A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Valos-e a velemeny, hogy a veralvadas gatlo gyogyszerek impotenciat, erekcios problemakat okoznak? Illetve ha ez nem altalanos, akkor melyik tipusoknal gyakori ez a mellekhatas?



Koszonom!
Kedves Béla !

Az eddigi ismereteink szerint ilyen mellékhatásról még nem számoltak be egyiknél sem, de a réieknél sem..Üdvözlettel: Dr. Blaskó György

Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Doktor úr!

Azt szeretném kérdezni hogy az aranyérnél kirekedt csomóban lévő alvadt vér elindulhat-e valamerre a testben?Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Angéla !

Nagyon valúszinűtlen, de jobb lenne ha meggyűrűztetné

Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Az alàbbi trombózis vizsgàlatra szeretnèk bejelentkezni, ami ezt a 3-t tartalmazza:

a vénák ultrahang vizsgálata

laborvizsgálat

angiológus, belgyógyász szakorvosi vizsgálat



Mikor lenne szabad időpontjuk?
Kedves Réka !



Központunkba bejelentkezni az info@tromboziskozpont.hu e-mail tud, oda küldjön egy telefonos elérhetőséget a könnyebb egyeztetés érdekében, vagy telefonon a 0670/431 77 29-es számon tud.

Laborvizsgálatra minden hétköznap van lehetőség, ultrahang vizsgálat csütörtöki és pénteki napokon van, angiológus szakorvosunk szerda és csütörtöki napon délután rendel.

Várjuk jelentkezését !

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Üdvözlöm!

Én egy 13hetes kismama vagyok, ikerterhességem van. Másfél évvel ezelőtt trombozisom volt,igaz csak felületes volt elzáródva,de szüleimnek és nagyszüleimnek is volt mélyvénás trombozisa. A lábaim évek óta napi szinten dagadnak. Jeleztem a problémámat a bel és a nőgyógyásznak egyaránt, de azt mondták,h nem kell vele foglalkoznom,nem kell szednem semmit sem. Szeretném megkérdezni, hogy valóban nem kell vele foglalkoznom, és esetleg megelőzésként nem e lehetne mégis valamit tenni.

Válaszukat előre is köszönöm!
Kedves Orsolya !

Azt tanácsolom, hogy mielőbb keressen fel a Trombózis Központban!!!!! 3670 4317729 Nyugodtan lehet veszélyeztetett terhes, aki a szüleitől thrombofiliát örökölt és ezt még a második trimeszter elején ki kell mutatni. Várjuk!!!. Üdvözlettel : Dr. Blaskó György

Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

1,5 éve volt MVT-m. Azóta is van cm különbség a két lábam között. Ennek mi az oka? Most màr mindig így marad?



Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Ancsa !



Angiológiai vizsgálat, és a leleteinek teljes áttekintése után tud véleményt mondani szakorvos. A trombózis feloldódásának mértéke attól is függ melyik véna volt érintett , és milyen szakaszon.

Ha lehetősége van keresse fel központunkat

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Üdvözlöm ! 44 éves rokkant vagyok. Rengeteg 14 féle gyógyszert szedek. Pánikbetegségem súlyos. Szivbetegségemen aorta tágulást, szivnagyobbodást, ritmuszavarokat, és még nagyon sok féle bajt állapitottak meg. Szedek vérnyomás csökkentőt--Mycardis-Sotahexal - Clopidogrel--mégis állandó szivtájéki panaszaim vannak. Fulladok, zsibbad mindenem, stb. Túlsúlyos vagyok. Az orvosom mindent a pánikbetegségemre fog..sajnos. Ezenkivül-koleszterin csökkentőt-triglicerincs. is szedek. Pajzsmirigyemre, gyomromra szint úgy. Cukorbetegségemre -Metfogammát és Victoza injekciót adok. Őn szerint nem sok ez a gyógyszer és ismeretei szerint jó bevállt gyógyszerek ? Köszönöm válaszát-Üdv--Tarjániné Szabina
Kedves Tarjáni Tiborné !

Személyes konzultáció nélkül nehéz a feltett kérdéseire válaszolni. Látni kell összes leletét. Szükség lenne egy friss laborvizsgálatra, EKG-ra. Ezek ismeretében van lehetőség a gyógyszerek esetleges módosítására. Több kérdés felmerül életkor,stb....

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt Doktornő! 45 èves vagyok 1ève kezdődött a bajom amikor èrkezik a hiegfront a vèrnyomàsom 145/85 re megy amugy mindig 120/80 1hónapja irom mindennap ha felmegy a szivem szinte kiugrik pànikba esek az ilyedtsègtől ha a front elmegy akkor megint a vèrnyomàsom 120 lesz.Laborvizsgàlatokat csinàltattam teljes vèrkèp pajzsmirigy tsh ès t3om kardiológusnàl voltam igaz nem ugy sikerült mennem hogy pont front volt mindent rendben talàltak.Kicsit összetett a bajom mert a mensesem is csak 2-3om napig van meg azt mondtàk lehet a menopauza is csinàlhat ilyen tüneteket de csak mindig a hidegfront èrkezèsènèl veszem azt èszre hogy a szivem olyan erősen dobog szinte egèsz nap hogy nagyon fèlek tőlle.Elmegy a front ès megint minden jo😊Antifront kapszulàt citromfüvet iszok magne b de javulàs nincs Kèrem ha lenne jo tanàcsa felèm segitsen Dr nő màr nemtudom milyen orvost kène felkeresnem Köszönöm hogy elolvasta levelem .Tisztelettel Horvàth Sàndornè
Kedves Horváth Sándorné !

Érdemes lenne egy 24 órás vérnyomás monitorozás. ABPM vagy Holter vizsgálat elkészítése. Nem említette volt-e ilyen vizsgálat. A panaszok mögött valóban szerepe lehet a menopausának is.

Panaszok esetén lenne jó ha készülne EKG. Akkor lehetne kizárni a kardiológiai hátteret. Ezekkel az eredményekkel ismételtem keressen fel kardiológust. Addig is érdemes megpróbálni enyhe feszültségoldót. (Valeriana, Frontin , stb..)

Központunkból Dr. Sztancsik Ilonadoktornőt ajánlom.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Kedves Doktornő! Nemrég történt egy orvosi vizsgálatom, ahol magas vérnyomással kezdtek el kezelni. Dopegytet kaptam, mert szeretnék gyereket és fogalmam sincs, hogy mit lehetne szedni rá, ezt adta az orvos. Viszont a közérzetem rossz, lagymatag vagyok, erőtlen. Alulműködő pajzsmirigyem van, túlsúlyom. A fülemben vagy a fejemben hallok egy folyamatos zúgást, de ha a figyelmem elterelődik, akkor annyira nem zavar. Többször felkelek éjszaka, ez valamennyire javult. A vérvételem ami kb. fél éve volt, ott mindent rendben találtak. A pajzsmirigyre 150 mikrogramm letroxot szedek, az utóbbi eredményem TSH eredményem 0,82 lett. Fél éve elhunyt a kisfiam, ezzel is összefüggésbe hozzák ezt, de nagyon szeretnék végre felszabadultan lenni, mert nem érzem jól magam. A vérnyomásom reggel van amikor 120 körül van, de van olyan is, hogy 140 körül. Nem kapok választ sehol, de közben, nem vagyok jól. Volt olyan tűnetem, hogy étvágytalan voltam, és nagyon hamar emésztettem, hasmenésem is volt. Frontérzékenység ez, vagy sok a letrox? Kérem válaszolja meg kérdésem! Köszönettel: Tímea
Kedves Tímea !

Panaszai hátterében állhat a pajzsmirigy probléma, illetve együttesen okozhatja a mostanában ért szomorú esemény .

Érdemes lenne a labor mellett egy pajzsmirigy UH elkészítése .

Amennyiben az eredmények mégsem támasztják alá a tapasztalt tüneteket Fül-Orr- Gégészeti szakorvizsgálat javasolt a fülzúgás miatt.

Mielőbbi gyógyulást kívánok ! Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Kislányom 4 éves múlt. A minap az egész testén bőr kiütés-foltok jelentek meg.Ezért a háziorvosunk labor vizsgálatot kért.Nagyon aggódom.Szeretném a tanácsát kérni hogy ezzel a laborértékekkel ön szerint szükség e van további vizsgálatokra? Elöször a mért értéket irom és a referenciatartományt.



FVS SZÁM AUTOMATÁVAL; 2.544 4.0-9.0

HAEMOGLOBIN AUTOMAT.: 102.8. 125.0-160.0

HAEMATOKRIT AUTOMAT.: 0.311. 0.38-0.48

VVT TÉRFOGAT.: 67.45. 80.0-97.0

ÁTL.VVT.HGB: 22.28. 27.0-34.0

SEGMENT: 43.85% 48.0-70.0

MONOCYTA: 18.64.% 0.0-12.0

Vérkép szöveg:VVT-ben MIKROCYTOSIS, HYPOCHROMASIA.



VÉRSEJSÜLLYEDÉS: 22.0. 1.0-11.0

SE VAS: 4.3. 14.0-28.3

sTRF Receptor :6.6. 2.2-5.0

FERRITIN: 1.0 20.0- 220.0





A laborvizsgálat napján kaptunk antibiotikumot cefzil 50 mg.de ezt csak a vérvétel után keztük el.A házi orvos 3-4 hét múlva kér ujjabb laborvizsgálatot.

De nem tudom ilyen értékek mellett várjak e ilyen sokat?! Válaszát előre is nagyon nagyon szépen köszönöm!Tisztelettel!

Kedves Márta !

Központunk ,a Trombózisközpont csak felnőtt szakorvosi ellátással foglalkozik.

Az említett panaszok miatt gyermekorvos felkeresése javasolt mindenképp a további belgyógyászati , haematológiai kivizsgálással kapcsolatban.

Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Tisztelt doktornő/Úr

Paroxizmális pitvarfibrillációm van és Icd beültetve 3 éve kamrai tachycardia miatt. Legutóbb a PF arány 7 % volt. Alvadásgátló kellett, beállítottak syncumárt eddig sikerrel, legutóbbi INR érték 2, 7

2 hete voltam kardiológián ahol mondták, hogy vannak már modernebb gyógyszerek is, felírtak 20 mg Xareltót/nap. Elfogadtam, semmit sem tudtam a gyógyszerről. Utánanéztem, inkább csak hátrányokat olvastam róla előnyként leírva, hogy nem kell INR vizsgálat. Így viszont nem fogom tudni hogy állok alvadásilag.Ráadásul olyan cikkek is megjelentek, amik rémisztőek a NOAC kérdésben. Receptem van, de még nem merem szedni az új gyógyszert. Mit lehet erre mondani szakmailag ? Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Bánkuti Gusztáv !

A Xarelto biztonságos, nincs jelentős étel és gyógyszerinterakció ! Ami a riogatásokat illeti jelentkezzen be a Trombózis Központba a leleteivel és megbeszéljük.

Üdvözlettel: Dr. Blaskó György



Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász

Hírek

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Betegségek, melyek fokozzák a trombózis rizikót

Mélyvénás trombózis után, a sürgősségi ellátást követő időszakban fontos kivizsgálni, hogy mi okozta, mi áll a háttérben. Erre azért nagy szükség van, hogy a megfelelő kezeléssel, a későbbiekben egy újabb trombózis elkerülhető – vagy a kockázata minimálisra csökkenthető - legyen. Prof. Blaskó György, a Trombózis és Hematológiai Központ véralvadási specialistája elmondta, hogy milyen vizsgálatokra van szükség.

További részletek
Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

Trombózis után – erre a 7 dologra kell figyelni

A mélyvénás trombózis sürgősségi kezelését követően, a betegeknek bizonyos életmód változtatásokra lehet szüksége, hogy a kiújulást megelőzzék. A kivizsgálás és gyógyszeres kezelés mellett, az életmódváltás is fontos szerepet játszik ebben. Prof. Blaskó György, a Trombózis és Hematológiai Központ véralvadási specialistája elmondta, hogy mire figyeljünk trombózis után.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

PRIMA MEDICA