A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tiszteletem.
Azzal a kérdéssel fordulok önökhöz hogy másfél hete volt mélyvénás trombózisom a jobb alsó lábszárban.Xeraltót szedek 2x 15 mg ot majd két hét múlva napi egy 20 mg.Mikor bekerültem másnap volt vérvételem és5 nap után hazaengedtek. Olyan kérdésem lenne hogy mikor hazaengedtek a kórházból se egy ultrahang se egy vérvétel nem volt azt mondták fél év múlva kell visszamennem akkor vesznek vért és vizsgálnak mivel édesapámnak is volt.Szeretném megkérdezni hogy kell e előbb vérvétel vagy ultrahangot mikor érdemes újra csináltatni? Várom válaszukat köszönettel .
Kedves Anita !
Az un. genetikai vérvételre az "esemény" után három hónappal kell sort keríteni. Ugyanakkor javasolt a Doppler is. Azonban figyeljen rá, hogy Xarelto szedés mellett nem lehet a vizsgálatot elvégezni és 5 nappal előtte a Xareltot el kell hagyni és LMWH-t kell kapjon.
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Üdvözlöm!
Voltam egy vizsgálaton ahol ha a jól értettem a bal lábamon a felszíni visszerem 7-8 mm vastag, a jobb lábamon lévő normál 4 mm-es visszérhez képest ez kórosan kitágult állapotúnak számít. Lézeres visszérműtétet ajánlottak viszont ez olyan összegbe kerül hogy az nekem problémát jelentene. Azt olvastam önöknél hogy a rádiófrekvenciás visszér műtétnek ugyan az az eredménye, kíméletesebb és az ára is sokkal kedvezőbb. Azt szeretném önöktől megtudni hogy elég e egy ilyen beavatkozás, és mindennel együtt menyibbe kerül, és van e erre mostanában lehetőség?
Előre
Előre is köszönöm Végh Attila 0670-7759889
Kedves Attila !
Először egy személyes konzultációra van szükség , amikor vizsgálat, ultrahang után a szakorvossal meg tudják beszélni, hogy önnél milyen kezelés, vagy műtéti lehetőség lenne hatásos.
Az érsebészeti konzultáció díja 19000 Ft ,az ultrahang 8000 Ft.
A rádiófrekvenciás visszér műtét ára 285000 Ft.. A szakorvosi vizit alkalmával tudnak egyeztetni műtéti időpontot.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Üdvözlöm !

44 éves vagyok. Egészségesnek mondható az étrendem, óvodai konyhán eszem minden nap. Napi szinten a 15 km-re lévő munkahelyemre kerékpárral járok. Egészségügyis lányom méri a vérnyomásom, kórházban, ami szinte állandó 130 / 80 Soha sem dohányoztam.
Rábeszélt hogy menjek el véradásra, ott viszont 180/ 110 lett. Már több alkalommal is. Voltam orvosnál, 140 / 90, vásároltam vérnyomásmérőt, minden nap 130 / 80.
Kérdésem, hogy mitől ez az eltérés ?
Kedves Zoltán !
Valószínűleg a magasvérnyomás értékek kialakulásában szerepet játszik a fehér köpeny szindróma, amikor a páciens az orvosi rendelőben magas vérnyomást produkál, míg otthon minden visszaáll a normál értékekre.
Ajánlott egy 24 órás vérnyomás monitorozás.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Üdvözlöm.
2017. március 10-én kisfiúnk a 36. hétre halva született. Sajnos nem tudták még megmondani a történtek okát.
A papíromra ezt írták: Makroszkóposan látható okot nem találtunk, feltehetőleg lepényi rendellenesség állhat a háttérben, melynek szövettana folyamatban van.
Az eredményt azóta sem kaptuk meg. Az orvosom pedig nem küldd el addig semmilyen kivizsgálásra, amíg nincs meg az eredmény.
Érdeklődni szeretnék, hogy Önök javasolnának e valamilyen kivizsgálást még az eredmények ismerete nélkül? Nincs tudomásunk róla, hogy esetleg lenne-e örökölt vagy szerzett thrombofiliám. Ilyen jellegű vizsgáton nem voltam. Lassan szeretnénk újra babát vállalni, de a történtek miatt egyenlőre nem merünk belevágni vizsgálatok nélkül.
Vagy Önök szerint is csak a vizsgálati eredmények birtokában induljunk el?
Köszönöm:
Eszter
Kedves
Nagyon sajnálom a történteket, együttérzésemet szeretném kifejezni Önöknek!
A köldökzsinór és lepény rendellenességen, esetleges trombózisán kívül, fertőzés (vírus), vércsoport rendellenesség (antitest termelődés) okoz ilyen eseményt, ami makroszkóposan nem látható. A szövettani lelet még nagyon sok fontos információt fog mondani, ezért a leletér el kell menni.A szövettan ennyi dő elteltével biztosan készen van, arra már nem kell várni, ki kell kérni!!
Természeten annak birtokában konkrétabban el lehet kezdeni a vizsgálatokat.
A véralvadással, vércsoporttal és immunológiai kivizsgálással kapcsolatban a lehetőséget mi is biztosítani tudjuk.
Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna
Dr. Szélessy Zsuzsanna
Dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, belgyógyász
Tisztelt Központ!
Ma lett kész a laborletetem, INR 0,92 (ref itt: 0,98-1,30), Phrotrombin % 117% (ref itt 80-120), PI: 13, (ref. 13-17). Az előző laborom márciusban készült, akkor az INR 0,96 volt. Szemmel láthatóan csökkent, a Prothrombin emelkedett, akkor 102% volt, a PI pedig 13,2 volt.
Van-e valami teendőm? Onkológiai gondozott vagyok. Letrovena (ösztrogén) hormongátlót szedek. Kell-e aggódnom az eredmény miatt? szép napot!
Kedves Ági !
A közölt értékek nem nagy eltérést mutatnak. Sajnos a korábbi betegségeiről nem írt, pedig lehet, hogy az ösztrogén mellé véralvadásgátló szedésére is szksége volna? Ez a kérdést beszélje meg az onkológusával!!
Üdvözlettel: Dr. Szélessy Zsuzsanna
Dr. Szélessy Zsuzsanna
Dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, belgyógyász
Üdvözlöm
Olyan problemam van hogy valószínű eltört a labfejembe a középcsont! Félek hogy ujra gipszet kapok es megint trombozis elleni szurit kell adnom magamnak! Ezzel nem is lenne probléma,de 27.hetes terhes vagyok es nem tudom lehete! A héten pihentetnem kell a lábam és vissza mennem az orvoshoz!nem mertem bevallalni a röntgent! Mit szoktak ilyenkor?
Előre is köszönöm:Adrienn
Kedves Horváthné Adrienn!

Nagyon jól gondolja, hogy heparin készítménnyel szűrnia kell magát. A terhesség alatt ezt bátran lehet alkalmazni, sőt kötelező még akkor is, ha nem gipszelik be, de feküdnie kell.
Üdvözlettel:Dr. Szélessy Zsuzsanna
Dr. Szélessy Zsuzsanna
Dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, belgyógyász
Tisztelt dr, úr!Clopidep 75 mg szedek és még is foltokban megalszik a vér a bőröm alatt.Dopler vizsgálaton voltam,de nem találtak semmi elváltozást. Azóta szedek vérhígítót.Válaszát előre is köszönöm,tisztelttel Bolega Veronika ,63 éves.
Kedves Veronika !
Ön a vérlemezkék működését befolyásoló gyógyszert szed. Ennek lehet olyan hatása, hogy kisebb nyomásra is bekékül a bőre. Lehet, hogy szteroidot is szedett és vékonyabb a bőre? Esetleg reuma gyógyszereket is?
Sajnos tűl kevés az információ a vélemény alkotáshoz..
Üdvözlettel : Dr. Szélessy Zsuzsanna
Dr. Szélessy Zsuzsanna
Dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, belgyógyász
Jo napot! Andras Ildiko vagyok 44eves Julius 21en infartom volt minek kovetkeszteben egy sziv kateter ahova kaptam egy stentet ugyanis a halal er vol 80%ban el dugodva! Jelenleg idehaza vagyokgyogyszeres kezelesen, es nagyon aggodom mert nem mindig de kozben erzek egy ego fajdalmat a szv korul! Tanacstalan vagyok mit tegyek
Kedves Ildikó !
Az említett előzmények miatt mindig komolyan kell venni a panaszokat. Keressen fel egy kardiológust a panaszok tisztázására itt Magyarországon is.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt Doktor Ur!

Nem reg volt (3 hete) egy trombozisom, amit tudoembolia kovetett, 1 hetes korhazi kezelessel. Eddig napi 2x15 , mostantol 1x20 mg.alvadasgatot szedek.
Kerdeseim:
- az erintett resz a tudomben vegleg elhalt? ( errol eddig ellentmondasos tajekoztatast kaptam miszerint hogy feloldja az alvadasgatlo gyogyszer, illetve hogy testesul)
- van-e esely ra, hogy a mar testesult verrog a tudobol ujra " elszabadul"?
- mikortol, milyen utemben es intenzitassal javasolt, milyen sportok ujrakezdese?
( en eloszor a tudokapacitasomat es allokepessegemet szeretnem fejleszteni,uszas es futas utjan, majd visszaterni a sulyzos edzesekre is. Ez lehetseges, tamogatott?)
- Milyen fontos eletmodbeli javaslata van?
-Munkam miatt gyakran utazom repulovel. Elegendo a Xarelto szedese, vagy aszpirin is szukseges? Itt csak a par oras egy helyben ulesnek van veszelye, vagy maganak a repulesnek is?( legnyomas valtozas stb. )
-barmi mas tudnivalo? Esetleg az interneten osszegyujtott, megbizhato informaciokhoz hozzaferes vagy javaslat?

Koszonom!
Kedves Zsolt !
Kérdései sokrétűek ,sok lenne itt e-mailben megválaszolni.
A trombózis utáni állapotok kezelésével foglalkozik Dr. Kósa Éva Éva angiológus doktornő. Kérem keresse fel központunkban , hogy valamennyi kérdésére választ kapjon. A viziten részletesen át tudnak beszélni mindent életvitellel, utókezeléssel kapcsolatosan. (mire kell figyelni , mi a teendő repülő út előtt, stb)
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt Doktor úr /Doktornő!

Az lenne a kérdésem, hogy én egy 21 éves fiú vagyok és a vérnyomásom leggyakrabban szisztolés 130-140 vagy fölötte diasztolés 60-70, hogy ez probléma ha ekkora a különbség a kettő között? Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Ádám !
Ne aggódjon, ezek az értékek normál tartományban vannak.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens

Hírek




További részletek
Teendők és vizsgálatok agyi érkatasztrófa után

Teendők és vizsgálatok agyi érkatasztrófa után


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat