A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Kèt hete átestem egy hasi mütèten 6 napig a kórházban majd itthon 10 napig szúrtam magam vèrhigitóval...befejeztem a kúrát utánna nem lehet ebből problèmám? Előre is köszönöm a választ.. Tisztelettel Kovács Diána
Kedves Diána !

Ha kezelőorvosa által előírt teljes adagot beadta, és betartja az utasításokat ( életvitel , mozgás, stb) , nagy valószínűséggel nem lehet probléma. Egy hónap után mondhatjuk biztonsággal , hogy rizikómentes valaki műtét után.

Üdvözlettel: Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Jó napot! 5 napja körülbelül bedagadt a bal vádlim nem nagyon, 1 centivel vastagabb és fájdogált is. Harmadik nap után felkeveredtem az internetre és mindenhol természetesen a trombózis lehetőségét kaptam meg, elég könnyen magamba beszélem a betegségeket illetve egy időbe pánikrohamaim is voltak. Lényeg hogy voltam dokinál, annyit mondott hogy valószínű izomhúzódás vagy ilyesmi de inkább beutal ne hogy komolyabb legyen a baj. Bementem megvizsgáltak azt mondták nem tipikus trombózis tünetek, de a gyanúja fen áll. Végül vérképet csináltak amiből a fő orvos lekövetkeztette hogy ki van zárva a trombózis lehetősége. D-dimer ami ha jól tudom vér alvadáshoz kötött vérsejt 0.5 helyett kicsit magasabb 0.8 lett, a házi orvosnak vissza vittem a papírt azt mondta nem valószínűsíthető hogy trombózis szóval kaptam apranaxot meg valami kenőcsöt. Nagyon zavar hogy a házi orvos ezzel a szóval élt hogy "valószínűsíthető". Egyébkén 26 éves vagyok, az lenne a kérdésem hogy vérképpel 100% osan megállapítható hogy nincs trombózisom ? Nem volt ultrhang vizsgálat pedig annak örültem volna. Nincs elszíneződés a lábamon 1 centi ma is a különbség a fájdalom terhelésre enyhül, alvás után picit fájósabb, de utána mindig jobb lesz terhelésre. Van okom aggódni, vagy csak magamat félemlítem ezzel fölöslegesen ? Köszönöm a válaszát !
Kedves Márk !

A trombózist biztosan labor, fizikális vizsgálat és az erek ultrahangos vizsgálatával együttesen lehet diagnosztizálni, illetve kizárni. Hogyha panaszai még mindig fennállnak érdemes ismét szakorvoshoz fordulni.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Üdvözletem! Olvastam a ragasztásos viszérműtétről önöknél! Én 32 éves vagyok a jobb lábamban térdtől lefelé vannak viszereim és ezt szeretném eltüntetni! Elég régóta ilyen már a lábam de eddig nem fájt! Most már érzem,hogy hamarabb elfárad és néha fáj is ezért megszeretném műttetni! A kérdésem az lenne,hogy anyagi vonzata van ennek az új eljárásnak vagy a TB finanszîrozza ezt?Válaszukat előre is köszönöm!
Kedves Róbert !

Központunkból Dr. Sepa György érsebész végez ragasztásos visszérműtétet. Nem TB támogatott. A Főorvos Úr fizikális vizsgálat és ultrahang elkészítése után tud állást foglalni azzal kapcsolatban, hogy az ön esetében melyik visszérkezelés , illetve műtéti megoldás a lehetséges és leghatásosabb.

A konzultációs díj 17000 Ft, az ultrahang 8000 Ft. A kezelések , műtét ára ezen felül külön összeg.

Pl: sclerotherápia- 12900 Ft, rádiófrekvenciás kezelés-21000 Ft.

A műtéteket a megbeszélést követően más eü. intézményben kivitelezi. Rádiófrekvenciás műtét - 285000 Ft, Ragasztásos visszérműtét- 745000 Ft.

Bejelentkezni a 0670/ 431 77 29-es telefonon tud.

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
A problémám a láb duzanat odema a láb elszineződese.Itt tudjak kezelni? Ez magán rendelés?
Kedves Tilmann Józsefné !

Mindenképp személyes konzultációra van szükség panaszai tisztázására. Igen, központunk magánrendelő.

Belgyógyász vagy angiológus szakorvost keressen fel.

Bejelentkezni és bővebben informálódni a 0670/431 77 29-es telefonon tud.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Kedves Doktornő/Doktorúr!



Pajzsmirigy alulműködésem van, melyre Letroxot szedek,így jelenleg a TSH: 2,860 mIU/l, FT4:15,54 pmol/l, FT3:3,56 pmol/l. 1,5 éve volt egy spontán vetélésem. Endokrinológusom javaslatára a nőgyógyászom trombofília vizsgálatra küldött, melynek eredménye az alábbi: INR: 1,03. Prothrombin-idő: 9,1 sec, aktivált parciális thrombolasztin idő: 37,8 sec, PTI B+K 32 sec, thrombin idő meghat.: 22,1 sec, antitrombin III aktivitás: 96%, APC-R: 3,9, Protein C aktivitás: 94%, Protein S aktivitás: 107%, Lupus antikoanguláns szűrőteszt: 42,2 sec, LA vélemény: negatív. Homocisztein meghat: 6,87 umol.

További laborértékeim, melyek eltérnek a normál referencia értéktől: fehérvérsejt: 4,1 G/L, Monocyta%:8,1%, Eosinophil%: 0,8%, Eosinophil: 0,03G/l, MCH:27 pg, MPV:7,0 fl. Azt szeretném kérdezni, hogy a normálistól eltérő értékek utalhatnak-e véralvadási problémára, illetve összefüggésbe hozható-e a vetéléssel, és azzal, hogy nem sikerül teherbe esnem.



Köszönettel: S. Diána

Kedves Dorisz !

Sajnos leletek elemzésére itt e-mailben nincs lehetőség. Kérem keresse fel központunkat. A leletek értékelésén kívül számos fontos kérdés felmerül azzal kapcsolatban ,hogy milyen teendők vannak, lesznek a későbbiekben a sikeres gyermekvállalás érdekében.

Dr. Szélessy Zsuzsanna doktornőt vagy Dr. Blaskó György professzor úrat ajánlom .

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt Doktornő!



Egészséges életet elve, káros szenvedélytől mentesen általában 120/82 vagy alacsonyabb a vérnyomásom, kétszer előfordult, hogy este 138/90 értéket mértem. Ittam egy pohár vizet és szinte azonnal csökkent. Ezt okozhatja belső feszültség? Ki kell vizsgáltatni vagy csak "rendet" kell tenni a fejemben?



Köszönöm válaszát! Kolja
Kedves Kolja !

A leírt vérnyomás értékek normál tartományban vannak. Nem említette, hogy van-e panasza amikor megméri a vérnyomását. Nem gondolom, hogy aggódnia kellene. Egyébként a folyadékbevitellel inkább emelni tudja a vérnyomást, mint csökkenteni.

Üdvözlettel : Kelemen Edina



Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Jo napot ! Szeretnèk èrdeklödni a viszeres lábrol , az lene a panaszom hogy ,a viszèr körül piros pötyök vanak ,ès retentöen viszket is ,ijen kor mi a tehendö mert a házi orvos aszt monta hogy be van gyuladva .őn szerint meg kel mütetnem ? mert semijen kenöcs nem szünteti a fájdalmatsem?
Kedves Mónika !

Látni kell az említett végtagot, a visszereket, de a leírtak alapján elképzelhető valóban a vísszérgyulladás. A panaszok megléte alatt lenne célszerű érsebésznek, vagy angiológusnak megmutatnia. A viszkető terület könnyen kisebesedhet. Legyen óvatos a tisztálkodásnál.

Üdvözlettel : Kelemen Edina

Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Jo napot kivanok,



Verkepemben tobb mint egy eve tartosan alacsony neutrofil es fokozatosan csokkeno limfocita szam fedezheto fel (utobbi meg referencia ertekben van, 5,0g/l). Nyirokcsomoim egyes helyeken duzzadtabbak es teruletukon neha fajdalmat tapasztalok. Ezen kivul megmagyarazhatatlan faradtsag gyotor, ami megneheziti napjaimat.

Kerdesem az volna, hogy on szerint erdemes lenne e ala vetnem magam valamilyen viszgalatra a leirtak alapjan ?
Kedves Albert !

Ahhoz ,hogy kérdésére haematológus biztos választ adjon szükség lenne további laborvizsgálatokra. Kérem keresse fel Dr. Szélessy Zsuzsanna doktornőt. A panaszok alapján célzott vizsgálatok eredménye után többet tud mondani azzal kapcsolatban , hogy valóban mi a felelős a fájdalmas nyirokcsomókért, fáradtságért.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Jónapot!

Az elmúlt pár évben azt tapasztaltam, hogy a melegben felmegy a vérnyomásom 140/80 körülire, pedig átlagosan 125/75 körül szokott lenni ez az érték. Tudom, hogy ez így nem tűnik soknak, de 13 éves lány vagyok. Futástól illetve cipekedéstől is hamar felmegy ennyire ez az érték. Ilyenkor néha jelentkezik szédülés (ájulásra is volt már példa), ami hidegség érzettel kezdődik az arcomon.

Előre is köszönöm.
Kedves Anna !

A fiatal kora miatt mindenképp indokolt lenne egy belgyógyászati kivizsgálás. Elképzelhető , hogy öröklött tényezők is szerepet játszanak a vérnyomás emelkedésben, de biztosat csak vizsgálatok (labor, EKG, szív ultrahang, fizikális vizsgálat ) után lehet mondani.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt Doktornő!

Az utóbbi két évben 3 alkalommal voltam nagy laboron, melynél az MPV érték 13-14 Fl közötti értéket mutatott mind a három alkalommal (laborlelet szerint a normál tartomány 8-10 Fl között van). Érdeklődnék, hogy ezzel ajánlott-e további kivizsgálást kezdeményeznem?

3 vetélésen vagyok túl, és fontos volna tudnom, hogy ez utalhat-e véralvadási problémára.

Várom válaszát!

Köszönettel O.Szilvia
Az MPV a vérlemezkék átlagos térfogatát jelenti, ez az érték valószínű sok jól működő vérlemezkére utal a keringésben. Fontos volna tudni a vérlemezke számát elsősorban, hogy nem-e alacsony, esetleg vérzése volt-e. A vetéléshez valószínű nincs köze. Kérem fáradjon el hozzám egy vizitre az összes orvosi leletével. Ennyi információ nem elegendő a korrekt vélemény alkotásához.

Üdvözlettel:
dr. Szélessy Zsuzsanna
dr. Szélessy Zsuzsanna hematológus, belgyógyász

Hírek

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót


További részletek
Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA