Orvos válaszol

Kérjük töltse ki az űrlapot, és kollégánk fel fogja venni Önnel a kapcsolatot.

Kiss Attila János
Tisztelt Dr. Nő



Érdeklődni szeretnék, hogy parom a Syncumar veralvadas gyogyszer szedese mellet a gyermek vallalas veszelyeztetett-e? Megtisztelo valaszát elore is koszonom.
Kedves Attila !

Korábbi levelére is válaszolva amennyiben ön szedi a véralvadásgátlót nem befolyásolja a gyermekvállalást.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Peter Amalia
Jo napot ! Doktorurtol szeretnem a velemenyet kerni ,mivel 5 eve kaptam melyvenas trombozist ket ver rog alakult ki a bal labamba egy eves kezeles utan gyogyultnak latszottam es levettek a gyogyszerol. Ket ev mulva ismet kaptam trombozist akkor meg csinaltattam a genetikai vizsgalatot amibol kiderult hogy orokletes ,mar ket eve sintrom tabletat szedem de fokozatosan emelni kell a gyogyszert .harom honapig jo az inr utana romlik, most mar valtakozva 2-2-2-1,5 szedem a doktornom szerint ez mar nagyon nagy addag,at tett volt a trombostopra de az egy honap alat 5 os inr csinalt. Mit javasol on, ajanlotta a doktorno hogy, probaljam meg azt a veralvadasgatlot amely mellet nem szukseges az inr elenorzes

Hatha az jobb lenne a sintrom ,4 mg os.on szerint mi lehet az oka hogy ilyen nagy adagot kell szedjek,az etrendem teljesen k vitamin nelkuli

Vagy minimalis amit beviszek az etrendemmel.valaszat elore is koszonom.
Kedves Amália !

Kérem ha lehetősége van keresse fel központunkat, hogy szakorvosunkkal megbeszéljék van-e lehetőség véralvadásgátló cserére. Az összes leletét hozza el kérem a konzultációra .

Dr. Blaskó György Professzor Úrat ajánlom .

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kiss Attila Janos
Tisztelt Dr. Nő.



Érdeklődni szeretnék, hogy a Syncumar veralvadas gyogyszer szedese mellet a gyermek vallalas veszelyeztetett-e?



Megtiszteli valaszát elore is koszonom.
Kedves Attila !

Amennyiben ön szedi a véralvadásgátlót, nem kell tartania, nem okoz gondot.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Halász Réka
Üdv.

Apukámat nyelvdaganatra mütötték.négy.éve,ebböl kifolyólag nyirokcsomot.is.távolitotak el.neki.kapott sugárkezelést is.

Egy ideje.elkezdett.dagadni néha.a.nyaka,szorito.érzést.érez.

Tud vmit javasolni?

Orvosa.nem.ir.föl.nyirok keringést.javito gyo gy szert mert szerinte az jobban árt neki.

Köszönöm válaszát
Kedves Réka !

Kevés információt tudunk e-mailen keresztül az édesapja betegségéről. Nem tudjuk készültek-e uújabb vizsgálatok a panaszok miatt. A jelenleg őt kezelő szakorvos, onkológus tud segíteni. Fül-Orr-Gégész véleményét mindenképp kérjék ki.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Dózsa Zoltánné
Tisztelt Professzor Úr!

Férjemet 5 éve műtötték aorta billentyű beültetésével, azóta Marfarin tablettát szed. INR értéke a terápiás tartományban volt.Rosszul lett,nagyon súlyos állapotba került, vvt-je 1,8 volt. Kórházban 10 egység vért kapott, endoszkóp vizsgálatotokat végeztek, komoly vérzést sehol nem találtak, ami indokolná a kialakult állapotot. Távozás után Clexán mellett továbbra is Marfarint kell szedni, majd a heparin elmarad és tovább szedi a véralvadás gátlót. Ilyen esetben nem kellene NOAC típusú véralvadás gátlóra váltani? A vérzéses állapota megismétlődhet? Köszönöm válaszát.
Kedves Dózsa Zoltánné !

Sajnos nem lehet, mert műbillentyűs betegekre még nem engedélyezték a NOAC-ot!!!!. Sajnos az eddigi humán kisérletes eredmények sem biztatóak. Nem írja, mennyi volt az INR-je, amikor vérzett. Tehát, óvatosan mindennel, de marad a warfarin!!!

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György



Parázs Miklósné
Tisztelt Professzor Úr !

Véralvadásgátlóval kapcsolatban szeretnék kérdezni.A férjem pitvarfibrilláció miatt Eliquis 5 mg 2x1 tablettát szed,szivkatéter és kardio verzió után irták fel a kardiológián.Az érdekelne,hogy van a nyakán egy kis "lifegő" szemölcs/fibróma ? nem tudom,hogy hivják /és az ingnyak zavarja,többször beleakad,ezért szeretnénk levetetni,csak nem tudjuk mi a teendő ilyenkor a véralvadásgátlóval.Lehet,hogy lézerrel levágják és nem vérzik ?Nem tudjuk mit lehet.Egyébként a többi gyógyszere:Concor 5 mg 2x1/2,Tanydon 40 mg 2x1/2,Xeter 10 mg este 1, és most Magnerotot mondták a Magne B6 helyett,mert több benne a magnézium, a kardiológián.Ezek a gyógyszerek nem befolyásolják az Eliquis hatását ?

Még egy kérdésem lenne:Megyünk esküvőre,a férjem reggel 8-kor és este 8 -kor szedi az Eliquis-t.Szabad valamikor egy kis alkoholt fogyasztania ?Nem vedelésre gondolok,egyébként sem szokott,csak van amikor olyan alkalom van,születésnap a gyerekeknek és soha nem merem engedni,hogy igyon valamit.Legyen kedves ezzel kapcsolatban is segiteni.

Nagyon szépen köszsönöm előre is válaszát !Szép napot kivánok !
Kedves Parázs Miklósné !

Lézerrel az említett elváltozás nyugodtan eltávolítható dózismódosítás nélkül. 1-2 dl bort ihat a vérhigító bevétele után legalább 1,5-2 óra múlva. , égetett szeszt nem. Azt a magnéziumot szedheti, amelyik jólesik, nem befolyásolja az Eliquist.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Kaloczkai Zoltán
Tisztelt Trombózisközpont!

Kaloczkai Zoltán vagyok 39 éves,július 13-14.e körül arra ébredtem,hogy feszìtő fájdalmat éreztem a bal vádlimban,mely krémek,és fájdalomcsillapítók alkalmazásával sem akart szűni,így kb 10 nap után felkerestem a háziorvosomat,aki további vizsgálatra egy belgyógyászhoz küldött,aki D-dimer vizsgálatot kért,ez negatív lett,de a biztonság kedvért beutalót írt az Esztergomi kórházba,egy doppler,illetve duplex uh vizsgálatra,ami viszont sajnos kimutatta,hogy a gastrocnemius medialis fejének distalis harmadában az eggyik izomvéna kb 4cm hosszan thrombotizált.(ezt a zárójelentésből írtam ki,hogy pontosan mit jelent azt nem tudom)Óriasi ijedtség fogott el,ami sajnos azóta is tart.3napot feküdtem kórhazban,először marfarin,és ínjekció 2 alkalom,majd utána xarelto 2x15mg tablettára váltottak,és hazaengedtek.A fáslizáson,és a tabletták szedésén kívül más instrukciót nem nagyon kaptam.Fél év múlva írtak elő kontroll doppler vizsgálatot,amit én nagyon távoli időpontnak gondolok.A vádlifájdalom kb 4-5 nap után elmúlt,viszont a lábam továbbra is gyengének érzem.Jelenleg a combtájék,combtő környékét érzem a leggyengébbnek,néha tompán fájogat is,nem tudom ez mit jelenthet,de amióta tudom a diagnózist,és tudom milyen szövődményekkel járhat,minden apró jeltől nagyon megijedek.A jobb vádlimban is érzek valami tompa fájdalmat,az is aggaszt,mert azt nem vizsgálták.Nem dohányzom,nem iszom,és állómunkát végzek,mindemellett,még amatőr szinten futottam is,egy februári jobb boka sérülés,ficam óta sajnos ez abbamaradt.Amikor a baj megtörtént,épp gyógytornára jártam a jobb bokám miatt,mert még mindíg fájt,ha egy hosszabb futásra vetemedtem.Túlsúlyos vagyok(98kg/ 176 cm)illetve apai ágon a nagyszülőknél volt trombózis a családban sajnos.Mindenképp felszeretném keresni a trombózisközpontot egy vizit,és vizsgálat erejéig,de addig is egy pár mondatban ha tudná elemezni a leírtak alapján a helyzetemet,mire figyeljek,vigyázzak,mennyire súlyos az esetem,mikor dőlhetek picit hátra hogy nagy baj már nem lehet,megúsztam.Soha életemben nem volt komolyabb problémám az egészségemmel kapcsolatban,kórhazban is most voltam először.Köszönöm szépen válaszát.
Központunkból Dr. Kósa Éva angiológus doktornőt ajánlom felkeresni, a doktornővel személyes konzultáción minden fontos kérdést meg tudnak beszélni a további kezelést, életmódot illetően.

Bejelentkezni a 0670/431 77 29-es telefonon tud. Várjuk valamennyi leletével.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Szuri Bettina
Jó Napot!

Két napja felvan dagadva a bokám tegnap este a dagadás visszahúzodott viszont azon a részen ahol a sípcsont van foltokban be pirosodott és lilásodott a lábam közelről olyan mintha kis erecskék lennének vagy véraláfutások meg kékes zöld foltok is vannak a lábamon mintha beütöttem volna, fájni viszont csak akkor fáj ha az említett foltokat megnyomom más fájdalom nincs, ez lehet a trombózis tünete? Köszönöm a választ
Nem feltétlen trombozisgyanusak az említett tünetek, de mindenképp mutassa meg szakorvosnak (belgyógyász vagy angiológus), Csak fizikális vizsgálat, labor , és ultrahang tudja diagnosztizálni a panaszokat.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Veronika Pupkayová
Jónapot Doktor Úr!



Azèrt írok Önnek, mert szeretnèk megtudni egy pár dolgot a brtegsègemről. Már kb 6 ève annak, hogy a bal lábamba trombózist kaptam..23 èves vagyok most nagyon fiatal. Mostanaban nagyon faj a labam gondolom a nagy meleg miatt...azt szeretnèm megkèrdezni, hogy mit szabad ès mit nem csinalnom, fogyasztanom. Tablettakat szedek rá. Vessel due f, meg detralexot. Lehet.e egyaltalan allo munkat vegeznem?

Elore is koszonom a valaszat!az információ
Kedves Veronika !

Kevés az információ,nem írt arról. hogy melyik vénában volt a trombózis és mekkora kiterjedésű ? Készült-e kontroll alsóvégtag ultrahang azóta. Ha lehetősége van keresse fel központunkat, angiológusunkkal részletesen megtud beszélni minden fontos kérdést, életmóddal kapcsolatban, és ,hogy mire kell figyelnie. Nem szerencés az állómunka, kompressziós harisnya viselése célszerű.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Ratkai Annamária
Tisztelt Doktor Nő/Úr!

A kérdésem az lenne,hogy az állandó lábgörcs és idegrángás a lábszárba okozhatja-e visszérbetegség v érszűkület.

Köszönöm

Ratkai Annamária
Kedves Annamária !

Fizikális vizsgálat nélkül nehéz választ adni kérdésére. A lábszárban leírt panaszokat okozhatja csupán túl terhelés, K hiány, stb. Ha nem visszeres a lába , megpróbálhat a tünetek kezelésére magnéziumot vagy kálium tbl-t bevenni.

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Orvos válaszol


Név:

E-mail:

Az Ön kérdése

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA