A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kedves Doktornő!
Olyan panaszom van, hogy éjszakánként felkelek arra, mintha nagyon hangosan sípolna a fülem vagy mintha egy éles hang jönne ki belőlem.. Félálomban próbálom magam minél előbb felkelteni, mert ilyenkor úgy érzem, mintha a szívem kiugrana a helyéről. Amint teljesen magamhoz térek semmi bajom sincs a pulzusom is normális. Hál isten ritkán fordul elő ez az esemény. Voltam vele orvosnál, de nem igazán foglalkoznak ezzel, az orvos azt mondta hogy rémálmaim vannak semmi jelentősége nincs. De én annyira valóságosnak érzem ezt az egész, mintha valami belülről egyik szervem adná ki ezt a hangot. Tudom elég furcsa, de sajnos ezek a tények.

Ön mit gondol erről Doktornő? Van erre valami gyógymód.
Köszönöm előre is a válaszát.
Dóra 21
Kedves Dóra !
Természetesen a panaszait ön éli meg és ez kellemetlen.tud lenni. Mindenképp célszerű lenne felkeresnie először egy Fül-orr-gégész szakorvost. A fülzúgásnak sok oka lehet. Okozhatja akár az erek meszesedése is a tüneteket ezen a területen.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Szep jo napit kivanok! Kerdesem.az lenne, magas a vernyomasom, gyogyszert szedek ra. Ebben a nagy melegben.bevizesedett mindjet labam. Sok folyadekot issom, goleg.asvanyvizet vagy szodat. Mit tehetek?
Kedves Brigitta !
Meg lehet próbálni először a végtagokat pihentetni, felpolcolni, esetleg ilyen esetben kevesebb folyadékot fogyasztani. Ne írta a korát, van-e más említésre éltó betegsége ami okozhatta a panaszokat, így nehezebb tanácsot adni.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt Dr. Úr/ Dr. Nő!

2 hónapja, császármetszés után volt mélyvénás trombózisom. Azóta előbb Clexane 0,6-ot,negatív doppler óta 0,4-et szúrok. Pollen allergiám miatt korábban is volt már légzésproblémám, ami általában fél-1nap alatt elmúlt pl futás hatására is(nem vizsgáltattam ki), most viszont hetek óta 1-2napig nehézlégzésem van, majd pár napig jobban vagyok. Ma voltam tüdőgondozóban, ahol 73%-ra mérték a tüdő kapacitásomat és a kezdődő pollenszezon miatt asztmát diagnosztizáltak. Tüneteim: úgy érzem nem elég a levegő amit belélegzek, a torkomnál/alatt azt érzem,mintha szűkülne és ez akadályozná a légzésem, ilyenkor gyengébbnek érzem magam, szédülök, a torkom a szurik óta vérbő. Kérdéseim: Ez lehet a Clexane mellékhatása? Clexane mellett használhatok szteroid tartalmú belégzőt(Relvar ellipta 92/22, Ventolin) és Dymista orrsprayt? Az orvosom 4hétig szabadságon van, válaszukat előre is köszönöm!
Kedves Márta !
A Clexan-tól hál Istennek - még senki sem lett asztmás. Nyugodtan használhatja mellette az említett asthma-gyógyszereket.
Üdvözlettel :Dr.Blaskó György

Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Dr.Úr!
42 éves családanya vagyok,május középén egy 1,5 órás repülőút után a bal lábszáramban mélyvénát és két izomvénát érintő thrombosison estem át,melyet a siófoki kórházban diagnosztizáltak és kezeltek.
Bennfekvés alatt napi 0,8 Clexant és napi 4 mg Syncumar mite tablettát kaptam.
Odahaza ezután napi 2 mg szedését állították be melyet én keveselltem mivel az INR értékem 1,1 volt a Prothrombin szintem pedig 47-42-60 % között mozgott.
Táppénz miatt munkám elveszítettem,így augusztus elején kiköltöztem Svájcba a páromhoz. A júniusi controll vizsgálaton a Doppler ultrahang a thrombusokat,rögöket még kimutatta,de az orvos elmondása szerint már megindult a keringés elvileg nem volt elzáródás.(csordogál! ahogy a dr. nő mondta)
Kiköltözésem előtt a Xarelto 10mg tablettát kaptam melyből napi 1 szedek. Azt mondta a Dr.nő hogy ez egy újgenerációs alvadásgátló tabletta amely beállítja a Prothrombin szintet azonnal és nem szükséges a 2-3 hetente történő vérvétel ,ami itt külföldön kicsit macerásabb lenne.
Nem mondták mennyi ideig kell szedjem és doppler ultrahang vizsgálatot is egy év múlva javasolt a kezelőorvos. Mondván úgysem szívódik fel addig ,és örüljek neki ha egyáltalán felszívódik.
Genetikai vizsgálatot sem javasoltak,most hallottam róla elősször.
Nagymamám 93 éves , pár éve neki is mélyvénás thrombosisa volt így gondolom Ön javasolná az örökletes szűrést ?!
Szeretném megkérdezni ,hogy normális e ennyi idő eltelte után , hogy rendszeresen,változó intenzitással a mai napig feszítő fájdalom jelentkezik??? Terhelésre,hidegfrontra fokozottan égő,feszítő fájdalmat érzek van amikor fekvő helyzetben is,és gumiharisnya viselése mellett napközben is.
A lábam sosem dagad,nem kékes,nem pirosodik egyszerűen csak fáj .Lehet oka az hogy izomvénát is érintett a thrombosis??
Amiért most írok az azért van ,mert
pár napja mostmár a térdhajlat és a térd feletti comb felületén is érzem a fájdalmat,picit zsibbadás jellegű égő érzést,.ami csak Jegelésre csillapodik.
Naponta sétálok,biciklizek a keringés javítása érdekében. Letettem a cigarettát amikor májusban kiderült a baj,igyekszem egészségesen élni.
Kérem ha tud válaszoljon ,hogy megnyugodjak és a családom is megnyugodjon nincs baj és ez valamiféle thrombosis utó utôfajdalom? így az újgenerációs gyógyszerszedés mellett kialakulhat e embólia? ,van e okom aggódni ? mert úgy érzem már nem szabadna ilyen jellegű fájdalomnak lenni. Keressek e itt Svájcban szakembert vagy nem sürgős?
Mennyire terhelhetem,sportolhatok e tovább és Ön milyen időközönként kérné a controll vizsgálatot?
Leghamarabb november-decemberben tudok hazamenni Magyarországra ,akkor ha van rá lehetőség felkeresném a központjukat mert sok jót hallottam , olvastam Önökről az elmúlt napokban.
E-mail címem aktív, megköszönöm ha válaszol és esetleg tanácsot ad .
További sikeres és jó munkát kívánok.

Tisztelettel :Nyeső Krisztina (Svájc,Solothurn)
Kedves Krisztina !
A fájdalom sajnos nagyon gyakran hónapokig megvan és okosan rátapintott az okára is. Ha felmenői között volt trombosis, én mindenképpen javasolnám a genetikai vizsgálatot, de azt Xarelto mellett nem lehet: a tervezett vérvétel előtt 4-5 nappal vissza kell térni LMWH-ra (a dózisa testsúlyfüggő) de utána azonnal lehet folytatni a Xareltot. Én a 10 mg-os napi dózis kicsit alacsonynak találom (azért Svájcban is ismerik az anti-Xa mérést, meg kellene csináltatni). Nyugodtan sportolhat, kimerülni nem szabad!. Fél évente untig elég a Doppler kontroll. Amig Xarelto szed megfelelő mennyiségben, tüdőemboliát csak ezreléknyi valószínűséggel kaphat. Legközelebb a Dopplerrel és UH-val nézzék meg nincs-e Baker cystája? Hogy keressen-e hozzáértőbb orvost: most már mindegy, de a jelenlegi állítsa be a megfelelő dózist. A genetikai vizsgálat után jelentkezzen ben hozzánk a Trombózis Központba.
Elnézést a hosszú levélért.
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Mélyvénás trombozis után szabad-e használni pulzáló mágnesterápiás derékaljat?
Kedves József !
Igen, lehet használni.
Üdvözlettel : Dr. Blaskó györgy
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Jó estét kívánok, azt szeretném megkérdezni hogyha háromszor volt trombózisom a bal lábamban, többször begyulladnak a visszereim( nagyon csúnya visszeres mindkét lábam) trombofíliás vagyok és életem végéig kell syncumart szednem leiden mutáció V faktor miatt akkor ez mennyire súlyos betegségnek számít ? Sajnos van más egészségügyi problémám is , alulműködő pajzsmirigyre műtve vagyok( jobb oldali nincs) és vesedaganat miatt eltávolítva a jobb vesém (jó indulatú angiomiolipóma)
Kedves Bartók Pálné !
Nem nagyon értem a kérdését, de az állapotból, amit leírt arra következtetek, hogy súlyos, de nem életveszélyes akutan. Sok-sok türelem és kezelés szükséges a megfelelő életminőség fenntartásához. Ha közelebbieket szeretne megbeszélni , jelentkezzen be a Trombózis Központba rendelésemre várom.
Üdvözlettel : Dr. Blaskó györgy

Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tiszteletem.
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz hogy másfél hete volt mélyvénás trombózisom a jobb alsó lábszárban.Xeraltót szedek 2x 15 mg ot majd két hét múlva napi egy 20 mg.Mikor bekerültem másnap volt vérvételem és5 nap után hazaengedtek. Olyan kérdésem lenne hogy mikor hazaengedtek a kórházból se egy ultrahang se egy vérvétel nem volt azt mondták fél év múlva kell visszamennem akkor vesznek vért és vizsgálnak mivel édesapámnak is volt.Szeretném megkérdezni hogy kell e előbb vérvétel vagy ultrahangot mikor érdemes újra csináltatni? Várom válaszukat köszönettel .
Kedves Anita !
Az un. genetikai vérvételre az "esemény" után három hónappal kell sort keríteni. Ugyanakkor javasolt a Doppler is. Azonban figyeljen rá, hogy Xarelto szedés mellett nem lehet a vizsgálatot elvégezni és 5 nappal előtte a Xareltot el kell hagyni és LMWH-t kell kapjon.
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Üdvözlöm!
Voltam egy vizsgálaton ahol ha a jól értettem a bal lábamon a felszíni visszerem 7-8 mm vastag, a jobb lábamon lévő normál 4 mm-es visszérhez képest ez kórosan kitágult állapotúnak számít. Lézeres visszérműtétet ajánlottak viszont ez olyan összegbe kerül hogy az nekem problémát jelentene. Azt olvastam önöknél hogy a rádiófrekvenciás visszér műtétnek ugyan az az eredménye, kíméletesebb és az ára is sokkal kedvezőbb. Azt szeretném önöktől megtudni hogy elég e egy ilyen beavatkozás, és mindennel együtt menyibbe kerül, és van e erre mostanában lehetőség?
Előre
Előre is köszönöm Végh Attila 0670-7759889
Kedves Attila !
Először egy személyes konzultációra van szükség , amikor vizsgálat, ultrahang után a szakorvossal meg tudják beszélni, hogy önnél milyen kezelés, vagy műtéti lehetőség lenne hatásos.
Az érsebészeti konzultáció díja 19000 Ft ,az ultrahang 8000 Ft.
A rádiófrekvenciás visszér műtét ára 285000 Ft.. A szakorvosi vizit alkalmával tudnak egyeztetni műtéti időpontot.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Üdvözlöm !

44 éves vagyok. Egészségesnek mondható az étrendem, óvodai konyhán eszem minden nap. Napi szinten a 15 km-re lévő munkahelyemre kerékpárral járok. Egészségügyis lányom méri a vérnyomásom, kórházban, ami szinte állandó 130 / 80 Soha sem dohányoztam.
Rábeszélt hogy menjek el véradásra, ott viszont 180/ 110 lett. Már több alkalommal is. Voltam orvosnál, 140 / 90, vásároltam vérnyomásmérőt, minden nap 130 / 80.
Kérdésem, hogy mitől ez az eltérés ?
Kedves Zoltán !
Valószínűleg a magasvérnyomás értékek kialakulásában szerepet játszik a fehér köpeny szindróma, amikor a páciens az orvosi rendelőben magas vérnyomást produkál, míg otthon minden visszaáll a normál értékekre.
Ajánlott egy 24 órás vérnyomás monitorozás.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Üdvözlöm.
2017. március 10-én kisfiúnk a 36. hétre halva született. Sajnos nem tudták még megmondani a történtek okát.
A papíromra ezt írták: Makroszkóposan látható okot nem találtunk, feltehetőleg lepényi rendellenesség állhat a háttérben, melynek szövettana folyamatban van.
Az eredményt azóta sem kaptuk meg. Az orvosom pedig nem küldd el addig semmilyen kivizsgálásra, amíg nincs meg az eredmény.
Érdeklődni szeretnék, hogy Önök javasolnának e valamilyen kivizsgálást még az eredmények ismerete nélkül? Nincs tudomásunk róla, hogy esetleg lenne-e örökölt vagy szerzett thrombofiliám. Ilyen jellegű vizsgáton nem voltam. Lassan szeretnénk újra babát vállalni, de a történtek miatt egyenlőre nem merünk belevágni vizsgálatok nélkül.
Vagy Önök szerint is csak a vizsgálati eredmények birtokában induljunk el?
Köszönöm:
Eszter
Kedves
Nagyon sajnálom a történteket, együttérzésemet szeretném kifejezni Önöknek!
A köldökzsinór és lepény rendellenességen, esetleges trombózisán kívül, fertőzés (vírus), vércsoport rendellenesség (antitest termelődés) okoz ilyen eseményt, ami makroszkóposan nem látható. A szövettani lelet még nagyon sok fontos információt fog mondani, ezért a leletér el kell menni.A szövettan ennyi dő elteltével biztosan készen van, arra már nem kell várni, ki kell kérni!!
Természeten annak birtokában konkrétabban el lehet kezdeni a vizsgálatokat.
A véralvadással, vércsoporttal és immunológiai kivizsgálással kapcsolatban a lehetőséget mi is biztosítani tudjuk.
Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna
Dr. Szélessy Zsuzsanna
Dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, belgyógyász

Hírek

Fogamzásgátlót szedne? Ezt a vizsgálatot ne hagyja ki!

Fogamzásgátlót szedne? Ezt a vizsgálatot ne hagyja ki!


További részletek
Mikor szükséges váralvadásgátlót váltani?

Mikor szükséges váralvadásgátlót váltani?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat