Orvos válaszol

Kérjük mielőtt felteszi kérdését, olvassa el az eddig feltett kérdéseket, és az azokra adott válaszokat ITT.

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatait (az e-mail címét és a megadott nevet, amely utóbbi lehet akár csak egy tetszőleges, kitalált megnevezés is), kizárólag a beküldött kérdés informatikai azonosításához és a válasz e-mail megküldéséhez használjuk.

Egyúttal felhívjuk a figyelmét arra, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön hozzájárul ezen adatok általunk történő kezeléséhez. Bővebb információért kérjük olvassa el az Adatvédelmi tájékoztatónkat, illetve Adatkezelési Tájékoztatónkat!

Kedves Látogatónk!

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy a labor és egyéb vizsgálati eredmények kiértékelése minden esetben kizárólag szakorvosi kompetencia, amely csak a teljes klinikai kórkép, valamint az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg. Ezért javasoljuk, hogy az ilyen jellegű kérdések kapcsán jelentkezzenek be hozzánk személyes vizitre vagy távkonzultációra.

Jónapot!
Az elmúlt pár évben azt tapasztaltam, hogy a melegben felmegy a vérnyomásom 140/80 körülire, pedig átlagosan 125/75 körül szokott lenni ez az érték. Tudom, hogy ez így nem tűnik soknak, de 13 éves lány vagyok. Futástól illetve cipekedéstől is hamar felmegy ennyire ez az érték. Ilyenkor néha jelentkezik szédülés (ájulásra is volt már példa), ami hidegség érzettel kezdődik az arcomon.
Előre is köszönöm.
Kedves Anna !

A fiatal kora miatt mindenképp indokolt lenne egy belgyógyászati kivizsgálás. Elképzelhető , hogy öröklött tényezők is szerepet játszanak a vérnyomás emelkedésben, de biztosat csak vizsgálatok (labor, EKG, szív ultrahang, fizikális vizsgálat ) után lehet mondani.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Schulcz Anna

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt Doktornő!
Az utóbbi két évben 3 alkalommal voltam nagy laboron, melynél az MPV érték 13-14 Fl közötti értéket mutatott mind a három alkalommal (laborlelet szerint a normál tartomány 8-10 Fl között van). Érdeklődnék, hogy ezzel ajánlott-e további kivizsgálást kezdeményeznem?
3 vetélésen vagyok túl, és fontos volna tudnom, hogy ez utalhat-e véralvadási problémára.
Várom válaszát!
Köszönettel O.Szilvia
Az MPV a vérlemezkék átlagos térfogatát jelenti, ez az érték valószínű sok jól működő vérlemezkére utal a keringésben. Fontos volna tudni a vérlemezke számát elsősorban, hogy nem-e alacsony, esetleg vérzése volt-e. A vetéléshez valószínű nincs köze. Kérem fáradjon el hozzám egy vizitre az összes orvosi leletével. Ennyi információ nem elegendő a korrekt vélemény alkotásához.

Üdvözlettel:
Hétvégén lakodalomban voltam, sokat táncoltunk. Hétfőre rendesen izomlázat kaptam- de csak a bal lábamban érzem, ott is csak a vádlimban.
Lehet, hogy ez nem is izomláz, hanem trombózis?
Kedves Judit !

Valószínűbb , hogy inkább a túlerőltetés okozza panaszait. Próbálja meg pihentetni, Lioton géllel kenni. Figyelje esetleg van -e láb körfogatbeli különbség a két alsó végtagja között. Amennyiben pár nap múlva nem javul keressen fel szakorvost a további teendők miatt.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Judit

Kelemen Edina

asszisztens
Visszeres mindkét lábam balalsó lábszáron vénás elégtelenség lehet- e rádiófrekvenciával gyógyítani?
Kedves Judit !

Mindenképp személyes konzultáció szükséges ahhoz, hogy szakorvosunk biztos választ tudjon adni önnek azzal kapcsolatban , hogy milyen kezelés a leghatásosabb és kivitelezhető az ön esetében. Ultrahang és fizikális vizsgálat után lehet erről dönteni.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Deákné Bársony Judit

Kelemen Edina

asszisztens
Mindkét lábfejem,alsólábszáram viszeres.Erős viszketés miatt a vakarás helyein itt ott buzaszemnyi vakarási seb néha létre jön.Kérdésem kivizsgálást és a jelenség gyógyitását Önök eltudják-e vállalni. Tisztelettel , Bózsár Károly.Salgótarján Fáy András Körut 62.3100
Kedves Károly !

Panaszaival kapcsolatban először bőrgyógyász szakorvost keressen fel. A visszerek vizsgálatával , kezelésével kapcsolatban természetesen segíteni tudunk. Hétfői napon rendel Dr. Sepa György érsebészünk.

Bejelentkezni a 0670/ 431 77 29- es telefonon tud.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Bózsár Károlyb

Kelemen Edina

asszisztens
Szép napot! Azt szeretném megkérdezni, hogy Fragmin 5000/0,2ml napi 1xi használata mellett lehet e kisebb tetoválást csináltatni? Lábközépcsont törés miatt kapom az injekciót megelőzés céljából. Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Györgyi !

Nem mélyen történő beavatkozás elvégezhető , de célszerűbb az injekciós kezelés befejezte után.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Jackwerth Györgyi

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Reggelre felmegy a vérnyomásom valamikor 130/100/68 ilyenkor elkezdek szédülni és remegés jön rám lehet a vérnyomásomtól kérem szíves válaszát
Kedves Tóth Józsefné !

Igen okozhatja a vérnyomás ingadozása a szédüléses panaszokat, főként ha egyébként alacsony a vérnyomása. Más egyéb is kiválthatja az említett panaszokat. pl: reggeli alacsony vércukor érték.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Tóth Józsefné

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt Dr. Nő

Érdeklődni szeretnék, hogy parom a Syncumar veralvadas gyogyszer szedese mellet a gyermek vallalas veszelyeztetett-e? Megtisztelo valaszát elore is koszonom.
Kedves Attila !

Korábbi levelére is válaszolva amennyiben ön szedi a véralvadásgátlót nem befolyásolja a gyermekvállalást.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Kiss Attila János

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász
Jo napot ! Doktorurtol szeretnem a velemenyet kerni ,mivel 5 eve kaptam melyvenas trombozist ket ver rog alakult ki a bal labamba egy eves kezeles utan gyogyultnak latszottam es levettek a gyogyszerol. Ket ev mulva ismet kaptam trombozist akkor meg csinaltattam a genetikai vizsgalatot amibol kiderult hogy orokletes ,mar ket eve sintrom tabletat szedem de fokozatosan emelni kell a gyogyszert .harom honapig jo az inr utana romlik, most mar valtakozva 2-2-2-1,5 szedem a doktornom szerint ez mar nagyon nagy addag,at tett volt a trombostopra de az egy honap alat 5 os inr csinalt. Mit javasol on, ajanlotta a doktorno hogy, probaljam meg azt a veralvadasgatlot amely mellet nem szukseges az inr elenorzes
Hatha az jobb lenne a sintrom ,4 mg os.on szerint mi lehet az oka hogy ilyen nagy adagot kell szedjek,az etrendem teljesen k vitamin nelkuli
Vagy minimalis amit beviszek az etrendemmel.valaszat elore is koszonom.
Kedves Amália !

Kérem ha lehetősége van keresse fel központunkat, hogy szakorvosunkkal megbeszéljék van-e lehetőség véralvadásgátló cserére. Az összes leletét hozza el kérem a konzultációra .

Dr. Blaskó György Professzor Úrat ajánlom .

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Peter Amalia

Kelemen Edina

asszisztens
Tisztelt Dr. Nő.

Érdeklődni szeretnék, hogy a Syncumar veralvadas gyogyszer szedese mellet a gyermek vallalas veszelyeztetett-e?

Megtiszteli valaszát elore is koszonom.
Kedves Attila !

Amennyiben ön szedi a véralvadásgátlót, nem kell tartania, nem okoz gondot.

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Kiss Attila Janos

Prof. Dr. Blaskó György

belgyógyász

Prima Medica Egészségközpontok