A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Üdvözlöm
Olyan problemam van hogy valószínű eltört a labfejembe a középcsont! Félek hogy ujra gipszet kapok es megint trombozis elleni szurit kell adnom magamnak! Ezzel nem is lenne probléma,de 27.hetes terhes vagyok es nem tudom lehete! A héten pihentetnem kell a lábam és vissza mennem az orvoshoz!nem mertem bevallalni a röntgent! Mit szoktak ilyenkor?
Előre is köszönöm:Adrienn
Kedves Horváthné Adrienn!

Nagyon jól gondolja, hogy heparin készítménnyel szűrnia kell magát. A terhesség alatt ezt bátran lehet alkalmazni, sőt kötelező még akkor is, ha nem gipszelik be, de feküdnie kell.
Üdvözlettel:Dr. Szélessy Zsuzsanna
Dr. Szélessy Zsuzsanna
Dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, belgyógyász
Tisztelt dr, úr!Clopidep 75 mg szedek és még is foltokban megalszik a vér a bőröm alatt.Dopler vizsgálaton voltam,de nem találtak semmi elváltozást. Azóta szedek vérhígítót.Válaszát előre is köszönöm,tisztelttel Bolega Veronika ,63 éves.
Kedves Veronika !
Ön a vérlemezkék működését befolyásoló gyógyszert szed. Ennek lehet olyan hatása, hogy kisebb nyomásra is bekékül a bőre. Lehet, hogy szteroidot is szedett és vékonyabb a bőre? Esetleg reuma gyógyszereket is?
Sajnos tűl kevés az információ a vélemény alkotáshoz..
Üdvözlettel : Dr. Szélessy Zsuzsanna
Dr. Szélessy Zsuzsanna
Dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, belgyógyász
Jo napot! Andras Ildiko vagyok 44eves Julius 21en infartom volt minek kovetkeszteben egy sziv kateter ahova kaptam egy stentet ugyanis a halal er vol 80%ban el dugodva! Jelenleg idehaza vagyokgyogyszeres kezelesen, es nagyon aggodom mert nem mindig de kozben erzek egy ego fajdalmat a szv korul! Tanacstalan vagyok mit tegyek
Kedves Ildikó !
Az említett előzmények miatt mindig komolyan kell venni a panaszokat. Keressen fel egy kardiológust a panaszok tisztázására itt Magyarországon is.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt Doktor Ur!

Nem reg volt (3 hete) egy trombozisom, amit tudoembolia kovetett, 1 hetes korhazi kezelessel. Eddig napi 2x15 , mostantol 1x20 mg.alvadasgatot szedek.
Kerdeseim:
- az erintett resz a tudomben vegleg elhalt? ( errol eddig ellentmondasos tajekoztatast kaptam miszerint hogy feloldja az alvadasgatlo gyogyszer, illetve hogy testesul)
- van-e esely ra, hogy a mar testesult verrog a tudobol ujra " elszabadul"?
- mikortol, milyen utemben es intenzitassal javasolt, milyen sportok ujrakezdese?
( en eloszor a tudokapacitasomat es allokepessegemet szeretnem fejleszteni,uszas es futas utjan, majd visszaterni a sulyzos edzesekre is. Ez lehetseges, tamogatott?)
- Milyen fontos eletmodbeli javaslata van?
-Munkam miatt gyakran utazom repulovel. Elegendo a Xarelto szedese, vagy aszpirin is szukseges? Itt csak a par oras egy helyben ulesnek van veszelye, vagy maganak a repulesnek is?( legnyomas valtozas stb. )
-barmi mas tudnivalo? Esetleg az interneten osszegyujtott, megbizhato informaciokhoz hozzaferes vagy javaslat?

Koszonom!
Kedves Zsolt !
Kérdései sokrétűek ,sok lenne itt e-mailben megválaszolni.
A trombózis utáni állapotok kezelésével foglalkozik Dr. Kósa Éva Éva angiológus doktornő. Kérem keresse fel központunkban , hogy valamennyi kérdésére választ kapjon. A viziten részletesen át tudnak beszélni mindent életvitellel, utókezeléssel kapcsolatosan. (mire kell figyelni , mi a teendő repülő út előtt, stb)
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt Doktor úr /Doktornő!

Az lenne a kérdésem, hogy én egy 21 éves fiú vagyok és a vérnyomásom leggyakrabban szisztolés 130-140 vagy fölötte diasztolés 60-70, hogy ez probléma ha ekkora a különbség a kettő között? Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Ádám !
Ne aggódjon, ezek az értékek normál tartományban vannak.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt dr. Kapocsi Judit
Rendszeresen ellenőrzöm a vérnyomásom és tartok tőle, hogy a per értékem magasabb pl 121/85 pulzus 60 ez megfelelő e így?
Köszönettel: Szanka Krisztian
Kedves Krisztián !
Az említett vérnyomás érték teljesen elfogadható. .
Üdvözlettel : Dr. Kapocsi Judit
dr. Kapocsi Judit PhD
dr. Kapocsi Judit PhD magasvérnyomás és érkockázat specialista
Üdvözlöm.
Olyan problémával fordulok önökhöz,hogy július 22-én bementem a sürgősségire azzal a panasszal hogy nagyon fáj a lábam hátúl a térdhajlatban. Ott megállapították azt hogy tromboflebitiszem van. Erre kaptam clexan 8000-et,cataflamot,detralexet,meg liotont. Mindent betartva kértem angiológiára időpontot amit meg is kaptam,és meglepetésemre miután megvizsgáltak és nem igazolódott továbbra sem a mélyvénás trombózis,kaptam antibiotikumot még pluszba Roxithromycint. Mára minden gyógyszerek elfogyott viszont a panaszainak nem múlnak. Nem tudom mit kellene még tennem,de már félek miért nem akar elmúlni. Mit tehetnék?
Kedves Attila !
A visszérgyulladás gyógyulása hosszú folyamat. A javulás nem csak a használt gyógyszertől, injekciótól függ, hanem az elkövetkező időszak életvitelétől, a terhelés mértékétől is, illetve , hogy milyen kiterjedésű trombophlebitise volt.
Használ-e kompressziós harisnyát a mindennapok alatt pl. ?
Ha panaszai nem javulnak ismét keresse fel szakorvosát, esetleg szükség lehet ultrahang vizsgálatra.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt, Doktor úr!

Már 3 spontán vetélésem volt. Mindhárom esetben szigorú orvosi felügyelet mellett! A 3 esetben 1 közös volt. Egyszerűen mintha elsorvadt volna az embrió. A 6. hétig sikerült kihordanom őket,majd műtéti befejezés volt.Szedtem gyógyszereket, injekcióztam magam orvosi előírás után, de egyik sem volt hatásos, sem meggyőző! Ez alatt azt értem, hogy a vizsgálataim kapcsán az orvosok egymásnak ellent mondó nyilatkozatot tettek. Erről írásos dokumentációim vannak!!! Ezért érdeklődnék, hogy habituláris vetélés kapcsán lenne szükségem kivizsgálásra, hogy hogy kaphatnék időpontot? Meddig tartana a folyamat és mennyibe kerül? 37 éves vagyok és a teherbe eséssel nincs gondunk! Csak én lennék a vizsgálatok alanya.
Várom válaszát!
Üdvözlettel: Kunné Szabó Mónika
Kedves Mónika !
Központunkból Dr. Szélessy Zsuzsanna doktornőt javaslom felkeresni. A doktornő rendelésére a 0670/431 77 29-es telefonon tud bejelentkezni. A konzultáción megbeszélik milyen vizsgálatokra van szükség, amit a konzultáció után a központban megtudunk oldani. Általában 2-3 hét között van eredménye a kért vérvizsgálatoknak.
Valamennyi eddig készült leletét hozza magával.
Üdvöz lettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
1 éve néhány hetente a jobb combom tövében a lágy részen ismétlődő rettenetesen éles szúró nyilaló fájdalom jelentkezik, alkalmanként 2-3 ismétléssel néhány percen belül. Most viszont ugyan ilyen fájdalom szintén a jobb lábam vádlijában néhány napja minden nap fellépp pár éles szurkálás erejéig.44 éves vagyok, nem tudom mi lehet ez de nagyon ijesztő
Kedves Szilvi !
A panaszok ismétlődése miatt érdemes lenne a közlejövőben szakorvost felkeresnie. Számos információra lenne szükség ahhoz, hogy véleményt adjunk itt . Szerepet játszhat a tünetek kialakulásában az , hogy milyen munkát végez (ülő, álló), genetika, stb. Mindenképp személyes találkozó szükséges egy szakorvosi véleményhez.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
edesanyam 76 evesen stroke-t kapott.4 honapja azota itthon apoljuk ezt megelozte egy 1 egy honapos kezeles a Szt Imre korhazban.A jobb oldala bena.Kerem segitsen, hogy mit csinaljak.Ha lehet surgos segito valaszt kerek.Ne haragudjon, hogy surgetem, de nagyon szeretnem, hs meggyogyulna.Egy agodo ferfi.Udvozlettel: Edvi-Illes Csaba

Kedves Csaba !
Központunk csak járóbeteg ellátással foglalkozik, fekvőbetegek kezelését sajnos nem tudjuk megoldani. Az őt kezelő szakorvos tud rehabilitációs lehetőséget ajánlani.
Édesanyjának mihamarabbi javulást kívánok !
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens

Hírek




További részletek
Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?

Mikor gyanakodjak limfómára nyirokcsomó megnagyobbodás esetén?


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica Egészséghálózat