A felmerülő kérdések részletes megbeszélése miatt központunkból Dr. Blaskó György Professzor Úr rendelését ajánlom felkeresni . Előzményei, leletei áttekintése után tud véleményt mondani szakorvosunk a leghatékonyabb gyógyszeres kezeléssel kapcsolatosan.

Szakorvosi javaslat kiállítására is van lehetőség indokolt esetben.

Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tud.

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Józse

Kelemen Edina

asszisztens
Érdeklődnék a vénás gyógytorna oktatással kapcsolatban.
Hol lehet jelentkezni, vagy konkrét információkat kapni?

forrás:
https://www.tromboziskozpont.hu/gyogytorna-venas-ertorna-oktatas

Köszönettel, Dombi János
Kedves János !

Vénás gyógytorna oktatásra fájdalomközpontunk telefonszámán a 0670/621 24 33 -as számon tud időpontot egyeztetni.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Dombi János

Kelemen Edina

asszisztens
Dr.Kapocsi Judit doktornonek, Sürgős

Udvozlom Doktor nő

Segítséget,tanacsot kérnek. Kislányom 3 hónapos.Magas a S, gyógyszeres kezeléssel is csak nyugodt állapotban 90 egy kisebb mozgás,sirasra 123 körül mozog az érték.Szedunk Colnidint-Catapressan, Amlodipint,Verospiron,Furosemid,Digoxin. Már mindenfele vizsgálatot abszolvaltunk, küldtek biopsziara bort és bőr alatti réteget Pragaba de egyenlőre minden negatív.Egy amit nem látok a konziliumi jelentésekben az immunológiai vizsgálat.Szeretnem megkérdezni, hogy milyen immunológiai betegség okozhat magas vérnyomást? Ő a 2. kislányom,Leila. Az 1. Kislányomat Terezkat, egy éve vesztettem el, 10 hónapos volt.Magas vérnyomás, tudo edéma. Akkor azt mondták, hogy szerencsétlen véletlen volt az egész.Most ismet megtörtént.Szeretnek többet kapni 10 honapn mint édesanya.keresem az okot.koszonom valaszat
Kedves Mariann !

Sajnos a doktornő csak felnőttek kezelésével , kivizsgálásával foglalkozik.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Mészáros Marianna

Kelemen Edina

asszisztens
Kedves Dr Nő/Úr !
37 éves édesanya vagyok ,két lányom 8 ill.10 évesek.A mai életviszonyokhoz képest teljesen harmonikus az életem igazán stressz mentes.Fizikai megeröltető munkát nem végzek.Az elmult pár hónapban állandoan kiugrik a vérnyomásom.Mindig 100/60 volt vagy ennel alacsonyabb volt eddig.Most meg 130/90 naponta többször is ez szédüléssel,fejfájással és rossz körzérzettel társul.Voltam kardiologian es 24 oras vernyomasmeresem is volt persze akkor minden rendben volt.
Ha tud valamit kérem segìtsen mert mikor igy kiugrik kicsit pánikba esem es ettől még magasabb olykor 160/100 ez volt a legtöbb de ekkor már lüktetett a halántékomnál az ér is.
Kedves Kitti !

Mindenképp további vizsgálatra van szükség a panaszai tisztázására. Teljes körű labor, terheléses EKG, szívultrahang még mindenképp informatív lehet . Ha lehetősége van Dr. Sztancsik Ilona doktornőt keresse fel központunkban.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kitti Káró-Kresztyankó

Kelemen Edina

asszisztens
Férjemnek a lábszárán alakult ki a jobb lábán a belső részén egy sötét piros,most inkább lila folt,az érsebész felírta neki a Vessel Due F lágykapszulát,eddig a Detralexet szedte,Lioton kenőccsel kenegette,most nincs kenőcs,csak a Vessel,nagyon aggódunk,az orvos azt mondta kezdődő fekély,8-12 órákat dolgozik,pihenés,leülés nélkül,gumiharisnyát írt fel az orvos,de nem akarja,gumis fáslival tekerjük be,munkába menés előtt,az úgy megfelel?-mit tetszik ajánlani,szedje ezt a lágykapszulát?-mennyi ideig?-köszönöm válaszát....
Kedves Eszter !

Személyes konzultáció szükséges férje esetében ahhoz, hogy szakorvosunk véleményt mondjon a kezeléssel, teendőkkel kapcsolatban. Keresse fel központunkban Dr. Kósa Éva angiológus doktornőt, aki vizsgálat után bővebben tud tanácsot mondani.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tothné Simon Eszter

Kelemen Edina

asszisztens
41 éve cuk.beteg vagyon,inzulinos.2011-ben antibiotikum túladagolása miatt,vérmérgezést,eszméletlen lettem,műtét.Az egész vastagbél eltávolítás.Most2015 óta emelkedett a tromb.szám a vérképen.Nem akart vele foglalkozni senki.Találtam egy főorvost,aki vérvétel,csontvelő kivétel,és most megkaptam az ambul.lapot idült myloproliferativ betegségem van.Másnaptól LIATRIL 500 mg kell szednem.Mi a baj,és mitt tettem rosszul,hogy ide jutottam.Köszönöm válaszkat.
Kedves Denke Sándorné !

Szakorvosi véleményhez a személyes konzultáció elengedhetetlen. Leleteinek teljes áttekintése nélkül nehéz választ adni.

Ha lehetősége van keresse fel Dr. Szélessy Zsuzsanna haematológus doktornőt.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Denke Sándorné

Kelemen Edina

asszisztens
Üdvözlöm.
A 117/86-os vérnyomás rendben van, Miért ilyen magas a per?
Válaszát előre is köszönöm.

Nagy Vivien
Kedves Vivien !

Nem kell aggódnia. Életkortól is függ, hogy egy vérnyomásérték mikor tekinthető normálisnak.

A szisztolés és a diasztolés érték különbsége normálisan 40-50 Hgmm körüli. Nem említi, hogy van -e panasz amikor vérnyomást mér, esetleg panaszmentesen ellenőrzi.

Érdemes feljegyezni a méréseket, és hogy a méréskor milyen tevékenységet végez, nyugalomban vagy terheléskor történik-e a mérés.

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Nagy Vivien

Kelemen Edina

asszisztens
Anyukámnak ingadozo vérnyomása van. Vérnyomáscsökkentövel kezelik, hiába mondja, hogy hol felmegy, hol pedig le. Teljesen ki van. Nem mer elmenni sehová. Hová forduljunk? Nem lehetne befeküdni ezzel valahová, ahol megfigyelnék?
Kedves Ilona !

Nem írt arról , hogy ismert -e, kezelt-e a magas vérnyomása ? Esetleg eddig nem fordult orvoshoz panaszaival?

Kivizsgálás mindenképp indokolt lenne, ahhoz, hogy vérnyomása normalizálódjon.

Laborvizsgálat, EGK, 24 órás vérnyomás monitorozás elvégézése szükséges.

Központunkból Dr. Kapocsi Judit vagy Dr. Sztancsik Ilona doktornők rendelését ajánlom felkeresni.

Üdvözlettel : Kelemen EdinaLesták Ilona

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt Doktornő/Úr!
37 éves nő vagyok, alapbetegségeim epilepszia, cukorbetegség,magasvérnyomás! Egy rutinvérvétel során derült ki 4 napja hogy nagyon alacsony a hemoglobin szintem 150-200 a normális nekem ez az érték csupán 5! Ausztriában ( Reutte,Tirol) vagyok kórhazba,nem tudom hogy itt máshogy vannak e az érték határok, de akárhogyanis ez az eredmény nagyon alacsony! A fehérvérsejtszámról csak annyit tudok hogy extrém magas, s a trombocita szám is extrém alacsony! Sajnos értékeket nem tudok! Szombaton azt mondták az orvosok leukémia, vasárnap hogy nem az, s sajnos mai napig nincs diagnózis,minden nap vért vesznek amit Innsbruckba küldenek! Közben antibiotikumos kezelést kezdek s vaspótlást! Tudom hogy így látatlanban ez nagyon nehéz, de megis tudnának valamit erre a nagyon alacsony hemoglobin értékre mondani? Ultrahang vizsgálatok negatívak, székletmintának eredmenye nincs,gyanakodnak még parazitális fertőzésre is, de semmi konkrét diagnózis nincs!
Válaszukat előre is köszönöm!
Tisztelettel Halász Henrietta!
Kedves Henrietta !

Sajnos valóban nem egyszerű , és itt e-mailben nem is lehetséges , hogy véleményt adjon bármely szakorvosunk. Az összes lelet, eredmény áttekintése nélkül biztonsággal nem lehet tanácsot adni. Fontos lenne részletesen megbeszélni , átbeszélni az ön panaszait, amelyek sokat tudnak segíteni a diagnózisban .

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Halász Henrietta

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt Dr.Nő!Nekem kezelt vérnyomás problémám van 2013.ota de ugy 1-2 éve történt bppv betegségem miatt csak egy oldalon alszom.Mostanában pánikszerű tüneteim vannak.Ájulás érzés,szapora pulzus,kipirosodó arc,magasabb vérnyomás(160/76/67)vizelés többször is,belső remegés.Még nem voltam vele orvosnál de mostanában egyre többször van ilyen és különböző helyeken időben jön rám.Ez pánikbetegség??köszönettel várom válaszát.H.Katalin
Kedves Katalin !

Vizsgálatok nélkül nem lehet sem alátámasztani a magas vérnyomás betegséget, sem kizárni a pánikbetegséget. Kérem mindenképp keressen fel egy Kardiológust. Laborvizsgálatra, EKG-ra, esetleg 24-órás monitorozás segíthet a panaszok diagnosztizálásában.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Horváth Katalin

Kelemen Edina

asszisztens

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK