A trombózis meglétének diagnózis felállítása nem a Trombózis- és Hematológiai Központ profilja, szakmailag azonnali akut ellátást igényel, amire mi - fekvőbeteg osztály intenzív osztály hiányában - nem vagyunk felkészülve. Akut ellátás igénye esetén, kérjük, hívjon mentőt, és keresse fel a területileg illetékes kórházat!

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

LABOREREDMÉNYEK ÉRTÉKELÉSE

Felhívjuk a figyelmét, hogy labor és egyéb vizsgálati eredmény értékelése szakorvosi kompetencia, mely a klinikai kép és az összes rendelkezésre álló egészségügyi információ ismeretében történhet meg.

Javasoljuk, az eredmények értékeléséhez, a megfelelő kezelés megválasztásához jelentkezzen be vizitre.

Kedves Látogatónk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy az "Orvos válaszol" funkció használatához kötelezően megadandó személyes adatok az emailcím és név (utóbbi tetszőleges, lehet kitalált megnevezés is, nem szükséges az Ön nevét megadni), melyeket a kérdés informatikai azonosítására, a válasz emailen megküldéséhez használjuk. Az "Orvos válaszol" funkció használatával Ön ezen adatok általunk kezeléséhez hozzájárul. Bővebb információért olvassa el Adatvédelmi tájékoztatónkat! További adatkezelési információkkal kapcsolatban olvassa el az Adatkezelési Tájékoztatónk

Tisztelt Doktor Úr! Harmadik lombikunk sikeres lett, jelenleg 7 hetes kismama vagyok. A beültetés után Clexanet (4000) használok naponta. Trombozis panelt sosem nézettem, azonban aggódom, ha elhagyom az injekciót, ki nem derített dolog miatt probléma lehet. Érdemes-e terhesen, Clexane mellett most megcsináltatni, nem ad-e fals eredményt? Köszönöm a segítségét!
Kedves Erika !
Nemcsak hogy érdemes, de muszáj. Nem ad fals eredményt, mert genetikai a vizsgálat. Kérem jelentkezzen be a Trombózis Központba.
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Jò Napot Kìvànok!
Azt szeretnèm kèrdezni hogy 2-3hetes terhessen voltam vèrvètelen hcg 50 progeszteron 64,5nmol/l mthfrc677t heterozigota ès mthfr A1298C heterozigota vagyok aktiv folàtotot 400mg szedek elèg vagy 800 kell? Règen volt egy spontàn vetèlèsem egy hematomàm lett akkor inzulin rezisztenciàm volt ès pajzsmirigy alulmüködèsem 78 kilo voltam most 53 őn szerint clexane kell szednem ha igen mennyit ?köszönöm mielöbbi gyors vàlaszàt
Kedves Krisztina !
Két MTHFR heterozygositasa van én mindenképpen javaslok a testsúlytól függően napi egyszer Clexane-t és persze a folátokat. Kérem további megbeszélésre jelentkezzen be a Trombózis Központba.
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Üdvözlöm!
Lombik előtt állok. a FV Leiden mutáció és a Prothrombin mutáció eredménye Homozygota vad (normál). Ezzel az eredménnyel van további teendőm?
Kedves Papp Emese !
Ezek az eredmények megfelelőek, de csak részeredmények. A teljes képhez még tartoznak laborvizsgálatok, amiket jó lenne a IFV előtt elvégezni: Kérem jelentkezzen be a Trombózis Központba.
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tudoembolia után egy héttel már mehetek dolgozni ez normális
Kedves Érdeklődő !
Ha igazi emboliája volt, akkor 3 hétig nem mehet dolgozni és kapnia kell a terápiás alvadásgátló kezelést!!!!!!!
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Prof. Dr. Blaskó György
20013 októberében volt gerincsérv műtétem. A műtét után mélyvénás trombózis és tüdőembólia alakult ki. Azóta szedem a Syncumárt, napi 2 db. Az INR érték 2-3 között van, panaszmentes vagyok. 2014-ben volt genetikai vérvizsgálatom, (Budapest, SE. Központi laboratórium-leletet nem kaptam) Gén mutációt nem mutatott ki. Kérdezni szeretném, hogy meddig kell szednem a Synkumárt, illetve elhagyhatom-e. Milyen vizsgálatok szükségesek ennek kimutatására? 2014. 11. 13 –ban voltam Önnél vizsgálaton, 2 évig javasolta még a Syncumár szedését. elhagyását A háziorvosom és a foglalkozás egészségügyi orvosom is mást mond. Egyik szerint szedjem továbbra is, másik szerint nyugodtan abba hagyhatom a szedését. Mit javasol a professzor Úr?
Várom válaszát, Köszönettel!
Pingiczer Lajos

Kedves Lajos !
Tüdőembolia után minimum a 3 év a cumarin szedés időtartama, de inkább tovább. Nagyon keveset tudunk a recidivák okairól. Kérem, hogy akár a betegjogi képviselő igénybevételével kényszeritse ki az SE-től, hogy minden leletet adjanak ki magának, mert ahhoz joga van.
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Tisztelt Dr. Úr!
2013-ban és 2017-ben volt vetélésem 6 és 8 hetesen. 2015-ben született egy kisfiúnk.

Az alábbi eredményeim vannak:

Leiden mutáció normál
Mthfr c677t homozigóta
Mthfr a 1298c normál
Prothrombin g20210a normál
APTI 32,29. ref 25,90 - 36,60
APC-Resistentia 4,7. ref 1,8- 7,0
Anti-thrombin III 102,23 % ref 83,00 - 118,00
Protein C aktivitás 96,46 % ref 70,00 - 140,00
Protein S aktivitás 76,20 % ref 58,00 - 128,00
Faktor XIII 65,94 % ref 70,00- 140,00

Ezek az eredmények okozhatták-e a vetélést? Milyen kezelés szükséges terhesség esetén? Vérhígító használata indokolt-e? Folsav vagy inkább folat szedése javasolt?

Köszönöm válaszát!
Kedves Zsuzsa !
Vérhigító nem szükséges, a folát szedését egy életen keresztül folytatnia kell. Elvben az alacsonyabb XIII faktornak lehetett szerepe a vetélésekben. A következő terhességét mindenképpen LMWH védelemben kell kiviselnie. Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Üdv! Balogh Barbara vagyok 19éves,nemrég a fogamzásgátló tabletta szedése miatt mélyvénás trombózisom és tüdőembóliám volt. A fogamzásgátlót 2 héttel azelőtt hagytam abba hogy kórházba kerültem.Marfarin gyógyszert kell szednem. Azt szeretném megkérdezni hogy miért kell vigyáznom hogy ne essek teherbe egy 1 évig?
Előre is köszönöm a választ!
Kedves Barbara !

Ez a nőgyógyászára tartozó kérdés. Az IUD-t nem javaslom. A naptár kevéssé megbíztható, mint minden más. De ehhez hivatalból ő ért.
Üdvözlettel : Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász
Üdvözlöm! Tanàcsát szeretném kérni. Ma 3 hete egy mióma tablettát( Esmya)kezdtem szedni masnap szedülès,fáradékonyság majd mindkét mell fájdalmas feszülése.6.napon bal mell bimbóudvar fajdalmas,ödémás másnap megjelenik egy fajdalmas,ceruza vastagságú kemény köteg a hónaljtól a bimbóudvarig.Uh es mammografia történt diagnózis felületi véna trombózis.Aspirin protect es detralexet szedek a fajdalom csökkent ,ödémásodás megszünt viszont a kemény köteg nem változik.Mit tehetnek?Mit tanácsol?Mikor szìvódik fel?Köszönettel:Kovács Csilla
Kedves Csilla !
Mindenképp keressen fel szakorvost , elképzelhető, hogy nem elég a tbl-ás kezelés és véralvadásgátló injekcióra lehet szükség. Központunkból Dr. Kósa Éva angiológus doktornőt ajánlom . Addig is jegelje időnként. Jégakkut tekerjen be véknyan valamilyen tiszta textilbe, tegye rá a fájdalmas területre 10 percig, majd szüneteljen, aztán ismét 10 perc. Várjuk jelentkezését.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Jo estet... nem reg az az majus vegen estem at egy combnyak toresen . Ma mar nagyon jok a kilatasaim egesz jol jarok .csak epp a masodik labujjam faj es korlatoz a menesben es meg nagyban hozza jarul a labfej dagadas is kerem szepen irja meg tanacsat ...koszonom ...udv
Kedves Judit !

Az említett panaszokkal kapcsolatban sebész , vagy traumatológus szakorvos tud tanácsot adni. Esetleg az önt kezelő orvostól tud bővebben informálódni.
Ha combnyak törése volt, esetleg esés miatt sérülhetett a lábújja ? Rtg vizsgálatra esetleg szükség lehet.
Üdvözlettel : Kelemen Edina
Kelemen Edina
Kelemen Edina asszisztens
Valos-e a velemeny, hogy a veralvadas gatlo gyogyszerek impotenciat, erekcios problemakat okoznak? Illetve ha ez nem altalanos, akkor melyik tipusoknal gyakori ez a mellekhatas?

Koszonom!
Kedves Béla !
Az eddigi ismereteink szerint ilyen mellékhatásról még nem számoltak be egyiknél sem, de a réieknél sem..Üdvözlettel: Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György
Prof. Dr. Blaskó György belgyógyász

Hírek

Mikor van szükség véralvadásgátlóra terhesség során?

Mikor van szükség véralvadásgátlóra terhesség során?


További részletek
DIC- amikor a véralvadási rendszer összeomlik

DIC- amikor a véralvadási rendszer összeomlik


További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

Facebook csoportjaink

Prima Medica

Prima Medica Egészséghálózat